úterý 14. června 2016

Knižní tip #24


Přeji vám všem krásný úterní večer :)

Jak už jistě tušíte, a kdo mě čte pravidelně, tak ví, že přicházím s knižním tipem. Dnes jsem vybrala dvě knihy od jedné spisovatelky, byť název autora je u každé jiný. Ale jedná se v obou případech o oblíbenou Barbaru Woodovou. Já jsem ještě autorku nestihla poznat, ale moc se na ni těším a jsem zvědavá, jak se mi bude líbit. 

Myslím, že jednu z knih určitě budete znát všichni, ta druhá mi nepřipadá až tak známá a autorka zde využila pseudonymu Kathryn Harvey.


Ta známější kniha se jmenuje Hippokratova přísaha. A na tu se hodně moc těším. Lékařské prostředí mám jak v knihách tak ve filmech ráda, takže mě určitě zaujme.


Anotace:
Dramatické osudy tří přítelkyň, které se v roce 1968 setkaly na studiích medicíny v Kalifornii. Každá z nich má svůj sen a životní cíl. Ctižádostivá Ruth chce dokázat své schopnosti otci-lékaři, který ji od dětství podceňuje, plachá Mickey je rozhodnutá pomáhat postiženým lidem a krásná míšenka Sondra touží léčit nemocné ve vlasti svých předků - v Africe. Roky náročného studia, praxe, atestací a osobních odříkání korunuje úspěch. Ale ani profesionálně zdatný člověk se nevyhne omylům, zklamáním, krizím, milostným prohrám či tragédiím, jež přináší život. Ruth, Sondra a Mickey se nevzdávají a snaží se dostát svému poslání.


Kniha vyšla u nakladatelství Ikar v roce 2012 a má 456 stran. Přesto mi ani nepřipadá, že by byla nějak tlustá :))

Druhá kniha má název Nespoutané sny. Je to první část románové trilogie a Barbara ji napsala pod zmíněným pseudonymem Kathryn Harvey.


Anotace:
Rachel prožila zlé dětství. Brzy utekla z domova a upnula se s láskou k mladému Dannymu. Čekalo ji zklamání: nejprve ji přinutil pracovat v nevěstinci, pak dohnal k potratu a opustil. Na příležitost k pomstě čekala léta. Ctižádostivý Danny Mackay se stal mediální hvězdou; hlásal pokrytecké fráze o křesťanské lásce a rozhodl se kandidovat na prezidenta. Rachel se dopracovala k majetku, vybudovala impérium nočních klubů, změnila jméno i podobu - vše s cílem Mackayho zdiskreditovat. Konečně vypukne kolem Mackayho skandál: souvisí s erotickým klubem...


Anotace zní docela zajímavě, ale obálka se mi strašně nelíbí :( Kniha vyšla u nakladatelství Ikar v roce 2003 a má 496 stran.

Tak to je pro dnešek všechno. Napište mi, jestli znáte tyto knihy Barbary Woodové, protože autorka je přece jen známější jinými díly.

Přeji vám krásný večer a určitě nezapomínejte číst :)

Vaše Šárka ♥




16 komentářů:

  1. Příběhy z lékařského prostředí má ráda bábi, určitě ji tuto autorku doporučím, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Autorka má pár knih z lékařs. prostředí, ale některé knihy jsou taky duchařské, hodně historické, tak to chce určitě projít a pročíst anotace :) Jinak hodně z lékařského prostředí, ale spíš tedy detektivky píše Robin Cook.

      Vymazat
  2. Od Woodové jsem četla Duhového hada a ještě něco...,ale je to tak dávno, ze už si nepamatuji název :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím právě nic a myslím, že mám doma ještě Plamen duše. Takže nevím, jak mi autorčin styl sedne, myslím, že zrovna tyto dvě knížky se klasickému barbarovskému stylu trošku vymykají... alespoň jestli můžu soudit podle anotací :)

      Vymazat
  3. Znám jenom Hippokratovu přísahu, knihy zrovna této autorky mě příliš nelákají, ale přeju ti, Šári, aby ty sis je královsky užila :)
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky vůbec nevím, jak mi autorka sedne, ale myslím, že zrovna ta Hippokratova přísaha se mi bude líbit... mám takové tušení :)) Měj se krásně :)

      Vymazat
  4. autorku znam, ale ani jednu knizku, co pises :) vlastne jsem od ni, myslim, ani nic necetla, kazdopadne jmeno je hodne znamy no :-D ale ted si nedovedu vybavit proc :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě myslím, že zrovna tyhle nejsou až tak profláklé a jsou asi i trošku odlišné od těch ostatních. tak uvidím, co na ně řeknu :)

      Vymazat
  5. Autorku znám, dokonce i knihy, ale ty pouze od vidění. Jsem zvědavá na názor. Od autorky jsem četla nedávno jinou knihu a byla jsem docela spokojená. Přeji příjemné čtení :)
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ně moc zvědavá. Mám v merku ještě pár „profláknutějších“ knih od autorky, tak uvidím, jak mi sedne :)

      Vymazat
  6. Obě knížky mám doma, ani jednu jsem zatím nečetla, ale těším se na ně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se těším a jsem zvědavá :) Na Hippokratovu přísahu víc :D

      Vymazat
  7. Hippokratova prisaha se mi velice libila:-)Tu druhou knihu neznam, preji pekne cteni :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Hippokratovu přísahu jsem viděla u Rodaw, ale asi to není úplně žánr, ve kterém bych se vyžívala :)
    Na Tvůj názor jsem ale hoodně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji měla už docela dlouho koupenou a Rodaw mi ji tenkrát ve videu opět připomněla. Ale stejně jsem se k ní ještě nedostala. Snad brzy... ale to říkáme u každé nepřečtené knihy, že? :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥