čtvrtek 7. dubna 2016

Knižní přírůstky 27

Přeji všem krásný večer :)

Mám tady další slibovanou rozbalovačku. Tentokrát jde o dva balíčky z buxu.

První jsem si vyzvedla už minulý týden...


Konečně jsem se také dočkala Proměn zvířat. I když teď malování nějak zanedbávám, není ta správná nálada. Také se čtením stagnuju tento první dubnový týden, je to bída, nějak jen samé starosti. Snad se to zas zlepší :)



Zapomenutá zahrada - Kate Mortonová
Nell O´Connorová se večer v den svých jedenadvacátých narozenin od otce dozví, že není jeho pravá dcera. Avšak až po desetiletích se rozhodne vypátrat pravdu. A ta ji dovede do Cornwallu, do opuštěného domku vedle sídla Blackhurst, kde kdysi žila šlechtická rodina Mountrachetů. Poutavý román do sebe vplete i příběh Nelliny vnučky Cassandry a osud záhadného děvčátka, zanechaného na březích Austrálie v předvečer světové války.


Od Kate Mortonové mi chybí pouze Dům u jezera, který se ale už nedá koupit :(

Zapomeň na minulost - Katarína Gillerová
Sedmadvacetiletá Saša přišla před lety o otce a starší sestru Mišku, oba zahynuli pod lavinou v horách, kam vzal otec-horolezec poprvé jednu z dcer s sebou. Saša si myslí, že o tragédii ví všechno, ale stačí celkem bezvýznamná událost – že si Saša vezme na pohřeb strýce perlový náhrdelník, který kdysi otec daroval matce – a spustí se řetěz událostí, který ji rázem vrátí
do minulosti, a ona zjistí, že všechno bylo trochu jinak.


Odsouzený - Eva Bacigalová, Vladislava Hoffmannová
Děsivý rodinný trojúhelník: matka, syn a drogy.
Lukáš byl vytouženým a milovaným synem. Měl rád sport, vystudoval střední školu a otvíraly se mu dveře do světa filmu. Ale Lukáš sáhl po droze a ta ho dostala až na úplné dno. Z nadějného studenta a začínajícího herce se stal bezdomovec, narkoman a násilník. Ale kniha je hlavně příběhem ženy – zoufalé matky, která se snaží chránit svého syna za každou cenu, i za cenu svého sebezničení. Teprve když se i ona dostane až na úplné dno, pochopí, že jenom mateřská láska jejího syna nezachrání.


Proměny zvířat - Kerby Rosanes


A druhý balíček jsem si vyzvedla teď v úterý...


Tentokrát je to větší balíček :D :D


A tady už máme knihy pěkně vyřádkované :)


Všechny knížky jsou v akci, takže jak má člověk potom odolat. Nechci na bux koukat, ale pak si na skupině o knížkách přečtu, jaké jsou krásné slevy a jsem v háji :D :D

Nechtěj nic vědět - Lisa Jackson
Přišla matka zmizelého dítěte o rozum, anebo jí opravdu všichni lžou?
Život Avy Garrisonové skončil toho dne, kdy se ztratil její syn Noah. Jsou to už dva roky a Avinu mysl stále halí mlha žalu, kterou se marně snažil rozehnat ošetřující personál psychiatrické léčebny. Noahovo tělo nebylo nikdy nalezeno a všichni se domnívají, že utonul po pádu z mola. Vlastně si to donedávna myslela i Ava...
Po návratu domů začnou Avu trýznit znepokojivé vjemy: slyší křik z Noahova pokoje, pak ho zase zahlédne, jak bloumá na břehu jezera... Rodina, psycholožka i manžel se začnou obávat, jestli nadobro nepřišla o rozum. Anebo se bojí spíše toho, co by Ava mohla zjistit?
Ava už sama netuší, co je vlastně pravda. A čím hlouběji se do svých vzpomínek noří, tím mrazivější strach ji svírá. Teď už ví, že synovo zmizení nebyla nejhorší událost jejího života. Tahle noční můra skončí až tehdy, kdy Ava pozná celou děsivou pravdu.


Nějaké knížky od Lisy už doma mám, ale zatím jsem se s ní ještě neseznámila.

Karin Slaughter - Démoni
Co se stane s dobrými lidmi, když se střetnou s ryzím zlem? Bill Black je chlápek, co jezdí na harleyi a nahání strach všude, kde se ukáže. Jedním z mála lidí, kteří se ho nebojí, je drsný drogový dealer z Maconu a jeho lstivá milenka. Tahle dvojka Billa naopak považuje za docela dobrého kumpána, který by jim mohl pomoci s kšefty. Nemají nejmenší tušení, že Bill je ve skutečnosti agent GBI Will Trent, který jim jde po krku. Zároveň se snaží uniknout z dosahu Sáry Lintonové, ženy, kterou miluje, ale která se nesmí dozvědět, jaké obrovské riziko Will podstupuje. Sára také přijela do Maconu, i když ji tam přivedly úplně jiné důvody. Dozvěděla se o pokusu o vraždu policisty, který je synem jejího mrtvého manžela, a ona mu chce být nablízku. Nikdy by ji nenapadlo, že na místě potká Willa, o jehož misi nic netuší – a že vlastně oba nevědomky pracují na stejném případu. Oba mají brzy na vlastní kůži zjistit, že démoni se mohou vyskytovat na obou stranách zákona...


Démony jsem doplnila sérii, která také čeká na přečtení. Ale mamka teď momentálně čte Triptych :)

Na čem záleží - Emily Giffin
Tessa Russová udělala to, před čím ji matka tolikrát varovala: vzdala se vlastní kariéry, aby se mohla plně věnovat manželovi a dětem. Považuje své rozhodnutí za správné, i když to z ní v očích okolního světa udělalo typickou bohatou paničku z předměstí. Ve společnosti podobně situovaných žen sice intelektuálně strádá, ale bere to jako nutnou cenu, kterou je třeba zaplatit za šťastný rodinný život.
Valerie Andersonová je právnička a svobodná matka šestiletého Charlieho, který nikdy nepoznal svého otce. Tolikrát už se spálila, že na milostný život – a vlastně i na přátelství – úplně rezignovala. Je to pro ni vědomá hra na jistotu: když člověk od života nic nečeká, nemůže být zklamán.
Obě ženy bydlí na tomtéž předměstí, ale mají jen velmi málo společného. Vlastně je spojuje jen láska, kterou cítí ke svým dětem. Neochvějné vědomí, že vědí, na čem v životě záleží. A následně i tragická událost, která jejich osudy proplete na tolika rovinách, že by si to nikdy nedokázaly představit.


Od autorky jsem už četla knihu Kam patříme. Nešlo sice o žádný trhák, ale četla se pěkně. tak jsem zvědavá na tuto.

Manželka, která utekla - Tess Stimson
Taky byste potřebovala pár dní volna od života? Tato kniha je přímo stvořená pro všechny ženy, které se nechtějí z každodenní rutiny zbláznit. Kate Forrestová má pocit, jako by byla neviditelná. Svého manžela Neda má opravdu ráda, ale on si snad ani neuvědomuje, že je živá. Z roztomilých dětí vyrostli hádaví puberťáci, kteří ji většinu času ignorují. Práce, která pro ni kdysi tolik znamenala, je už pouze zdrojem stresu. A matka? Ta nesundává telefon z ucha, jen aby mohla vznášet další a další požadavky… Jak se Kate přibližuje ke svým čtyřicátým narozeninám, sílí v ní pocit, že buď něco od základu změní – anebo se zblázní.


Tess Stimson je moje oblíbená autorka, takže jsem si musela tyto dvě knihy od ní koupit :)

Co je tvoje, je i moje - Tess Stimson
Dvě sestry. Naprosté protiklady. A dohoda, která je spojí - anebo navždy rozdělí.
Grace Hamiltonová je dítě štěstěny. Na co sáhne, to se vydaří. Avšak to, po čem touží ze všeho nejvíce, mít nemůže: vlastní dítě. Tato nenaplněná touha se plíživě přemění v posedlost, která dokáže rozleptat i ten nejdokonalejší život. A pak se z Ameriky nečekaně vrátí její sestra...
Susannah je rozený smolař. Na co sáhne, to se zkazí. Ale děti mít může, dokonce je už i porodila – a dala k adopci. Šest let strávila v americkém tetovacím salonu a teď se vrací do Británie, aniž tuší, čím se tam vlastně bude živit. Už ani nevěří, že se jí podaří dělat něco smysluplného; spíše doufá, že zas nevytvoří nějaký další průšvih.
Setkání obou sester je zprvu jako setkání dvou bytostí z rozdílných planet. Přesto se dokáží shodnout na jedné věci: Susannah se stane náhradní matkou Graceina dítěte. Odnosí a porodí je, pak novorozeně předá jeho biologickým rodičům. Zádrhel nastane ve chvíli, kdy se Susannah rozhodne, že si dítě nechá...


Milenka mého muže - Lucy Dawson
Zjistíte, že je vám nevěrný. Odkráčíte středem, nebo začnete bojovat? Mia je přesvědčená, že našla svou životní lásku. Toho pravého. Muže, se kterým zestárne. Tohle přece žena pozná, ne? Textovka v Peteho telefonu ji krutě vyvede z omylu. Takže on má milenku... Jakmile přejde počáteční šok, Mia se rozhodne bojovat. Ne, nezahrne Peteho výčitkami ani ho neopustí. Vždyť oni dva patří k sobě! Plna odhodlání se snaží o své sokyni zjistit co nejvíc, aby ji mohla zničit. To by přece na jejím místě udělala každá. Postupně se Mia začne zamotávat do vlastních lží i nastražených pastí a čím dál víc ohrožuje to, co původně chtěla zachránit. Posedlost je vskutku špatný rádce a Mia zanedlouho začne váhat, jestli se nedopustila největší chyby ve svém životě. Jak ale v zoufalství poznat, že už jsme zašli příliš daleko?


Znáte některou z knih? Četli jste? Budu se moc těšit na vaše komentáře a dojmy z četby :)

Přeji krásnou dobrou noc :)

Šárka ♥


18 komentářů:

  1. Ahoj Šárko, na databazi knih jsem si vsimla , ze kniha Dum u jezera by mela znova vyjit v tomto roce :-)Zapomenuta zahrada vypada lakave:-)Ja od teto autorky jeste nic necetla, tak snad v budoucnu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, máš pravdu, teď jsem hledala a objevila jsem to na buxu - srpen 2016, pokud nebude změna. To by bylo moc fajn :) Já bych je totiž chtěla číst v pořadí, jak je autorka psala, někdy je znát autorův vývoj, tak nechci začít třeba nejnovější knihou :) hezký den :)

      Vymazat
  2. Parádní přírůstky. Samé krásné knihy. Přeji ti pěkné čtení a zároveň i spoustu krásných obrázků při vymalovávání :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné přírůstky :) Na sérii s Willem Trentem se můžeš těšit, pokud budeš teprve začínat, je opravdu moc vydařená :) Mě z ní čekají už pouze dva díly - Kriminálník a právě Démoni :) Moc se těším na recenze a Tvoje dojmy :) Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Karin Slaughter budu teprve začínat, tak už se moc těším. Hezký večer :)

      Vymazat
  4. Knížky vypadají zajímavě.Já mám doma právě jen ten Dům u jezera, ale ještě jsem ho nečetla. Na bux taky nemůžu chodit...je to už závislost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ten bux a vůbec slevy a výprodeje, to je jako mor :D

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky! :)
    Bux je prostě úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Samozřejmě na mě ještě v zásilkovně čekají dva balíčky :D :D

      Vymazat
  6. Veľmi pekné prírastky. :) Určite sa teším na recenzie. :) Prajem peknú sobotu. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný balíček, tak ať se všechny knihy líbí a dobře čtou! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné přírůstky. :) Musím říct, že tolik knih najednou mi snad nikdy nepřišlo . :)

    Mimochodem, pořádám na blogu soutěž o knížky, tak bych byla opravdu moc ráda, kdyby ses zúčastnila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Však kdyby byly za plnou cenu, tak mně také ne :) Jdu se podívat na tvou soutěž, já dnes také jednu spustila, tak budu mít radost z tvé účasti :) Krásný den :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥