neděle 31. ledna 2016

Recenze - omalovánky Ptačí svět, Tropický ráj a Pod hladinou moře


Autorka:                     Anastasia Catris
Nakladatelství:        Grada
Rok vydání v ČR:    2016
Počet stran:               64
Formát:                       170 x 170mm
Hmotnost:                 141g

Dnes nepíši recenzi na žádný thriller ani román, nýbrž na omalovánky. Přemýšlela jsem, zda recenzovat každou omalovánku zvlášť, ale protože jde o stejnou autorku, stejný formát knížky, rozhodla jsem se udělat recenzi kompletně všech tří najednou.
Omalovánky ve mně vzbudily nadšení hned na první pohled. Jsou menšího formátu, jak si můžete přečíst v údajích, takže mě hned napadlo...ha, omalovánky do kabelky :) Obrázky jsou tištěné z obou stran, což si myslím, že ničemu nevadí, protože jsou vytištěny na poměrně kvalitním papíru. Omalovánky jsou prošité, takže se nemusíte obávat, že budete ztrácet listy, byť si je opravdu hodíte do kabelky a vydáte se s nimi na cesty. Takže teď už zbývá jen vzít pastelky do ruky a ponořit se do světa barev a fantazie.

A nyní konkrétně k jednotlivým titulům, abyste viděli, jaké obrázky se v nich skrývají.

Ptačí svět
Anotace:
Nadechněte se, vnímejte nádechy a výdechy. Vyberte si pastelku a začněte stránku postupně vybarvovat. Nechte tento okamžik být takový, jaký je. Naučte se soustředit a užívat si jednoduché věci, jako je vybarvování, což vás může přivést ke štěstí, které si všichni zasloužíme. Zbavte se stresu vybarvováním roztomilých ptáčků. Vice než 50 nádherně propracovaných a podrobných perokreseb různých ptáků čeká, až je probudíte k životu. Při vybarvování úžasných obrázků se zbavíte stresu, pocítíte klid a objevíte svou kreativní stránku.




I pro milovníky drobnějších detailů jsou v knížkách obrázky...


Tropický ráj
Anotace:
Nadechněte se, vnímejte nádechy a výdechy. Vyberte si pastelku a začněte stránku postupně vybarvovat. Nechte tento okamžik být takový, jaký je. Naučte se soustředit a užívat si jednoduché věci, jako je vybarvování, což vás může přivést ke štěstí, které si všichni zasloužíme. Zbavte se stresu vybarvováním tropického ráje. Vice než 50 nádherně propracovaných a podrobných obrázků různých zákoutí tropického ráje čeká, až je probudíte k životu. Při vybarvování úžasných kreseb se zbavíte stresu, pocítíte klid a objevíte svou kreativní stránku.




A drobné detaily...


Pod hladinou moře
Anotace:
Nadechněte se, vnímejte nádechy a výdechy. Vyberte si pastelku a začněte stránku postupně vybarvovat. Nechte tento okamžik být takový, jaký je. Naučte se soustředit a užívat si jednoduché věci, jako je vybarvování, což vás může přivést ke štěstí, které si všichni zasloužíme. Zbavte se stresu vybarvováním tajemného moře. Vice než 50 nádherně propracovaných a podrobných perokreseb různých podmořských výjevů čeká, až je probudíte k životu. Při vybarvování úžasných obrázků se zbavíte stresu, pocítíte klid a objevíte svou kreativní stránku.




Omalovánky se mi moc líbí, právě i díky menšímu rozměru, protože ne vždy máte chuť malovat několik dní jeden velký obrázek. Určitě jimi potěšíte každou milovnici vybarvování.

O autorce:
Po absolvování Royal Holloway, University of London, s titulem BA v oboru anglická literatura, odcestovala Anastasia Catris do Spojených států, aby se věnovala své vášni, ilustrování, při studiu The Kubert School of Comic and Cartoon Art.
Do Spojeného království se vrátila v roce 2009 a od té doby pracuje jako ilustrátorka na volné noze pro HarperCollins, Kerrang!, Fox, Marvel, DC a Cygnus Alpha: The Doctor Who Fanzine.Žije ve Walesu a je stoupenkyní art terapie a uklidňujícího vlivu vybarvování.




Podívejte se na autorčiny stránky: www.anastasiacatris.com

Hodnocení: 5/5


Za poskytnutí recenzních výtisků velmi děkuji nakladatelství GRADA.





11 komentářů:

  1. Pěkné, takové hodně barevné a veselé. To jsi měla hodně dobrou náladu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Marcel :) Já se ráda vyžívám v barvičkách, však víš :)

      Vymazat
  2. Krásné omalovánky :-). Líbí se mi, jaké používáš barvy.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máte obrázky moc hezky vymalovány! Já si antistresovky taky moc oblíbila a rozhodně vám doporučuju omalovánky Říše divů. Jsou nádherný :)

    ZEEKO. | koreavcesku.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Říši divů zatím asi neznám, takže se určitě podívám :) Díky za tip.

      Vymazat
  4. Nadhera,ja jsem jim take propadla, chystam se nafotit a dat na blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se určitě ráda podívám :)

      Vymazat
    2. Dnes jsem dostala darek, samozrejme omalovanku, a tak jsem nafotila par z mych omalovanek a darek take, uz jsou na blogu :-)

      Vymazat
  5. Jsou úžasné - zase jsi mě nalákala! Ale já mám čím dál méně času - holčička začíná být náročná, tak se musím fakt krotit. :) A barvičky máš teda opravdu moc pěkné. Mě se to málokdy podaří namíchat tak, aby se mi to opravdu líbilo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Já mám taky někdy úplně jinou představu a nakonec dám jednu jinou barvu a plány jsou pryč :-D A ne vždy jsem teda spokojená. Ale mám ráda, když je to okaté, veselé :) Ale pak zase třeba u někoho vidím, že má třeba černobílý obrázek a jsem nadšená. Asi záleží i na náladě a o jaký obrázek jde. A ten čas... nafouknout den a bylo by to super, viď :-D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥