středa 4. července 2018

Knižní novinky – červenec 2018

Krásný den, milí knihomolové :)

Nastal nám opět nový měsíc, takže je ten pravý čas na knižní novinky. Copak si pro nás naši nakladatelé připravili na červenec?

Nenech to být – Harlan Coben
Knižní klub
thriller

S bezkonkurenčně porcí napětí a emocionálního vhledu prozkoumal Harlan Coben ve svém novém thrilleru, jak mohou velká tajemství a malé lži zničit vztahy nejen v jedné rodině, ale v celém městě.
Detektiv Napoleon Nap Dumas se už patnáct let snaží nalézt odpověď na dvě otázky – kdo zabil jeho bratra-dvojče Lea a jeho přítelkyni Dianu a kam a proč zmizela jeho láska Maura. Teď se zdá, že natrefil na ty správné stopy. V souvislosti s vyšetřováním vraždy byly objeveny Mauřiny otisky prstů. S každým dalším krokem, který Nap učiní, se však vynořují nové otázky – o ženě, kterou miloval, o přátelích z dětství, o nichž si myslel, že je zná, o vojenské základně, poblíž které vyrůstal, a zejména o Leovi a Dianě, jejichž smrt byla temnější a zlověstnější, než si Nap vůbec dokázal představit.

Tajemství růžového pokoje – Pauline Petersová
Knižní klub
historický román

Pokračování románu Rubínový pokoj

Londýn, 1907
K nelibosti své vlivné šlechtické rodiny vede Victoria velmi specifický život. Plánuje si budoucnost s Jeremym Ryderem, žurnalistou, který jí není přiměřený stavem. Když mladý muž unikne jen o vlásek atentátu, musí se skrývat. Victoria musí kvůli svému bezpečí opustit Anglii.
Na cestě do Koblenze se setká s mladým ruským lékařem Lewem, který ošetřil Jeremyho po atentátu. Netuší, že Lewa brzy znovu potká a ocitne se právě v Koblenzi v ohnisku nebezpečného komplotu, který začal v Londýně…

Oheň Vikingů – Shirley Waters
Brána
historický román

Ze Svaté země se vrací mladý syn bohatého earla a chudý rytíř Krista a Šalomounova chrámu Rouwen z Durhamu domů do vlasti. Vrací se v nejistotě, co ho v Anglii očekává, a zklamán drtivou porážkou křižáků saracénskými vojsky u Hattínských rohů. V bouři ztroskotá u rodného břehu a po boji s urputnými vikingskými válečníky je zajat a odvlečen na jeden z Shetlandských ostrovů. Život mu zachrání pouze skutečnost, že za něj severští pohané chtějí žádat výkupné. V zajetí se mladý templář setká s krásnou, ale hrdou Rúnou, dcerou vikingského náčelníka...
Další vynikající historický a milostný román renomované autorky (mj. Kletba Vikingů).

Paní Stendhalová – Rafel Nadal
Knižní klub
historický román

Postarší muž narazí ve starém antikvariátu na fotografii statku, na němž jako dítě vyrůstal v pěstounské péči „Paní Stendhalové“. Nález jej donutí vzpomínat na dobu, kdy si frankistický režim vyřizoval účty se všemi, kdo se proti němu postavili – ať už opravdu, nebo jen v představách mocných. Postupně se ukazuje, že v historii paní Stendhalové i chlapcovy rodiny se skrývají temná tajemství. Začíná kolotoč násilí motivovaný záští, touhou po majetku, vášní i pomstychtivostí…

Ledoví piráti – Dirk Husemann
Knižní klub
historický román

Příběh o nejrychlejších mořeplavcích Středozemního moře a pokladu netušené hodnoty

Středomoří, léta Páně 828
Viking Alrik a jeho posádka se věnují zvláštnímu, ale výnosnému obchodu – dovážejí na svém drakaru z Etny do Ravenny náklady ledu. Ještě rychlejší než ledoví piráti je jejich pověst, která tak dorazí i k benátskému dóžeti. Vikingové od něho dostávají za úkol propašovat z Alexandrie ostatky svatého Marka a dopravit je do lagunových měst. Avšak sehnat světcovy relikvie je mnohem náročnější než dobývat led ze sopky.

Ostrov kamélií – Tabea Bachová
Ikar
společenský román

Zdá se, že Sylvie dosáhla všeho, ale ve svém životě plném práce a ve zdánlivě dokonalém manželství přesto není šťastná. Když zdědí ostrov kamélií v Bretani, dá Mnichovu sbohem.
Ale Sylviin obchodně zdatný manžel už ostrov nabídl k prodeji. Proto není radno zmiňovat se v zahradním království kamélií o neznámé dědičce. V zajetí kouzla ostrova a dojatá srdečností zdejších lidí Sylvie svou identitu neprozradí.
Když se pak zamiluje do Maëla, který pracuje na ostrově jako zahradník, situace se pořádně zkomplikuje…

Ve třiceti (poprvé) single – Lisa Daily
Mystery Press
společenský román

KDYŽ SE VÁM MANŽEL PŘIZNÁ, ŽE JE GAY, MUSÍTE SE VE TŘICETI ZNOVU NAUČIT RANDIT!

Od chvíle, kdy Alex potkala svého nastávajícího ve školce nad modelínou, je jejich život nalinkovaný jako podle pravítka. Žijí si báječně, bydlí v nádherném domě s výhledem na zátoku a mají skvělou práci, kterou zbožňují. Má to jediný háček: Alexin manžel Michael je gay. O téhle skutečnosti se jí ale zapomněl celých třiadvacet let zmínit.
Alexin dokonale naplánovaný život se náhle hroutí jako domeček z karet, biologické hodiny tikají jako časovaná jaderná bomba a Alex prahne po pohádkově krásném šéfkuchaři, který právě otevírá novou prvotřídní restauraci. Shodou okolností se bohužel jedná o jejího klienta a Alex nechce míchat práci se soukromím.
Jak při hledání nové lásky proplout nástrahami moderního randění jí radí ujetá partička známých, včetně jejího homosexuálního ex-manžela, neomalené politické poradkyně, energicky masochistického jogína a osmdesátileté vyznavačky marihuany.

Hlas – Arnaldur Indridason
Moba
krimi

Každoročně o Vánocích proudí do Reykjavíku turisté prožít vánoční svátky jinak. Když je ale ve sklepě renomovaného reykjavíckého hotelu nalezen vrátný, jehož někdo uškrtil, zdá se být po idyle. Záhadnou vraždu muže v převleku Santa Clause má Erlendur spolu s kolegy z reykjavícké kriminálky vyřešit tak, aby nepoplašili váženou mezinárodní klientelu hotelu. Pobyt na Islandu nesmí být stresující a příliš dobrodružný! Smrt starého muže se vlastně nikoho nedotkla, nikdo se s ním nestýkal. Kdo tedy měl zájem odstranit starého samotáře? Aby snáze odhalil stopu, ubytuje se Erlendur přechodně v hotelu a opět jednou zjišťuje, že nitky vedou hluboko do minulosti.

Drtič – Alan Jacobson
Baronet
thriller

V příběhu, navazujícím na vynikající bestseller Sedmá oběť, se Karen Vailová vydává do vinařské oblasti Napa Valley, kde řádí sériový vrah, který zanechává své oběti s rozdrcenými průdušnicemi ve vinných sklepech. Když se však Drtič dozví, že se k mordpartě připojila profilovačka FBI, probudí v něm takový projev pozornosti novou smělost a uvede do pohybu plán, který obrátí vzhůru nohama celé město – i speciální policejní tým. Ačkoliv nenadálý zlom v případu pomůže Vailové zjistit totožnost vraha, cítí, že něco není, jak má být. Jestli na to včas nepřijde, následky budou nedozírné.

Než potkala mě – Julian Barnes
Odeon
literatura světová

Profesor historie prožívá se svou druhou manželkou sladké časy – ale jen do chvíle, než zjistí, čím se dřív živila… Do jejich společného štěstí se začnou vkrádat stíny v podobě Anniných dřívějších milenců a Grahama se zmocňují emoce, jaké dosud nepoznal.

Zlomená srdce – M. J. Summersová
Ikar
New Adult, romantika

Jsou to už tři roky, co Trey opustil rodný ranč v Coloradu, aby unikl výčitkám svědomí. Krátký románek s bratrancovou brazilskou přítelkyní mu pošramotil pověst a udělal z něj černou ovci rodiny. Právě teď se soustředí na školu a snaží se dostudovat, když se zničehonic dovídá, že je otcem skoro tříletého chlapce. Trey neváhá a okamžitě se vydává do Brazílie, aby o svého syna bojoval. To poslední, co chce, je už tak dost složitou situaci komplikovat, pak se ale seznámení s chlapcovou půvabnou a charismatickou chůvou Alexandrou…

Píseň zítřka – Alice Peterson
Ikar
romantika

Tom se do Alice zamiloval hned, jakmile ji uviděl. Brzy zjistil, že život po jejím boku nebude jednoduchý, ale Alice je pro něj vším, odpovědí na každou podělanou otázku jeho života, na všechno. Takže se kousne.
Alice je podle některých perfektní, ale sama dobře ví, že její život je komplikovaný a má své temné stránky. A jediné, co od něj sama chce, je zpívat. Takže přes všechny klacky, které jí okolí hází pod nohy, jednoho dne dospěje k okamžiku, kdy se zvysoka vykašle na všechny, kteří jí říkají, co a jak a kdy má dělat. Prostě půjde za svým snem a dál se uvidí…

Omega – Jasinda Wilderová
Ikar
New Adult, romantika

Přípravy na svatbu Kyrie a Rotha vrcholí. Vyhlídli si okouzlující ostrov, kde chtějí prožít krásné chvíle obklopeni rodinou a přáteli. Když si však znepřátelíte šéfa zločineckého podsvětí, nemůžete se ukrýt před jeho zlostí nikde na světě. Najde vás. Našel Kyrie, našel Rotha, a teď našel i Laylu. Rothův osobní strážce Harris se vydává na její záchranu, protože ani jemu není Layla úplně lhostejná. Zatímco je jejich život v ohrožení, oba zjišťují, že se mezi nimi rodí nečekaně silné pouto. Dokáží ale uniknout před minulostí? Láska, jakkoli vášnivá, někdy nezachrání všechny. Existuje pro čtveřici šance na šťastný konec?

Sama v černém lese – Cass Greenová
Ikar
thriller

Neve má ve třiceti zpackaný život. Po dlouhodobé známosti se rozešla s Danielem a mizerná práce jí nevynáší dost ani na nájem, takže jí nezbývá než bydlet u své sestry, švagra a jejich dvou malých dětí. Šťastný z toho samozřejmě není nikdo ze zúčastněných. Když se jedné noci vrací domů pěšky z nevydařeného flámu, dá se na mostě do řeči s tajemnou Isabelle. Ta se zničehonic vrhne do ledové Temže. Ještě větší překvapení však je, když se Neve po pár týdnech dozví, že jí Isabelle stačila odkázat domek uprostřed lesa. Neve sice nejprve váhá, zda může takový dar vůbec přijmout, ale její situace je tak bezvýchodná, že se rozhodne do domku na pár dní odjet a ujasnit si, co dál. Už cestou začne svého rozhodnutí litovat – a pak namísto pohádkové chaloupky s doškovou střechou najde pevnost s mřížemi v oknech. Koho se Isabelle tolik bála a co ji dohnalo k sebevraždě? A nehrozí totéž i Neve?

Syn vražedkyně – Joy Ellisová
Knižní klub
krimi

Současná britská krimi přináší další napínavou sérii ve stylu Případů Kim Stoneové.
Vypadá to, že do mokřadů v anglickém Lincolnshireu se vrátil krvavý zabiják. Dvacet let poté, co byli brutálně rozřezáni na kusy farmář a jeho manželka, došlo k další chladnokrevné vraždě: ve svém domě je nalezena ubodaná žena. K tomuto hrůznému činu se přizná novinář Daniel Kinder, avšak detektivové Rowan Jackman a Marie Evansová zjišťují, že Daniel není tím, kým se na první pohled zdá, trpí výpadky paměti a je posedlý nalezením pravdy o své skutečné matce. Navíc poté, co Daniel zmizí, dojde k dalším záhadným úmrtím…

Nejsem mrtvá – Anne Frasierová
Ikar
thriller

Detektivka oddělení vražd Jude strávila tři roky zavřená v temné podzemní cele. Za tu dobu se naučila dokonale číst ve svém sadistickém vězniteli, takže se jí nakonec podařilo uprchnout. Jenomže návrat do normálního světa je mnohem těžší, než si Jude představovala – její přítel si během těch tří let našel novou ženu, kolegové z policejního sboru jí nevěří a všechny ostatní bezmála děsí. Přesto nastoupí zpět do služby a vzápětí začne řešit případ utonulé mladé dívky. 
Všichni ostatní včetně jejího nového parťáka si myslí, že se jedná o sebevraždu, kdežto Jude je přesvědčená, že se jednalo o násilnou smrt. Nikdo se totiž nevyzná v duších zvrácených psychopatů tak jako ona…

Popelčiny střevíčky – Trisha Ashley
Motto
romantika

Život může být pohádkový, pokud máte ty správné boty!

Tansy zdědí tetiččin obchod s botami v anglickém městečku Sticklepondu a dostane báječný nápad – co kdyby se zaměřila jen na svatební obuv? A tak se zrodí Popelčiny střevíčky, obchůdek nejen se svatebními botami, ale také s rozmanitými doplňky, dárečky pro družičky a úžasnými čokoládovými střevíčky. Kéž by bylo všechno tak dokonalé i v Tansyině osobním životě. Její snoubenec totiž asi nebude ten pravý a rodinné vztahy jsou napjatější než kdy dřív. Tansy momentálně nachází jedinou radost v obchodu, který zažívá skvělý úspěch. Je tu ovšem jeden člověk, který není zrovna nadšený z Popelčiných střevíčků a proudu zákazníků mířících za vysněnými botami. Herec Ivo Hawksley, obyvatel domku vedle obchodu, přišel do Sticklepondu, aby vyléčil své zlomené srdce, jenže ruch v obchůdku mu mnoho klidu nedopřává. Brzy ale zjistí, že toho mají s Tansy společného víc, než si oba mysleli, a odhalení tajemství z minulosti prolomí ledy…

Clařino dědictví – Francoise Bourdinová
Motto
společenský román

Pokračování příběhu Clary Morvanové a její rodiny.

Stárnoucí Clara držela léta v tajnosti strašný čin, kterého se jeden z jejích synů dopustil těsně po druhé světové válce. Když ale v Provence umírá její pravnouče, přestává Clara situaci zvládat a znavená přestálými událostmi vzdává boj se životem. Jejích pět dědiců teď musí řešit zásadní otázku: Dokážou se i oni řídit Clařiným heslem „rodina především“? Dokážou mlčet o dávných událostech? Nenávist a touha po pomstě zasahují i další generaci a Clařini vnuci pochopí, že nastal čas otevřít staré rány.

Kaktus – Nikdy není pozdě rozkvést – Sarah Haywood
Motto
společenský román

Povzbudivý román se svéráznou hlavní hrdinkou

Susan Greenová je nezávislá, samostatná a svůj život má naprosto pod kontrolou. Rozhodně nehodlá plýtvat časem na vztahy plné citových zmatků. Rodina i kolegové v práci ji sice považují za nepřístupnou a divnou, ale Susan tento uspořádaný způsob života dokonale vyhovuje. Jenže pak se vlivem nečekaných událostí začne její pečlivě vybudovaný řád hroutit a Susan si postupně uvědomuje, že nemůže ovládnout všechny aspekty svého osudu… a že to nemusí být špatně.

Do posledního dechu – Linda Castillo
Moba
thriller

Kate Burkholderová, náčelnice policejního oddělení v městečku Painters Mill, tentokrát řeší tragickou dopravní nehodu, srážku bryčky a osobního automobilu, při níž je usmrcen amiš a jeho dvě děti, třetí je vážně zraněno. Celý případ je pro Kate o to těžší, že jde o manžela a děti její nejlepší kamarádky z mládí, kdy i ona sama vyrůstala v amišském prostředí. Vyšetřování navíc postupně odhalí, že k srážce nedošlo náhodou, celý incident byl důkladně naplánován. Z dopravní nehody se stává trojnásobná vražda. Aby toho nebylo málo, vyplavou na světlo důkazy týkající se Katiny temné minulosti, jíž se celý svůj dospělý život pokouší uniknout.

Poslední šamanka – Barbara Wood
Ikar – 3. vydání
historický román

Hoshi´tiva je mladá, krásná a šťastná. Hledí na svého ženicha, stojícího u Stěny paměti a nemůže se dočkat, až ji Ahoté po svatbě sevře v náručí. Netuší, že byla vyvolena pro jiný osud: podle rozhodnutí vládce Jakála se má odebrat do Prostředního sídla a podrobit se všem rozkazům, jinak její Lid slunce stihne krutý trest. Nenajde odvahu se vzepřít. Ještě ne. Vytváří ty nejkrásnější deštné džbány, které mají konečně přivolat vláhu, a je neodolatelně vábena k posvátnému palouku, kde jednou zahlédla krásného Jakála. Avšak déšť nepřichází, Hoshi´tiva sleduje, jak ze sídla prchají lidé, a ví, že její život je teď už spojen s životem vladařovým. Když po dlouhých staletích objeví střep Hoshi´tiwiny zlaté olly doktor Faraday Hightower, netuší, jak hluboce ovlivní nejen jeho život. Když hledá tajemné skály a jeskyně, neví, že díky tomuto artefaktu znovu pozná a zase ztratí lásku, že jeho dcera Morgana zdědí posedlou touhu po hledání a náklonnost ke krajině poseté památkami na minulost, a po trýznivých zjištěních, životních zklamáních a ztrátách dosáhne štěstí. Kdo ví, snad pak tajemný duch Hoshi´tiwy, šamanky zaniklého indiánského kmene, která se zjevovala jejímu otci a jejíž hlas Morgana slýchala, nalezne konečně klid.

Padlý dědic – Erin Watt
Baronet
Young Adult, New Adult

Easton Royal je bohatý, chytrý a sexy. Jediné, po čem v životě touží, je bavit se. Následky svých činů nikdy nedomýšlí, protože ani nemusí.
Dokud se neobjeví Hartley Wrightová, která jeho bezstarostným životem otřese. Je jediná, která ho odmítla, přestože ji přitahuje. Easton se v ní nevyzná, a tím spíš jí nedokáže odolat.
Hartley o něj nemá zájem. Tvrdí, že by měl nejdřív dospět.
Možná má pravdu.
Výčitky. Pravidla. Nepřátelé. Poprvé v životě Eastonovi jméno Royalů k ničemu není. A brzy zjistí, že čím výš začínáte, tím tvrději můžete spadnout...

KNIHA OBSAHUJE NOVELU POSKVRNĚNÁ KORUNA.

Exorcismus mé nejlepší kamarádky – Hendrix Grady
Jota
horor

Přátelství Abby a Gretchen započalo v den oslavy Abbyiných desátých narozenin a v nerozlučném duchu vztahu, jaký mohou mít jen nejlepší kamarádky, pokračovalo až na střední školu. Abby a Gretchen sice nepocházely ze stejných poměrů, ale jejich zvláštní pouto a veliká vzájemná blízkost tím nikdy neutrpěly – vždy byly jedna druhé oporou, dokázaly se bláznivě bavit, vymýšlet ztřeštěnosti, chodit na dlouhé noční procházky či později jezdit na projížďky v Abbyině starém, rozvrzaném autě. Abby a Gretchen byly kamarádky na život a na smrt...

Až do oné osudné noci rok před maturitou, kdy se s Gretchen stalo něco podivného, si obě dívky myslely, že jejich přátelství nemůže nic ohrozit. Když se Gretchen ztratí v lese, zažívají Abby a další dvě spolužačky při jejím celonočním hledání muka – co když už ji nenajdou živou? Gretchen se nakonec objeví – trochu otřesená, ale na první pohled v pořádku. Něco se jí ale té noci stalo a Gretchen už není tou dívkou, co dřív, tedy... ne tak úplně.

Grady Hendrix zasadil svůj příběh o velkém přátelství dvou středoškolaček do malého klidného amerického městečka na přelomu let 1988 a 1989. Pro dnešního čtenáře je možná doba, v níž hlavní hrdinové nemají internet ani mobil až nepředstavitelná, ale právě ukotvení do konce osmdesátých let dodává celému příběhu na ještě silnější atmosféře. Zapojení temných sil, o nichž až do samého konce vlastně nevíme, jestli jsou či nejsou skutečné, jen podtrhuje Hendrixovy skvělé vypravěčské schopnosti a mistrně vystavěný příběh stojící na síle a obětavosti pravého přátelství.

Konec 80. let... Temné síly, o kterých nevíme, zda jsou skutečné, a proti nim stojící opravdové přátelství.

Než přišla bouře – Tami Ashcraft
Mladá fronta
literatura světová

Tami Oldhamová a její snoubenec Richard Sharp jsou mladí, zamilovaní a mají celý život před sebou. Pod zářivě modrou oblohou vyplouvají z Tahiti a míří do Tamiina rodného San Diega. Těžko mohou tušit, že se za necelé dva týdny ocitnou uprostřed jednoho z nejhorších hurikánů v dějinách. Bojují s přívaly deště, vlnami o velikosti mrakodrapů a větrem o síle 72 m/s. Richard se připoutá k lodi a pošle Tami do bezpečnějšího
podpalubí. Náhle všechno podivně ztichne. Tami se probere o několik hodin později na zničené lodi. Richard nikde.
Román Než přišla bouře vypráví o zázračné jedenačtyřicetidenní cestě Tami Oldhamové do bezpečí na zpustošené lodi, bez motoru, bez stěžňů a s mizivou nadějí na záchranu. Je to příběh o přežití na širém moři, nezapomenutelné vyprávění o houževnatosti lidského ducha a všeobjímající síle lásky.

A uzřela oslice anděla – Nick Cave
Argo
literatura světová

Řada hudebníků v rozhovorech mluvívá o tom, že by jednou chtěli napsat román, že je to ohromně láká – nakonec se však k tomu nikdy nedostanou. Anebo si opravdu čas najdou a dají do psaní veškerou píli a trpělivost, pak se ovšem ukáže, že se krapet přecenili a že snad měli raději zůstat u písní… To ale není případ Nicka Cavea. Ve svém románovém debutu A uzřela oslice anděla z roku 1989 skvěle mísí vlastní osobitou poetiku, plnou romantických obrazů, biblických narážek, morbidních představ i černočerného humoru, s velkým čtenářským rozhledem (inspirací mu byla především americká jižanská literatura, Williamem Faulknerem či Flannery O’Connorovou počínaje a Cormacem McCarthym konče). Jeho barokně košatému, grotesknímu příběhu, zasazenému na americký Jih 40. a 50. let dvacátého století, dominuje násilí, alkohol, zvrácenost a zvířecí instinkty; nechybí ani Boží trest a ďábelský smích. V románu A uzřela oslice anděla, kongeniálně přeloženém Tomášem Hráchem, se zkrátka nic neodpouští a za vše se tvrdě platí.

Román sklidil nadšený ohlas světové kritiky pro svůj jazyk plný biblických metafor a sevřený příběh vyprávěný na pomezí snu a šílenství.

Na ostří jazyka – Lina Wolffová
Plus
společenský román

Kolik jazyků umíš, tolikrát se v nich ztratíš.

Je mi třicet šest let a hledám muže. Něžného, ale zase ne moc. Tak zní inzerát Ellinor, která se rozhodne učinit přítrž svým neúspěšným pokusům o vztah. Seznámí se s literárním kritikem Calistem, s nímž neváhá jít hned do postele. Za to, co jí vzápětí provede, se mu pomstí spálením jediného exempláře rukopisu „Na ostří jazyka“. Jeho autorem je Max Lamas, kontroverzní stárnoucí spisovatel, který hledá ženu schopnou mluvit jedenácti jazyky stejně jako on. Když na scénu vstoupí třetí hlas patřící zkrachovalé italské šlechtičně Lucrezii, vrhne to na ostatní úplně nové světlo. Román o psaní románu je břitkou, svěžím stylem podanou satirou mezilidských vztahů, vzájemné komunikace a rovnoprávnosti pohlaví. Čtenář přitom neustále balancuje na hraně, kde každé slovo může být fatální. Díky nesmlouvavé přímočarosti podání, podmanivému stylu a karikovaným postavám se román řadí k nejpozoruhodnějším dílům současné světové feministické literatury.

Blízko plamene – Nora Roberts
Alpress
společenský román

Cestu do náruče charismatického Connora si našla už spousta žen, ale k jeho srdci se dokázala přiblížit jen Maera, sestřina nejlepší přítelkyně. Maera cítí žár, kterým ji Connor přitahuje, ale obává se ztráty dlouholetého přátelství i své duše. Protože Connor v sobě nese něco temného z minulosti - něco, co může zničit vše, co má rád…


Smrt přijde s úsvitem – Louis L´Amour
Alpress
thriller

Po útoku indiánů se Callaghenovi podařilo dostat patrolu zpět do bezpečí. Jen nezkušený poručík, který je vedl, zahynul. Ale proč vůbec zamířil tak hluboko do pouště? A jaké řeky zlata se týká mapa, kterou Callaghen našel v poručíkově pozůstalosti? Jisté je, že o mapě ví ještě někdo a necouvne ani před vraždou, aby ji získal.

Dědictví maorského náčelníka – Laura Walden
Alpress
společenský román

„Milá Sarah, kéž bych ti to všechno mohla sdělit osobně… Tvá matka byla moje nejlepší přítelkyně…“ Když si novinářka Sarah přečte v den svých třicátých narozenin tento dopis, nemůže uvěřit, co se právě dověděla: slavný německý badatel Ludwig Dehn, kterého nařkla z odcizení maorských památek, je její pradědeček! Šokovaná nečekanou zprávou se Sarah vydává odhalit tajemství i prokletí, jaké její pravý původ nese.

Single na Manhattanu – Amanda Staufferová
XYZ
společenský román

Měla bych urychleně přijít na to, kde hledat potenciální partnery. Svět je velký a já malá. Tak kde začít?
Alison chce pravou lásku, ne flirt na jednu noc. Myslela, že toho pravého už našla, ale místo toho je poprvé od střední školy single a nemá ponětí, co si počít. Kde se seznámit? Jak má vlastně první rande probíhat? Stačí pár drinků, asistence kamarádky, jeden klik a dobrodružství na online seznamce začíná. Najde Alison ve světě mobilních aplikací správného adepta na houpání? Muže, se kterým bude chtít zestárnout… a společně se houpat na verandě?

Hvězda nad arabským peklem – Monika Wurm
Brána
světová literatura

Hlavní hrdinka Fatima se narodila ve Francii. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby nepocházela z radikální afghánské rodiny, která ji v moderní Evropě chce vdát proti její vůli a poslat ji s manželem zpět do Afghanistánu. Fatima snoubence odmítá. 
Pro urážku na cti rodiny se ji pokusí zabít její vlastní bratři.
Mladá žena jako zázrakem přežije, dostává se do ochranného státního programu. Odchází do Paříže, kde nezměnila jen jméno z Fatimy na Fabiene, ale změnila i víru, protože se s Islámem svojí rodiny nedokázala ztotožnit. 
Život odvážné ženy se dlouhá léta zdál být v nejlepším pořádku. Měla nejen skvělé zaměstnání, ale také starostlivého manžela, se kterým občas pracovně vycestovala do zahraničí. Jednoho dne odjíždějí do Saudské Arábie, země, která je neslavně známá svými antifeministickými zákony a přísnými tresty. Tady se vrtkavé štěstí nečekaně proti Fabiene obrátí, dostává se do ženského vězení, daleko od civilizace. Ubohá žena musí snášet příšerné nelidské podmínky, nedostatek jídla i spalující horko. Věznice kromě odsouzených žen ukrývá ve svých útrobách nechutné tajemství. Tajemství, o kterém sice ví každá vězenkyně, ale žádná o něm nemluví.
Tady děsivý příběh plavovlásky s ocelově modrýma očima teprve začíná. Připravte se na hrůzu, která vám zlostí zastaví krev v žilách. Tak silný příběh si žádá čtenáře s odvahou poznat odvrácenou stranu postavení ženy v zemi, která ženě právo prakticky ani nedává. Při čtení této knihy odhalíte tabuizovaná témata nesprávně pochopeného náboženství, které vás nejen šokují a pobouří, ale doslova vám vyrazí dech. Jestli se vám už teď při pomyšlení na osud hrdinky ježí chloupky, tak vězte, že to, co ještě přijde, dalece překoná vaše očekávání a hranici chápání. Troufáte si?

Tak to je můj výběr červencových knižních novinek. A co vy, máte vybráno? Jaké knihy vás zaujaly? Mě určitě Dědictví maorského náčelníka od Laury Walden nebo třeba nový Harlan Coben. Napište mi do komentářů, na jakou knihu se nejvíc těšíte.

Mějte se krásně a užívejte si prázdnin a dovolených.

Vaše Šárka ♥

5 komentářů:

  1. Zaujali mě Ledoví piráti, Popelčiny střevíčky (Něco jako láska byla skvělá) a Oheň Vikingů. :) Od autorky mám doma tu předchozí knihu, tak se pustím nejdřív do ní. Ovšem než se k ní dostanu... znáš to :D Jinak se velice těším na Stín věcí ztracených (ačkoli vlastně vyšel už v červnu) a k genealogické sérii o J. Tayteovi přibudou Spříznění. A doufám, že víc toho nebude :D

    OdpovědětVymazat
  2. ja mam tento mesic odpocinek, pust, nenasla jsem totiz nic, co by me az tak oslovilo :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Původně jsem si myslela, že v červenci mě nic neuchvátilo, ale opak je pravdou. :) Díky tomuhle článku jsem zjistila, že je jich vlastně spousta, které potřebuju. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Hrozně se mi líbí motivy obálek od nakladatelství motto (Popelčiny střevíčky), hlavně ty co teď vycházejí na léto. Jsou fakt krásné a člvěk by je nejraději měl doma všechny :D
    Jinak musím říct že červenec je pro mě dost sladší. Zaujal mě jenom Padlý dědic a Popelčiny střevíčky.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za komentáře, je vidět, že si každý z vás nějakou krásku bez problémů vybere :)Teda až na Lucy... ale kdo ví, třeba se taky něco pro tebe objeví :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥