neděle 24. července 2016

Knižní přírůstky 49

Přeji vám všem krásnou neděli :)

U nás je tedy deštivá, ale po těch několika dusných dnech i nocích mi to vůbec nevadí. Chystáme se na nějaké menší nákupy, protože v srpnu nás čeká dovolená a já zjišťuji, že sice mám hromady knih, které žadoní o přečtení, ale nemám plavky, kraťasy, šaty, trička a podobně :)))) A byť mám knihy i ve velkém formátu, nezahalím se do nich :))) Takže budu muset chtě nechtě přežít i nákup „hadrů“ ☻☻☻

Ale dost o nákupech, i když dnešní příspěvek je z půlky taky nákupní. Mám pro vás dvojitou rozbalovačku. Jednu knihu jsem si koupila od jedné internetové kamarádky-knihomolky a druhou jsem dostala jako recenzní výtisk. A tou začneme.


V pátek mi dorazil recenzáček od Martinusu, který jsem už ani nečekala. Ale jsem moc ráda, že dorazil, protože je to kniha od autorky, kterou si již dlouho přeji vyzkoušet.


A jde o Jojo Moyes a její novinku Jeden plus jedna. S knihou přišly ještě drobnosti pro radost, jako placky, visačky, záložky, nálepky :)


Kniha je stále zatavená ve fólii.


Anotace:
Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…

Na knížku se opravdu moc těším.

A další knihou je také skvělý titul a ten jsem si tedy odkoupila od Vlaďky.



A je to Syn od J. Nesboho. Jsme moc ráda, že je to pro změnu samostatná kniha, žádná série a budu se moct do ní pustit kdykoli.


Anotace:
Sonny je ideální vězeň. V moderní, přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník – naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Šušká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si jejich tresty výměnou za pravidelnou dodávku drog. Vrchní komisař Šimon Kéfas, působící na osloském oddělení vražd, je policista ze staré školy. V jeden den dostane najednou nový případ a novou spolupracovnici. Ab Lofthus byl policista, Kéfasův kolega a dlouholetý kamarád a také Sonnyho otec. Kvůli podezření z braní úplatků spáchal před lety sebevraždu a jeho čin obrátil Sonnymu i Kéfasovi život vzhůru nohama. Roky ve věznici jednotvárně plynou do chvíle, než si Sonny nečekaně vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé i mrtvé.

Takže to je dnešní rozbalovačka. Napište mi, jestli jste některou z těchto knih četli nebo jestli se chystáte. 

Mějte se moc krásně, dnes je počasí stvořené akorát pro to, zalézt si někam do křesla nebo na krytou terásku a ponořit se do knihy :)

Vaše Šárka ♥

24 komentářů:

  1. Moooc krásné knihy :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se do Nesba nemůžu dostat. Přitom je tak dobře hodnocený....Musím mu dát ještě šanci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus třeba tuto knížku a nebo Krev na sněhu, to je prý úplně jiné než třeba Holeovky :)

      Vymazat
  3. Super přírustky. Hodně mě láká Jojo Moyes, ale bohužel jsem se ještě k žádné její knize nedostala, snad to brzy napravím. Tobě přeju ať tě knihy baví a báječnou dovolenou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pinky, moc děkuji :) Pro mě to taky bude Jojo poprvé, tak jsem moc zvědavá. Na dovču jedeme až za měsíc, ale ono to uteče jak voda :))

      Vymazat
  4. Na Syna se take dlouho chystam a Jeden plus jedna vypada hodne lakave, uz jen ta obalka :-)Uzij si cteni Sarko:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nesbo je pro mě pořád nestravitelný, zato Moyesovou můžu :) přeji příjemné čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, díky moc :) Jak jsem psala v komentu výše Míše, pokud bys chtěla ještě dát někdy Nesboovi šanci, zkus třeba Krev na sněhu, prý je to úplně něco jiného než série s Harrym :) Ale je fakt, že prostě nemusí autor sednout každému. Naštěstí je spoustu dalších knih :D

      Vymazat
  6. Super kousky. Přemýšlím, že zkusím Nesboa. Na Moyesovou teď nemám vůbec chuť. Mám pocit, že je to ze všech slaďáků ten největší možný... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, díky :) Já ještě Jojo nezkoušela, tak uvidím, bude to moje první seznámení. Od Nesboho jsem zatím četla jen Sněhuláka a byl výborný. Pak jsem tedy zjistila, že je to série, takže mám už nasysleny skoro všechny díly. Syn je mimo sérii, za což jsem i ráda, že po ní tedy budu moct sáhnout kdykoli :)

      Vymazat
  7. Krásné přírůstky! :)
    Od JoJo bych si chtěla také něco přečíst, ale docela se toho bojím :D :)
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jsme na Jojo docela zvědavá, pořád jsem se k ní nedostala, tak konečně je příležitost :)

      Vymazat
  8. Syna již doma máme a Jeden plus jedna ti moc závidím :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak od Moyesové jsem četla jen Stříbrnou zátoku, která se mi hodně nelíbila. Spousta lidí mi ale říkala, že je to jedna z nejhorších, co byla vydána, tak chci dát autorce ještě jednu šanci, asi půjdu do notoricky známého Než jsem tě poznala, už proto, že bych se chtěla podívat i na film, ve kterém hrají moji oblíbení herci a vypadá fakt dobře.
    Co se týče Syna, tak na toho jsem moc chvály neslyšela, ale třeba se zrovna tobě zalíbí, budu zvědavá na recenzi, protoži série s Harrym mě zatím moc neoslovila, tak bych třeba od Nesboho mohla zkusit něco jiného :)
    Měj se krásně, Šári a užij si obě knihy

    OdpovědětVymazat
  10. Hani, jsem zvědavá na obě knihy :) Jojo jsem zatím nezkoušela a o Stříbrné zátoce jsem také četla něco podobného. No, uvidím, jak mě osloví tato její novinka. Od Nesboho mám přečteného zatím jen Sněhuláka, ten mě nadchl, takže syslím všechny Holeovky a chci se do nich pak pustit. Vím, že první díly jsou slabší, ale uvidím, jak sednou mně. O Synovi jsem zatím nic moc ani nečetla, na databázi má 91%, tak taky uvidím :)) Jsem ráda, že je to samostatná kniha, možná se k ní dostanu dřív než k Harrymu :)
    Krásné léto, Hani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, já jsem totiž děsná trubka. Popletla jsem si Syna s Krví na sněhu - ta nemá nic moc ohlasy...bože, pardon za mystifikaci :D

      Vymazat
    2. Hani, v pohodě, to se stane. Krev na sněhu mě právě moc neláká, do té nejspíš nepůjdu. Alespoň prozatím určitě ne :))

      Vymazat
  11. Jsem zvědavá, co povíš na Jojo Moyes, já s ní právě začínám, dostala jsem k svátku titul Než jsem tě poznala. Snad se nám budou její knihy líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si Jojo taky pěkně užij. Já jsem na ni moc zvědavá.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥