sobota 20. ledna 2018

Přemýšlím, hodnotím, bilancuji, aneb... Co bylo, je a bude...

zdroj: PIXABAY
 Krásný sobotní den, milí přátelé :)

Od začátku roku čtu na blozích vaše shrnutí, bilancování, zkrátka ohlédnutí se za uplynulým rokem a rovněž nahlédnutí do budoucna. Já jsem se k článku dostala až dnes. Abych řekla pravdu, jsem teď v nějakém útlumu. Od listopadu jsem jela v takovém nějakém automatickém, nastaveném režimu díky stěhování a předvánočnímu mumraji a mám pocit, že jsem ještě nevypla, nezastavila se, nějak mi to nejde. Možná je to i tím, že bydlení je stále v procesu, byť nastěhovaní jsme od 15. prosince. Ale kdo zažil, tak jistě zná ty chvilky, kdy sedíte a říkáte si, tohle je potřeba, tohle není hotovo, tamto chci jinak a vlastně nakonec z té chvilky odpočinku nic nemáte a jste pořád tak nějak nastartovaní něco dělat. Pochopitelně se to odráží i v četbě. Přestože čtu knihu, která mě baví, je skvělá, cítím, že se do ní neponořím na 100%. Jsem prostě roztěkaná, myšlenky mi utíkají a já se nemůžu dočkat, až se to srovná a zase si čtení budu naplno, ale opravdu naplno vychutnávat.

Nebudu zde předkládat žádné statistiky, protože jsem se nedívala, kolik mi za loňský rok přibylo nových sledovatelů, kolik článků jsem vydala. Za každého nového čtenáře jsem moc ráda a hlavně mě těší, když se pravidelně vrací. Když vám někdo napíše, že se třeba na konkrétní rubriku každý měsíc těší, že pravidelně čte nějaké moje články, je to moc milé a potěšující, a v tu chvíli vidím v tom svém amatérském psaní smysl. 

Jinak jako každému z vás asi mi běhá hlavou, kam blog posunout, co vymyslet nového, čím ho ozvláštnit. A popravdě momentálně žádné plány a velké změny nechystám. Jde o knižní blog, takže určitě stále poběží recenze, měsíční knižní novinky, můj knižní tip a knižní přírůstky. V tom se nic nemění, tyto rubriky zůstanou. V čem bych ráda konečně pokračovala, bude rubrika o knižních sériích. První díl vyšel, tuším, už někdy v roce 2016 a od té doby nic. Neměla jsem totiž knihovnu, knihy byly všude možně rozstrkané, série jsem neměla u sebe, tak se mi to ani nechtělo hledat a třídit. Ale teď už knihovna funguje, takže bych mohla tuto rubriku restartovat. Nebude to rubrika pravidelná, protože nechci být svázaná nějakými termíny a dny, kdy by měl článek vyjít. Ale minimálně jednou měsíčně ji určitě na blogu najdete. Dál bych měla chuť si trošku pohrát s fotografováním knih, a tak jsem si říkala, že kromě knižního tipu, ve kterých většinou představuji knihy, které teprve vyjdou, bych vydávala fotočlánky s knihami, které jsem četla, mám je doma, a nebo se je chystám vytáhnout z knihovny a číst. Už jsem takové články taky vydávala, takže úplná novinka to nebude. Hlavně, aby byl čas na focení ☻ Pochopitelně se během roku na blogu objeví nějaké soutěže. Články osobnějšího charakteru tady na knižním blogu nenajdete, protože více o sobě píšu na svůj druhý blog, takže pokud vás bude zajímat, co mě třeba baví i mimo knižní svět, zavítejte tam, budu moc ráda. Druhý blog jsem si tenkrát založila, protože jsem chtěla publikovat články z výletů, sem tam recept na nějakou mňamku, a hlavně je to vlastně takový můj fotodeník. A nechtěla jsem to všechno míchat mezi knihy.

zdroj: PIXABAY
A to je tak asi všechno k mým plánům, co se týče blogu v tomto roce. Samozřejmě se může stát, že mě za měsíc něco nového napadne a něco na blogu přibude. Určitě zde sem tam objevíte také nějaký tag, myslím, že je to fajn zpestření a takové články mají i poměrně vysokou sledovanost. 

Jinak bych letos chtěla číst hlavně knihy z vlastních nasyslených zásob. Z recenzních spoluprací si nechávám pouze Domino a Alpress a Barunku z Cosmopolis, kde tolik knih z beletrie nevychází, jsou to spíš nárazovky, ale vydávají mého oblíbeného Bryndzu. Také chci omezit nakupování knih, což zatím se mi v tomto měsíci daří. Máme 20. ledna a nekoupila jsem si zatím jedinou knihu. Tak bych byla ráda, kdyby mi to vydrželo, a nebo se to alespoň drželo v rozumných mezích.

Pokud byste měli nápad či návrh, co byste u mě na blogu uvítali, tak mi to klidně napište a já o tom popřemýšlím, popřípadě to zrealizuji, pokud mě to osloví. Protože vy, mí čtenáři, jste pro mě tou hnací silou, abych něco tvořila. Pokud byste mé články nečetli, nemělo by cenu je vůbec vydávat. 

To je pro dnešní článek všechno. Brzy se můžete těšit na nový knižní tip a také na NEJ knihy za rok 2017. Projedu si své hodnocení přečtených knih na databázi a rozhodnu se, zda vyjde článek pouze s nejlepšími knihami anebo také s těmi slabšími. Podle toho, kolik těch méně dobrých knih bylo.

Přeji vám krásný víkend a třeba právě ve společnosti poutavého knižního příběhu.

Vaše Šárka ♥

13 komentářů:

  1. Šári, moc ráda jsem si Tvůj článek převedla a musím říci, že jsem ráda, že žádné změny nechystáš. Mně k Tobě tohle uspořádání blogu už prostě sedí, na každý článek se těším, vím co mohu čekat a jsem za to ráda. On ten vysoký počet pravidelných čtenářů mluví za vše, myslím, že je nám všem u Tvých článků fajn a že z nich i ve chvílích, kdy třeba nejsi v naprosté pohodě a klidu jako teď, sálá taková laskavost a lidskost... Prostě Te mám moc ráda, těším se na vše, co pro nás přichystáš, a taky doufám, že se v tom letošním roce už konečně poznáme osobně ♥ Měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, moc děkuji za krásná slova ♥ A... Prostě nemám slov, normálně jsi mě dojala :) Měj se taky moc krásně.

      Vymazat
    2. Kristý má naprostou pravdu. Ty víš Šári, že jsme si v mnohém povahově podobné. Jsi úžasně laskavý, přející, klidný a milý člověk. Souhlasím, jsi prostě náš zlaťák :-)

      Vymazat
    3. Verunko, děkuju moc :* :* :* ♥♥♥

      Vymazat
  2. Tvůj blog je podle mě jedním z nejlepších knižních blogů v české sféře, opravdu není třeba nic měnit a můžeš být pyšná na to, co tvoříš. :-)
    Přeju ti, ať se bydlení co nejrychleji "ustálí a dodělá" ať máš víc klidu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně napsané. Tak držím palce se všemi plány. Už se moc těším na fotky. Taky bych to chtěla umět lépe. Ale to bych si musela taky koupit foťák, aby to bylo lepší... A taky držím palce s omezováním nákupů. Taky na tom pracuji. Letos se chci, až na pár výjimek, věnovat hlavně tomu, co doma už nějakou dobu leží...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucy, moc děkuji :) Taky nemám nic moc foťák, takže fotky pak upravuju, ale stejně to není úplně takové, jak bych si představovala. Ale tak zatím na nový není, takže se s tím budu muset takto poprat :) A máme to stejné, též chci číst také knihy z vlastních zásob :)

      Vymazat
  4. Konečně jsem se dostala k přečtení článku :-) Šárinko moc hezké. Taky mi přijde, že jedu pořád na autopilota. Snad se to s počasím zlepší :-) Taky nechystáme žádné změny, na tom jsme se s Jančí shodly, že nám prostě sedí, jak blog je a vystihuje to nás i ducha blogu, tak jak je. Přesně tak je to s tvým blogem :-) Mimochodem, připomněla jsi mi tagy - na ty se chystáme od samého začátku blogu a taky na ně není nějak čas :))) Tak snad brzy bude. Klobouk dolů před spolupracemi - zkrouhla jsi to dokonale. To ještě nedokážu :-)) Ani knihy mi nejde nekupovat :-))) Snad se to časem zlepší. Tobě přeju hodně štěstí a spousty krásných knih i v letošním roce a těším se na Knižní novinky a Knihy roku 2017 :-) MTR Šári <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, zlatíčko, moc děkuji za krásný komentář. Ano, spolupráce jsem zkrouhla a jsem za to fakt ráda. Už mi to přerostlo přes hlavu a to se mi nelíbilo. Samozřejmě jako zákon schválnosti dvě nabídky teď po novém roce přišly, ale nevzala jsem. Mám plnou knihovnu a nechci, aby se na ni jen prášilo. A s chutí se budu těšit na recenzáčky z Domina a Alpressu, které jsem si nechala. Na tagy ve vašem podání se těším :) A s tím nakupováním... Zatím teď se daří, ale samozřejmě mě to taky zas chytne. Ale chci to už kočírovat v nějakých mezích. Abych ty knížky nemusela mít schované někde ve skříni, ale mohla je mít v knihovně a kochat se jimi. Ale uklidňuju se, ještě kousek knihovny si můžu časem přikoupit :))) Ale hranici jsem si fakt už dala.
      Měj se krásně, Veru, jsem ráda, že ke mně chodíš na návštěvu a na inspiraci. Taky tě mám ráda :*

      Vymazat
  5. Šári, já jsem vlastně ráda, že ty velké změny nechystáš, byť nemám čas žádný blog (snad s výjimkou Kristýnky) číst úplně pravidelně, k tobě vždycky zavítám hrozně ráda a díky přehlednosti a právě pravidelnosti vím, co kde a kdy najdu :) Hrozně ráda mám tvé novinkové články a taky různé tipy na konkrétní žánry :) Tvůj blog na mě působí hrozně uklidňujícím dojmem, obzvlášť teď po refreši vzhledu a samozřejmě je mi sympatické, že čteme podobné žánry, takže u tebe vždy najdu inspiraci.
    Jen tak dál a ať se daří :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, děkuji moc, tvůj komentář mě potěšil. Taky nemám čas na pročítání blogů, jediná výhoda je v tom, že můžu v práci, doma už se snažím PC hodně omezovat. Doufám, že nový vzhled působí tak nějak pro oko příjemně, měla jsem pocit, že už je zas nějak čas na změnu. Asi s tím novým rokem :))
      Ještě jednou moc děkuji a měj se krásně ♥

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥