čtvrtek 11. srpna 2016

Knižní přírůstky 54

Přeji vám všem krásný večer :)

Dnes se s vámi chci podělit o své nové přírůstky, které mi dorazily. Některé tedy přišly poštou, další jsem objevila v antikvariátu a v Levných knihách.

Poštou mi dorazily recenzní výtisky z Moby.  


Z tebe peklo ráj – Václav Gruber
Erika je úspěšná atraktivní žena. Má za sebou nevydařené manželství a řadu vztahů, proto se raději věnuje kariéře, a když zatouží po mužské náruči, řídí se pravidlem: Co je v domě, není pro mě. A tak se důsledně vyhýbá vztahům se spolupracovníky a pacienty. Zaskočí ji však něco úplně jiného - původně zamýšlené povyražení s o mnoho let mladším Lukášem se jí totiž začíná vymykat z rukou...


Od autora už jsem dvě knihy četla, šlo o na sebe navazující příběhy a bylo to dobré čtení. Tak doufám, že i tato novinka bude stát za to.

Druhou knihou je krimi od Vítězslava Jareše.

12. 12. – Vítězslav Jareš
Kapitán Karel Krol vyšetřuje hromadnou vraždu skupiny mladých rebelantských malířek, které si říkají Wild graffiti. Jak tento masakr souvisí s incidentem, jenž se odehrál na česko-rakouských hranicích před skoro čtyřiceti lety? Následují další vraždy spojené s namalovanými extravagantními obrazy…
Kniha významného českého spisovatele a spoluautora scénáře seriálu Kriminálka Anděl, který za svoji prvotinu Intrikáni získal Výroční cenu nakladatelství Mladá fronta v kategorii původní česká tvorba.


Autora neznám, ale zaujalo mě, že se podílel na scénáři seriálu Kriminálka Anděl. Ten mě bavil, takže si myslím, že kniha 12. 12. bude taky.

Dál jsem se dnes stavila v Pardubicích v antikvariátu. Tentokrát tedy v jiném, než kam běžně chodím. Objevila jsem tam Agathu Christie a zrovna první díl série s H. Poirot. Takže ten jsem musela mít, byť nebyl úplně nejlevnější. Ale kniha vypadá jako nová, takže jsem moc dlouho nepřemýšlela.

Záhada na zámku Styles
Záhada na zámku Styles je prvním románem Agathy Christie s tímto jedinečným a dnes již legendárním belgickým detektivem. Debutující spisovatelka mu hned na úvod připravila nelehký úkol: Když v rozlehlém sídle za podivných okolností umírá jeho postarší, křehká, leč bohatá majitelka, podezření, že byla otrávena, se brzy změní ve skutečnost. Kdo je však vrahem? Manžel Alfréd? Nevlastní syn John Cavendish? Jeho krásná tajemná žena Mary? Nebo snad rodinný lékař? Důmyslný a napínavý příběh, na němž Christie pracovala během první světové války, nejprve vydavatelé odmítali. Nakonec vyšel až v roce 1921 – a zahájil kariéru nejprodávanější prozaičky na světě všech dob.


Potom jsem ještě nakoukla do Levných knih a objevila tam Včeličku. Před časem jsem ji zahlédla buď na skupince o knihách nebo u někoho na blogu, to už si nevybavím, ale zaujala mě. A když jsem ji tam dnes uviděla, vzala jsem ji.

Včelička – Chris Cleave
Román Včelička od úspěšného britského novináře Chrise Cleavea se okamžitě po svém vydání stal bestsellerem díky neobyčejně silnému příběhu dvou zcela rozdílných žen. S humorným nadhledem, a přece nekompromisně vypovídá o potížích a mravních dilematech, s nimiž se jeho hrdinky musejí vypořádat v současném globalizovaném světě. Dramatické události provázející první setkání těchto dvou žen – úspěšné londýnské novinářky Sáry a mladičké africké domorodky – na opuštěné nigerijské pláži mají pro obě nedozírné následky.


Nakonec jsem si ještě vyzvedla objednávku z buxu, ale tu už si nechám do dalšího článku :)

Četli jste někdo Včeličku? Docela by mě zajímaly vaše názory, jestli se vám líbila nebo jaký z ní celkově máte názor. Určitě mi napište :)

Mějte se krásně a čtěte :)

Vaše Šárka ♥

16 komentářů:

  1. Všechny knihy vypadají skvěle, žádnou z nich jsem nečetla a nejvíc mě nadchla 12.12, tak snad se k ní dostanu, přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, na 12. 12. jsem taky moc zvědavá, ráda poznávám nové autory a české poslední dobou obzvlášť :)

      Vymazat
  2. Teda, to sú super úlovky :) Prajem príjemné čítanie!

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  3. Mě nejvíc zaujala Z tebe peklo ráj a ta Včelička by mohla být zajímavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Václav Gruber je vlastně lékař, přesto se mi od něj knihy líbily, alespoň ty dvě, co jsem přečetla. Tak doufám, že i tato mě bude bavit. A Včelička vypadá zajímavě, psychologické romány mám ráda, jen nevím, kdy se k ní dostanu :)

      Vymazat
  4. Vcelicku jsem take zahledla kdyz jsem byla v Cechach v LK, ale nakonec jsem ji tam nechala, tak jsem moc zvedava, jak se ti bude libit:-)Preji hezke cteni:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, taky jsem zvědavá, ale asi bude chvíli čekat ve frontě :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Od MOBI mi přišlo úplně to stejné. To je ale náhoda. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Od MOBI mi přišly také dnes knihy a jednu už mám za sebou. Byla jsem odcela zvědavá jaká bude. :))
    Katy

    OdpovědětVymazat
  7. Tak mě tentokrát zaujala akorát Agatha Christie, kterou už mám a mám ji samozřejmě přečtenou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ji teď začala trochu syslit, už mám několik knih, tak se těším, až se jednou do ní pustím. Klasické detektivky mám ráda, to se neomrzí nikdy :)

      Vymazat
  8. Krásné přírůstky! :)
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥