sobota 5. prosince 2015

Vánoční soutěž



Soutěž je ukončena, moc děkuji všem za účast, vítěze vyhlásím nejpozději během pondělí 14. 12. ... :)
Slibovaná vánoční soutěž je tady.
Začíná tedy dnešním dnem a končí 12. 12. 2015 ve 23.59 hodin.

Nejedná se vůbec o nic složitého. Pouze mi do komentářů napíšete odpovědi na několik mých otázek, které jsou velmi jednoduché. A už se na ně moc těším :)
Pokud sledujete můj blog a jste pravidelnými čtenáři, jsem moc ráda, pokud se další z vás přidají, budu ještě radši. Ovšem pro soutěž to není povinné.

Soutěžit mohou všichni s doručovací adresou v ČR.

Můžete vybírat mezi těmito pěti knihami. Snažila jsem se namíchat žánry, aby si vybral opravdu každý. Všechny knihy jsou úplně nové, věnované mnou.



Stín zabijáka: M. S. Hansen
Když skupinka neopatrných turistů rozpoutá zuřící lesní požár, netuší, že tím nechtěně uvede do pohybu krvavý akt pomsty. Oheň totiž znamená zkázu pro kmen sněžných mužů a ten jediný, který požár přežil, téměř tři metry vysoký humanoid disponující nadpřirozenou silou, se rozhodne za smrt své rodiny pomstít. Číhá v lesích na "malé dvounožce" a kdo se mu připlete do cesty, toho nemilosrdně zabije. Navíc ve své pomstě začíná nacházet zalíbení... Někdejší softwarový magnát Tyler Greenwood se odhodlá riskovat všechno, aby zjistil, proč v okolních lesích záhadně mizí lidé. Jen pár lidí má klíč k vyřešení celé záhady, ale zdráhají se své podezření zveřejnit. Všechno navíc komplikuje Kris Walkerová, krásná, ale bezohledná televizní reportérka, odhodlaná získat senzaci za každou cenu. K pátrání se připojuje Ben Campbell, starý Indián, jehož život je ovlivňován stínem zážitku z minulosti. Zároveň je však možná jediným klíčem, který vede k vyřešení současných záhad. Dokážou všichni společnými silami učinit přítrž smrtícímu řádění pomstychtivého sněžného muže dříve, než zničí on je? Myslíte si, že se vám v lese nemůže nic stát? Stín zabijáka vás vyvede z omylu...

Zámky v plamenech: Magda Dénes
Autorčiny vzpomínky na dětská léta prožitá v době fašismu v Maďarsku a po válce v emigraci v Německu, Paříži a nakonec na Kubě.
Vyprávění autorka začíná v březnu 1944, kdy je jí deset let a kdy nacistické Německo obsadí její vlast. Zahájí deportaci židů, nejprve z venkova a od října 1944 i z Budapešti, kde malá Magda s rodinou žije. Její otec emigroval již dříve a zanechal ji s matkou a bratrem osudu. Museli se nejen skrývat, ale každý den tvrdě bojovat o přežití, a právě toto období je osou příběhu. Válka Magdě vzala nejen bratra, ale i další příbuzné. Po válce mnoho lidí z Maďarska utíkalo a pro odchod se rozhodl i zbytek její rodiny. V další části líčí těžkou cestu tzv. toulavých židů poválečnou Evropou, včetně německých běženeckých táborů a krátkého pobytu v Paříži. Odtud se přeplavili na Kubu a zde také autorčino vzpomínání končí.

Pouto krve: Kitty Sewell
Madeleine je dcerou kubánské šamanky, santery, ale sama černé magii nedůvěřuje. Její život je po tragické smrti manžela v hurikánu beztak dost černý. Nový život začíná v Anglii, kde pracuje jako psychoterapeuta, mezi jejími klienty jsou i vrazi a oběti domácího násilí. Její nová pacientka Rachel, týraná žena východoevropského mafiána a obchodníka s bílým masem, vypadá jen jako jedna další v řadě. Jak ale její terapie pokračuje, Madeleine šokovaně odhaluje, že by mohla být do života své klientky zapletena víc, než si dokázala představit. Před lety se musela nedobrovolně vzdát své malé dcery a od té doby po ní nepřestala pátrat. Je možné, že by s ní Rachel měla něco společného? Madeleine je vtažena na nebezpečnou cestu za pravdou a zjišťuje, že vedle života své ztracené dcery musí uchránit i ten svůj. Na útěku před nebezpečnými násilníky musí obě ženy spojit své síly a Madeleine poprvé v životě zvažuje, zda využít své temné nadání, zděděné po mocné santeře…

Strážkyně krve: Tessa Gratton
Pro Mab Prowdovou je krvavá magie stejně přirozená jako dýchání. Ale když jedno její kouzlo omylem probudí mocnou spící kletbu, magie se jí vymkne z rukou – a probuzená kletba ohrožuje jak ji, tak zcela nemagického chlapce Willa, s nímž se Mab postupně sbližuje. Stejně jako v pozoruhodném debutu Magie krve Tessa Grattonová umně propojuje záhady, romantiku a hrůzu a dává jižanskému gotickému románu novou svěžest.
... 2.díl série Krvavé deníky

Andělé všedního dne: Michael Viewegh
Pro dvaapadesátiletého Karla z pražských Nuslí je úterý 5. září 2006 posledním dnem jeho života, ale to zatím vědí jen andělé… Mladá vdova, učitel autoškoly, sebevrah a čtyři andělé — to jsou možná trochu překvapiví protagonisté nové knihy Michala Viewegha. Nejčtenější současný český spisovatel v ní s obvyklou fabulační a kompoziční bravurou vypráví příběh jediného dne, na jehož konci se tři lidské osudy spojí v jeden. Sám autor novelu charakterizuje jako „svižnou story o lidech, andělích a umírání“ či „knížku o nás všech, jejichž čas je vyměřen, a přesto se stále chováme, jako bychom tu měli být věčně“.


Výherci budou dva. Po výběru prvního výherce do dalšího losování, bohužel... ovšem logicky, nepostupují všichni, kteří si vybrali stejnou knihu.

Losovat budu pomocí random.org.

Mezi výherce rozdělím ještě několik těchto maličkostí :)


A jak tedy bude vypadat váš soutěžní komentář?

1. Napište mi, jaký vánoční dárek vám udělal největší radost, překvapil vás, zkrátka jste z něj byli úplně paf.
2. Jakou knihu byste mi doporučili pro navození té správné vánoční atmosféry?
3. Jak se vám líbí můj blog? Co byste změnili? Co vám na něm chybí nebo co vás naopak číst nebaví? Beru kritiku, rady, nápady... všechno :)
4. Kniha, kterou byste chtěli vyhrát...
5. Emailová adresa, abych vás mohla kontaktovat v případě výhry.

Výherci mají 48 hodin na to, aby se mi na odeslaný email ozvali a poslali mi svou doručovací adresu.

Moc se těším na vaše komentáře a přeji všem hodně štěstí :)

Vaše Noel ♥


42 komentářů:

  1. 1. Kolem jedenácti let- brankářské fotbalové rukavice. :D
    2. Vánoční říše - Joe Hill. Ale tu správnou atmosféru ber z rezervou. :D
    3. Neměnila bych nic, možná jedině trochu poupravit design, šířky, písmo, logo.. ale to jsou detaily a každý má jiný vkus. :)
    4. Zámky v plamenech
    5. ctemeoba@email.cz

    Krásné Vánoce. :)
    www.ctemeoba.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky přeji krásné vánoce a hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  2. 1. Největší radost mi vždy udělá knížka a zaručeně dárek, který je pro mě překvapením a nevím o něm předem. Na to je expert můj manžel, asi to bude znít hloupě, ale on mi vždy dokáže dát takový dárek, o kterém ani sama nevím, že bych ho chtěla, ale přesto mě moooc potěší :-)
    2. Sněží, sněží...nebo třeba pohádky, ty jsou přece neodmyslitelnou součástí Vánoc
    3. Já bych tu nic neměnila, blog se mi líbí, Vaše recenze mě baví a často inspirují ve výběru knih...možná bych jen přidala občas nějakou soutěž ;-)
    4. Pouto krve
    5. kuliskova.d@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takového manžela závidím :) Hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  3. 1. Byl to minulý rok, kdy Ježíšek pochopil, že největší radost mi udělají knihy a konečně mi nějaké nadělil a to rovnou 10! Největší radost mi udělal můj oblíbený Stephen King a Kvítek karmínový a bílý
    2. Určitě Vánoční koleda od Dickense, já jsem tedy od něj četla Vánoční povídky, kde mimo jiné byly ještě další 2 vánoční povídky
    3. S tvým blogem se teprve seznamuji, takže na nějaké zásadní věci jsem nepřišla. Jen u recenzí je hezké, jak píšeš o tom příběhu, ale uvítala bych větší rozepsání, jak to působilo na tebe, co se ti líbilo/nelíbilo atd..
    4. Může být jakákoliv kromě Andělů všedního dne, Viewegha moc nemusím a takhle to bude napínavější, kterou bych eventuelně získala :)
    5. kivsa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to byl Ježíšek opravdu bohatý, určitě bude i letos :) Přeji hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  4. Ahoj Šárko,
    1. Asi to bude trochu hloupé a dětinské, ale pro mě bylo největší překvapení o Vánocích, kdy mi bylo 13 let. Ten rok před tím mě rodiče už upozorňovali na to, že jsem velká holka, která už by si neměla tolik hrát s Barbienama. Ale vysvětli to dětské dušičce. Smířila jsem tedy s tím, že o Vánocích už asi žádnou nedostanu. Jenže ta rodičovkská dušička taky funguje tak jak má. Takže jsem o těch na štědrý den, jako už velká holka, s velkým překvapením rozbalila svoji poslední opravdovou Barbie od Mattela - disco Barbie, která měla vlasy až ke kotníkům a kterou mám dodnes schovanou pro svou (doufám, že někdy ještě bude) dcerku :-D. Asi se to těžko chápe, ale já jí tenkrát tak moc chtěla a právě tuhle! Brečela jsem jako malá, protože v koutku duše, jsem ještě malá byla. Taková radost pro kus plastu s umělými vlasy, ale prostě to bylo opravdové a brečeli nakonec i rodiče :-)
    2. Doporučila bych ti knihu Na Větrné hůrce. Proč? Protože mým snem, je tuhle knihu o Vánocích číst a ještě jsem se k ní nedostala. Věřím ale, že to přijde. Nevím proč, ale prostě tahle mi přijde dokonalá.
    3. Neměnila bych nic Šárko, líbí se mi to tak, jak to máš. Světlá barva a jednoduchost, opak toho mého a proto se mi to asi líbí, i když to nedává vlastně smysl. Co od tebe miluji i nenávidím zároveň, jsou tvoje tipy! To je peklo pro můj seznam a peněženku :-D. Ale ráj pro mou duši. Chválím tvoje fotky, jsou pěkné a originální. A nápad? Kdybych nějaký takový měla, už bych ho sama uskutečnila :-D
    4. Hodně mě zaujala kniha Pouto krve.
    5. michaela.tyrova@seznam.cz

    Děkuji za soutěž a ať se Ti daří :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, určitě to dětinské není a já mám úplně husí kůži z tvého krásného příběhu :) Na Větrné hůrce jsem taky stále nečetla, tak snad na ni brzy dojde řada :) Hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  5. Naozaj luxusná giveaway, verím, že väčšina tvojich čitateľov sa poteší ♥

    OdpovědětVymazat
  6. 1.Největší radost mi udělal v MŠ obrovský plyšový medvěd,později na ZŠ digitální hodinky a kazeták.2.Vánoční knížku bych asi doporučila Sněží,sněží-kterou bych také sama chtěla.3.Na Vašich stránkách se mi líbí zatím všechno,ale jsem zde teprve krátce.4.Nejvíc bych stála o knížku Zámky v plamenech,nebo pouto krve-je mi jedno.5.Denisa580@seznam.cz...........Krásné Vánoce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na digitálky taky vzpomínám, byly červené a boží :-D A z kazeťáku jsem taky byla kdysi nadšená, ještě navíc, když to bylo dvojče :) Ale jsou to krásné vzpomínky... Hodně štěstí v soutěži přeji :)

      Vymazat
  7. 1. Nejlepsi dárek? No těžko říct. Prakticky si vážím všech dárků, ale ten nej byl asi notebook, který jsem dostala v osmi letech. Byl to můj první notebook a byl prostě nejlepší. :D
    2. Vánoční knížku? No budu se muset trochu zamyslet. Koupila jsem si knížku Dárek z pravé lásky, která je o 12 příbězích. Většina z těchto příběhu se odehrává na Vánoce.
    3. Vaše stránky? Vaše stránky jsem objevila nedávnou a jsou opravdu boží, protože píšete o žánrech které čtu společně s moji mamkou.
    4.Nejvíce z těchto knížek se mi zamlouvá Pouto krve. Už jsem o teto knížce četla a opravdu se mi líbí.
    5. lusianek17@seznam.cz Přeji Krásné Vánoce a jsem rada, ze jste tuto soutěž uspořádala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky přeji krásné vánoce a hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  8. 1. Minulý rok jsem dostala od mamky obrovský obraz M. Monroe. Takové to plátno, obraz na textilu, chápeme se :D Jako milovnici této legendární blondýnky jsem byla opravdu nadšená, obraz se mnou letos putoval i na kolej.
    2. Otec prasátek od Pratchetta. Klasické Vánoce to zrovna nejsou, ale nudit se určitě nebudeš.
    3. Zatím nic, líbí se mi design- jednoduchý, ale přehledný :)
    4. Zámky v plamenech, prosím :)
    5. mis.q@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, když se nám blízcí s dárečkem „vysloveně“ trefí. To je potom radost obrovská :) Přeji hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  9. 1. Nejvíce mě vždy potěší knížky (pochopitelně), a loni jsem jich dostala dokonce 6! Takže jsem byla opravdu šťastná a teď si smutně uvědomuju, že jsem z nich přečetla zatím jen jednu... Ale velkou radost jsem také měla když jsem v jednom roce dostala kolo i brusle, to mi bylo asi 11 tuším. No a jako úplně malá jsem dostala takovou tu dětskou plastovou kuchyňku s plastovým nádobím, jídlem, no však určitě víš :D U toho jsem si dokázala hrát celé hodiny každý den v kuse. :) Ach ty časy.. :D
    2. Zimní příběh, dostala jsem ho minulé Vánoce a chtěla jsem ho do letošních Vánoc mít přečtený, nějak se to nepodařilo, tak snad to přečtu během svátků. Ale věřím, že to bude super, takže jestli máš čas a náladu na takovou menší bichličku, Zimní příběh je to pravé! :)
    3. v jednoduchosti je krása, za tím si stojím, takže se mi design blogu moc líbí, co se týče článků, také nemám žádný problém :))
    4. Nejvíce mě zaujalo Pouto krve :)
    5. verzapadlikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemám přečtené knihy z loňských vánoc, je to hrozné :) Pamatuji si též na kuchyňku, byla miniaturní, ale strašně jsem si s ní vyhrála :) Hodně štěstí v soutěži ti přeji :)

      Vymazat
  10. 1. Domeček pro panenky, když jsem ještě byla malá :D
    2. Harryho Pottera, rozhodně!!
    3. Možná jen upravit design :)
    4. Stín zabijáka prosím
    5. nikola.krcova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domečkem jsi mi připomněla moji dceru, která byla nadšená z domečku pro barbíny. Vyrobil ho manžel a byl skoro stejně vysoký jako ona, no byla tenkrát nadšená, šmudla malá. Hodně štěstí v soutěži přeji :)

      Vymazat
  11. 1. Abych pravdu řekla, vůbec nevím... Mně udělaly vždycky všechny dárky radost :-)
    2. Letopisy Narnie - Lev, čarodějnice a skříň
    3. Na blogu bych ocenila nápaditější design.
    4. Je mi jedno, kterou vyhraji kromě Andělů všedního dne.
    5. hana.hanigerova@gmail.com

    Děkuji za možnost soutěžit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já tak přemýšlím, hodně velkou radost jsem vždy měla z dárků, které vyrobily děti. Byly z té největší lásky :) Hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  12. 1. Byly to rozhodně zlaté náušnice s židovskou hvězdou, které jsem dostala od mojí sestry.
    2. Ty jo, to opravdu nevím, ale nedávno jsem dočetla Úsměvy smutných mužů, které mě hodně zasáhly. Ty by mohly odradit někoho třeba od užívání nadměrného množství alkoholu o Vánocích.
    3. Líbí se mi články o nově vydaných knihách, ale uvítala bych více těch českých neznámých a třeba poezii. A možná trochu upravit design blogu, jinak žádné výhrady nemám. Chodím sem ráda.
    4. Viewegh, moc toho doma od něj nemám.
    5. barbora.dolezalova-2@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za připomínky a nápady k blogu, alespoň budu vědět, kam v příštích příspěvcích také zamířit :) Hodně štěstí v soutěži přeji :)

      Vymazat
  13. 1) Moc bych si přála sérii Květy z půdy
    2)Sněží, sněží
    3)Mě se tvůj blog líbí moc a máš vždy krásné recenze, doplněné super fotkama :-)
    4)Pouto krve
    5) mm.kubikova@seznam.cz

    Moc děkuji za pěknou soutěž a přeji hodně čtenářů na tvém blogu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, děkuji za přání. Květy z půdy jsem si musela taky samozřejmě pořídit, jen kdybych se k nim už brzy dostala :) Hodně štěstí v soutěži přeji :)

      Vymazat
  14. 1) Vždycky to byly knížky. Už jako dítě, když jsem přiběhla ke stromečku, tak jsem hned pátrala, jestli je tam komínek z knih. A pokaždé byl :-)
    2) Správná vánoční atmosféra? Oheň praská v krbu, pohodlné křeslo, na stolku grog nebo svařák a v ruce Příšerné příběhy vánoční...
    3) Jsem tu dneska poprvé (ale určitě budu pravidelnou návštěvnicí), takže těžko hodnotit. Design blogu je jednoduchý a přehledný a právě to se mně líbí. Přečetla jsem pár recenzí a jsou moc hezky napsané, jen tak dál!
    4) Zámky v plamenech.
    5) jana.egertova@centrum.cz Děkuju za pěknou soutěž a trošku v předstihu přeju krásné "čtecí" vánoční svátky a hodně zdraví, štěstí, pohodičky a dobrých knih v roce 2016!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásné přání :) Ten krb bych brala hned. Přeji hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  15. 1.To si uz nepamatují ;) asi barbie Mořská panna s hybaci ploutví,ktera ve vodě změnila barvu vlasů ��
    2.To nevím,knihy ctu,které právě Chci a ne tematicky ;) Ale jediná kniha z období Vánoc,kterou jsem kdy četla Příšerné příběhy vánoční ;-) tu jsem četla letos
    3.Zatím se mi blog líbí.Neznam ho moc dlouho,ale.přijde mi super ;-) jedinou změnu bych uvítala nejspíše u designu :D
    4.Strážkyne krve :3
    5.kniznisen@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příšerné historky mě taky lákají, no ještě jsem si je pořád nepořídila. Hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
    2. 1.Asi to byl hrneček s Ianem Somerhalderem. Miluji čaj a knihy. Takže mi to udělalo velkou radost. Ale nejsem vybíravá. Potěší mě snad vše. :)
      2. No, nečtu knihy s vánoční tématikou...jediná kniha z těch co jsem přečetla a hodí se sem je asi Tajný život takové normální matky. Ale není Vánoční...jen je prostě o rodině. Klasické problémy, u kterých se zasmějete když je poznáváte. Ale rodina k Vánocům patří,nebo ne? :)
      3. Moc se mi tu líbí. Je to tu útulné :3 osobně bych asi uvítala lepší desing. (Třeba do hněda...ať to naladí tu atmosféru. ) ale jinak spokojenost.
      4.Andělé všedního dne
      5.DarczaS@email.cz

      Vymazat
    3. Rodina je to nejdůležitější, co k vánocům patří, to je fakt :) Tak hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  16. 1. Byla sm úplně v šoku z netbooku, který se dostala od manžela, bylo to nečekané a moc mě to potěšilo.
    2.Vánoční knížku sem četla Modrý dům je pěkně vánočně laděná můžu jen doporučit, Sněží sněží bych si přála přečíst.
    3) Jsem tu dneska poprvé , díky fb, ale dál sem budu ráda chodit, takže nemůžu zodpovědně
    hodnotit. Ale líbí se mi, je super přehledný a to já mám ráda.
    4. Vybrala bych si Stín zabijáka: M. S. Hansen
    5. danago@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modrý dům bych si taky chtěla přečíst, už po něm pokukuji :) Přeji hodně štěstí v soutěži :)

      Vymazat
  17. 1. Je to asi 5 let co jsem dostala kolo - vůbec jsem nechápala na co ho mám,když nikam na kole nejezdím ,ale ježíšek( manžel ) mě informoval,že jsem ho dostala ,abych mohla jezdit na poštu a do knihovny :) :) je to v jedné budově a ta je asi 1 a půl km od domu :)
    2.Tak tuto radu bych sama potřebovala...jestli jsem nějákou četla,tak asi stála za prd - páč si ji nepamatuju
    3. Dnes jsem zde prvně .... FB
    4.Strážkyně krve....
    5.gregor.vendoli@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak kolo je pěkný dárek :) Přeji hodně štěstí v soutěži :-)

      Vymazat
  18. 1. Největší radost mi udělaly klávesy, když mi bylo asi 17. Přála jsem si je neskutečných 5 let a najednou, když mi bylo 17 tam byly. V celé své kráse. Nemohla jsem uvěřit svým očím. Byla jsem nejšťastnější osobou pod vánočním stromečkem široko daleko.
    2. Nejlepší a nejkrásnější knížka dle mého názoru je a to sáhnu do klasiky Vánoční koleda od Dickense. Má v sobě absolutně všechno. Vánoční atmosféru pozitivní rodinou i smutné samotářství prolínající se tím, zda člověk v jistém věku ještě dokáže věřit na Vánoce a změnit se. Dává novou naději, nový začátek. každý rok si ji přečtu a pokaždé mě stejně uchvacuje.
    3. S tvým blogem se teprve seznamuji, ale nic zásadního bych neměnila. Přijde mi přehledný a zajímavý. Naopak bych si já jako novopečená blogerka měla nechat radit. Nicméně mě tvůj blog opravdu zaujal a zařadila jsem jej mezi své oblíbence.
    4.Nejvíce mě zaujaly Zámky v plamenech a Strážkyně krve
    5.akinaz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. 1. Nejvíc paf bych byla z repliky hůlky (HP), které se dají koupit přes internet. :-) Obávám se ovšem, že něco takového je příliš drahé pro všechny nemilionáře. :-D A pak pokud by si někdo dal práci a vyrobil mi záložku - miluju záložky, a diy jsou nejlepší!
    2. Snow, snow... a to proto, že jsem žádnou jinou nečetla. :-D
    3. Tvůj blog mi přijde přehledný, jediné co bych vytkla, je pořadí věcí v menu - ale to vyhovuje každému jinak, takže to neber nijak závazně. :-D
    4. Je mi to úplně jedno - zaujaly všechny. :-) Pokud musím volit, pak Viewegh, ale ve skutečnosti mi na tom opravdu nezáleží.
    5. vmitrengova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. 1. Před devíti lety mi můj tehdejší manžel věnoval k Vánocům tandemový seskok padákem, to jsem opravdu nečekala a byla v šoku :-)
    2. Knihy s vánoční tématikou nečtu. Myslím, že k navození vánoční atmosféry postačí jakákoliv dobrá kniha, která člověka dokáže odpoutat od mnohdy zbytečného shonu a navodit pohodu.
    3. Jsem tu sice poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Zatím mi vše připadá příjemné a přehledné.
    4. Zaujali mě Andělé všedního dne, případně Stín zabijáka.
    5. goldiex@seznam.cz
    + Přeji krásné Vánoce všem :-)

    OdpovědětVymazat
  21. 1. Jako dítě jsem si moc přála "Dětskou poštu", z které jsem byla vyloženě nadšená. Štemplovala jsem celé vánoce :-)
    2. Jakoukoli pohádku nebo knížku, kterou jsi četla v dětství. Já jsem jako dítě dostala k vánocům knížku Únos krále hádanek a od té doby je to "moje vánoční".
    3. Nemám výhrady a vlastně ani nemám moc ráda změny, jsem konzervativní :-)
    4. Stín zabíjáka
    5. adelka.syruckova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. 1) Když jsem byla malá, vždy když jsme šli na nákup do Hypernovy, hrávala jsem tam na playstationu. Největší štěstí bylo, když jsem ho dostala napůl s bráchou. Na tu radost nikdy nezapomenu :)
    2) Doporučila bych Ti "Sněží, sněží..." od John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle
    3) Změnu bych určitě nenavrhovala, líbí se mi vzhled stránky a příjde mi i dostatečně přehledná.
    4)Strážkyně krve: Tessa Gratton
    5) stranska.nicola@seznam.cz
    Přeji Ti krásné Vánoce plné rodinné pohody :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥