pátek 19. srpna 2016

Knižní přírůstky 56

Přeji vám krásný, horký, páteční den :)

Dnes vám chci ukázat několik nových přírůstků do mé knihovny. Je to objednávka z buxu, kterou jsem si vyzvedla minulý týden. Několika knihami jsem částečně doplnila série a jiné mě zkrátka zaujaly, jak jinak :))



Dívku se sněhem ve vlasech jsem měla na svém seznamu už strašně dlouho. A když jsem ji teď viděla v akci, tak jsem pochopitelně neodolala :)

Dívka se sněhem ve vlasech – Ninni Schulman
Novinářka Magdalena Hanssonová se po vysilujícím rozvodu přestěhovala se svým šestiletým adoptivním synem Nilsem do rodného Hagforsu, malého města v malebné oblasti Värmlandu. Hledat náměty pro psaní do místních novin jí připadalo jako docela příjemná změna. Pro Magdalenu nebylo snadné vrátit se ke starému životu. Mnozí ji vítají ze zvědavosti, jiní na ni reagují odmítavě či závistivě. Časem řeči utichají a Magdalena si konečně začíná vychutnávat maloměstskou idylu. Ovšem jen do okamžiku, kdy během mimořádně chladné silvestrovské noci zmizí šestnáctiletá Hedda. Celé dny není po dívce ani stopy, policie přešlapuje na místě a Heddiny rodiče propadají zoufalství a ztrácejí veškerou naději. Zatímco dál píše Magdalena články pro městský plátek, cítí účast s rodiči nezvěstné Heddy. A když je později nalezena mladá dívka s průstřelem hlavy, nabízí se otázka: Je to Hedda? Magdalena se rozhodne vyšetřovat na vlastní pěst. Myslela si, že toto odlehlé a klidné místo svého rodného města zná velice dobře, ale ukazuje se, že zde žijí lidé, kteří by udělali cokoliv, aby jejich tajemství zůstalo skryté.


Od Camilly Läckberg mám doma dvě knihy a sice Krotitele a Andělíčkářku. Tedy dva poslední díly :)) Krotitele jsem vyhrála v nějaké soutěži a Andělíčkářku jsem si odkoupila od kamarádky. A protože nerada čtu knihy jen tak vytržené z kontextu série, byť jsou to samostatné příběhy, další knihy si dokoupím a začnu číst pěkně od začátku. Věřím, že mě autorka osloví. Takže jsem si objednala Ledovou princeznu a Kazatele.

Ledová princezna – Camilla Läckberg
V přímořském městečku Kjällbacka je nalezena ve vaně mrtvá žena. Smrt této krásné, bohaté a tajemstvím obklopené ženy zasáhne i její dávnou přítelkyni z dětství, spisovatelku Ericu Falckovou. Tragická smrt Alexandry je nejdříve označována za sebevraždu, záhy je však prokázáno, že šlo o vraždu. Erica proto pomáhá ve vyšetřování místnímu detektivovi Patriku Hedströmovi. Pátráním po pravdě v tajuplné minulosti Alexandry se odhalí skutečnosti, které měly raději zůstat zahaleny.


Kazatel – Camilla Läckberg
V pobřežních skalách poblíž švédského městečka Fjälbacka je objevena mrtvola ženy. Pod tělem oběti jsou však nalezeny kostry dvou dalších žen, které zmizely před dvaceti lety. Pitva potvrdí, že všechny tři zemřely stejným způsobem. Jde o jednoho vraha, který se z neznámých důvodů na dvacet let odmlčel, nebo někdo původního pachatele napodobuje? Situace se ještě zhorší, když z blízkého kempu beze stopy zmizí sedmnáctiletá dívka. Pátrání po ní je bezúspěšné a policie se obává, že ji potkal stejný osud.


Knihy mají i krásné obálky ♥

Mefistem jsem také doplnila jednu z mých knižních sérií. Ještě mi chybí asi dva díly. Ze série jsem přečetla zatím jen Chirurga a ten byl skvělý.

Mefisto – Tess Gerritsen
PECCAVI – nápis načmáraný krví na místě brutální vraždy mladé ženy: ZHŘEŠILA JSEM. Je to mrazivý vánoční pozdrav pro detektiva Jane Rizzoliovou a soudní lékařku Mauru Islesovou. Rizzoliová záhy odhalí souvislost mezi obětí a záhadným klubem Mefisto z bostonské luxusní čtvrti Beacon Hill. Jeho členové se věnují zkoumání zla. Dá se vědecky vysvětlit? Má fyzickou podobu? Chodí po světě démoni? Po šokujícím objevu mrtvoly přímo u jejich prahu je zřejmé, že kdosi – nebo cosi – skutečně obchází městem. Zdá se, že zlo existuje. A zplodilo svého nového ďábelského následovníka…


A další „Agátka“ do sbírky. Pomalu se mi počet černých krasavic rozrůstá.

Viděla jsem vraždu – Agatha Christie
Během halloweenského večírku pořádaného v domě Roweny Drakeové pro mládež z městečka Woodleigh Common dojde k surové vraždě třináctileté dívenky. Slavná spisovatelka Ariadne Oliverová, která se zábavy náhodou zúčastnila, se rozhodne oslovit Hercula Poirota – nezdá se jí, že by mohlo jít o zločin spáchaný vyšinutým vrahem v pominutí smyslu. Klíč k záhadné smrti totiž patrně tkví ve větě, kterou pronesla zavražděná Joyce při přípravách večírku: Viděla jsem vraždu… 
Pozadí vzniku tohoto detektivního příběhu z roku 1969 má pro české čtenáře jedinečný význam: předlohou jedné z postav, au pair dívky Olgy Seminoffové, se stala prachatická učitelka, s níž si Agatha Christie dlouhá léta dopisovala. kniha vychází v prosinci 2010.


A nakonec překrásně graficky zpracovaná kniha Dárek na rozloučenou. Zaujala mě nejen svým námětem, ale právě i svým zpracováním. 

Dárek na rozloučenou – Teresa Driscoll
Melissa dostane v den svých pětadvacátých narozenin nezvyklý dárek – deník, který si její matka psala, když umírala na rakovinu. Kniha je plná receptů, vyprávění a rad, ale také nepříjemných faktů, o nichž Melissa doposud neměla ani potuchy. A tak zatímco se včera ještě nemohla rozhodnout, zda přijme místo v bulvárních novinách a zda se rozejde s přítelem, dnes její mysl zaměstnává vědomí, že po matce možná zdědila smrtelnou genetickou chorobu a že její otec jejím biologickým otcem vlastně být nemusí… 
Melancholický, ale zároveň nesmírně optimistický román, který otevřeně pojednává stejně tak o rakovině jako o lásce mezi matkou a dcerou, jež nedostaly příležitost říct si vše, co chtěly a který je vyprávěn nejen z pohledu Melissy, ale i její matky a ovdovělého otce.


Tak a to byla poslední kniha. Četli jste některou z nich? Nebo se chystáte také na koupi? Já momentálně, ač je to opravdu neuvěřitelné, nemám na buxu žádnou novou objednávku :)) Věřte nebo ne, je to tak. Až koncem měsíce chci objednat dvě knihy. Dceři U konce s dechem a sobě Popravčího. Využiju tak i slevový kód, který do konce prázdnin platí. A jinak už čekám jen pár recenzáčků.

Tedy, ne že bych začala být natolik uvědomělá a řekla si, že mám knih dost, takže dávám stopku. Stopku mi totiž dal nemilosrdně můj účet a také máme ještě dovolenou před sebou. Takže nedobrovolně jsem přestala projíždět e-shopy :))

Určitě mi napište, jestli knihy znáte, četli jste a nebo vás také lákají :)
Mějte se moc krásně a užívejte zbytek prázdnin :)

Vaše Šárka ♥

19 komentářů:

  1. Já jsem četla Dárek na rozloučenou a moc se mi ta knížka líbila. Bylo to hodně emotivní čtení v nádherném přebalu (miluju knížky na gumičku :D) a ještě jako bonus plné receptů. Já sice nejsem nijak extra kuchařka, ale ten nápad se mi fakt líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se na knížku těším a graficky je opravdu moc povedená :)

      Vymazat
  2. Krásné knihy!! Hned bych si tak dva až tři kousky sama přečetla ;)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se do nějaké taky nejradši hned pustila, ale mám tady už docela dlouhý pořadník :)))

      Vymazat
  3. Moc pekne kousky Sarko :-)A vsechny mne po precteni anotace lakaji :-)Preji pekne cteni a hezky vikend :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné kousky. Jsem zvědavá, jak se ti budou líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se těším hlavně na Dárek a na Camillu Läckberk :)

      Vymazat
  5. To je spousta super přírůstků! :) Tak ať dělají radost! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, krásná pateční nadílka :)
    Knížku "Dárek na rozloučenou" jsem si předchvílí vyzvedla na poště a jsem na ni hodně zvědavá.. Knihu "Dívka se sněhem ve vlasech" mám již za sebou, četla jsem ji na přelomu lonského a letošního roku. Byla to má druhá detektivka (hned po Andělíčkářce), ale moc mi nesedla. A od Camilly Läckberg jsem četla (jak už jsem zmínila) Andělíčkářku a moc se mi líbila. A přesně jak píšeš, ráda bych si pořídila celý její komplet :) Již mám Krotitele a Kameníka, na které se zatím jen přáší... Plán je takový, že začnu právě Ledovou princeznou, tak snad někdy... :-)
    Přeji hezký a hřejivý pátek. Mončík/Mermaida

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Moni :) Taky čtu série nejraději pěkně popořadě, i když jsou to samostatné příběhy. většinou se tam stejně odehrává nějaký příběh kolem vyšetřovatelů, tak chci být v obraze. A na Dárek jsem taky moc zvědavá :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  7. Krásné přírůstky, přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělé kousky. Přečetla bych si úplně všechny. Teda Agathu už jsem samozřejmě četla, ale tuhle bych si dala klidně znova. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Sabi, jsem z knih nadšená a nejradši bych se na ně vrhla. Ale mám tady dost recenzáků, ale naštěstí jich většina má volnější termín, takže mezi ně rozhodně vpašuji i svoje knihy :)

      Vymazat
  9. Krásné přírůstky! :)
    Nejvíce mne zaujala asi kniha Dárek na rozloučenou. Její obálka je opravdu nádherná :)
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Máš pravdu, tahle knížka je opravdu krásně graficky zpracovaná, taky se mi moc líbí ♥

      Vymazat
  10. Camilla Läckberg je skvělá! Rozhodně ji doporučuju číst popořadě. :) Když jsem si ji začala kupovat já, první dva díly se bohužel daly sehnat jen v brožované vazbě,takže teď tu pevnou asi nutně potřebuju. :D Jinak Dívce se sněhem ve vlasech jsem za těch pár korun neodolala taky. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥