pátek 13. ledna 2017

Knižní přírůstky – leden #2

Přeji vám krásný páteční večer :)

Tento týden se mi sešly dva balíčky, ze kterých mám velkou radost. Trošku opožděně mi dorazily recenzáčky z Ledy. A po nějaké době jsem opět zkusila recenzní konkurz na stránkách Omegy, protože nabízená kniha mě hodně zaujala a zatoužila jsem si ji přečíst. 

Nakladatelství Leda mi poslalo tyto dva krásné kousky.



Kniha V mlze od Caroline Eriksson na konci loňského roku doslova obletěla blogosféru. Jsem moc zvědavá, jak mě zaujme.

Anotace:
Z VÝLETU NA OPUŠTĚNÝ OSTROV…
Prázdninový výlet zavede Gretu, Alexe a čtyřletou Smillu přes jezero Maran (Přízrak) – opředené mýty a záhadami – na malý opuštěný ostrov. Alex s dcerou se vydají mezi stromy, Greta se v zasněné náladě zdrží na pobřeží…, a když se manžel s dcerou nevracejí, vydá se za nimi: určitě se zabrali do hry a zapomněli na čas. Volá je a horečně prohledává ostrov, je to ale marné.
…SE VRÁTILA JENOM ONA
Greta se zoufale potřebuje dovolat Alexovi, aby se ujistila, že jsou se Smillou v pořádku, a kdyby se neozval, musí zavolat policii. Jenomže její mobil v loďce není. Až po návratu do chaty ho najde schovaný pod pokrývkou. Dala ho tam ona, nebo někdo jiný? Ale kdo a proč? Během policejního pátrání před ní vyvstávají naléhavé výjevy z minulosti a začne ji trápit otázka, jestli to, co dosud považovala za skutečnost, není jen obratně vymyšlená lež. A jakou roli v celém dramatu hraje ona sama? Existuje souvislost mezi zmizením Alexe a Smilly a tím, co se stalo onoho večera před mnoha lety, kdy přišel o život Gretin otec? Kdo byla neznámá žena, která se zjevila u jejich chaty tu noc před zmizením?
A najdou vůbec Alexe a Smillu?

V mlze je psychologický thriller, kde nikdo není tím, za koho jej zprvu pokládáme, a nic není tak, jak se to zpočátku jeví.


Zlo autora Bena Sanderse vypadá také hodně lákavě.

Anotace:
NEJHORŠÍ SKUTKY…
Mladý newyorský policista, který je po mnoho měsíců nasazen jako tajný agent do hnízda drogové mafie, nakonec nezvládne krajní situaci a těžce zraní člověka. Marshalla trápí pochybnosti a výčitky svědomí za tento čin i za násilné činy jiných policistů, jež ve své kariéře zažil. Chce skončit, odejít od policie a vůbec zmizet z města. Ještě k tomu se schází s Chloe, dcerou mafiánského bosse, a vypadá to vážněji než jen jako zálet. Pak ale v sídle mafie dojde k přestřelce… 
… HO DOSTIHNOU ZÁROVEŇ S NAJATÝM VRAHEM
Několik let nato žije Marshall v ústraní v rámci ochrany svědků, ale stále ho pronásledují pocity viny. Když ve městě zmizí mladá žena Alyce Rayová, která mu na fotografii v novinách něčím připomíná Chloe, pustí se do riskantního vyšetřování jejího únosu. Jednotlivec by sice neměl píchat do vosího hnízda organizovaných zločinců, Marshallův důrazný postup však nese ovoce. Když už chybí málo, aby záhadné zmizení objasnil, dostihne ho jeho minulost – a také profesionální zabiják.


A tato nádherná kniha mi přišla z nakladatelství Omega. Na tu jsem zvědavá asi nejvíc.


Černooké Zuzany – Julia Heaberlin
Když jí bylo šestnáct, byla Tessa Cartwrightová nalezena na poli v Texasu, polomrtvá mezi pohozenými kostmi a jen se záblesky toho, jak se tam dostala. Od té doby ji pronásleduje tisk jako přeživší „Černookou Zuzanu“, což je přezdívka daná obětem této masové vraždy kvůli žluté vrstvě lučního kvítí, která vykvetla na jejich společném hrobě. Tessiino svědectví o těch tragických hodinách poslalo muže do cely smrti.Nyní, o téměř dvacet let později, je Tessa umělkyní a svobodnou matkou. Je studený únor a Tessa pod oknem do ložnice ke svému zděšení najde trs čerstvě zasazených černookých Zuzan – květin, které kvetou jen v létě. Vyděšená tím, co by to mohlo znamenat – že poslala do vězení toho nepravého a skutečný vrah je stále na svobodě –, se Tessa obrátí na právníky, kteří se snaží muže čekajícího na popravu zprostit obvinění. Ale samotné květiny nejsou dostatečným důkazem a forenzní zkoumání neidentifikovaných kostí postupuje příliš pomalu. Nevinný život visí na vlásku. Tým právníků se snaží Tessu přesvědčit, aby podstoupila hypnózu a sdílela své kresby z terapie těsně po její záchraně, aby tak získala zpátky své ztracené vzpomínky. 

Nevědí ale, že Tessa a ta vystrašená, křehká dívka, jíž byla, si kolem sebe vybudovaly pevnost plnou tajemství...  

Šokující, intenzivní a naprosto originální psychologický thriller, který spojuje minulost se současností ve spalujícím příběhu mladé ženy, jejíž trýznivé vzpomínky zůstaly někde na louce plné květin.


Vypadá překrásně a to nejen zvenku.

Četli jste některou knihu z nakladatelství Leda? A co Černooké Zuzany? Zaujaly by vás? Brzy se můžete těšit na recenze.

To je pro tento rozbalovací článek všechno. Mějte se moc krásně :)

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Krásné přírůstky. Na recenzi Zuzan jsem zvědavá, také jsem o ní uvažovala, ale nakonec jsem odolala. Nejsem si úplně jistá, že by mi to sedlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já jsem od Omegy dlouho nic nečetla a tahle mě docela zaujala, tak uvidím, jestli to byl šťastný výběr :)

      Vymazat
  2. Pěkné kousky :) Já jsem zvědavá na V mlze a Černooké Zuzany vypadají opravdu pěkně. Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem zvědavá na Zuzany :) Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny knihy vypadají úžasně. Na knihu V Mlze se chystám. Tak jsem zvědavá, jak se bude líbit.
    Krásný večer. Monika

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes jsem rozečetla Černooké Zuzany, také jsem na ně hodně zvědavá! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥