úterý 14. července 2015

Můj knižní tip #1

Dnes tady máme první knižní tip :-)

Jako první knihu vám dnes představím jednu ze svých oblíbených, o které vím, že si ji určitě ještě přečtu. Je to kniha Na ostrově od Tracey Garvis Graves - autorčin knižní debut.



Na ostrově je moc příjemná knížka, vhodná právě pro parné letní dny. Je psána velice jednoduše, až jsem si zpočátku říkala, co to je za čtení, ale nakonec v tom lehkém vyprávění spočívalo kouzlo celého příběhu. Myslím, že i když bylo zpracováno téma, které už jsme mohli někdy číst nebo shlédnout ve filmu, nebylo to kýčovité. Knížku jsem přečetla za dvě krátké odpoledne. Pro mě opravdu pohlazení a jako debut výborné.

Anotace:
Na Maledivy se většinou jezdí na dovolenou. Třicetiletá učitelka Anna však bude na jednom z jejich ostrovů trávit léto neobvyklým způsobem. Má pomoci šestnáctiletému Týdžejovi dohnat školu, kterou zameškal kvůli boji se zákeřnou chorobou. Ani Týdžej si nepředstavoval, že bude trávit prázdniny s rodiči někde daleko od Chicaga a kamarádů. A ještě k tomu ležením v učebnicích. Jenže letadlo s Týdžejem a Annou za mladíkovou rodinou nikdy nedorazí. Po ztroskotání hydroplánu skončí na opuštěném ostrově, odkázáni jeden na druhého. Debutový román mladé americké autorky, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem.

A druhá knížka dnešního knižního tipu je ze žánru detektivního. Jedná se o červnovou novinku od Neila Crosse Posedlost.

Jak jsem již zmínila, kniha vyšla v červnu 2015 a to v nakladatelství Moba. Velmi mě zaujala anotace, líbí se mi i obálka, což u Moby není divu, má je opravdu překrásné.


Doufám, že si tuto knihu brzy pořídím. Choleričtí, posedlí a jinak šílení hrdinové detektivek mi většinou bývají sympatičtí, jako např. detektiv Jack Caffery v příbězíh Mo Hayder. :)

Anotace:
Seznamte se s Johnem Lutherem, šéfdetektivem inspektorem, specialistou na vraždy, s mimořádnou rychlostí při řešení případů. Je obsesivní, instinktivní a náruživý. Nikdo, kdo kdy stál na jeho straně, o něm nemůže říci nic špatného. Ale nyní se proslýchá, že je Luther špatný – ne zkorumpovaný, ne podplacený, ale ztrápený. Po letech řešení těch nejzvrácenějších zločinů v drsném londýnském podsvětí vzkypěl jeho potlačovaný vztek, který někdy sotva dokáže ovládat. Občas jej to dovádí na pokraj šílenství a nutí dělat věci, které by žádný jiný detektiv neudělal a neměl dělat.

První knižní tip máme za sebou a já doufám, že se i díky němu budete na můj blog vracet :-)

4 komentáře:

  1. Tuhle rubriku ti jednoznačně schvaluji, super tah :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Po Posedlosti taky pokukuju, má pěknou obálku :) Doufám, že se mi brzy dostane pod ruku :) A Na ostrově vypadá taky dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ostrově se mi moc líbilo, bylo to příjemné čtení. A Posedlost, doufám, brzy zařadím na poličku. Je opravdu lákavá a obálka je skvělá :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥