pondělí 17. července 2017

Můj knižní tip #18

Zdravím všechny knihomoly :)

Nějakou dobu teď nevyšel knižní tip, a tak si dáme dnes hned tři , abychom si to vynahradili.

Milovníci fantasy žánru jistě v září zajásají, protože je naplánováno vydání další knihy od autorky Sabay Tahir (nevím, zda je první jméno vyskloňováno dobře???) s názvem Plamen v temnotě. Její první knihu Jiskru v popelu jsem samozřejmě zaznamenala, byť nejde o žánr, který čtu. Ale ta nádherná obálka nešla přehlédnout.

Plamen v temnotě
Cesta plná nástrah. Oceán smutku. Svět v plamenech. Elias a Laia běží o život ve strhujícím pokračování úspěšného fantasy románu Jiskra v popelu.
Po čtvrté zkoušce, při níž došlo k nečekaným událostem, se imperiální vojáci vydávají na lov dvou uprchlíků, kteří opustili Serru a vypravili se na nebezpečnou cestu do srdce Impéria.
Laia se chystá proniknout do Kaufu, nejstřeženějšího a nejnebezpečnějšího imperiálního vězení, aby zachránila svého bratra, jehož schopnosti jsou klíčem k přežití Učenců. A Elias je pevně rozhodnut jí pomoci, přestože se tím vzdává poslední šance získat svobodu.
Temné síly, lidské i ty nadpřirozené, však pracují proti nim. Elias a Laia musejí na každém kroku své cesty bojovat, aby přelstili nepřátele: krvežíznivého císaře Marka, nemilosrdnou velitelku, sadistického dozorce, který vládne kaufskému vězení, a — což je nejbolestivější — také Helenu, Eliasovu dlouholetou přítelkyni, jež nyní zastává funkci císařova Krkavce.
Helena se musí podrobit Markově vůli a postavit se do čela mise, která jí láme srdce: jejím úkolem je najít zrádce Eliase a zabít ho.

Kniha vyjde u nakladatelství Host v polovině září 2017 a měla by mít cca 472 stran. Takže docela pěkná baculka. A na Goodreads má hodně dobré hodnocení.

Další kniha je z řady historických románů a zaujala mě překrásnou obálkou. Jde o knihu Uchopit sen od Beatrice Colinové.

Uchopit sen
Zajímavé historické pozadí i milostný příběh plný neočekávaných zvratů jsou v pozadí čtenářské atraktivity tohoto krásného románu. Odehrává se v přitažlivém prostředí Paříže před světovou výstavou roku 1889 s frivolní atmosférou, ruchem, ale i ležérním životním stylem, který je v kontrastu s upjatými mravy panujícími na Britských ostrovech. O své inspiraci autorka říká: „Jednoho dne jsem se dozvěděla, že slavnou Eiffelovu věž ve skutečnosti navrhl inženýr Émile Nouguier. Tento muž mě natolik zaujal, že jsem se rozhodla vytvořit román a vyprávět příběh o věži a o revolučních časech plných života.“


Kniha vyjde začátkem září u nakladatelství Knižní klub a čítá 360 stran.  

A do třetice tady mám tip plný napětí. Kniha má název Ta přede mnou a autorem je J. P. Delaney. A anotace zní vážně skvěle.

Ta přede mnou
Temný psychologický thriller, který byl ještě před vydáním prodán do více než 30 zemí po celém světě a jehož autorem je úspěšný spisovatel, vystupujícího pod pseudonymem J. P. Delaney.
EMMA
se snaží vzpamatovat z traumatického přepadení a se snoubencem hledá místo, kde by mohla začít nový život. Ovšem žádný z bytů, které navštíví, pro ni není cenově dostupný – anebo se v něm necítí bezpečně. Dokud nenavštíví ten dům na Folgate Street. Je to mistrovské architektonické dílo – minimalistický design ze světlého kamene a skla se vzdušnými, otevřenými prostory. Ten dům má ovšem také svá pravidla. Tajemný architekt, který ho projektoval pro svou rodinu, má totiž pro nájemníky celou řadu nařízení a restrikcí – nesmí mít např. žádné knihy, ozdobné polštáře či jiné dekorativní předměty, dokonce ani fotografie. Tenhle prostor má totiž své nájemníky změnit – a také to udělá.
JANE
prožila osobní tragédii a také ona potřebuje nový začátek. Když objeví dům na Folgate Street, okamžitě ji uchvátí – stejně jako jeho sice trochu odměřený, ale přitažlivý tvůrce. Brzy po nastěhování se však Jane dozvídá o záhadném předčasném úmrtí předchozí nájemnice – ženě, která byla Jane podobná jak vzhledem, tak věkem. Čím více se Jane snaží v onom příběhu rozlišit pravdu od lží, tím více je nucena podřídit se stejným pravidlům, dělat stejná rozhodnutí, stýkat se s těmi samými lidmi a zažívat stejný teror jako ta předešlá…

Sice mě trošku irituje pověstná placka bestselleru, ale přesto mě kniha hodně láká. Vyjde u nakladatelství Ikar ke konci srpna a měla by mít 344 stran.

Co jsem tak projížděla předprodeje na Knižním klubu, září bude natřískáno pořádnými peckami, máme se na co těšit :)

Zaujal vás některý z dnešních tipů? Napište mi komentík .

Mějte se krásně a užívejte léta ☻

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Jsem z těch, co netrpělivě vyčkávají Plamen v temnotě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Plamen v temnotě se strašně těším. Hned jak vyjde, tak pro něj letím :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Připomněla jsi mi že bych si měla konečně sehnat Jiskru v popelu. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ta poslední vypadá vážně hodně dobře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to teda joooo :D Jen aby to zase nebylo zklamání, jak poslední dobou spoustu knih s plackou. Ale vypadá fakt dost dobře :)

      Vymazat
  5. Sice mě ty placky taky štvou, ale Té přede mnou stejně určitě neodolám, znám se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě štvou taky, protože pak mám moooc velká očekávání a bývám zklamaná. Ale vypadá fakt dobře, že? ☻

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥