čtvrtek 31. března 2016

Knižní novinky - duben 2016 - část 2.

Přeji všem krásný čtvrteční večer :)

Mám pro vás další nálož knižních novinek pro měsíc duben. A pojďme hned na ně...

Let 305 - A. G. Riddle
nakladatel: XYZ
sci-fi

Harper Laneová má potíže a za pár hodin bude muset udělat rozhodnutí, které navždy změní její život. Naštěstí si po havárii letadla uvědomí, že je mnohem silnější, než si kdy myslela… Na cestě z New Yorku do Londýna dojde v letu 305 k náhlému výpadku napájení a letadlo je nuceno nouzově přistát na anglickém venkově. Tak začíná tajemné dobrodružství, které bude mít dopad na celé lidstvo. Ti, kteří přežili, brzy zjistí, že svět, v němž stroj havaroval, je značně odlišný od toho, který před několika hodinami opustili. Kde jsou? Proč jsou tady? A jak se dostanou zpátky domů? Současnost je minulostí a budoucnost spočívá v rukou pěti lidí, kteří se navzájem ani neznají, ale jejichž životy jsou navzájem propleteny. Mezi nimi jsou spisovatelka Harper Laneová, Nick Stone, lékařka Sabrina Schröderová, počítačový vědec Yul Tan a miliardářský syn Grayson Shaw. Postupně vyjde najevo, že někteří z této skupiny přeživších vědí víc, než dosud prozradili. Harper a Nick navíc brzy odhalí spiknutí, které zahrnuje jejich vlastní životy. Jak začnou dávat dohromady fakta, zjistí, že mají v rukách moc změnit budoucnost a minulost – zachránit náš svět… nebo ho ukončit. Vynalézavý sci-fi thriller od autora světově úspěšné bestsellerové trilogie Atlantský gen je dobrodužný příběh plný ostrých zvratů, v němž se prolíná síla moci, ambice, osud, paměť i láska.

Láska mezi písmenky - Samantha van Leerová, Jodi Picoultová
nakladatel: CooBoo
příběhy, děti 10+

Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejný klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?

Na útěku - Caroline Brothersová
nakladatel: Mladá fronta
román

Dva chlapci na útěku před válkou. Nemají nic než oblečení v batohu na zádech a tenčící se hotovost po rodičích zašitou do výstelky pásku u kalhot. Aryan a jeho malý bratr Kabir se vydávají nákladním autem, lodí, vlakem, autobusem i pěšky napříč Evropou, která jim, jak zoufale doufají, nabídne budoucnost, s níž už se v Afghánistánu rozloučili. Kábul-Teherán-Istanbul-Athény-Řím-Paříž-Londýn: to je směr, kterého se drží, mantra, kterou opakují ve svých modlitbách, a jediná možnost, kterou před sebou vidí.
Během cesty čelí hladu a vyčerpání, zimě a horku, násilí a zmatku, jsou nuceni pracovat v bezútěšných podmínkách a spoléhat se na lidi, kterým není radno věřit. Vždycky ale zbývá naděje a vzpomínky na domov.
Je to příběh dvou chlapců, jejichž odvážné rozhodnutí poukazuje na ničivý dopad války na životy obyčejných lidí.

Tady byla Britt-Marie - Fredrik Backman
nakladatel: Host
společenský román

Román o tom, jak se lidé ztrácejí, zamilovávají a kopou do všeho, co je kulaté
Nejlepší věc, kterou můžete o vesnici Borg říct, je to, že leží u silnice. Britt-Marie je třiašedesátiletá žena, které bylo řečeno, že je pasivně agresivní, zpomalená a ukňouraná bába. Po čtyřiceti letech manželství opustila město a manžela, který ji podváděl. Borg zasáhla finanční krize, po níž tam zůstaly jen cedule s nápisem „Na prodej“ a pizzerie, která je cítit pivem. Britt-Marie nesnáší fotbal. Fotbal je to jediné, co v Borgu zůstalo. Tohle nevypadá na začátek krásného přátelství, to rozhodně ne.
Ale když fotbalová přípravka v Borgu potřebuje trenéra tak zoufale, že se nakonec rozhodnou přijmout kohokoli, tak je detaily jako třeba ten, že ona opravdu, ale opravdu tu práci nechce, nezajímají.
Tady byla Britt-Marie je román o tom, jaké to je mít předsudky (ne že by je Britt-Marie měla, to samozřejmě ne), o ukládání příborů ve správném pořadí (vidličky, nože, lžičky, v tomhle pořadí, ale Britt-Marie na tom přece netrvá!) a o přírodě vedle silnice. Je to příběh o druhých šancích, prvních výkopech a o tom, že soda vyčistí skoro všechno.

Za hranicí minulých životů - Mirra Kelleyová
nakladatel: Knižní klub
esoterika, duchovno

Mira Kelleyová provází klienty do minulých životů, aby jim pomohla nalézt smysl života a citově i fyzicky se uzdravit. V této knize líčí svou osobní cestu k regresní terapii a prožitky svých klientů. Autorčiny poznatky změní život i vám, protože začnete chápat svět i osobní vztahy jinak než dřív. Díky tomu se rozvine vaše duchovní vyzrávání.



Červená lucerna - Graham Masterton
nakladatel: Host
krimi, thriller
3. díl série Komisařka Katie Maguireová

Má komisařka Katie Maguirová hledat vraha, když si zavražděný trest zasloužil?
Na zakrvácené matraci ve špinavém bytě v Corku leží mrtvý muž. Jeho tvář je k nepoznání — sedm střel mu roztříštilo
chrupavky i kosti. Přesto Katie Maguirová brzy zjistí, o koho se jedná: je to Mawakiya, nigerijský pasák spolupracující s rumunským překupníkem s bílým masem Mâniem Dumitrescem, kterého se roky neúspěšně snažila dostat do vězení. Katie ví, že její prací je dopadnout vraha. Ale Mawakiya byl zlý člověk, který prodával mladé dívky do Irska za účelem prostituce. Teď, když je mrtvý, je ve městě bezpečněji.
Poté, co je zavražděn další pasák, se však Katie musí rozhodnout. Je toto konání samozvaných strážců spravedlnosti přípustné? A jak je zastavit, aby se to nevymklo kontrole?

Hororové příběhy 1 - Děsu plný dům - James Preller
nakladatel: BB/art
povídky, napětí, děti

Seznamte se s Liamem Finnem, který se právě se svým otcem a sestrou přestěhoval do nového domu. Avšak i když tento starý dům vypadá prázdný, není. Je tu Krvavá Mary – byla vyvolaná ze smrti a teď umírá touhou mluvit.




Kariéristky - Louise Bagshave
nakladatel: BB/art
společenský román

Rowena Gordonová, příslušnice britské vyšší třídy, a Topaz Rossiová, prudká italo-americká zrzka z Brooklynu, se na univerzitě v Oxfordu stávají nejlepšími přítelkyněmi. Obě jsou talentované a velice ambiciózní. Neexistuje nic, co by jedna pro druhou nebyla ochotná obětovat. To však jen do chvíle, kdy Rowena přebere Topaz jejího milovaného muže.
Obě mladé ženy jsou předurčeny k úspěchu ve svých kariérách – Topaz v žurnalistice a Rowena v hudebním průmyslu. Když se jejich cesty po letech znovu zkříží, ukáže se, že Topaz své někdejší přítelkyni její zradu nezapomněla. Je připravena udělat cokoli, aby zničila Roweninu slibně se vyvíjející kariéru a připravuje dokonalou pomstu. Rowena si ovšem nenechá nic líbit a své sokyni vyhlašuje válku…

Ztráta a zrada - S. H. Kolee
nakladatel: Baronet
společenské romány
2. díl série Madison a Logan

Madison a Logan prožívají oboustranně šťastný a ničím nezkalený vztah. Minulost je zapomenutá a s ní i někdejší polovičaté a neupřímné romance, které bránily naplnění jejich dlouholeté osudové přitažlivosti.
Jen co přestane Madison pronásledovat přízrak sebevraždy její nejlepší přítelkyně, Logan musí čelit útokům své někdejší milenky Kristiny, která se nedokáže smířit s rolí zavržené partnerky. Po dvou autonehodách utrpí Logan ztrátu paměti a Madison, která byla přesvědčená, že její vztah s Loganem už nic neohrozí, je přinucená bránit své vlastní štěstí před zlobou a nenávistí a bojovat s nepředvídatelnými zvraty osudu, aby uhájila vše, v co až doposud věřila.

Nečekané dědictví - Barbara Cartland
nakladatel: Baronet
historická romance

Major Michael Moore se po letech strávených v Indii vrací do rodné Anglie. Ještě na lodi s překvapením zjišťuje, že mezitím zemřel jeho děd a že se on sám stal dědicem honosného titulu – vévodou z Grangemoore.
Michael se však za roky v armádě naučil zejména opatrnosti – jinak by v nebezpečné hře o moc mezi Anglií a Ruskem dávno zahynul. A tak se rozhodne zajet na rodové sídlo nejprve v přestrojení. Po cestě se setkává s překrásnou Adelou, která ho naléhavě žádá o pomoc. Nakonec se tedy do Grangemoore Hall vydávají společně a předstírají, že jsou sourozenci.
Po příjezdu zjišťují, že dům bez pána obsadil Michaelův vzdálený bratranec a dokázal situaci využít ve svůj prospěch. Dům je plný opilců a kriminálních živlů, kteří nemají za lubem nic dobrého.
Dokáže Michael odhalit, jaké nebezpečí na něj čeká, a chopit se svého dědictví? A najdou k sobě cestu s krásnou Adelou?

Případ Flavie de Luce 3: Smrt v křišťálové kouli - Alan Bradley
nakladatel: Knižní klub
krimi, detektivky
3. díl série Flavie de Luce

Série detektivních případů jedenáctileté Flavie de Luce, svérázné vyšetřovatelky zločinů v britské vesničce Bishop's Lacey, pokračuje… Scéna dalšího příběhu se otevírá ve chvíli, kdy stará cikánská věštkyně Fenella uvidí v křišťálové kouli Flaviinu dávno tragicky zemřelou matku, která se prý chce vrátit domů. Fenella se utáboří na pozemcích rodinného sídla de Luceových. Nad ránem druhého dne ji však Flavia nachází bezvládnou v kaluži krve a nedlouho poté objeví mrtvolu jednoho z vesničanů, pověšenou na trojzubci sochy Poseidóna, která zdobí místní starou kašnu... Flavia i její starý známý inspektor Hewitt se znovu vrhají do pátrání – vynalézavá milovnice chemie však i tentokrát dokáže být neustále o krok napřed.

Nejsem hrdina - Mark Owen, Kevin Maurer
nakladatel: Knižní klub
literatura faktu, military

Po bestselleru popisujícím misi vedoucí k zabití bin Ládina Nelehký den přichází bývalý člen jednotky amerického námořnictva Navy SEAL Mark Owen se svou druhou knihou, v níž předkládá čtenáři nejniternější zážitky ze svých misí, které ho nejvíce zasáhly a měly vliv na to, jaký člověk se z něj stal.



Dárek na rozloučenou - Tereza Driscollová
nakladatel: Ikar
společenské romány

Melissa dostane v den svých pětadvacátých narozenin nezvyklý dárek – deník, který si její matka psala, když umírala na rakovinu. Kniha je plná receptů, vyprávění a rad, ale také nepříjemných faktů, o nichž Melissa doposud neměla ani potuchy. A tak zatímco se včera ještě nemohla rozhodnout, zda přijme místo v bulvárních novinách a zda se rozejde s přítelem, dnes její mysl zaměstnává vědomí, že po matce možná zdědila smrtelnou genetickou chorobu a že její otec jejím biologickým otcem vlastně být nemusí…
Melancholický, ale zároveň nesmírně optimistický román, který otevřeně pojednává stejně tak o rakovině jako o lásce mezi matkou a dcerou, jež nedostaly příležitost říct si vše, co chtěly a který je vyprávěn nejen z pohledu Melissy, ale i její matky a ovdovělého otce.

Sešli se v Bagdádu - Agatha Christie
nakladatel: Knižní klub
detektivky

Jedinečné, důvtipné a napínavé příběhy z pera královny zločinu a nejprodávanější spisovatelky všech dob – nyní nově v luxusní edici. 
V Bagdádu se chystá tajná schůzka zástupců světových velmocí. Bohužel ne až tak tajná, jak původně měla být, a jistá zákeřná mezinárodní organizace je pevně rozhodnuta využít připravovaných rozhovorů ve svůj prospěch. Do Bagdádu má namířeno kdekdo – ať už otevřeně, či potají. Mezi jinými i slečna Victoria Jonesová, která se vydává za neteř známého archeologa, jen aby se do Bagdádu dostala a mohla tu pátrat po mladíkovi, do nějž se v Londýně bezhlavě zamilovala. A právě ona se dostane na stopu mezinárodního spiknutí, když do jejího hotelového pokoje vpadne raněný agent a těsně před smrtí jí stačí šeptem sdělit tři tajemná slova: „Basra... Lucifer... Lefarge...“

Julie v červnu, Romeo na konci listopadu - Oliver Burian
nakladatel: Jota
román

I když jsme obklopeni supermoderní technikou, uvnitř jsme všichni stejně zranitelní…
Příběh je situován do nedaleké budoucnosti a začíná u lože umírajícího starce. Jeho schovanka se od něj dozvídá tajemství svého života a Romeo jí předává knihu, kterou pro ni napsal s prosbou, aby mu z ní v jeho posledních dnech četla. Prosí ji, ať jej soudí až po jejím dočtení.
Při předčítání se Claudie vrací do doby před jejím narozením a dočítá se o kouzlech a úskalích vztahu mezi starším mužem a mladou ženou od seznámení až po rozchod a rozvod. Zároveň je kniha i sondou do způsobu života generace Claudiiných rodičů; života, který díky masivnímu technologickému pokroku již prakticky zmizel.
Jsme svědky paralelně se vyvíjejících příběhů Claudiiny první lásky a nově nacházeného vztahu s otcem. Daří se jim k sobě najít cestu a užívat si vzájemnou přítomnost, ale nemilosrdná ruka osudu vše změní.

Manželský sex - Jesse Kornbluth
nakladatel: Domino
společenské romány

Únik z nudy manželského sexu může nabýt rozličných podob. Málokterá z nich se ale obejde bez následků...
David Greenfield je rozvodový právník z Manhattanu, takže velmi dobře ví, kam až může člověk klesnout. Za léta praxe už vyslechl bezpočet nechutných a intimních příběhů, které provázejí rozpadlá manželství. On sám je v tomto ohledu naprosto spokojený: svou ženu Blair si vzal před dvaceti lety a nikdy toho rozhodnutí nemusel litovat.
I ti nejvyrovnanější z nás jsou ale občas vystaveni pokušení, kterému je téměř nemožné odolat. V Davidově případě má podobu atraktivní fotografky Jean, která ho požádá, aby se stal jejím milencem. Jen na šest týdnů, pak ji zase pracovní povinnosti odvedou do světa.
David váhá. Nechce se dopustit nevěry, vždyť přece až moc dobře ví, kam až to může vést. Ovšem na druhou stranu... Kdyby se přidala i Blair, už by to přece nebyla nevěra. Chvíle strávené ve třech by naopak mohly být vítaným oživením rutiny, do které manželský sex po mnohaletém soužití neodvratně upadne. Nikomu přece neublíží, když si splní svou celoživotní sexuální fantazii. Anebo se v tomto úsudku David trestuhodně mýlí?

Assassin´s Creed 8 - Podsvětí - Oliver Bowden
nakladatel: Fantom Print
fantasy
8. díl série Assassin´s Creed

Zneuctěný asasín. Agent v utajení. Tažení za vykoupením.
Píše se rok 1862 a v Londýně, kde je Průmyslová revoluce v plném proudu, se staví první podzemní dráha. Když je na stavbě objevena mrtvola, znamená to začátek nejnovější smrtící kapitoly ve staletí dlouhé bitvě mezi asasíny a templáři.
Temnými tajemstvími obestřený asasín pracuje hluboko v utajení, aby ukončil nadvládu templářů nad hlavním městem. Bratrstvo ho brzy pozná jako Henryho Greena, učitele Jacoba a Evie Fryeových. Prozatím je však znám pouze jako Duch…

Neodolatelné síly - Danielle Steel
nakladatel: Ikar
romantika

Steve a Meredith žijí už čtrnáct let ve spokojeném manželství. Třebaže na sebe mají vzhledem k náročným profesím málo času, daří se jim udržovat jejich vztah živý. Když Meredith dostane vynikající pracovní nabídku, odstěhuje se do San Franciska a Steve ji tam má následovat. Nečekané komplikace ho ale zdrží v New Yorku a tak se manželé náhle musí naučit žít odloučeně. Pomalu a téměř neznatelně je neviditelné síly začnou od sebe odtahovat.

Potížistka proti své vůli - Maria T. Lennonová
nakladatel: Knižní klub
romány, příběhy, děti 10+

Charlie není obyčejná holka, a rozhodně žádný andílek. Je vlastně docela zvláštní – se vším tím podivným módním vkusem (v duchu hesla čím extravagantnější, tím lepší), obdivem k Matce Tereze, Gándhímu a Stevu Jobsovi. Je ale taky obstojná hackerka, nepotrpí si moc na sportování a na zdravou výživu už vůbec ne. Je to zkrátka rebelka a potížistka, ale tak nějak proti své vůli. Jedinou nadějí je pro ni nová škola. Dostane však nečekaně těžký úkol – musí se spřátelit s tou nejšikanovanější spolužačkou. Chudák Marta … Charlie se musí jednou provždy rozhodnout, zda se postaví na stranu zla nebo dobra.

Zmatení citů - Stefan Zweig
nakladatel: Odeon
světová klasika

Tématem Zweigových novel je náhle propuknuvší vášeň, která zcela převrátí život protagonistů. V našem výboru propadají nezvladatelné vášni jak muži, tak ženy – jsou posedlí dramaticky končící závislostí na druhém, ale i stejném pohlaví. Jen závěrečná Šachová novela, psaná už v emigraci, nemá sexuální, nýbrž politický podtext. 
Mistr psychologické prózy Stefan Zweig se narodil roku 1881 ve Vídni a zemřel vlastní rukou roku 1942 v Brazílii.

Dědička ohně - Sarah J. Maasová
nakladatel: CooBoo
Young Adult, fantasy

Celaena přežila smrtící soutěž i srdcervoucí ztrátu, ale zaplatila za to strašnou cenu. Teď musí cestovat do neznámé země a čelit zdrcující pravdě – pravdu o svém dědictví, která by mohla její život změnit navždy. Mezitím se na obzoru shromažďují temné síly, které chtějí zotročit celý její svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.

Moje ségra je upír 6 - Láska kouše - Sienna Mercerová
nakladatel: CooBoo
fantasy, děti 10+
6. díl série Moje ségra je upír

Dvojčata se vydávají na cestu do Transylvánie. Olivia je opravdu nervózní, protože se má poprvé setkat se svojí upírskou rodinou – v sázce je hodně. Ještě horší je však to, že bude pryč i na Valentýna a jejímu novému klukovi, slavnému herci Jacksonovi, ani nevadí, že svátek zamilovaných nestráví spolu. Nakonec se však ukáže, že tím, kdo se cítí zcela nepatřičně, je Ivy, ačkoli je obklopená upíry!

O neumírání  -William Saroyan
nakladatel: Argo
autobiografie

Jak zachytit nezachytitelné? Jak pojmenovat to, co se děje mezi narozením a smrtí? Jak uchopit „věčně prchavý okamžik“? Právě takové otázky si William Saroyan klade ve své knize vzpomínek, meditací a úvah. Formou otázek a odpovědí, reálných či fiktivních rozhovoru vede dialog s novinářem, s vlastními dětmi, s ideálním čtenářem, se sebou samým, ba dokonce se svou smrtí, kterou potkal ve snu. Zjišťuje, že život je naplněn paradoxy, o kterých si můžeme maximálně povídat. Nežijeme dlouho, nestačíme se vzájemně poznat, nevíme, co je důležité a podstatné… proto asi tak to nejlepší, co se dá udělat, je dokázat lidi alespoň rozesmát, dát vzniknout radosti v daném okamžiku. „Začal jsem psát tuto knihu v naději, že její psaní zastoupí umírání, mou skutečnou smrt, kterou jsem už nějaký čas cítil nablízku.“

Šok z pádu - Nathan Filer
nakladatel: Argo
román

Matthew je mladík, jemuž se před lety zabil bratr a on teď čím dál víc propadá schizofrenii. Prochází terapií, jejíž součástí je i samotné psaní, a dozvídá se o světě, o sobě a o lidech kolem sebe nečekané věci. Bez ohledu na závažnost onemocnění a prostředí, do něhož nás Matthew zavádí, není kniha vůbec depresívní, pochmurná či „těžká“ – právě naopak. Je to půvabný, smutný a citlivě uchopený příběh, psaný s nadhledem inteligentního kluka, který si ze sebe umí udělat legraci. 

Dumasův klub - Arturo Pérez-Reverte
nakladatel: Argo
román, napětí

Na počátku byla vražda a rukopis jedné kapitoly Tří mušketýrů. Ověření pravosti rukopisu vezme nájemný lovec knih Lucas Corso jako melouch k větší zakázce: má vypátrat, který ze tří zdánlivě identických exemplářů vzácného tisku ze 17. století je pravý – a lze jím vyvolat ďábla. Corso se zprvu lehce přiživuje na závislosti těch, pro koho jsou knihy přímo drogou. Pak se však ocitne v osidlech tajemného plánu a čelí smrti, kterou začne kdosi rozsévat podle scénáře jak vystřiženého z Dumasových románů. Do cesty se Corsovi navíc postaví krásná dívka – anděl, či ďábel? Autor rozehrává umnou partii, v níž splývají hranice mezi literaturou, černou magií, hrou a realitou, a drží čtenáře v napětí až po překvapivý závěr. 

Dílo jednoho z nejčtenějších španělských spisovatelů zfilmoval Roman Polanski pod názvem "Devět bran" s Johnym Deppem v hlavní roli.

Kosmonaut - Katri Lipsonová
nakladatel: Argo
román

Román o nenaplněných snech, outsiderství, beznaději a bezmoci, ale také o lásce a přátelství. Serjoža, středoškolák, syn obyčejné ženské a alkoholického darmošlapa, má od dětství velký sen – chtěl by se stát kosmonautem. Ne proto, aby vzlétl ke hvězdám, které rád pozoruje, ale aby se z vesmíru alespoň jednou podíval na celou zeměkouli. Jeho slohová práce, v níž se ze své touhy vyzná, vzbudí pozornost úspěšného dokumentaristy, který se o Serjožově cestě za snem rozhodne, s požehnáním politbyra, natočit vícedílný dokument. Serjoža ovšem nesní jen o hvězdách – jeho mysl zaplňuje i krásná rusovláska, nesmělá učitelka hudební výchovy Světlana. Snovou atmosféru románu autorka podtrhuje mírně archaizovaným stylem a krásným jazykem. Náhodná není ani volba místa, kde se příběh odehrává: nevlídný zimní Murmansk 80. let 20. Století jako by symbolicky dokresloval mrazivé sevření nepříznivými okolnostmi, jež provázejí osudy hlavních protagonistů. Všudypřítomnou melancholií a tragikou osudů hlavních hrdinů prosvítá naděje, že má smysl snít i sebevětší sny, třebaže nedojdou naplnění. Kniha obdržela Cenu deníku Helsingin Sanomat za nejlepší prvotinu 2008 a v témže roce postoupila i do nejužší nominace na cenu Finlandia.

Jatka č. 5 - Kurt Vonnegut jr.
nakladatel: Argo
román

Jedno z nejoriginálnějších protiválečných literárních děl všech dob vypráví příběh mladého Američana s německými kořeny, který se za druhé světové války dostal do německého zajetí a přežil fatální bombardování Drážďan, aby se v pozdějším věku dožil situace, kdy přestane být vázán současností a dokáže se přesouvat v čase, což mu není až tak moc platné, neboť ho unesou mimozemšťané a vystaví ho ve své zoo jako exponát člověka dvacátého století.

Rocková hvězda - Kylie Scott
nakladatel: Baronet
Young Adult

Dovedete si představit, že odjedete oslavit jednadvacáté narozeniny do Las Vegas a probudíte se vedle úžasného, do půli těla vysvlečeného chlapa a na prsteníčku se vám blyští diamantový prsten? Tak přesně tohle se stalo Evelyn…
Problém je, že si nemůže vzpomenout, co se vlastně stalo. Když zjistí, že se během divokého večírku provdala za úplně cizího kluka, vyděsí se. Nepřeje si nic jiného, než tohle šílené manželství anulovat. Jenže to by jejím manželem nesměl být David, kytarista známé rockové skupiny Stage Dive.
Evelyn se tak ocitá v hledáčku fotoaparátů novinářů a davy rozhořčených fanynek ji nenechají chvíli v klidu. Být manželkou nejpopulárnější rockové hvězdy totiž znamená vydat se na pěkně divokou jízdu…

Predátor - Vpád - Tim Lebbon
nakladatel: Baronet
sci-fi

Vesmír je nekonečný… a lidstvo do něj proniká dál a dál, buduje si v něm základny, přizpůsobuje si planety pro život a rozšiřuje svou sféru vlivu.
Vesmír je nebezpečný… a z jeho hlubin se blíží hrozba. Začínají se množit útoky Yautjů, inteligentní rasy, dosud považované za samotářskou. Predátoři nikdy nebyli přímými nepřáteli lidí, ale teď se k Zemi řítí jejich invazní loďstvo. Lidé se chystají mimozemšťanům postavit, jenže pozor! Predátoři neútočí, ale prchají před ještě horší, hrozivou silou. 
Vesmír je nevyzpytatelný… a lidstvo náhle čelí katastrofě, jakou si nikdo nedovedl představit. Schyluje se k bouři ve vesmíru!
Predátor – Vpád je první díl trilogie navazující na filmový, komiksový, knižní a herní vesmír mimozemských monster – vetřelců a predátorů.

Jakub a obří broskev - Roald Dahl
nakladatel: Knižní klub
děti, dívky

Slavný příběh o osiřelém chlapečkovi, vychovávaném dvěma ukrutně zlými tetami, který se díky kouzelnému dědečkovi dostane do nitra nádherné, šťavnaté broskve a najde tam spoustu skvělých hmyzích kamarádů – slečnu Pavoučkovou, dědu Konipase, Berušku, Stonožníka, Hedvábníka, Žížaláka a Světlušku. Společně překonají všechny překážky a doletí s broskví až do New Yorku!


Připravena zemřít - Lisa Jackson
nakladatel: Domino
thriller
5. díl série Alvarezová a Pescoliová

Občas nastane situace, kdy máte totiž jen dvě možnosti: zabít, nebo zemřít.
Na vrahově seznamu je šest osob. Když si prohlíží jejich fotky, zrychlí se mu dech. Šest tváří, šest vinných. První z nich už zemřel, další přijdou brzy na řadu. V seznamu jsou také policistky Alvarezová a Pescoliová. Vrah je pozorně sleduje a v duchu si přehrává ten slastný okamžik, kdy bude konečně moct stisknout spoušť a další bezvládné tělo padne do rudnoucího sněhu...
Šerif Dan Grayson leží s těžkým střelným zraněním v nemocnici a policejní oddělení v městečku Medvědí brod zažívá šok. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají osoby ze seznamu podezřelých a s každým dalším sepsaným protokolem sílí jejich jistota, že tento případ se dotýká i jich osobně. A pak je v lese nalezeno tělo ctihodné soudkyně a vrah pošle do novin vzkaz: „Kdo asi přijde na řadu teď?"
Jen naprostý pošetilec by čekal, až pachatel tuto otázku zodpoví další vraždou. Pescoliová rozhodně čekat nehodlá, právě naopak. Pouští se do pátrání s ještě větší vervou než doposud... aby ji nalezené stopy dovedly přímo do náruče netvora, který ji měl celou dobu přímo na očích. A když se pak Pescoliová k němu přiblíží na dosah, musí být připravena zabít. Nebo zemřít...

Tak pro dnešek je to všechno a můžete se těšit ještě určitě na další pokračování. Knih je opravdu mooooc :D

Přeji vám krásný večer :)

Šárka ♥


6 komentářů:

  1. Červená lucerna určitě bude moje, Masterton vypadá zatím strašně slibně. Mám taky radost z Letu 305 od Riddlea, maminka slupla tu atlantskou trilogii jako malinu, tak jsem ráda, že mám tip na dárek :) Zbytek mě naštěstí až tolik neláká, ale radši jsem na to jen mžourala ;)) Pěkný večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, někdy to chce pro jistotu koukat jen jako přes prsty a s přivřenýma očima :) Pěkný páteční večer :)

      Vymazat
  2. Jo tak březen je oproti dubnu nic... samé skvělé kousky!! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to zase nádhera a peněženka bude opět úpět :D

      Vymazat
  3. Nemůžu se dočkat vydání Červené lucerny, ale kdyby mi někdo celou tvou nabídku poslal v balíku... páááni to by bylo radosti :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by byla krása, viď? To by ses asi musela podělit s kamarádkou :D :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥