pondělí 23. května 2016

Můj knižní tip #21


Krásný večer přeji :)

Mám pro vás dnes ještě nový knižní tip. Tentokrát udělám jistě radost milovníkům drsných thrillerů. Knihu Mesiáš od Borise Starlinga nemám doma zas tak moc dlouho. V anotaci se píše, že je to jeden z nejlepších thrillerů. A nejspíš bude opravdu dost brutální. Proto zatím odolávám, dřív mi brutalita v knihách zas tak moc nevadila, ale poslední dobou... no už pár měsíců... nesnáším mučení a podobné drastické praktiky. Ale snad to zase přejde, protože drsných knih mám doma dost :)

Mesiáš vyšel u nakladatelství Domino v roce 2000. Je to docela bichle, má 472 stran. A třeba na databázi knih má hodnocení 90%, což je skvělé. Myslím, že to bude dobrý nářez :)



Anotace:
Tento nervy drásající příběh je všeobecně považován za nejlepší thriller od Mlčení jehňátek – a je napsán tak, že se před usnutím budete ujišťovat, jestli vám nehrozí žádné nezbezpečí. Čtenáři i kritika v zahraničí se shodují, že Mesiáš se brzy zařadí mezi klasiku tohoto žánru, a objevil se dokonce názor, že jde o jeden z pěti nejlepších thrillerů všech dob!
První oběť byla nalezena oběšená na provaze. Druhá ubitá k smrti v kaluži krve. Třetí chyběla hlava. Jejich minulost i zázemí se lišily stejně výrazně jako metoda, jakou je bestiální vrah sprovodil ze světa. Všechny tři zločiny spojoval pouze jeden hrůzyplný detail, který ovšem policisty dovedl ke znepokojivému závěru, že se stávají nedobrovolnými svědky přeměny člověka v sériového vraha… Nálezy dalších zmasakrovaných mrtvol jen potvrzují, že se nemýlili.
Detektiv Red Metcalfe si získal reputaci díky svému kriminalistickému talentu a neomylné intuici. Odhalil již spoustu vrahů, umí se vcítit do jejich myšlení. Vyslýchal jich už celou řadu a až doposud vždy věděl, co je žene vpřed. Ale tentokrát je Red v koncích. Motivy a metody tohoto vraha jsou tak neuchopitelné a zároveň tak geniální, že je Red nucen probádat nejtemnější hlubiny své vlastní duše, aby poznal pravdu. Život, který tím zachrání, je totiž život jeho samého…

Četli jste někdo Mesiáše? Líbil se vám? Určitě mi napište, těším se na vaše dojmy :)

Ahoj Šárka ♥



12 komentářů:

  1. Určitě to bude dobré, ale nevím, jestli mám chuť si drásat nervy a pak po večerech koukat, co je pod postelí a poslouchat, co praská v předsíni :D Koukala jsem na knihu Vlk, ale u té mi anotace taky připadala moc drastická. Mám nějaké měkkoťácké období. Každopádně přeji příjemné čtení a těším se na recenzi :)
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že já mám taky nějaké vyměklé období :D Když zmiňuješ Vlka, četla jsem před časem taky dvě knihy od Mo Hayder - Ptáčníka a Pečovatele. A musím říct, že jsem se divila, že autorem je žena.

      Vymazat
    2. Jéééda, tak teď jsem ráda, že jsem si místo Vlka napsala o něco jiného :D s Mo Hayden ještě zkušenost nemám a nějak nevím, jestli ji chci. :)

      Vymazat
    3. Já myslím, že za zkoušku určitě stojí, ale je fakt drsná :)

      Vymazat
  2. Mně se neustále stává, že když mě u někoho zaujme nějaká knížka, tak na ni potom narážím pořád a pořád. Případ i právě této - považuji to rozhodně za znamení, takže už je na mém TBR.
    Krásný den, Šári

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsem Mesiášem listovala v jednom výprodeji a nějak jsem se nemohla rozhodnout jestli si pořídit takovou drasťárnu a pak se na ni dívat v knihovně... každopádně jsem zvědavá na recenzi :)
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ji mám z výprodeje :) Ale zatím nevím, kdy na ni přijde řada :)

      Vymazat
  4. Nad knihou hodně přemýšlím... ještě když je v tom výprodeji! :D :)
    Těším se na Tvůj názor. Snad se k němu brzy dostaneš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že za tu výprodejovou cenu se zariskovat určitě vyplatí. Kéž bych se k ní brzy dostala... je to hrůza, tolik knih čeká ve frontě :)

      Vymazat
  5. Jdu po knize pátrat, protože, jak víš, já teď tyhle drsnější thrillery docela vyhledávám a tenhle zní opravdu slibně. Moc děkuji za další tip, Šári, ale asi budu muset Tvůj blog přestat navštěvovat, protože mě to brzo zruinuje :)) Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, nepřestávej :))) Taky si myslím, že tobě, jako milovnici série od Grahama Mastertona, by se Mesiáš mohl líbit :)
      Hezký večer, Kristý :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥