pátek 19. června 2015

Knižní přírůstky 2

Opět jsem navštívila Zásilkovnu, kde na mě čekal balíček s knihami. Tentokrát to není žádná velká hromada, pouhé tři kousky. Ale když se to všechno postupně nasčítá....však to znáte :-)                                    


První knížka je Nebezpečná zóna od Joy Fieldingové. Od této autorky jsem přečetla už spoustu knih.



Anotace:
Bratři Will a Jeff a jejich kamarád Tom si vyšli do svého oblíbeného baru Nebezpečná zóna, aby se pobavili u skleničky tak jako obvykle. Když si ale všimnou záhadně vyhlížející mladé ženy, jak v rohu osamoceně popíjí Martini, troufale se vsadí o to, komu se ji nejdříve podaří svést. Jenže není všechno tak, jak se zdá. I tajemná Suzy má svá tajemství, která ukrývá za zdmi přepychového domu na předměstí. Tři muže spojuje nejen přátelství, ale i rivalita, strach a chtíč… a nyní také jedna žena. Kam až se pro ni odváží zajít?

Další knížka je od spisovatelky Caroline Graham a jmenuje se Bezpečné místo. Jistě znáte sérii Vraždy v Midsomeru a komisaře Barnabyho. Pokud jste nečetli, určitě jste viděli seriál.



Anotace:
V poklidné vísce na anglickém venkově se snaží přivést na pravou cestu mladé delikventy místní vikář. To se usedlíkům nelíbí. Proto jim připisují různé nekalé činy, které se ve vesnici dějí. Nejvíce při zmizení mladé dívky. Tento čin pak rozproudí další a další, které musí rozplést šéfinspektor Barnaby se svým pomocníkem seržantem Troyem.


A poslední knihou, kterou jsem si donesla je Laura od J. K. Johansson. Je to první díl série s názvem Prokletí městečka Palokaski. Anotace mě nalákala, zní velmi dobře, ale recenze, které jsem četla, moc pozitivní a nadšené nebyly. Nechám se překvapit :-)


Anotace: 
Miia Pohjavirtová, bývalá policistka se specializací na internetový zločin, začíná novou kariéru jako metodička prevence na střední škole, kterou dříve sama navštěvovala. Těsně před začátkem školního roku zmizí během školní zábavy v sobotu večer studentka Laura Andersonová, klientka Miina bratra, školního psychologa Nikkeho. Když Lauřini rodiče založí facebookovou stránku za účelem lokalizovat svou dceru, Pandořina skřínka se otevírá a ovlivní jindy poklidný chod městečka Palokaski je narušen...
První díl trilogie Prokletí Městečka Palokasi je napínavý psychologický thriller odehrávající se v době sociálních sítí a internetových diskusí.



Četli jste některou z těchto knih? Líbily se vám? Budu ráda za vaše komentáře :-)

8 komentářů:

  1. Bohužel neznám ani jednu knihu, ale Laura se mi docela líbí. Podle mě to kazí jen ten popis "strhující thriller", když někde něco takového vidím, většinou mě kniha zklame. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář :-) Mívám podobný problém. Jakmile je kniha nějak „zaškatulkovaná“, něco určitého dle své představy od ní očekávám a potom přichází zklamání. Naposledy jsem to měla s knihou Caroline Kepnes: TY. Strašně jsem se na ni těšila, měla jsem jistá očekávání a nakonec byl ten děj úplně jiný než mé představy. Ale kniha se mi líbila a můžu doporučit.

      Vymazat
  2. Četla jsem Joy Fieldingovou a pokud je to Vaše oblíbena autorka, tak opět potesi, je napínava a prwkvapiva, čte se na jeden zátah

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentík :-) Jednu dobu jsem hodně četla její knihy, moje TOP je Panenka a zatím se stále drží na špici pomyslného žebříčku. Potom jsem ale musela na chvíli s autorkou přestat, protože mi najednou její knihy připadaly strašně podobné jedna druhé. Takže teď si ji dávám vždy na střídačku s jinými knihami. Naposledy jsem četla Jane utíká.

      Vymazat
  3. Pekné prírastky, osobne ma najviac zajala kniha Laura, či už obálkou, ale aj anotáciou :-) Prajem ti príjemné čítanie! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥