čtvrtek 18. února 2016

Knižní přírůstky 15

Přeji všem krásný den :)

Dnes tady mám dvojitou rozbalovačku a jeden úlovek z Levných knih. 

Včera mi dorazil nový recenzní výtisk od nakladatelství Moba.



Je to kniha Věry Fojtové Neviditelná zranění. Letos je to už třetí kniha českého autora, kterou budu číst a těší mě to. 


Anotace:
Neviditelná zranění jsou příběhem dvou mladých lidí, do jejichž osudu krutě zasáhla válka.
Rút je šestnáctiletá dívka, která je společně se svojí matkou zařazena do transportu a místo toho, aby chodila do tanečních a prožívala své první lásky, prožije rok života v Terezíně, kde se setkává s Ervínem, dvaadvacetiletým mladíkem a milovníkem žen. Zde se jejich osudy rozdělí a Rút prožívá další válečné útrapy. Po válce se oba setkávají, ale Ervín už je jiný. Jen on totiž zná své strašlivé tajemství…

Další balíček je z buxu, který jsem si vyzvedla včera v zásilkovně.



Obří obálka ukrývá jednu knihu pro mě a druhou pro dceru k narozeninám. Šepot vzdálených chvil od Kate Morton  a Sotva dýchám od Rebeccy Donovan.


Šepot vzdálených chvil je kniha s nádhernou obálkou. Nemůžu se vynadívat :)


Anotace:
Edie Burchillová dostane nečekaný dopis a vydává se do Milderhurst Castle, vznosného, ale chátrajícího sídla, kde žijí neprovdané sestry Blytheovy. S nimi a s jejich stárnoucím otcem zde před padesáti lety během druhé světové války Ediina matka strávila po evakuaci z Londýna část dětství. Starší sestry Blytheovy jsou dvojčata a většinu svého života zasvětily péči o nejmladší sestru Juniper, která se nikdy nevzpamatovala z psychického šoku, který utrpěla v roce 1941, kdy ji opustil snoubenec. 
Eddie pomalu začíná rozplétat matčinu minulost, v kamenných zdech Milderhurstu se však skrývají ještě mnohem větší tajemství… Co všechno se vlastně před oním půlstoletím stalo?

Sotva dýchám je dárek pro dceru, před pár týdny přečetla první knihu Důvod dýchat a moc se jí líbila.


Anotace:
Emma dostala šanci žít a podařilo se jí dostat z pekla, které dennodenně zažívala se svojí tetou. Pomalu se vzpamatovává ze strašného traumatu a zkouší žít bez strachu. Každou noc je však pronásledují strašidelné sny.
Po čase stráveném v domě Sáry se rozhodne přestěhovat ke své matce. Emina dobrota a víra v lidi jí dlouho brání uvědomit si pravdu o svých blízkých. To, že ani život s vlastní matkou Emmě nedodá pocit štěstí a pokoje, po kterém celý život touží, jí trápí a noří se stále hlouběji do ponurých zákoutí svojí duše. O jejím tajemství už ví celý Weslyn, navíc s matkou po boku jí čekají další nepříjemné situace. Modřiny sice zmizely, ale jizvy se nezahojí.
Budou Evan a Sára stačit na to, aby si Emma uvědomila, že i ona si zaslouží šťastný život? Co všechno si ještě bude muset vytrpět, než bude opravdu šťastná? A podaří se jí vůbec někdy pokojně spát, bez nočních můr?

A poslední přírůstek je Lásko, kde jsi? od Nicka Spaldinga, kterou jsem objevila v Levných knihách. Nejspíš si tam ještě co nejdřív zajdu i pro jeho druhou knihu Láska na třetí.


Anotace:
Bestseller k popukání - Na hledání lásky je někdy nejtěžší zachovat si vážnou tvář.
Lásko, kde jsi? je knížka inspirovaná skutečnými příběhy o nevydařených schůzkách a přešlapech ve vztazích. Je věnovaná všem, kteří vědí, jak ošemetné (a někdy i absurdní) může hledání lásky být.
Být svobodný nepřipadá Jamie Newmanovi moc zábavné, zvlášť tváří v tvář sexuálně agresivní rozvedené ženské nebo bohyni, která přesahuje jeho možnosti natolik, že by mohlo klidně jít o jiný živočišný druh.
Nezapomínejme však, že ani pro dívku není hledání lásky žádnou procházkou růžovým sadem. Jen se zeptejte Laury McIntyreové, která se nedávno vypořádávala s nadrženým realitním makléřem a fanatickým cyklistickým nadšencem.
Když do sebe Jamie s Laurou narazí (doslova), vypadá to, že by se na ně mohlo usmát štěstí – jenže nalezení toho pravého bývá někdy počátkem potíží…

Četli jste některou z knih? Líbila se vám? Napište mi do komentářů, moc ráda si je čtu a mám z nich vždy velkou radost :)

Přeji krásný den všem :)

Noel ♥



20 komentářů:

  1. Moc pěkný výběr, přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za představení knížky Neviditelná zranění! Vidím ji prvně, ale nadchlo mě to! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé kousky!
    Já si hned v pondělí běžím do LK koupit Červený vrch, Lásko, kde jsi a Láska na třetí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Príjemné čítanie, nepoznám ani jednu, ale vyzerajú zaujímavo :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Lásko, kde jsi v LK? :-O To bych nečekala. Už ji mám taky nějakou dobu na seznamu, tak jsem zvědavá na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, mají i Lásku na třetí a celkově docela pěkné kousky poslední dobou :)

      Vymazat
  6. Knihy vypadají zajímavě, ale žádnou z nich jsem zatím bohužel nečetla.

    Dívka z venkova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ně moc zvědavá, hlavně na Neviditelná zranění :)

      Vymazat
  7. Musím přiznat, že kniha Lásko, kde jsi? mě velmi zaujala a musím se po ní poohlédnout v Levných knihách taky :)
    FitBlanka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela teď koukám, jak dobré kousky zase LK mají. Já si zajdu ještě pro pokračování :)

      Vymazat
  8. Moc hezke prirustky, kniha Sepot vzdalenych chvil ma opravdu nadhernou obalku a take laka k precteni svou anotaci no a pak me laka kniha Neviditelna zraneni, ktera bude urcite take skvela. Preji hezke poctenicko:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Šepot je opravdu vizuálně nádherná kniha, tak doufám, že mě uchvátí i obsahem. Ale chtěla bych si přečíst knížky od autorky tak, jak je postupně vydávala. Prý jsou čím dál lepší :)

      Vymazat
  9. Na tu knihu k popukání jsem zvědavá :) ta mě láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, obecně mám problém s humorem v knihách, když se ostatní smějí, tak já nechápu proč :D Ale jen tak ve vlaku jsem jukla na první stranu a už tam mě rozesmála jedna hláška, tak uvidím. Ale kdy se k ní dostanu, to nevím :)

      Vymazat
  10. Musím se do LK zase vypravit,protože se divím,kolik skvělých knih tam přibylo-hlavně tedy od Fortuna Libri :)
    Láska,kdo jsi? jsem četla a opravdu se na knihu těš,protože se bude při čtení za břicho popadat a i přes tu vulgárnost je to skvělá kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se :) Do LK určitě zajdi, mají tam teď skvělý výběr. Já tam mám ještě pár knih vytipovaných, takže příští týden taky znovu vyrazím :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥