pátek 1. července 2016

Knižní novinky – červenec 2016 – část 2.

Všechny vás srdečně zdravím při pátku :)

Ti, kteří nemáte prázdniny a na dovolenou se teprve těšíte, jste určitě rádi, že máme za dveřmi víkend. A proč o víkendu třeba nestudovat tipy na knihy, které brzy vyjdou?

Sepsala jsem pro vás druhé pokračování červencových novinek...

Münsterův případ – Hakkan Nesser
nakladatelství: Moba
detektivka
6. díl série Inspektor Van Veeteren

Když čtyři důchodci slaví výhru v loterii, teče alkohol proudem. Závratná radost však netrvá dlouho. Pár hodin po bujaré oslavě je totiž jeden ze seniorů nalezen mrtvý. Byl ubodán zezadu přímo ve svém bytě. Případu se ujímá komisař Münster, neboť Van Veeteren si vzal na rok volno a věnuje se poklidné práci v antikvariátu. Nikdo z jeho kolegů však nevěří, že by dokázal s vyšetřováním jen tak přestat. A opravdu, brzy se na něj Münster obrací s prosbou o radu, protože případ je čím dál záhadnější. Po nějaké době se k činu přizná vdova po zavražděném.
Van Veeteren si je však jistý, že ta žena lže...

Nové případy četnické pátračky – Ladislav Beran
nakladatel: Moba
detektivka

Nové případy četnické pátračky volně navazují na předešlé knihy Písecká četnická pátračka a 92. policejní revír zasahuje, v nichž se autor vydává do minulosti a popisuje práci písecké četnické pátrací stanice v období první republiky. Opět se setkáme s galerkou třicátých let, která v té době měla ještě glanc a uměla, když bylo třeba, kápnout božskou. Na stránkách knihy tak ožívají kasaři, kteří mají svoji stavovskou čest, kapsáři, půdaři, bytaři, „vébaři“, co kradli kabáty v hostincích a ve vlacích, ale i hochštapleři a lehké holky z ulice i z nevěstince. A všichni hovoří jadrným jazykem oněch časů…

Láskyplná smrt – Stanislav Češka
nakladatel: Moba
detektivka

Stanislava Berku, bývalého šéfa jihomoravské krajské mordparty, tentokrát vyhledá jeho spolužák, známý advokát Nebeský, který zastupuje klienta obviněného z vraždy své milenky. Důkazy jsou přesvědčivé a vše ukazuje na to, že inženýr Zábrana svou přítelkyni skutečně zavraždil. Advokát má ovšem jisté pochybnosti. Berka zpočátku neví, co si má o obviněném myslet. Když však postupně odkrývá životní tajemství mrtvé ženy, zjišťuje, že její milenec není zdaleka jediný, kdo by měl motiv a možnost tuto vraždu spáchat…

Červený mustang se nevrátil – I. M. Jedlička
nakladatel: Moba
detektivka

Kniha nejzajímavějších kriminálních případů z celé republiky, jež známému českému autorovi vyprávěli sami detektivové, kteří jednotlivé kauzy vyšetřovali a pachatele usvědčili.
Kromě napínavého děje a nečekaného rozuzlení jsou povídky i výtečnou sondou do lidských osudů – odhalují nejen to, jak ke zločinu došlo, ale bezprostředně odpovídají i na otázku proč. Jedinečný je také autorův pohled na velice náročnou práci kriminální služby.

Druhou nohou v hrobě – David Nedoma
nakladatel: Moba
detektivka

Zlomyslný osud nachystal pro Bočka, nehrdinského druhorozeného syna pánů ze Zvonařic, nejedno překvapení. Když se zdá, že se už celkem dobře vyrovnal s tím, že zbytek života prožije v klášteře, kde má po ruce dostatek dobrého jídla a pití, je najednou vržen do koloběhu prapodivných událostí a dobrodružství. Opouští klášter, aby byl po ruce svému vážně nemocnému otci a aby vyšetřil záhadné zmizení svého staršího bratra Hynka. Případ se zamotává, kolem umírají lidé a nikdo pořádně neví, kdo je přítel a kdo ne…

Divoké časy ˜– G. F. Unger
nakladatel: Moba
rodinná sága

Krásná vdova Sue Canonová a její tři synové se rozhodli ovládnout Missouri. Za vytyčeným cílem šli úporně, tvrdě a neohroženě. Najali si ty nejlepší špehy a pistolníky a ničili každou konkurenci, zlomili každý odpor. Podpláceli politiky, městské rady i maršály, a tak během několika let vzrostl jejich vliv a moc přímo nezměrně.
Žádný strom však neroste až do nebe. Bezohledné počínání bratrů Canonových se nakonec obrátilo proti nim - vzbudili postupně takovou nenávist, že jim přivodila krutý pád...

12.12. – Vítězslav Jareš
nakladatel: Moba
dobrodružství, thrillery

Kapitán Karel Krol vyšetřuje hromadnou vraždu skupiny mladých rebelantských malířek, které si říkají Wild graffiti. Jak tento masakr souvisí s incidentem, jenž se odehrál na česko-rakouských hranicích před skoro čtyřiceti lety? Následují další vraždy spojené s namalovanými extravagantními obrazy…
Kniha významného českého spisovatele a spoluautora scénáře seriálu Kriminálka Anděl, který za svoji prvotinu Intrikáni získal Výroční cenu nakladatelství Mladá fronta v kategorii původní česká tvorba.

Vdaná potvora – Petra Nachtmanová
nakladatel: Moba
společenský román

Věštkyně ze sousedství předpověděla Milušce setkání se třemi osudovými muži. A od toho okamžiku skutečně potkává nejrůznější muže, kteří vypadají jako potencionální partneři. Problém je však v tom, že Miluška je vidí všude… Kdo se stane tím pravým? Učitel angličtiny, ženatý soused, náhodný známý z parku nebo snad muž, jehož poznala v době, kdy se ztratila cestou na volbu kočičí Miss?


Z tebe peklo ráj – Václav Gruber
nakladatel: Moba
společenský román

Věštkyně ze sousedství předpověděla Milušce setkání se třemi osudovými muži. A od toho okamžiku skutečně potkává nejrůznější muže, kteří vypadají jako potencionální partneři. Problém je však v tom, že Miluška je vidí všude… Kdo se stane tím pravým? Učitel angličtiny, ženatý soused, náhodný známý z parku nebo snad muž, jehož poznala v době, kdy se ztratila cestou na volbu kočičí Miss?


Klasikové v nedbalkách – Jan Bauer
nakladatel: Moba
bioagrafie, osudy

Slavná jména české kultury 19. století jako Mácha, Tyl, Němcová, Neruda, Aleš nebo Smetana jsou pro mnohé z nás takřka posvátnými nedotknutelnými ikonami. Spisovatel Jan Bauer se na ně pokusil podívat z té druhé stránky. Ukazuje je jako lidi z masa a kostí i s jejich neřestmi a nedostatky. Jestlipak například víte, že Božena Němcová nebyla zrovna příkladná hospodyně, anebo že Jan Neruda se přátelil s lahodným mokem...?

Případ holasické lásky – Stanislav Češka
nakladatel: Moba
detektivka
8. díl série Zločiny na Velké Moravě

Po uzavření míru s Franky se poměry v Moravském království stabilizovaly. Svatopluk chce svou říši zvětšit a jako nástroj hodlá využít šíření křesťanskénvíry. Prvním cílem má být mocné Vislansko, cestank němu však vede přes území Holasiců. Když se odtudbvrací Slavomír se svými muži, zastaví se na hradištib Podobora, kde byl novým županem jmenován veligradský vladyka Provod. Krátce po Slavomírově příjezdu jsou však nalezeni zavraždění mladí milenci - Provodův mladší syn Křesa a dcera bývalého holasického pána Boreše Heda...

Kluk mého srdce – Huntley Fitzpatricková
nakladatel: CooBoo
dívčí román

Překvapivé a nečekané pokračování Mého života u sousedů! Tim Mason je kluk, na kterého se můžete spolehnout, když budete potřebovat najít otevřený bar, když budete sjíždět schody na lyžích nebo když budete chtít jezdit na motorce po školních chodbách. Alice Garretová je… no určitě to není vhodná holka na nezávazné rande, zvlášť když kolem sebe má smečku ochranitelských bratrů. A i ona tuší, že Tim není zrovna vhodná volba. Nicméně někdy volbu nemůžeme příliš ovlivnit. Nádherný román o selhání, o zklamání i o tom, zda se vyplatí všechno ještě jednou risknout.

Rok zázraků – Sarah Winmannová
nakladatel: Beta Dobrovský
román

Téměř devadesátiletá Marvellous žije samotářsky v malebné přírodě Cornwallu. Jednoho dne se u ní objeví zubožený voják... Mladík hluboce poznamenaný válkou i smrtí dávné lásky a prazvláštní stařenka se sblíží a vznikne mezi nimi pouto. Díky Marvellous a jejímu podmanivému vyprávění dokáže Drake opět žasnout nad obyčejnými i neobyčejnými okamžiky života a nachází v sobě sílu jít dál. A zrovna tak přínosné je jejich přátelství i pro ni – teprve díky Drakeovi může Marvellous uzavřít některé kapitoly ze své minulosti.

Andílek – Mary Kubica
nakladatel: Beta Dobrovský
detektivka, napětí

Heidi nemůže zapomenout na zvláštní dívku, kterou spatřila v dešti na nádraží s malým dítětem na rukou… Vždycky se řídila hlavně srdcem, pracuje pro neziskovou organizaci a stará se o toulavé kočky, přesto jejího manžela i dceru zaskočí, když jednoho dne přivede mladou ženu a její čtyřměsíční miminko domů. Heidi nabídne Willow střechu nad hlavou a pomůže jí postavit se zase na nohy. Kdo je však záhadná mladá matka a jaká tajemství minulosti skrývá? Nezašla Heidi ve své péči o cizinku nebezpečně daleko?

Láska po francouzsku – Fiona Valpy
nakladatel: Baronet
společenský román

Může se štěstí „ztratit v překladu“? Gině se to málem stalo. Nejdřív všechno ztratila, aby pak mohla všechno zase najít: lásku, přátele i rodinu. A ona i čtenáři si přitom užijí spoustu zábavy, obav i slz dojetí.
Omamný jako francouzské víno - takový je román Fiony Valpy Láska po francouzsku.
Gina přijde o skvělou práci, přítele i část rodiny, a tak se rozhodne pro zbrusu nový začátek. Vymění chladnou šedivou Anglii za slunný francouzský jih, plný barev a skvělého vína. Začne žít ve starém domě na venkově, zděděném po milované tetě. Objeví v něm staré tajemství jedné velké lásky, které však hrozí rozbít celý její svět.
Také ji stíhají různé pohromy: od auta, zapadlého do příkopu, přes spadlou střechu i s komínem, až k tomu nejhoršímu faux-pas. Jdou vůbec překonat rozdíly mezi britskou a francouzskou náturou a způsobem života? A jak do toho zapadá sexy a záhadný Cédric?

V tomto domě straší – John Boyne
nakladatel: Plus
román, napětí

Román V tomto domě straší od irského spisovatele Johna Boynea, který proslul celosvětově knížkou pro děti Chlapec v pruhovaném pyžamu, je strhující poctou duchařským příběhům z devatenáctého století. Boyne mistrně využívá prostředky dickensovského stylu i klasické duchařské motivy. Je rok 1867 a Eliza Cainová se po smrti otce, jehož stála život návštěva přednášky Charlese Dickense, ocitne bez prostředků a přijme místo guvernantky na odlehlém norfolském sídle Gaudlin Hall. Řada neblahých zážitků, které jí otřásly už cestou tam, pokračuje, když ke svému překvapení zjistí, že jsou v celém domě jen dvě děti: Isabella a Eustace. Kdo je její tajuplný zaměstnavatel, se od nich nedozví a večer, když uléhá, ji vyděsí další nevysvětlitelná událost, jež ještě posílí čím dál neodbytnější dojem, že se tu děje něco zlého. Od příštího rána jako by na každém kroku narážela na přítomnost čehosi velmi zlověstného, co spolu s ní a dětmi obývá zdi Gualdlinu... Má-li sebe i děti zachránit, bude muset přijít na kloub dávno pohřbenému tajemství domu a čelit démonům z minulosti.

Léto, kdy jsme se potkali – Robin Constantine
nakladatel: Fragment
společenský román

Cassidy má za sebou ošklivý rozchod se svým klukem. Poslední na co má chuť, je potloukat se po městě a vzpomínat na to, co bylo. Když dostane nabídku pomáhat na letním táboře u moře, neváhá a jede. S novou životní situací se vypořádává i Bryan. Po těžkém úrazu skončil na vozíku a jeho myšlenky se točí jen kolem toho, co už nikdy nezažije. Nikdy nebude chodit, nikdy si nezasurfuje, nikdy si nezatančí ploužák s holkou. Zpátky k normálnímu životu a pryč od smutných myšlenek mu má pomoct práce táborového vedoucího. Když se Cass a Bryan setkají, má každý z nich své vlastní plány. Ona si chce léčit bolavé srdce, on zas svoji posmutnělou mysl. Ani jeden rozhodně nečeká, že potká lásku…

Zahrada spáčů – Lisa Heathfieldová
nakladatel: Fragment
světová současná

Vše, co Pearl za svůj krátký život poznala, se dá vyjádřit jediným slovem – Seed. Tak se nazývá uzavřená komunita, ve které se narodila. Řídí ji Papa S., duchovního vůdce, kterého všichni milují a uctívají.Když je Pearl patnáct let, přistěhuje se do Seed nová rodina, a s ní Ellis. Okouzlující a výřečný chlapec začne Pearl vyprávět o životě mimo komunitu. Odhaluje pravdu, která měla zůstat skryta.Bude mít dívka možnost poznat okolní svět na vlastní oči, nebo ji Papa S. nikdy nedovolí odejít?

Nejšťastnější dívka na světě – Jessica Knollová
nakladatel: Jota
světová současná, napětí


Její dokonalý život je dokonalá lež. Jako teenagerka na prestižní škole zažila Ani FaNelliová šokující a veřejné ponížení a od té doby zoufale hledá sama sebe. Teď, když má úžasnou práci, perfektní a drahý šatník a pohledného aristokratického snoubence, stojí na prahu vysněného dokonalého života, který pracně budovala.
Jenomže Ani má tajemství. Hluboko v její minulosti je pohřbeno něco, co ji stále pronásleduje, něco osobního a bolestného, co hrozí, že vybublá na povrch a všechno zničí.
Román Nejšťastnější dívka na světě přináší pozoruhodný vhled do života ženy, která „touží mít všechno“ a neváhá pro to udělat, co je v jejích silách. Autorka nám představuje hrdinku, která se díky nesmlouvavé ctižádosti a pronikavému vidění světa dokázala odstřihnout od tíživé minulosti a dosáhla svých cílů. Alespoň to tak vypadá…
Otázkou je, zda tak drásavou a skandální událost navždy pohřbít ve své mysli. Co by se stalo, kdyby vyšla s pravdou ven? Bude to znamenat konec všeho, k čemu se tak usilovně dopracovala, nebo to pro Ani bude vysvobození?
Prvotina Jessicy Knollové, která se okamžitě stala bestsellerem, není jen strhnujícím thrillerem s takřka detektivní zápletkou, ale i dílem zamýšlejícím se nad palčivými otázkami moderní společnosti. Dotýká se tématu ženy jako oběti, hledá odpověď na to, odkud se bere násilí a co je jeho spouštěčem.

Oživlý kámen – Louise Pennyová
nakladatel: Knižní klub
detektivka
4. díl série Případy vrchního inspektora Gamache

Léto vrcholí, vrchní inspektor quebecké Sureté Armand Gamache si jako každý rok připomíná s manželkou Reine-Marie výročí seznámení v Manoir Bellechasse, odlehlém luxusním hotýlku nedaleko Three Pines. Nejsou však sami. Sjela se sem také početná, bohatá a vážená rodina Finneyových – kvůli své oslavě. 
Rozkošný Manoir Bellechasse sice obklopuje ryzí příroda, je na něm však cosi nepřirozeného. Vedra se stupňují, dusivá vlhkost se blíží, na rodinnou sešlost přijíždějí nečekaní hosté… a letní bouře za sebou zanechá mrtvé tělo. Je na zkušeném Gamachovi, aby odhalil neproveditelnou vraždu, dlouho pohřbená tajemství i zášti pečlivě skryté za zdvořilými úsměvy. A také překonal sebe sama.

Poslední hvězda – Rick Yancey
nakladatel: Baronet
sci-fi
3. díl série Pátá vlna

V jedné chvíli tu jste, a v další už nejste. Tak to bylo i předtím, než Jiní přišli. Jiní nevynalezli smrt, pouze ji dovedli k dokonalosti. Dali smrti tvář, aby na nás vyzráli, protože věděli, že je to jediný způsob, jak nás zničit. Konec nenastane na nějakém kontinentu nebo v oceánu, na žádné hoře ani planině, v džungli či v poušti. Skončí to tam, kde to začalo, kde to zůstalo od samotného počátku: na bitevním poli v posledním bijícím lidském srdci.
Naším nepřítelem jsou Jiní, ale zároveň my sami. Jsou všude kolem nás, a přitom nejsou nikde. Touží po naší Zemi, a přesto chtějí, abychom ji měli my. Přišli, aby nás zničili i zachránili. Ovšem za těmito hádankami se nachází jediná pravda: Cassie byla podvedena, a stejně tak Eso, Zombie a Nuget. A s nimi i všech sedm miliard lidí, kteří kdysi žili na naší planetě. Podvedeni Jinými, podvedeni námi samotnými. 
V posledních dnech na Zemi se zbylí přeživší budou muset rozhodnout, co je důležitější: jestli záchrana vlastních životů... nebo lidstva.

Z počátku jsem si myslela, že tolik knih nevychází, ale to jsem se tedy spletla :)) Takže zítra nebo možná ještě dnes večer bude na blogu třetí, poslední pokračování. Máte opravdu z čeho vybírat :)

Mějte se moc hezky a čtěte :)

Ahoj Šárka ♥


10 komentářů:

  1. Noooo, nebudu vypisovat, co všechno bych chtěla :-D. Každopádně jsem slušně nakažena :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, každý měsíc je to stejné, viď :)) A pak má člověk šetřit. To prostě nejde :))

      Vymazat
  2. Ta nakladatelství nás zruinují :D

    OdpovědětVymazat
  3. Celkem mne zaujala kniha V tomto dome strasi, protoze prave od tohoto autora jsem cetla knihu Chlapec v pruhovanem pyzamu. To je hodne smutny pribeh a knihu mam doma v knihovne.Krasny vikend Šárko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chlapce v pruhovaném pyžamu bych si taky chtěla přečíst. V tomto domě straší má zajímavou anotaci :)
      Jani, i tobě krásný víkend :)

      Vymazat
  4. Knížka Z tebe peklo ráj vypadá zajímavě :) P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nad ní přemýšlím. Od dr. Grubera jsem četla dvě knihy a docela mě bavily.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥