úterý 8. března 2016

Knižní přírůstky 19

Všechny vás zdravím :)

U nás se dnes počasí zbláznilo, chumelí jako o závod. A to už jsem se tak těšila  na jaro :)

Mám pro vás jednu krásnou rozbalovačku. Nakladatelství Grada mi poslalo recenzní výtisky, a že jich není málo :)


Pěkná hromádka :)


A tady už je máme všechny včetně úžasných omalovánek.


Do knížky M. M. Cabicara Dítě školkou povinné se pustím hned dnes. Mám chuť si po silné knize, kterou jsem v noci dočetla, dát něco na odlehčení. Tak doufám, že mi autorův styl humoru sedne.

Anotace:
Jedinečné, často neuvěřitelné, ale i běžné příhody, které prožívají všichni dospělí, jejichž dítě začalo chodit do školky. Rozpustilé příběhy tříleté Viky jsou podané autorem, který má dar vidět humor všedních situací a vystihnout každodenní zážitky tak, až vám dají pocit, že v tom nejste sami!


Potom mám v plánu pustit se do knihy Děti, které přežily Mengeleho od dvou autorek - Evy Mozes Kor a Lisy Rojany Bucciery. Na knihu jsem hodně zvědavá, i když to bude těžké čtení. Ale období holocaustu mě hodně zajímá, takže se těším.

Anotace:
Evě Mozes bylo deset let, když byla se svou rodinou poslána do Osvětimi. Zatímco její rodiče a dvě starší sestry byli posláni do plynových komor, Evu a její dvojče Miriam si vybral coby pokusné objekty muž, který byl znám jako Anděl smrti - Dr. Josef Mengele. Dívky byly podrobeny sadistickým medicínským experimentům a musely každodenně bojovat o svůj život.
V tomto neuvěřitelném příběhu, který sepsala samotná oběť děsivých událostí, jsou čtenáři svědky dětské odolnosti proti mimořádnému zlu. Eva byla například vystavena infekci, u níž Mengele věřil, že bude smrtelná, a bude pak moci provést pitvu i na Miriam, která měla sloužit jako "srovnávací vzorek". Přežila - a dodnes neví, jaké onemocnění to bylo. Po osvobození tábora sestry založily skupinu, která podporovala bývalé oběti Mengeleho experimentů.


Na oddych si poté přečtu Můj psí život od Martina Čápa. Pokud bude knížka v podobném stylu jako třeba Robin od Zdeňky Frýbové, tak to bude prima čtení.

Anotace:
Vyprávění psího rošťáka Bertíka, který čtenáře provádí svými prvními krůčky, sžívání se s novými pány, problematikou čtení patníků a vůbec vším, co takový pes považuje za důležité.
Ve svých zápiskách malý bígl glosuje svět „dvounoháčů“ a odhaluje, co to znamená „psí život“.
Dovolte, abych se představil: Jsem bígl a mé celé jméno zní Alberto z Rododendronu. Jméno začínající na A znamená, že pocházím z prvního vrhu naší mámy, a onen šlechticky znějící přídomek je pojmenování chovatelské stanice. Jsem tedy čistokrevný bígl a doufám, že vše je jasné…
Humorný text Martina Čápa doplňují ilustrace Pavla Koutského.


A jako poslední tady mám jedinou bichličku, i když to z fotky není znát. Mám přes 400 stran. Je to pro změnu thriller... Mělas to vědět od Jean Hanff Korelitz.

Anotace:
Grace Reinhart Sachsová žije život, jaký si vysnila: má dokonalého manžela, dětského onkologa, báječného syna Harryho, krásný byt v New Yorku a vlastní terapeutickou praxi. Její idylický život a problémy ostatních, se kterými se setkává v práci, ji přimějí napsat knihu, ve kterém se snaží ženám napovědět, jak naslouchat mužům.
Týden před vydáním knihy se ale její život od základů změní: bezcitná vražda v jejím blízkém okolí, chybějící manžel a řetězec strašlivých událostí…


A mezi čtením si budu vybarvovat tyto krásné omalovánky Zvěřinec. Moc se těším :) Obrázky jsou v nich opravdu úžasné.

Anotace:
Zvěřinec je plný krásných zvířecích portrétů připravených k vybarvení. Každý z nich je velmi detailní a práce s těmito dokonalými předlohami bude radostí pro všechny milovníky vybarvování. Jednotlivé obrázky jsou vytištěny na kvalitním papíře, který je u hřbetu knihy perforovaný, takže můžete svá díla snadno vytrhnout a vystavit.


Znáte některou z knih? Četli jste? Má někdo z vás také v oblibě knihy z období holocaustu? Klidně mi nějakou doporučte, budu ráda :) 

Moc se těším na vaše komentáře a mějte se krásně :)

Zdraví Noel ♥


20 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. No už pěknou hromádku :D Alespoň mám jistotu, kdyby přišly horší časy, že budu mít co malovat :)

      Vymazat
    2. Já mám tři a vůbec nestíhám. Ty už jich máš snad deset :-D

      Vymazat
    3. No to já taky nestíhám, mám na pár let dopředu :D

      Vymazat
  2. Krásný výběr :-)
    Přeji pěkné čtení a vybarvování :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Už dlouhou dobu pokukuji po knize Děti, které přežily Mengeleho, doufám, že se k ní brzy dostanu :) užij si čtení i zvířecí omalovánky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji :) Téma holocaustu mě zajímá, takže jsem na knížku hodně zvědavá. A na omalovánky se taky moc těším :)

      Vymazat
  4. Děti, které přežily Mengeleho jsem četla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak Dítě školkou povinné je pre mňa ako stvorená knižka. Prosím, recenzuj ju čo najskôr, chcem vedieť, o čom je a či sa oplatí. ďakujem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes ji začnu číst, je tenoučká, tak recenze bude určitě brzy :)

      Vymazat
  6. Polovinu knih znám,ale všechny vypadají úžasně!! :)
    Musím si nějaké ty omalovánky už také pořídit :-D
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem jediná knihomilka, která nemá jediné omalovánky? :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  8. Jejda, to je pekna nadilka recenznich vytisku :-) Omalovanky budou urcite uzasne, uz jsem jimi nekde v knihkupectvi listovala:-)Hodne me laka kniha Deti, ktere prezily Mengeleho, taky mne toto tema posledni dobou hodne zajima a na druhou stranu po precteni jedne takove knihy to musim vzdy vstrebavat, jelikoz mne to vzdy velice zasahne:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omalovánky jsou krásné, už jsem se do nich pustila. Na knížku Děti, které přežily Mengeleho se hodně těším. Bude to těžké čtení, s tím počítám, ale ta doba holokaustu mě zajímá. A také potom vstřebávám a přemýšlím. Včera jsem dočetla román Neviditelná zranění, také z tohoto období. Bylo tom pěkně zpracované. Zítra nebo ve středu bych chtěla sepsat recenzi.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥