čtvrtek 12. listopadu 2015

Knižní přírůstky 25

Mám tady pro vás opět rozbalovačku s několika balíčky. Jeden... objednávku z buxu, jsem si vyzvedla včera ze zásilkovny a dva recenzní výtisky mi přišly dnes poštou. Takže mám krásný balíčkový den :)


Nejdřív se podíváme, co jsem si objednala na bux.cz... obří obálka :-D


A tady už jsou moje nové krásky...


Pýchu a předsudek jsem už měla v plánu strašně dlouho. Konečně si budu moct přečíst od Jane Austenové svou první knihu :) Hodně mě na autorku navnadila kniha Ch. Lovetta První dojmy. Kdo ji neznáte, můžete mrknout na mou recenzi.

Pýcha předsudek
Slavná anglická spisovatelka Jane Austenová napsala řadu románů. Jedním z nich je román Pýcha a předsudek. 
Nejslavnější román Jane Austenové s jemnou ironií zobrazuje prostředí, morálku a zvyky anglické venkovské šlechty. Povrchní paní Bennetová má jediný cíl - dobře provdat svých pět dcer. Nejstarší Jane je pěkná, milá a dobrosrdečná, Elizabeth zase půvabná, upřímná a má svérázné názory které často šokují okolí. Mary je tichá a její největší zálibou je četba. Dvě nejmladší, Lydia a Kitty, jsou lehkomyslné a koketní. Hlavní hrdinkou je Elizabeth, která ztělesňuje autorčiny představy o ideální ženě. Její počáteční nesympatie vůči Darcymu se postupně mění v náklonnost a lásku. Takřka do poslední chvíle zůstává čtenář v napětí, jak jejich příběh skončí.


Na Chladný popel se hodně těším. Chemie smrti, což je první kniha série, se mi moc líbila, takže když jsem objevila tuto knihu za 49Kč, nebylo absolutně co řešit a okamžitě jsem objednala.

Pokud autora neznáte, ani jeho knihu Chemie smrti, můžete se podívat na takovou mou kratší recenzi.

Chladný popel
Na odlehlém hebridském ostrově Runa čeká na forenzního antropologa Davida Huntera (známého z titulu Chemie smrti,Knižní klub 2010) hrůzný objev: z mrtvoly,která byla téměř celá spálena, zbyla pouze chodidla a jedna ruka. Místní policie je přesvědčena, že šlo o nešťastnou náhodu, ale instinkty i profesionální zkušenost napovídají doktoru Hunterovi něco jiného. Navíc Runa není zdaleka onou poklidnou komunitou, jakou se jeví na první pohled - a ohořelé tělo neznámé ženy je pouze jedním z jejich temných tajemství. V následné větrné bouři, která přeruší dodávku proudu a odřízne ostrov od kontaktů s pevninou, teprve naplno propukne vrahovo běsnění...

A pokračujeme v rozbalování :)

Jako další tady mám balíček z nakladatelství Paseka.



A copak se v něm ukrývá? Kniha je pečlivě zabalena do bublinkové fólie.


Pod kůží od Sabine Durrantové. Na tuto knihu jsem měla zálusk od té doby, co jsem ji poprvé na stránkách Paseky uviděla. Takže jsem byla moc ráda, když ji  nakladatelství nyní nabízelo k recenzi. Mám z ní velkou radost a doufám, že bude skvělá :) Anotace zní opravdu slibně.


Pod kůží
Gaby Mortimerové na první pohled nic nechybí - je hvězdou populárního televizního pořadu, matkou osmileté dcerky, s manželem Philipem, úspěšným finančníkem, žijí v luxusním domě na londýnském předměstí. Když však jednoho rána narazí při běhu v místním parku na mrtvolu neznámé ženy a uvědomí o nálezu policii, uvede do pohybu sled událostí, které její život nenávratně změní. Může za to skutečnost, že se těla dotkla a pak policistům tvrdila opak? Nebo souhlas s tím, že bude vyslechnuta bez přítomnosti právníka? A kde se berou další a další stopy, jež naznačují spojitost zavražděné s Gaby a její rodinou? Zatímco šokovaná žena zjišťuje, že se v případu stala hlavní podezřelou, její svět a kariéra se začínají hroutit. Zachrání Gaby její pokus pustit se do vyšetřování na vlastní pěst? Psychologický thriller, ve kterém nelze nikomu věřit a vše je jinak, než se na první pohled zdá, čtenáře nepustí až do poslední stránky a svého zcela nečekaného vyústění.

A poslední balíček je z e-shopu Dobré knihy. 


Mohla jsem si sama vybrat, jakou knihu bych k recenzi chtěla. Takže jsem si vybrala tuto krasavici :)


A tady už Kavárnu na pláži vidíme bez bublinek :)


Anotace mě zaujala, bude to takové příjemné, letní čtení, což teď v sychravém podzimu přijde rozhodně vhod. A už docela dlouho jsem ji měla na seznamu knih k přečtení.

Kavárna na pláži
Je vám přes třicet a lezou vám na nervy poznámky o tom, že byste se už konečně měla usadit? Nejste v tom sama!
Evie byla odjakživa černou ovcí rodiny. Coby nenapravitelný snílek představovala příliš velký kontrast ke svým dvěma úspěšným sestrám. Zkusila se prosadit jako herečka, fotografka a zpěvačka, ale všechny tři směry se ukázaly být slepými uličkami. Jediným solidním bodem jejího neuspořádaného života je přítel – svědomitý a spolehlivý Matthew. Možná je ale na Eviin vkus až příliš solidní, a tak se občas neubrání dojmu, že jí život protéká mezi prsty.
A pak zemře její milovaná teta Jo a v závěti Evii odkáže nečekané dědictví – kavárnu na pláži v Cornwallu. Evie se vydá na cestu plná odhodlání alespoň jednou v životě něco dotáhnout do úspěšného konce. Není to lehký úkol, protože zaměstnanci kavárny po smrti původní majitelky značně povolili v pracovním úsilí, ale Evie chce světu dokázat, že není tak beznadějný případ, za jaký ji všichni považují. Tajně doufá, že když dá do pořádku kavárnu, navede vlak svého života konečně do správných kolejí. A kdo ví, třeba taky najde svou životní lásku...



Kterou z knih už jste četli a jakou byste si také chtěli přečíst?

Určitě mi napište do komentářů, jsem vždy moc ráda za vaši zpětnou vazbu a kontakt s vámi.

Přeji krásný den.

Noel...


18 komentářů:

  1. Moc pekne. Takze vyhra padla na letni pocteni?;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Nene, to je recenzní výtisk. Jako výhru jsem si objednala thriller Mráz, protože druhý díl Kruh se mi podařilo vyhrát na stránkách XYZ knihy :) Tak to nádherně vyšlo a jsem šťastná jako blecha :)

      Vymazat
  2. Kavárna na pláži je moc pěkné čtení. Pod kůží mě hodně zaujalo, tak se těším, jak na ni napíšeš recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se na Kavárnu těším o to víc, jak dočtu Levandulové noci, tak jdu do ní. A kniha Pod kůží mě dost zaujala, tak jsem zvědavá, jaká bude.

      Vymazat
  3. Pěkné knihy :) Na pýchu a předsudek se nemůžu dočkat, až si jí taky přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  4. No, pěkna sbírla :) Kavárna je fajn, tu jsem četla. U zbytku se těším na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Kavárnu co nejdřív začnu číst, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  5. Mě nejvíce zaujala Kavárna na pláži, kterou si možná časem i pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že v tom sychravém počasí tato knížka trošku zahřeje :)

      Vymazat
  6. Nádherné knihy. Nejvíce ti závidím Pýchu a předsudek a Kavárnu na pláži. Moc se těším na recenze. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji, do Kavárny se po dočtení rozečtené knihy Levandulové noci hned pustím. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Kavárnu na pláži mám doma a nelituji, že jsem si ji koupila. Čtivá a zábavná knížka, opravdu příjemná oddechovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti knížka líbila, o to víc se na ni těším, když jsou na ni samé kladné ohlasy :)

      Vymazat
  9. Krásné knihy! :)
    Nejradši bych si chtěla přečíst Chladný popel a Kavárnu na pláži.
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na obě knížky se taky moc těším... vlastně na všechny čtyři :)

      Vymazat
  10. Krásné knihy! Hlavně Pýcha a předsudek, to je nejlepší kniha :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To bude moje Jane Austenová poprvé, tak se těším :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥