pátek 16. října 2015

Knižní přírůstky 18

Dnes tady mám pro vás jeden rozbalovací příspěvek. Přišly mi knihy z buxu a z bazaru knih. Vůbec nevím, do které se potom pustím dřív, jsou všechny skvělé.

A copak to tedy máme?

Nejdřív dvě knihy z bazaru knih :)


A tady už je uvidíme...


Byl to takový narychlo nákup, vybrala bych si knih víc, ale nějak jsem to nestihla, knihy mizely jedna za druhou :)

Knihu Jako voda od Wallyho Lamba jsem měla již v seznamu knih, které bych si chtěla přečíst a tak jsem ráda, že jsem ji objevila. Podle anotace věřím, že bude velmi zajímavá. A psychologické romány já mám ráda.

Anotace:
Mnohovrstevnatý portrét manželství, rodiny a neúprosné touhy po porozumění a vztahu.
Annie Ohová, manželka, matka a výtvarnice ve středních letech způsobila ve své rodině zemětřesení. Po dvaceti sedmi letech manželství se rozhodla opustit svého muže, s nímž má tři děti. Zamilovala se do Viveky, bohaté, kultivované a sebevědomé manhattanské obchodnice s uměním, která jí pomohla k profesionálnímu úspěchu. Annie a Viveca plánují svatbu, což ale vyvolává smíšené reakce a otevírá Pandořinu skříňku s tajemstvími — temnými a bolestnými pravdami ukrytými pod povrchem života rodiny Ohových.
V roli vypravěče se střídá nekonformní Annie, její bývalý manžel, psycholog Orion, „nejhodnější“ z Anniiných dětí Ariane, rebelský jediný syn a Arianino dvojče Andrew a nejmladší z dětí, svobodomyslná Marissa.
Román Jako voda představuje portrét moderní Ameriky, Wally Lamb v něm promlouvá o problému tříd, měnících se sociálních zvyků, přežívajícího rasového násilí a o tom, jak zoufale hledáme lásku a smysl ve svých životech.


O knize Vražda v Průhonickém parku od Martina X jsem také už několikrát slyšela. knih od českých autorů nemám mnoho, takže jsem za ni ráda. Určitě bude výborná.

Anotace:
Vyprávění novináře, jenž byl v kontaktu s vyšetřovateli a v samotném středu dění, zavádí čtenáře zpět na začátek divokých devadesátých let. Tehdy veřejností otřásly brutální vraždy dvou mladých žen, jimž pachatel nebo pachatelé vyjmuli orgány. Spekulovalo se o mnoha motivech, včetně rituálních vražd nebo obchodu s orgány, policie ale přes veškeré úsilí případ nedokázala uzavřít. Novinář, který se touží proslavit a chce se stát reportérem špičkové úrovně, rozjede pátrání na vlastní pěst. S pomocí svých známých u policie a ve věznicích se dostane ke zdroji informací, které policie neměla. Ten, kdo mu je má předat, chce ovšem něco na oplátku – zajistit otevření svého případu a znovuobnovení procesu. Novinář nakonec rozluští tajemství hned dvou vražd. Ani jedno z nich však nelze prokázat, a tak zůstává vražda z Průhonického parku dodnes pomníčkem...



A teď tady mám čtyři úžasné knihy z buxu. 


Tady už budou pěkně v plné kráse...


Jsem neskutečně spokojená a nadšená...


Smrt má oči mojí dcery od Jessicy Treadwayové mě zaujala už jen svým názvem hned, když jsem ji poprvé uviděla na internetu. Takže jsem okamžitě pátrala po anotaci. Myslím, že bude hodně zajímavá.

Anotace:
Hanna se snaží zapomenout na brutální útok, při němž zemřel její muž, ona sama málem přišla o život a který na ní dodnes zanechal fyzické i psychické následky. Situace je o to horší, že útočníkem byl tehdejší přítel její dcery, jež ho navíc hájila před soudem. Tři roky spolu nemluvily, teď se však náhle Dawn ozvala, že by matku přijela navštívit. A to zrovna v době, kdy se případ znovu otevírá – a s ním ovšem i všechny rány, vzpomínky na hrůzostrašnou noc, ale především také otázka, kdo Hannina dcera, odmalička matkou protěžovaná, ve skutečnosti je…

O Deníku mého stínu od Claire Kendalové jsem už toho slyšela tolik a převážně samé kladné ohlasy, takže jsem ji prostě nemohla nekoupit. Téma stalkingu mě zajímá, například ale kniha TY mě neoslovila, tak jsem moc zvědavá, jak se mi bude líbit tato.

Anotace:
Víte, kde končí láska a začíná nebezpečná posedlost?
„Jsi to ty. Samozřejmě že jsi to ty. Někdo mě dohání, a když se otočím, vidím tebe. Věděla jsem, že to budeš ty…“ Ten muž se objeví všude, kam se jen Clarissa pohne. Čeká na ni v parku, na železniční zastávce, před jejím bytem. Bombarduje ji telefonáty a esemeskami. Posílá jí dárky. A zatímco jeho posedlost mladou ženou každým dnem narůstá, Clarissa má čím dál tím větší strach, protože pomoci policie se dovolává marně. Zbývá jí jediné – trpělivě sbírat důkazy a doufat, že se jí podaří muže usvědčit dřív, než se stane něco hrozného… Mrazivý thriller o posedlosti a debut, který vychází ve více než 25 zemích po celém světě.


Knih od Tess Gerritsenové mám doma už několik, četla jsem tedy zatím jen Chirurga a byl skvělý. Elixír mládí je samostatná detektivka, tuším, že byla v akci, takže bylo jasno, že skončí v košíku.

Anotace:
Bostonská policejní hlídka přiveze na pohotovost staršího muže, nahého a dezorientovaného, ten však odtud nevysvětlitelně zmizí. Doktorce Toby Harperové, která svůj život dělí mezi noční služby a denní péči o matku postiženou Alzheimerovou chorobou, nedá tato záhada spát – tím spíš, když o dva týdny později přijmou na ambulanci podobného pacienta a ten se nedožije rána. Jakmile se Toby pustí do pátraní, které ji nasměruje do nedalekého luxusního sanatoria pro seniory, začnou lidé kolem ní umírat. Zdá se, že s léčbou praktikovanou v tomto zařízení není něco v pořádku...

Od Michaely Klevisové jsem zatím nečetla žádnou knihu. Jako autorku jsem ji více zaregistrovala po vydání knihy Ostrov šedých mnichů, což je již čtvrtý díl série s kriminalistou Josefem Bergmanem. Zlodějka příběhů je díl druhý, takže bych si chtěla sehnat ještě jedničku a pokud se mi budou líbit, tak i ostatní.

Anotace:
Šéfka televizního scénáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost – lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se jí pracně vybudovaná pověst hroutí pod rukama: její dcera je nezvěstná a navíc neznámý vyděrač odhalil všechna její tajemství. Co s tím vším mají společného její dvě kamarádky z dětství? Pak dojde k vraždě a zůstává na charizmatickém inspektoru Josefu Bergmanovi, aby rozpletl složitě zamotané klubko přátelských a mileneckých vztahů…


Takže budu mít teď velké dilema, po které knize se vrhnu nejdřív :) A to mi ještě dorazila obří zásilka z Arara.cz, kde byly ve výprodeji úžasné kousky. Zítra vám je ukážu v další rozbalovačce.

Jestli jste nějakou knihu četli nebo vás některá zaujala, napište mi do komentáře, vždy se na ně moc těším.

Přeji krásný večer s krásnou knihou a třeba ještě s šálkem výborného čaje. V tomto deštivém počasí je to lákavá představa, že?

A zítra u další rozbalovačky... Noel.

6 komentářů:

  1. Zaujala mě kniha Zlodějka příběhů..Jenže když jsem se dívala na bux.cz, už ji mají vyprodanou :/ Jsem zvědavá, se kterou začneš jako první :) Těším se na zítřejší rozbalovací článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji nechala na buxu sledovat, občas ji naskladní a člověk musí hned objednat. Jsem zvědavá, jestli se mi podaří sehnat Kroky vraha, ten první díl. Nikde ji nemají v papírové podobě, tak snad jen na databázi :) No taky nevím, s čím začnu :) Teď jsem rozečetla Tonutí, pokračování Vyšinutí od Krefelda a vidím to potom na Deník mého stínu, strašně mě láká :)

      Vymazat
  2. To jsou krásky :) Mě hodně zaujal Deník mého stínu a Smrt má oči mojí dcery :) Těším se na recenze :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny knihy jsou nádherné a dokonalé! :)
    Knihu Deník mého stínu si chci pořídit co nejdříve,tak snad :)
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥