čtvrtek 25. dubna 2019

Poprvé jsem otevřela – Za zavřenými dveřmi

Krásný, skoro letní den, přátelé :)

Můj mozek, co se recenzí týče, stále stávkuje, přitom v rámci copywritingu jsem schopná psát články, ale recenze mi teď nějak nejdou. Nicméně alespoň čtu.


Momentálně trávím čas s knihou Za zavřenými dveřmi od B. A. Paris. Svého času oblétla snad všechny sociální sítě. Já ji měla doma dlouho, ale dostala jsem se k ní až teď.

Anotace:
Thriller, který ohromil svět, vás přinutí pozorněji sledovat dokonalé páry kolem vás. Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž pořád spolu. Taková láska! Pak si ale uvědomíte, že Grace nikdy nezvedne telefon, že nepřijímá žádná pozvání, pokud není pozván i její manžel. A jejich ložnice má zamřížované okno!



No asi nechápu, proč se strhl kolem knihy takový povyk, jako jsem to nechápala u Zmizelé. Na knížku jsem byla hodně zvědavá, to ano. Jsem už dalece za polovinou a nejsem z ní ovšem vůbec nadšená. Drsný námět, hlavní mužská postava je naprosto odporná, přesto se mě děj nijak nedotýká. Autorka ve mně dokázala vzbudit právě jen ten odpor k Jackovi, ale žádné další intenzivní pocity, které jsem vnímala třeba u knihy V dobrém i zlém, která byla svým námětem také šílená, ale skvěle a sugestivně podaná. 

Více se dozvíte časem v recenzi, ale za mě to pecka určitě není.

Knihu vydalo nakladatelství Motto v roce 2017. Velké plus za parádní, tématickou obálku.

Najde se někdo, koho také kniha úplně nenadchla? Přemýšlím, zda si pořídit V pasti lží, protože jsem koukala na databázi, že koho moc nenadchla tato kniha, V pasti lží se mu líbila více. Ale možná autorku opustím. Jsou na poli thrilleru rozhodně lepší autoři.

Mějte se nádherně.

Vaše Šárka ♥

2 komentáře:

  1. Mi se kniha moc líbila, stejně jako V pasti lží. Obě jsou předvídavé, ale myslím, že autorce vůbec nešlo o nějaký ten wow efekt. Rozhodně mrkni na anotaci, a pokud tě zaujme, tak do ní běž. Já jsem s ní byla spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já byla fakt zklamaná, tak si říkám, zda ještě autorku zkoušet. Mám z knihy stejný pocit jako třeba z Manželů odvedle, prostě průměr. Tak ještě uvidím, zda mě autorka na něco dalšího naláká nebo ne.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥