neděle 11. září 2016

Knižní přírůstky 60

Krásnou neděli všem knihomolům :)

V týdnu jsem na fb stránce ukazovala foto s hromadou knih, které nyní čekají na přečtení. A aby jich nebylo málo, přibyly k nim další čtyři a ještě jedna je v očekávání :) Ne, nejsem blázen... jen ty knihy miluju ♥♥♥

A jaké krasavice mi dorazily?


Z nakladatelství Alpress to jsou tyto tři kousky. Jedna kniha mi přišla ještě omylem navíc, a protože to není příběh zas až tak úplně z mého žánru, během několika dnů vyhlásím soutěž, aby si našla svého čtenáře. Takže mě sledujte, ať nic nepropásnete. Hlavně milovníci dobrodružné literatury si přijdou na své.


Jinak se na všechny knihy z Alpressu hodně těším, věřím, že se mi budou líbit. Například Tamara McKinley je teď hodně zmiňovaná mezi čtenářkami, tak jsem zvědavá, jak mě osloví.

Příslib naděje – Tamara McKinley
Dědictví po tetě, kterou Fleur nikdy nepoznala, nemohlo přijít ve vhodnější chvíli. Právě se jí zhroutil vztah, a navíc se ocitá uprostřed vážné rodinné pře. V australské pustině díky tetiným deníkům poznává, co její život ovlivnilo tak drtivým způsobem. Postupně Fleur rozplete složitá pokrevní pouta plná rivality a pochopí, že ničeho – ani lásky – se nesmí vzdát bez boje.


Sběratel duší – Elizabeth Peters
Althea vyrůstala v Egyptě po boku otce, uznávaného archeologa, až do doby, než ho obvinili z falšování starožitností. Krátce nato zemřel a ona nechápala, co se stalo. Po letech obdrží dopis od muže jménem Abdelal. Ten pro jejího otce pracoval a nabízí jí důležité informace. Althea je odhodlaná otcovo jméno očistit, ale dorazí pozdě – Abdelal je po smrti a překážet někomu začíná ona.


Strážní andělé – Zoe Hardwicke
Cherri sní o rodině, o bohatém a úspěšném manželovi. Zdá se, že právě takového našla v doktoru Nashovi, se kterým se počítá na místo primáře. Idyla i láska však trvají jen do chvíle, než Nash svede na Cherri tragickou chybu, která má za následek smrt pacienta. Brzy vyjde najevo, že fatálních omylů je víc, jenže někdo v nemocnici nestojí o potíže a vše se snaží ututlat.


A čtvrtá kniha mi přišla od nakladatelství Mladá fronta. Tuto knihu hodně chválila Sabinka z Knižní kavárny u Nely a tak jsem si ji vybrala jako recenzní výtisk. Děti mám už dospělé, tak se do období mateřství ráda vrátím alespoň prostřednictvím příběhu :)

Nanejvýš čtyři hodiny spánku – Marlene Schiappa
Francouzská komedie o úskalích mateřství, stereotypu manželství a úspěšném skloubení práce s rodinou
Dvě ženy na prahu třicítky. Jedna si buduje kariéru v reklamní agentuře, druhá je na mateřské dovolené. Jedna žije v moderním bytě v Paříži, druhá v domku na předměstí. Jedna drží dietu, druhá už kila navíc nepočítá. Morgan a Emílie. Dvě dávné kamarádky, které k sobě po čase opět najdou cestu.
Netrvá dlouho a jejich role se vymění. Morgan otěhotní a nezbývá jí než řešit věčné dilema úspěšných žen – kariéra versus dítě. Prožívá hektiku těhotenství spojenou s výběrem vhodné porodnice, sháněním volného místa v jeslích, nepříjemnými kontrolami u gynekoložky. Bojuje s nevolnostmi v práci a prožívá obavy z budoucnosti. Emilie se zase z domácího života snaží utéct, hledá práci, zvažuje rozvod a prožívá románek s přitažlivým hasičem.
Pomůže Morgan Emílii s návratem do světa pracujících? A usnadní Emílie Morgan vstup do světa matek?


Četli jste některou z knih? Nebo máte některou na seznamu k přečtení? Napište mi, na všechny vaše komentáře se těším :)

A jen upozornění trošku z jiného soudku. Pokud by vás zajímaly fotočlánky z naší dovolené, sledujte můj druhý blog Touhy a lásky, kde články vychází a vycházet budou :)

Užijte si krásný zbytek neděle :)

Vaše Šárka ♥

18 komentářů:

  1. Strážní andělé vypadají doopravdy lákavě, asi budu muset po knize kouknout :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Z téhle hromádky jsem četla jenom Sběratele duší, tak jsem zvědavá, co na něj řekneš :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná hromádka :-) Přeji ti hezké čtení.

    OdpovědětVymazat
  4. Super vyber.;) doufam ze se ti bude Schiappa libit.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné přírůstky! :)
    Ať se pěkné čtou :)

    OdpovědětVymazat
  6. Žádnou z nich neznám, ale mají krásné obálky :)

    OdpovědětVymazat
  7. prisla ti OMYLEM NAVIC? sakra ze me nikdy neprijde nic omylem navic :-D teda jestli to byly dve stejny tak to nic moc, jestli jina nova, tak super ne? :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Skvele kousky, at se ti pekne ctou :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥