středa 23. března 2016

Knižní přírůstky 24

Přeji všem krásný den :)

Dřív, než se mi podaří sepsat recenzi na knihu Mělas to vědět, kterou ještě dnes zveřejním, mám tady pro vás rozbalovačku.

Včera jsem si byla vyzvednout další balíček ze zásilkovny, ještě dva tam na mě čekají. To jsou ty slevové kupóny a předprodeje :D



Tentokrát přišly knihy bez jediné vady, tak jsem moc ráda.


Po Zátiší od Louise Pennyové jsem strašně dlouho pokukovala, zaujala mě i krásná obálka. Musím ale říct, že ve skutečnosti není tak barevně sytá, jak vypadá na fotografiích, což je trochu škoda :) Uvidím, jak se mi bude líbit a pokud ano, přikoupím další díly.

Anotace:
Vražda a útulný kanadský venkov, kde se lidé doma ani nezamykají, to nejde příliš dohromady. Tím spíš, že se obětí stala vážená stará dáma a k násilné smrti došlo v lese, navíc překvapivým způsobem. Armand Gamache, vrchní inspektor quebecké Sureté, který je k případu přivolán, však moc dobře ví, že i ta nejidyličtější místa na zemi mívají svá nebezpečná tajemství. „Na vraždě je zvláštní, že bývá spáchaná často desítky let předtím, než k ní skutečně dojde,“ říká gurmán Gamache a čtenáře čeká vskutku vybraná literární hostina. V pravém i přeneseném slova smyslu.
„Hvězdný debut“ – tak označili v Kirkus Reviews tuto detektivku, úvodní z dnes již devítidílné série vycházející ve 20 zemích, mnohonásobně oceněné (Agatha Award, Edgar Award, Barry Award, Anthony Award) a pravidelně zařazované mezi top tituly roku (New York Times, Publishers Weekly, People Magazine, Amazon). A časopis Booklist dodává: „Knižní klenot…“


Zamilovanou hypnotizérku Liane Moriarty jsem pochopitelně musela mít. Mám všechny autorčiny knihy, ale četla jsem prozatím pouze Manželovo tajemství.

Anotace:
Hypnoterapeutka Ellen se přes internet seznámí se sympatickým Patrickem a jejich vztah se od začátku vyvíjí až podezřele dobře. Když Ellen napadne, že by Patrick mohl být tím pravým, překvapí ji její milý nečekanou zprávou – už roky jej prý pronásleduje jeho expřítelkyně Saskia. Jenomže Ellen, kterou odjakživa zajímalo, co lidi vede k takovému chování, to neodradí, ba naopak. Popadne ji totiž zvláštní soutěživost a snaha dokázat, že ona je rozhodně lepší partie. Čím více toho o Saskii slyší, tím víc se s ní touží potkat. Netuší ovšem, že už se tak stalo – Saskia totiž už nějakou dobu k Ellen chodí pod falešným jménem jako klientka, protože se stále nedokáže od Patricka odpoutat, a tak se touží dozvědět všechno o ženě, která ji nahradila. Saskia proniká čím dál tím hlouběji do světa své terapeutky a působí jí také čím dál větší problémy. Neškodné zprávy a „náhodná“ setkání v restauracích jsou jí brzy málo. Jaké hranice je Saskia schopná překročit, aby dosáhla svého?


Spi sladce od Rachel Abbottové jsem měla na seznamu také dlouho. Anotace mě zaujala, ohlasy jsou kladné, takže se na knihu moc těším.

Anotace:
Když vás ovládne posedlost…
Když zoufalá Olivia Brookesová před dvěma lety na policii ohlásila, že se její manžel nevrátil s dětmi domů, strachovala se, že už je možná nikdy víc nespatří. Měla důvod obávat se nejhoršího, a ne bezdůvodně. Nebyla by to první tragédie, která Olivii potkala.
Nyní vyšetřuje detektiv Tom Douglas její rodinu znovu. Tentokrát je to však Olivie, kdo se pohřešuje, a s ní i její tři děti. Všechny důkazy nasvědčují tomu, že ještě ráno byla doma. Její auto však stojí v garáži a peněženku má v kabelce – na stole v kuchyni. Kam tedy zmizela? Proč a jak? Nikdo nic netuší. Zdá se, že dokonce ani její manžel, který měl dosud vždycky všechno dokonale pod kontrolou.
Policie chce vyhlásit celostátní pátrání, z jakéhosi důvodu však ze všech alb, mobilů i počítačů zmizely veškeré rodinné fotografie. A pak se najde krev… Že by Olivii dostihla minulost?


Už ani nevím, kdo mě přivedl na knihu Procitnutí slečny Primové od N. S. Fenollery. Někde na blogu byla dost chválená, ale nevybavím si u koho. No uvidím, jestli budu chválit také. Naprosto mě ovšem uchvátila obálka, je nádherná :)

Anotace:
Slečna Prudencia Primová, nezávislá, distingovaná a „intenzivně otitulovaná“ žena, se nechá zlákat sugestivním inzerátem v novinách a přichází do kouzelného městečka San Ireneo de Arnois, kde nic není takové, jaké se zdá.
Slečna Primová dostane za úkol uspořádat knihovnu „muže z křesla“, inteligentního, kultivovaného a hloubavého člověka. Překvapivý životní styl obyvatel městečka napřed vzbudí v nově příchozí údiv a zmatek. Postupně však tito podivuhodní a nekonvenční lidé, především muž z křesla a děti, vystaví zkoušce její vizi světa, její předsudky, nejniternější obavy a nejhlubší přesvědčení.
Procitnutí slečny Primové je líbezný příběh o městečku, které se postavilo zády vlivům moderního světa. Je to kniha plná rozhovorů a diskuzí, zmatků a paradoxů, mužů a žen, knih, žárlivosti, lásky, květin, koláčů, a dokonce se v ní objeví i vánoční krocan.


A  na ukázku plechový hrneček za nasbírané vločky... je suprový :)



Znáte knihy? Četli jste některou z nich? Určitě mi napište do komentářů, moc se těším :)

Mějte se krásně a večer se ještě přihlásím s avízovanou recenzí :)

Ahoj Noel ♥


16 komentářů:

  1. Skvělý výběr, já jsem četla pouze Zátiší, které se mi hodně líbilo a těším se na další díly, a určitě si chci přečíst Zamilovanou hypnotizérku (stejně jako ty jsem četla zatím jen Manželovo tajemství) i Procitnutí slečny Primové, na které mě nedávno upozornila kamarádka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na všechny knihy se moc těším, tak snad se k nim probojuji co nejdřív :)

      Vymazat
  2. Procitnutí slečny Primové se mi moc líbilo. Přeji příjemné čtení. :-)
    http://www.kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. O Procitnutí slečny Primové mluvila Ohana z Ohanas world of pure imagination ..... :) Já teda ani jednu nečetla a nechystám se :) Pěkný článek

    OdpovědětVymazat
  4. Ten hrnicek je roztomily :-), rada bych si nekdy precetla Procitnuti slecny Primove a take knihu Spi sladce.Tesim se na tvou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrníček je opravdu super a určitě ho využiji :) Na knihy jsem moc zvědavá :)

      Vymazat
  5. S Moriarty jsem na tom stejně, ale já už mám přečtené všechny jeji knihy. I recenze jsou na blogu. Zamilovaná hypnotizérka na mě mrká z poličky :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já ještě pokulhávám, ale ono na ni jednou dojde, hlavně, že mám všechny nasyslené doma :D

      Vymazat
  6. Krásný balíček,a krásné knihy :-)
    Nechceš mi je přeposlat? :-p :-D
    Na plecháček se taky chystám, snad ho budou mít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marcel :) Víš, že jsem strašnej sysel, ani s kamarádkou se nepodělím :) Ale klidně potom půjčím :D

      Vymazat
  7. Další přírůstky a zase krásné knihy! Od Moriarty se teď chystám na Sedmilhářky, četla jsem Manželovo tajemství i Alici, která mi přišla o chloupek lepší... tak doufám, že Sedmilhářky budu ještě lepší a Hypnotizérka zase o další trošičku lepší. :) Chtěla bych toho hodně, že? :D
    Moc se těším na Tvoje recenze a přeju krásné čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Taky vždy, když čtu od autora více knih, chci, aby měly stoupající tendenci :) Proto i od Liane je vezmu popořadě a uvidím :)

      Vymazat
  8. Achjoooo... jak to tak vidím, tak já tu objednávku z buxu asi udělám :-D
    Jinak Zamilovaná hypnotizérka mě nakonec moc neláká, ale uvidím, protože mám od autorky její dvě předchozí knihy... samozřejmě ještě nepřečtené :-D
    Po knize Spi sladce, také pokukuji :)
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Člověk by prostě vůbec nesměl nikam koukat, aby ho to nelákalo objednávat a už vůbec ne na nabídku eshopů :) Před chvílí jsme tedy taky zas brouzdala na stránkách buxu :D Ale už jsem to radši zavřela :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥