pondělí 3. října 2016

Můj knižní tip #35

Přeji krásný pondělní podvečer všem knihomolům :)

Dnes mám pro vás ještě jeden článek. Je začátek týdne a tudíž víte, že půjde o knižní tip. Knihu, kterou vám dnes představím, mám na seznamu už hodně dlouho. Ale koupit se nedá, na databázi knih je také pouze v poptávce a v knihovně je stále vypůjčená. Na buxu jsem sice našla, že se vydání v roce 2017 připravuje, ale zatím není znám konkrétní datum. Ale doufám, že opravdu vyjde, a to si ji potom okamžitě koupím. Jde o knihu Psychiatr od Caleba Carra.

Anotace:
New York, rok 1896. Budoucí šestadvacátý prezident USA Theodore Roosevelt je šéfem newyorské policie a chtěl by vyřešit sérii vzájemně se podobajících vražd. Oběťmi jsou malí chlapci, živící se homosexuální prostitucí. Způsob, jakým jsou jejich tělíčka zohavena, připomíná způsob rituálního zabíjení, používaného některými indiánskými kmeny. Jak najít vrahy či vraha, když se společnost tváří, jako by se nic nestalo ? Vždyť oběťmi jsou chlapci, kteří se převlékají za děvčata, aby ukojili touhy, které by nikdo ze zúčastněných nikdy veřejně nepřiznal; děti, které společnost odmítá brát na vědomí. Theodore Roosevelt tuší, že oficiální vyšetřování nemá šanci na úspěch a proto sestavuje tajný vyšetřovací tým, do jehož čela postaví doktora Laszla Kreizlera - psychiatra, jehož přístup k pacientům se diametrálně odlišuje od všeobecně přijímaných norem. Jeho spolupracovníky jsou novinář John Moore, který nám vlastně celý příběh vypráví; policejní sekretářka Sára, která touží stát se první newyorskou policistkou a dva mladí nadšení policejní seržanti. Jakou cenu budou muset zaplatit ze svého soukromí až se společnost dozví, že pátrají ? Podaří se jim vrahy či vraha vůbec dopadnout ? Kolik dětí musí zemřít než se těmto pěti podaří najít souvislosti mezi vraždami a tím pádem klíč k další možné vraždě ? Je vrahem šílenec nebo příčetný člověk, který se společnosti mstí za předchozí životní útrapy?

Kniha vyšla v roce 1999 u nakladatelství BB/art, takže už je poměrně starší. A má 508 stran. 

Já teda doufám, že opravdu kniha příští rok znovu vyjde, protože anotace je hodně zajímavá.

Zná někdo z vás autora či tuto knihu? Četli jste někdo Psychiatra? Určitě mi napište, těším se na vaše komentáře :)

Vaše Šárka ♥

6 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá hodně zajímavě. Dávám na svůj nekonečný seznam.

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá úžasně, tak doufám, že se příští rok toho vydání opravdu dočkáme. Po tomto titulu bych rozhodně sáhla :) Skvělý tip, Šári! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Kristý :) Byla bych fakt ráda, kdyby knížka vyšla. Jasně bych si mohla dát rezervaci v knihovně, ale radši si počkám a budu mít vlastní :)

      Vymazat
  3. Hmm, ta vypada dosti zajimave :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano... a žádná procházka růžovou zahradou to rozhodně nebude :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥