čtvrtek 13. října 2016

Knižní přírůstky 67

Krásný den všem knihomolům :)

Tento týden mi dorazil recenzní výtisk z nakladatelství Cosmopolis. Kniha vypadá moc dobře jak obsahově podle anotace, tak po grafické stránce. To Cosmopolis umí. 

Jde o knihu Dům na Baker Street – Za každým velkým detektivem stojí velká žena od Michelle Birkby.


Anotace:
Bytná Sherlocka Holmese a manželka doktora Watsona se rozhodnou vyjít ze stínu a rozjet své vlastní detektivní pátrání. Z kuchyně na Baker Street číslo 221b se vydávají do temných zákoutí Londýna, zejména do čtvrti zvané Whitechapel, jejíž obyvatelé se dosud nevzpamatovali z hrůzostrašných vražd Jacka Rozparovače, jenž stále nebyl dopaden. Marta Hudsonová a Mary Watsonová postupně rozplétají klubko zločinů, které je mnohem složitější, než se zpočátku zdálo, a zjišťují, že přestože nejsou nejslavnější detektiv všech dob, i ony dokážou vyřešit zapeklitý případ.

Už se těším, až se do knížky pustím. Je pravda, že Sherlocka znám jen z televizních zpracování, knihy jsem žádné nečetla. Vlastně pouze knížku Prach a stín od Lyndsay Faye, která se mi dost líbila. Ale s A. Doylem srovnat nemůžu, protože toho jsem zatím fakt nečetla... ostuda. Ale určitě se k jeho detektivkám někdy dostanu.


Takže to byl jeden tip na novou detektivku pro vás. Napište mi, jestli by vás zaujala, jestli byste měli chuť si ji přečíst.

Mějte se krásně :)

Ahoj Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Já ji právě čtu. :) Je fakt skvělá. Dobře se bavím a to prostředí... chtěla bych bydlet v domě 221b na Baker Street. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sherlocka mám rada ako knižného tak aj seriálového. Ani som nevedela, že takáto kniha je, vyzerá super. Prajem ti príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska ji měla v ruce a říkám si, to asi bude blbost. Sakra :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se k ní někdy dostaneš :) Já doufám, že bude dobrá :)

      Vymazat
  4. Taky jsem Sherlocka jsem nikdy nečetla, přitom jeho příběhy mám ráda. Kniha má opravdu hezký obal.
    Podzimní Giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle vypadá skvěle, zase trochu jiné pojetí příběhů mého oblíbeného detektiva. Po knize mrknu, děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tuto knihu bych take chtela mit, ta obalka i obsah vypadaji hodne lakave :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥