úterý 24. dubna 2018

Můj knižní tip #4

Krásný den, milí knihomolové :)

Dívala jsem se, že ostudně dlouho nevyšel na blogu knižní tip. Tedy, ne že byste u mě tipy na knihy nenašli, ale chápeme se. Prostě rubrika Můj knižní tip nějak leží ladem. Tak ji dnes trošku oživíme a hned třemi kousky, které brzy vyjdou a vy se na ně budete moct vrhnout.

Michela Bussiho jistě znáte, pokud jste milovníci detektivek a thrillerů. A počátkem května od něj vychází další kniha s názvem Nepouštěj se mé ruky.

Anotace:
Napětí, dlouho plánovaná pomsta a vzrušující zvraty. Francouzský thriller ověnčený řadou ocenění.
Slunce, palmy, tyrkysové vody oceánu, ostrov Réunion a mladý pár s šestiletou dcerkou na dokonalé dovolené. Ta se ale brzy změní v noční můru, když Liane zničehonic zmizí a nechá za sebou jen rozházený pokoj. Její manžel Martial nejprve spolupracuje s policií, ale pak se i s dcerou dává na útěk. Z truchlícího manžela se v očích policie rázem stává hlavní podezřelý a hon na domnělého vraha a únosce dcery začíná.

Knihu vydává nakladatelství Motto a měla by mít cca 344 stran. A obálku má líbivou, že?

Nakladatelství Domino momentálně sype z rukávu jeden úžasný thriller za druhým, ale také nám nabídne historický román s názvem Madona z hor od Elise Valmorbidy.

Anotace:
„Vydržet hladovění je stejně důležité jako umět uvařit noky.“
Maria Vittoria, hrdinka knihy
Velkolepě vylíčený životní příběh Marii Vittorii začíná na počátku dvacátých let dvacátého století v italských horách, kde drsná dřina a neochvějná víra utvářejí celý lidský život. Žena, která se neprovdá, je považována za méněcennou. I Maria se bála, že zůstane starou pannou, ale když už se v pětadvaceti vzdávala všech nadějí, přivedl jí otec z námluv manžela. Po svatbě se přestěhovali do vesnice v podhůří a otevřeli si obchod, Maria pečuje o čtyři děti a má se pořád co otáčet.
Drsné dřině je uvyklá od dětství, ale nástup fašismu a války vrhne na její život temný stín. Uživit rodinu je stále těžší, jídla je málo a drsné válečné zimy jsou k nepřečkání. Lidem se najednou nedá důvěřovat, z přátelských sousedů se stávají zrádci, bratranec se dal k fašistům a zneužívá nově nabytou moc, ve dveřích obchodu se střídají nacisté s partyzány a všichni se domáhají potravin, které se jinde než na černém trhu nedají sehnat...
Pro Mariu je rodina středobodem světa, udělala by pro ni cokoli, naprosto cokoli. Odhodlá se k činům, které by vzhledem ke své povaze i víře považovala za nemožné. Silou vůle dokáže překonat období, kdy rodině nemůže dát k jídlu nic jiného než ještěrky, přečká i manželskou krizi, a v následných letech také odloučení dětí.
Román Madona z hor je epickým a inspirativním příběhem, který nejlépe vystihují Mariina vlastní slova: „Vydržet hladovění je stejně důležité jako umět uvařit noky.“

Rozsáhlý román vyjde také v květnu a bude to pěkná bichlička se čtyřmi stovkami stran.

A do třetice jsem nakoukla do „kuchyně“ nakladatelství Host. Oko mi padlo na psychologický román Slepí od A. F. Bradyové. Anotace zní vcelku šíleně a šílený bude asi i samotný příběh.

Anotace:
Strhující debut o ženě, která překročila hranici šílenství, odkud už možná není návratu…
Sam Jamesová si po léta budovala pověst nejlepší psycholožky v psychiatrické léčebně Typhlos na Manhattanu, kde se léčí ty nejtěžší případy. Doufá, že když už nedokáže zachránit sama sebe, zachrání alespoň jiné. Psycholožčin spasitelský komplex pomáhá pacientům bojovat s jejich démony, ale jí se při terapii zároveň otvírá pohled do hlubin vlastního chaotického nitra.
Jednoho dne se v Typhlosu objeví záhadný pacient Richard, kterého ostatní terapeuti odmítají léčit. Sam si usmyslí, že odhalí jeho tajemství i duši. Jak je možné, že se Richard v nemocnici plné šílenství chová tak normálně?
Sam postupně rozkrývá Richardovu spletitou minulost, a to ji přiměje analyzovat svůj vlastní život. Psychologická hra začíná. Ale kdo koho tady vlastně zachraňuje?
Tento překvapivý a poutavý psychologický román zavede čtenáře do duše psychicky narušené ženy, která se zoufale snaží udržet nad vodou, a ukáže nám, že největší běsy si někdy nosíme uvnitř své hlavy.

Rovněž můj poslední knižní tip vyjde na začátku května a bude to také bacule se čtyřmi sty stranami.

Zaujala vás některá z knih? Plánujete alespoň jednu z nich číst? Já určitě Madonu z hor, ale Slepí mě také lákají.

Mějte se krásně a čtěte... Třeba na lavičce pod rozkvetlými stromy.

Vaše Šárka ♥



10 komentářů:

  1. Další Bussi? Já se střelím, ještě pořád jsem s ním nezačala... Respektive začala, zkusila jsem Maminku, ale nějak mi to v ten moment nesedlo. Musím mu dát znova šanci. Na Madonu z hor si brousím zuby. O poslední knížce slyším od Tebe úplně poprvé, ale vypadá to na správně zvrácené čtení, takže už je samozřejmě na seznamu :) Děkuju za inspiraci! :)
    Měj se krásně Šári!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, z toho si nic nedělej, já taky ne :) Mám doma Vážku, ale ještě jsem se k ní nedostala :) Jo, ta poslední vypadá šíleně, a taky mě láká :)) Měj se moc hezky, Kristý :)

      Vymazat
  2. Od Bussiho mám doma Vážku a Maminku, ale jsou pořád tak nějak nepřečtené, takže další si ještě nějakou dobu počkají :D Jinak přeju, ať se všechny líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme na tom stejně, Leni, taky Vážka čeká. Jinak tohle jsou jen tipy, jestli se k nim dostanu. Bůh ví :)) Ale k Madoně určitě :)

      Vymazat
  3. Moc pěkný článek :) Nejvíce mě zaujala první knížka, asi se po ní pak poohlídnu. Budu ráda, když mrkneš i ke mě na blog a taky zanecháš komentář ♥ www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tentokrát si mě nalákala na všechny tři....kam já ty knížky mám dávat? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mám stejný problém. Teď jsem udělala čistku v knihovně, ale i tak moc místa nepřibylo :) Jedině vymyslet jiný systém řazení, ale když já nemám ráda dvě řady knih, když na ně pak nevidím :))

      Vymazat
  5. Od Bussiho mám doma Vážku, zatím je netknutá, tedy mnou. Četl ji taťka a prý skvělá, i slza na konci ukápla. Tak jsem hodně zvědavá. Hodně si chválí i Černé lekníny, na které mám taky spadeno. A na novinku jakbysmet :-) Poslední knížka mě taky hodně zaujala, vypadá podle anotace dost dobře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě taky Vážka čeká. Ach jo, kdybych četla trochu rychleji, ale teď přes léto to bude ještě větší bída :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥