pondělí 28. listopadu 2016

Můj knižní tip #43 – Tipy na knižní vánoční dárky #2 – společenské romány a romantika

Dnes podruhé vás všechny zdravím :)

Přicházím se slíbeným knižním tipem a tedy inspirací pro vánoční dárky ze světa knih. Dnes jsem zabrousila do společenských románů a romantiky. A můj výběr je bohatý :)

Tři přání – Liane Moriarty
DEJ SI POZOR NA TO, CO SI PŘEJEŠ, MOHLO BY SE TO VYPLNIT…
Říká se „do třetice všeho dobrého a zlého“ a pro Kettlovy sestry to platí trojnásob – jsou totiž trojčata. Rozumná Lyn se pokouší ustát roli vzorné matky, starostlivé manželky a úspěšné podnikatelky, aniž by přitom přišla o rozum. Její zdánlivě méně úspěšná sestra Cat, pracující v oddělení marketingu, se snaží nepřijít o vysněné dítě a o manžela, jakého jí každá závidí, a „chudák“ Gemma ani nemá co ztratit, střídá příležitostné práce, bydlení i muže. Ale je tomu opravdu tak, jak se na pohled zdá? Co když je ve skutečnosti všechno trochu, anebo možná dokonce úplně jinak?

Vydává Ikar.

Život po tobě – Jojo Moyesová
Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…

Vydává Ikar.

Návrat na vinici – Kristan Higginsová
Faith Hollandovou nechal její snoubenec stát u oltáře, takže bylo jen logické, že ze svého rodného městečka raději s hanbou utekla. Nyní - o trochu starší a moudřejší - je připravená se na vinici Blue Heron vrátit a čelit duchům minulosti. Tamní červené víno ostatně za návrat stojí. První, s kým se opětovně setká, naštěstí není její bývalý snoubenec..., ale jeho bývalý nejlepší kamarád Levi. Faith si na něj celé roky nevzpomněla, zato teď se nemůže dívat nikam jinam než do jeho zelených očí. Jenže on byl také tím, kdo pomáhal před lety zničit její svatbu...

Vydává Ikar.

Vášeň a strach – Nora Robertsová
Dvojí obraz
Ariel je úspěšná herečka, která má ráda život a užívá si ho plnými doušky. Zahrát si krutou bývalou manželku známého scenáristy Bootha DeWitta v jeho autobiografickém filmu je role, která se neodmítá. Nejenže může prokázat své herecké schopnosti, ale především pracovat s člověkem, jehož už dlouho obdivuje. 
Booth se však dávno zařekl, že s herečkami nechce mít nic společného! A tak Ariel, která se s děsivou přesností zhostila hlavní role, nevěří ani slovo. Přesto ho k ní něco přitahuje. Je na Ariel, aby ho naučila vidět vřelou a otevřenou ženu, jakou doopravdy je, a ukázala mu, že i on se může znovu zamilovat.

Pohyb v temnotě
Slavná hudební skladatelka Maggie se po smrti manžela rozhodne opustit Los Angeles a nastěhuje se do starého domu u Morganvillu na východním pobřeží. Cliff, majitel firmy, kterou si najme na úpravu pozemku, i přes to, že to mezi nimi jiskří, pochybuje, že tu Maggie vydrží déle než měsíc. 
Jenže pak je odhaleno deset let staré tajemství bývalých majitelů domu. Maggie se ocitá ve víru událostí, které jí znepříjemňují klidné dny na venkově i počínající vztah s Cliffem. Kdo z místních byl zapleten do vraždy bývalého majitele? Má s ní něco společného i Cliff?

Vydává HarperCollins.

Hledání podmanivé krásy – Jennifer Probstová
Gen MacKenziová má před sebou nejšťastnější den svého života, svou svatbu. Anebo se o tom alespoň snaží přesvědčit. Jak se vlastně stalo, že z jejího dokonalého snoubence, úspěšného lékaře a jejího šéfa, stal manipulativní sobec? Když Gen čeká v kostele na okamžik, než bude muset projít uličkou k oltáři, poslechne náhlý impuls a místo do manželství skočí z kostelního okna – přímo do náruče Wolfa, svého nejlepšího přítele. Od doby, co se zasnoubila, se s Wolfem odcizili, ale jejich společný útěk je sblíží rychleji, než by si pomysleli. Brzy si uvědomí, že jejich vztah přerůstá v něco víc. A potom už nebude cesty zpět… Gen i Wolfe si svého kamarádství cení nade vše a díky minulým traumatům vědí, že ztráta přítele by byla nenahraditelná. Jak ale odolat přitažlivosti, která je k sobě táhne velmi neplatonickým způsobem?

Vydává Ikar.

Dům u jezera – Kate Mortonová
Když Grace ve čtrnácti letech poprvé vchází do impozantního šlechtického sídla Riverton, netuší, že její život se v příštích několika málo letech obrátí naruby. Rozlehlý dům ukrývá záhady předchozích generací. Spletité předivo vztahů mezi panstvem a služebnictvem i napětí mezi jednotlivými členy šlechtické rodiny vytváří barvitou mozaiku osudů, které ožívají v Graceiných vzpomínkách. Její příběh, nerozlučně spjatý s životem nadané okouzlující Hannah, dědičky rivertonského panství, se odehrává na pozadí převratných bouřlivých časů po první světové válce. Jen Grace ví, jaké tajemství si její matka vzala s sebou do hrobu, jen ona byla svědkem tragédie, která se roku 1924 odehrála na břehu rivertonského jezera.

Vydává Ikar.

Pod povrchem – Stacy Robinsonová
Na první pohled dokonalá rodina - bohatý podnikatel Michael, jeho krásná žena Claire a jejich sedmnáctiletý talentovaný syn Nicholas. Jenomže idyla bere za své ve chvíli, kdy se Nicholas předávkuje drogami a upadne do kómatu a Michael, kvůli němuž se Claire vzdala vlastní kariéry, chce svou ženu opustit. Jenomže Claire v tomto případě není oběť - Nicholas ji načapal při nevěře a Michael ji chce opustit ze stejného důvodu. Nic ovšem není tak tak černobílého, jak se může zdát. Claire odmítne nést celou vinu a svému muži se postaví. Krom černého svědomí, pochybností o životě, o sobě a Michaelovi má totiž navíc také neutuchající vůli. A najednou se začnou z minulosti vynořovat tajemství, která měla raději zůstat zapomenuta… Vynikající psychologické rodinné drama Pod povrchem je debutovým románem Američanky Stacy Robinsonové.

Vydává Ikar.

Manželské nehody – Randy Susan Meyersová
Ben a Maddy jsou svoji už patnáct let a mají tři děti. Maddy je klidná žena, kdežto Ben má výbušnou povahu a sebemenší rozepři řeší křikem. Svou ženu však nadevše miluje. Jenomže jednoho dne Benova prchlivost způsobí autonehodu, při níž Maddy upadne do kómatu. Benovi nejenže hrozí vězení, ale musí se ještě spolu s nejstarší dcerou postarat o domácnost. A teprve v tu chvíli se začíná ukazovat jeho pravý charakter…Vynikající psychologické drama o vině, odpuštění a možnostech změnit to špatné v nás, ale také o všednodenních maličkostech, jež nemusí být tak nevinné, jak se zprvu zdají být.

Vydává Ikar.

Utajená léta – Barbara Hannay
Když Lucy Hunterová náhodně objeví plechovou krabici plnou starých papírů, fotografií a dopisů, začíná se víc dozvídat o životě dědečka Harryho za druhé světové války. Zaujme ji vybledlý obrázek krásné mladé ženy s podpisem „George“ a balíček dopisů převázaný stužkou. Konečně nějaké vodítko k odhalení rodinné historie, o které všichni až dosud mlčí…
Jak se farmář ze severního Queenslandu seznámil se slečnou Georginou Lentonovou z Londýna? Jak ji přesvědčil, aby se vydala do Austrálie a žila s ním na malé zapadlé farmě? Proč nikdo jejich lásce nepřál? A proč jejich setkání i dnes ovlivňuje život Lucy i její matky Rose?

Vydává Baronet.

Georgette píše otci – Anne Gesthuysenová
Nevšední rodinná historie propletená s okázalým životem francouzské malířky.
Když se Lilie dozví, že otec její kamarádky Hanny je těžce nemocný, okamžitě se za nimi vydá na cestu do Dolního Porýní, protože je považuje za svou náhradní rodinu. Ve svém pařížském bytě ale před odjezdem překvapí lupiče, který chce ukrást starý obraz. Vetřelec prchne a Lilie v rámu obrazu najde tajemný dopis. Protože ví, jak moc Hannin otec miluje tajemství, rozhodne se vzít poškozený obraz s sebou do Xantenu. Tamní restaurátor učiní další zajímavý objev a Hannin otec naléhá, aby se vydali na poslední společnou cestu za rozluštěním záhady starého obrazu. Trojice pátrá po dalších stopách ve Francii i na Antilách a dozvídá se o fascinujícím životě malířky, která byla Liliinou vzdálenou příbuznou.
Kniha je tak vtipná, smutná a potřeštěná jako život sám.

Vydává Host.

Moje všechno – Katie Marshová
Pro čtenářky Jojo Moyesové – dojemný příběh o lásce a druhé šanci
V den, kdy se Hana chystá oznámit manželovi, že od něj odchází, ho najde v ložnici na podlaze, vyděšeného a neschopného se pohnout. Dostal mrtvici. A jejich život se ve vteřině změní. Haně nezbývá než odložit všechny své plány, aby se mohla starat o manžela, kterého byla připravená opustit. Tom nemůže chodit, není schopen základních úkonů. Po měsících vzájemného zanedbávání a partnerského odcizení nastává dlouhé období rehabilitace, během nichž má Tom čas pohlédnout na svůj život z nové perspektivy, aby ho mohl přehodnotit. Podaří se Tomovi překonat nemoc a zachránit manželství? A dokáže se Hana vzdát svých plánů na nový život a znovu se do Toma zamilovat?
Moje všechno je debutový román, který nedáte z rukou. Rozpláče vás i rozesměje. A přiměje vás zamyslet se nad tím, co je v životě skutečně důležité.

Vydává Mladá fronta.

Vánoce po francouzsku – Fiona Valpy
Evie kdysi Vánoce milovala, ale teď se nemůže dočkat, aby se jich zbavila. Úplně sama odjede na francouzský venkov, aby zapomněla na nejhorší ztrátu, která může ženu potkat. 
Vyzbrojená jen sešitem receptů po babičce je Evie odhodlaná Vánoce ignorovat a nejradši nikoho nevidět. Ale stane se, co vůbec nečekala. Sladké pokušení vyvolá ty nejromantičtější představy a zasuté pocity, světlo svíček zahřeje duši – a Vánoce přece jen přijdou i pro Evii, ačkoliv je nechtěla a nečekala…
A když se seznámí se svým sousedem – hezkým a charismatickým doktorem Didierem, který má za sebou podobně bolestné zážitky a ztráty jako ona, začnou se dít pravé vánoční zázraky. 
Padající sníh, skvělá štědrovečerní tabule a trocha vánočního kouzla – bude to ale stačit, aby zmizel přízrak předchozích Vánoc?

Vydává Baronet.

Pařížský polibek – Maggie Ritchieová
Bohémská Paříž konce 19. století… Jessie, toužící stát se sochařkou, dostala příležitost učit se od samotného Augusta Rodina! Otevřel se jí tím nový, podivný i vzrušující svět, a především neuvěřitelná příležitost, v té době naprosto nevídaná.
Záhy poznala novou přítelkyni Camille Claudellovou, která s ní studuje v mistrově ateliéru. Spolu se vášnivě vrhly do zkoumání pařížského polosvěta. Průvodci jim byli nekonvenční umělci jako Toulouse-Lautrec, malířka a modelka Suzanne Valadon, lesbická malířka Rosa Bonheurová či Camillin bratr, básník a dramatik Paul Claudel.
Jessie se stává svědkem vzestupu a pádu skvělé Camille. Ta se během let etablovala jako vynikající sochařka, jejíž dílo se objevilo i na pařížském Salonu. Rozhodně se nevyhřívala na slunci odraženém od Rodina, propadla však zoufalé lásce ke svému učiteli. Jessie sama byla rozpolcena mezi povinností ke svému anglickému snoubenci a pokušením, které představoval svůdný umělecký kolega.
Vztah Camille a Augusta trval mnoho let, jenže sochař odmítal kvůli milence opustit svou životní partnerku. Do hry vstupily žárlivost, zrada a paranoia. Ztýraná duše a dávné tajemství přivedli Camille až do ústavu choromyslných, kde nakonec prožila třicet let života.

Vydává Metafora.

Kouzelný náramek – Viola Shipmanová
Díky rodinnému šperku si tři ženy jasněji uvědomí, že na rodině velmi záleží. Příběhy ukryté v přívěscích změní jejich pohled na život a ony najdou novou chuť ho žít.
Lolly dostávala od své matky ke každým narozeninám jedno kouzlo spolu s připomínkou, jak důležité jsou rodinné vzpomínky.
Teď je Lolly sedmdesát let, zhoršuje se jí paměť, a tak si uvědomí, že jí nezbývá moc času na to, aby obnovila vztah se svou dcerou a s vnučkou, protože obě byly stále příliš zaměstnané, než aby si našly chvilku na ni a na její rodinné historky.
Když ale Lollyině dceři Arden kdosi nečekaně zavolá a vyjádří obavu o její matku, vypraví se Arden za ní a vezme s sebou i svou dceru (a Lollyinu vnučku) Lauren. Lolly jim pak vypráví příběhy spojené s jednotlivými přívěsky na náramku – a všechny tři si znovu najdou cestu k sobě navzájem a také radost, naději a lásku.
Kouzelný náramek je dárek, který budete žárlivě střežit ještě dlouho poté, co dočtete poslední stránku.

Vydává Leda.

Hausfrau – Jill Alexander Essbaum
Nic by nebylo tak vzdálené od pravdy jako tvrzení, že se má atraktivní Američanka Anna dobře. Neděje se jí nic strašlivého, přesto však nenachází v životě nic, z čeho by se mohla radovat. Žije v Curychu, jejím manželem je švýcarský bankéř, jemuž vychovává tři děti. Čas tráví na hodinách němčiny pro cizince, péčí o domácnost – a se svými milenci. Ti pro ni pouze představují způsob, jak utéct od všední reality a dokázat si vlastní hodnotu. Přátel moc nemá, ty blízké už vůbec ne a ani se nijak zvlášť nesnaží si je najít. Den za dnem Anna pomalu přežívá v jakési podivné prázdnotě nešťastného osamění, zatímco nad hlavou se jí pomalu stahují mračna. Když je smrtelně zraněn její syn, nenapadne ji, že tohle je jen začátek tragédie…
Debutový román americké básnířky Jill Alexander Essbaum, který od začátku zaujme především všudypřítomným, neustále se stupňujícím tísnivým napětím, se stal jednou ze senzací loňského roku, když o jeho vydání např. jen ve Velké Británii usilovalo 19 nakladatelství.

Vydává Ikar.

Ty, já a ti druzí – Fionnuala Kearneyová
Říká se, že všechny rodiny mají svá tajemství. Dobře ukrytá tajemství…
Co se však stane, když se všechny naráz jednoho dne nezadržitelně vynoří na světlo denní? A přesně to se stane manželům Adamovi a Beth a jejich devatenáctileté dceři Meg. Rodina žije navenek spokojený život, dokud Adamova náhodná nevěra – Servírka, jaké klišé! – nespustí sled událostí s neodvratnými důsledky. A jak plánovat budoucnost, když se celá minulost v jednom okamžiku zničehonic převrátí naruby?

Vydává Ikar.


Sběratelka parfémů – Kathleen Tessarová
Dva životy, dvě ženy, současnost i minulost v Paříži, ztracené tajemství vepsané v parfémech…
Nedávno provdaná Grace Munroeová nezapadá do společenské smetánky Londýna padesátých let, manželství se moc nedaří a sama je nespokojená. Najednou obdrží dopis z právnické kanceláře. Má přijet do Paříže, kde na ni čeká dědictví. Potíž je však v tom, že o žádné Evě d´Orseyové, která jí odkazuje nemalý majetek, nikdy neslyšela.
Pátrání po její totožnosti zavede Grace o celá desetiletí zpět, do New Yorku, Monte Carla, Paříže a Londýna dvacátých let. Pozvolna odkrývá záhadu geniálního tvůrce parfémů a jeho múzy, jíž se kdysi stala právě Eva. Ve třech jedinečných vůních se vášnivý parfumér pokusil zachytit celou její bytost, její esenci, a učinil ji tak nesmrtelnou. Příběh Evy d´Orseyové nadobro změní Gracin život – je nucena si vybrat zda bude žít podle očekávání společnosti nebo půjde svou vlastní cestou.
Nezapomenutelné vyprávění je hlubokou sondou do komplikované a obsedantní lásky mezi múzou a umělcem, výpovědí o obrovské síle vzpomínek a moci vůní.

Vydává Metafora.

Dům u ústí řeky – Victoria Jones
Tajuplná mohyla, opuštěná ruina a skryté rodinné tajemství.
Iris dlouho čekala, že se bude moci osvědčit jako archeoložka, až konečně dostala příležitost. Má dohlížet na odkrývání anglosaské mohyly. Drsná krajina Suffolku ji fascinuje stejně jako ruina panského domu u ústí řeky. Proč jeho obyvatelé Hengist Hall opustili? V jedné zprávě o dávné vraždě najde jméno domu, při svém pátrání však narazí na zeď mlčení. Teprve její kolega Caleb jí pomůže příblížit se pravdě. A ta má větší spojitost s její rodinou, než by Iris považovala za možné...

Vydává Brána.

Vzácné dary – Danielle Steel
Veronique Parkerová je oddanou matkou a svůj život zasvětila svým třem dcerám. Je jim o to blíž, že je rozvedená a vychovává je sama. Ale když její bývalý manžel zemře a zanechá svým dcerám neuvěřitelné dědictví, nic už nebude jako dřív. Vzácné dary, mezi nimiž je tajemný obraz i zámek v jižní Francii, vedou k šokujícímu odhalení z minulosti. Veronique a její dcery se vydají na úžasnou cestu přes Řím, Paříž, New York a Benátky a během ní se jejich osud změní víc, než si uměly představit.

Vydává Ikar.

Čas zapomnění – Sharon Guskinová
Strhující a dojemný román o naději, že je možné přemoci smrt, ztrátu a zapomnění. Noah je chytrý čtyřletý chlapec, ale přesto je z něj jeho maminka Janie zoufalá. Její syn tvrdí, že jeho matkou je někdo jiný, na svůj věk má nepochopitelně rozsáhlé znalosti a nevysvětlitelný strach z vody. Po řádce specialistů, kteří si s Noahem nevědí rady, se Janie nakonec rozhodne navštívit dr. Andersona, odborníka na reinkarnaci a život před životem. Doktor Anderson dokončuje na toto téma knihu a v Noahovi vidí poslední důležitý kousek skládačky. Pátrání je zavede až před dveře ženy, jejíž syn se už sedm let pohřešuje…

Vydává Ikar. Vychází 14. 12. 2016.

Je to i můj život – Jodi Picoult
Anna není nemocná, ale jako by byla. Ve třinácti letech má za sebou nespočet chirurgických zákroků, nemocničních pobytů, transfuzí, injekcí – jen proto, aby její starší sestra mohla žít. U Kate totiž ve dvou letech propukla leukémie a její rodiče se rozhodli pro další dítě, aby pro nemocnou dceru získali dárce kostní dřeně. Anna byla počata ve zkumavce a lékaři vybrali embryo, které bylo pro Kate jako dárce geneticky vhodné. Jenže v rodině, kde se všichni soustředí na vážně nemocné dítě, si Anna připadá jenom jako dárce. A tak se jednoho dne vzepře způsobem, který šokuje všechny okolo, ale v důsledku i ji samotnou. Rozhodne se, že už nebude jenom výrobcem buněk, že má nárok být vnímána jako lidská bytost. A když to nepůjde jinak, domůže se práva na vlastní tělo a život i před soudem.
V této fascinující povahové studii rámované strhujícím příběhem zkoumá Jodi Picoultová reakce a rozhodnutí lidí v těžké životní situaci, a klade mnoho otázek, na něž se jen těžko hledají odpovědi. Mají rodiče právo nutit zdravé dítě podstupovat bolestivé a někdy riskantní zákroky, aby zachránili to nemocné? Když využijete jedno dítě, protože představuje jedinou naději na záchranu toho druhého, jste dobrá matka, nebo je to přesně naopak? Kontroverzní téma podává autorka – jak je ostatně jejím zvykem – citlivě, bez přehnaného sentimentu či moralistního poučování.

Vydává Ikar. vychází 30. 11. 2016.

Maestra – L. S. Hiltonová
Judith je slušné děvče. Pracuje přece v uznávané aukční síni, s nikým nechodí, na večírky ji neužije. A když přijde o práci, protože odhalí podvod s obrazem, zdá se, že odstrkovaná hodná holka ke štěstí tentokrát nepřišla. Jenže věci nejsou vždycky takové, jaké se zdají. A Judith není odevzdaná tichá květinka. Je to cílevědomá žena, kterou není radno podceňovat, a velmi dobře placená společnice na úrovni, která s klientem odjede na Francouzskou riviéru. Tím ovšem všechno teprve začíná.
Drsný thriller ze světa aukčních sítí, vysokých peněz a neomalených praktik si podmanil nakladatele v téměř 30 zemích světa a vyšvihl se hned po vydání na nejprestižnější žebříček The New York Times.

Vydává Ikar.

Calendar Gir l: Leden, únor březen – Audrey Carlanová
První díl nové erotické série, která vám zvýší tep každý měsíc v roce… Mia potřebuje peníze. Hodně peněz. Protože když je nezíská, bude to stát jejího otce život. Zapletl se s nebezpečným člověkem, který je shodou okolností její expřítel. Když jste postaveni před podobné ultimátum, nemůžete si vybírat. A tak Mia udělá, co musí – přijme nabídku své bohaté tety, která vlastní eskortní službu, a na rok se stane luxusní společnicí. Každý měsíc bude mít jiného klienta v jiném městě. Sex není podmínkou. Snadno vydělané peníze, že? Aspoň to si Mia myslí, dokud v lednu nepotká Wese. Přitažlivost a vášeň mezi nimi je skutečná a Mia se uvědomuje, že tohle je muž, o kterém vždycky snila. Jenže na konci měsíce ji v Seattlu čeká smyslný malíř Alec a v březnu bude předstírat, že je snoubenkou bohatého Antonyho…

Vydává Ikar.

Já doufám, že se vám některá z knih zalíbí a pod stromečkem ji najde někdo z vašich blízkých.

Mějte se krásně a čtěte :)

Vaše Šárka ♥


16 komentářů:

  1. Díky za objevení Georgette píše otci, píšu si ji na seznam. Pak ještě Kouzelný náramek, ale o tom už nějakou dobu vím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne tipy. Az sednu k velkemu PC, musim si napsat na seznam prevaznou cast.:) diky za tenhle clanek, Sarko!

    OdpovědětVymazat
  3. Moooc pěkné. Vánoce pro francouzsku mi přijdou od Dobrovského :-)

    OdpovědětVymazat
  4. I tady bych si dokázala bez problému vybrat, hrozně mě furt láká Ty, já a ti druzí.
    Jinak já obecně moc knížky k Vánocům nekupuji, pouze sestře a kamarádce a pro ty už mám vybráno, takže se tvými články kochám a říkám si, co by tak udělalo radost mně :D
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, Ty, já a ti druzí mě taky moc láká. Jinak já kupuji taťkovi detektivky, mamce třeba nějaký ten román a dceři YA. Ale žádné knižní hromady :)) A taky se inspiruji i já sama, když knížky vyhledávám. jenže pak se mi pořád rozšiřuje seznam :))
      Měj se hezky :)

      Vymazat
  5. Krásné tipy Šári, díky :-) Nějaké jsem četla, nějaké dostanu od Knižíška :-) a nějaké si budu muset teda poznamenat :-) Zatrsakr :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Verunko, jen si taky pěkně rozšiř svůj seznam :) A přeji bohatého Knižíška :)

      Vymazat
  6. Super tipy! Už jsem si některé přidala na seznam Vánočních přání! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je pořádná várka! :) Některé z knížek už mám také na seznamu :) Budu se těšit na další tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký výběr. Já sama bych si přála Tři přání, Je to i můj život a asi neodolám a sama si pořídím ještě před Vánoci Vánoce po francouzsku. Pro maminku už mám pod stromeček nachystanou knížku Hausfrau, po které pokukovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Kristý :) Po Hausfrau jsem taky koukala, ale pořád nevím, jestli bych uvykla červenému písmu. Ale asi ano. Ale docela mě překvapilo nízké hodnocení na databázi. Měla jsem za to, že se kniha líbí, sama jsem četla spíš kladné ohlasy. Tak ať se mamince líbí :) Liane Moriarty si chci taky doplnit :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥