úterý 7. listopadu 2017

Upoutávka na velmi zajímavou novinku nakladatelství Epocha Causa mortis

Krásný den vám všem :)

Po většinu roku jde nakladatelství Epocha tak nějak mimo mě, protože vydává především fantasy, sci-fi, literaturu historickou a odbornou, a to není právě můj šálek kávy. Ovšem teď si ke mně cestičku najdou hned dva krásné kousky ze žánru detektivního a krimi. Obě knihy uvidíte brzy v přírůstcích, ale na jednu mám pro vás dnes již upoutávku s ukázkou.

Jde o krimi román s hororovými prvky s názvem Causa mortis a autory jsou Jitka Hladká a Marek Hladký.

https://issuu.com/epocha/docs/str__nky_z_cm_01
ukázka z knihy
Anotace:
Kriminální příběh s prvky hororu objevuje pro českou literaturu dosud neznámé prostředí.
Ústav soudního lékařství kdesi v Praze. Ponuře důstojná budova, kam už po celá dlouhá desetiletí vede poslední cesta těch, které zastihla smrt. Přirozená i nepřirozená. Oběti nehod, vražd i sebevražd. Zde se stanoví příčina smrti – Causa mortis. A mrtvý se jen stěží může bránit, je-li pitevní zpráva falešná.
Novou přednostkou ústavu se stává MUDr. Judita Marková, která postupně přichází na to, že za formálně dokonalou fasádou ctihodné instituce funguje skrytá mafie, která zahrnuje nejen soudní lékaře, laboranty a sanitáře, ale také zkorumpované soudce, policisty a státní zástupce.
Když se dr. Marková dostane až k samotnému jádru tohoto zla, hrozí jí vážné nebezpečí, že na ni samotnou bude čekat pitevní stůl.
Citlivé čtenáře varujeme. Vždyť co si například počít s informací, že po pitvě se mozek nevrací do hlavy, ale zašívá do břicha… 


Anotace mě zaujala okamžitě a navíc ráda zkouším české autory, zda mi jejich styl sedne a vrátím se k nim v budoucnu či ne. Po rozkliknutí fotografií si můžete přečíst ukázky z knihy.

https://issuu.com/epocha/docs/str__nky_z_cm_02_1_
ukázka z knihy

Prostředí soudní patologie není prostředím, které by si spisovatelé vybírali pro své příběhy často. Přitom v sobě skrývá prostor pro drama, napětí, nečekané zvraty, detektivní zápletku a v neposlední řadě i hororovou atmosféru, jež však nemusí být prvoplánová. A přesně takový je kriminální román Marka a Jitky Hladkých CAUSA MORTIS, který právě zamířil do knihkupectvích.

„Témata, o kterých v naší knize píšeme a se kterými se pojí poslední věci člověka, jsou všude okolo nás. Jen se o nich stále nemluví. Proč? Je to pro ty, kteří obor soudní patologie a pohřebnictví ovlivňují, nesmírně výhodné,“  prozrazuje Jitka Hladká a naznačuje, že se ve vykachlíkovaných chodbách a pod zářivkami piteven odehrávají věci, o nichž nemá veřejnost ani tušení. Vysokou míru autenticity autoři zaručují mimo jiné i tím, že Marek Hladký na tomto místě v minulosti působil.

Potenciál románu chtějí využít i filmaři, ve fázi příprav je film s velkou hvězdou českého herectví v hlavní roli, zatím však není možné prozradit nic bližšího.

A ještě alespoň pár slov o autorech knihy...

Marek Hladký (*1971)
Spisovatel, scenárista, dramaturg, vysokoškolský pedagog
Společně se svou manželkou Jitkou napsal sedm knih pro děti a mládež. Je autorem námětu a scénáře celovečerního životopisného filmu o profesoru Josefu Thomayerovi Prosté krutosti v režii Vladimíra Drhy s Radoslavem Brzobohatým v hlavní roli. Podle jeho scénáře byl natočen detektivní film Tónina smrti v hlavní roli s Markem Vašutem, Jiřím Langmajerem a Nelou Boudovou. V roce 2002 napsal detektivní novelu Anděl smrti. V lednu 2011 uvedlo Národní divadlo Brno divadelní hru Zaslíbení, kterou napsal společně s Lenkou Plachou, v režii Zdenka Plachého. Pro Národní divadlo Brno napsal v roce 2012 také divadelní hru Černá Madona Brněnská.
Je autorem mnoha reportáží v pořadech Černé ovce, Klekánice a Ta naše povaha Česká. Působil ve vedení České televize, Národního divadla Brno a celoplošné soukromé televize. V současné době působí jako vedoucí Ateliéru rozhlasové tvorby Univerzity Jana Amose Komenského Praha, kde přednáší předměty oboru televizní a rozhlasová dramaturgie a scenáristika.
Causa mortis je osmou knihou, napsanou v tandemu s Jitkou Hladkou.

Jitka Hladká (*1977)
Spisovatelka a manažerka. Společně s manželem Markem Hladkým napsala sedm knih pro děti a mládež. Podílela se na vzniku cyklu dokumentárních pořadů mapujících současnou divadelní scénu a pořadů, které se zabývají marketingem mezinárodních společností, působících na českém trhu. Jako manažerka se věnuje oblasti zdravého spánku a technologiím zpracování přírodních materiálů. 

A nakonec bych vám ráda připomněla křest knihy, který se koná 20. listopadu 2017 od 17.00 v literární kavárně knihkupectví Academia (Václavské náměstí 34, Praha 1). Knihu pokřtí legendární filmový a televizní režisér a vysokoškolský profesor Jiří Svoboda a čtyřnásobná mistryně světa v kickboxu a patronka projektů, podporujících děti z dětských domovů, Martina Ptáčková.

Zaujala vás kniha? Objednejte na stránkách nakladatelství Epocha.

Vaše Šárka ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář ♥