sobota 28. května 2016

Knižní novinky - červen 2016 - část 1.

Krásný sobotní večer všem :)

Blíží se nový měsíc a já pro vás mám první část červnových knižních novinek. Můžete vybírat...

Němý křik - Angela Marsonsová
nakladatel: Knižní klub
thriller

Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy…
Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví.
Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… 
Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě.
„Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti. (Další případ Kim Stoneové připravujeme k vydání ještě letos.)

Hausfrau - Jill Alexander Essbaum
nakladatel: Ikar
společenský román

Nic by nebylo tak vzdálené od pravdy jako tvrzení, že se má atraktivní Američanka Anna dobře. Neděje se jí nic strašlivého, přesto však nenachází v životě nic, z čeho by se mohla radovat. Žije v Curychu, jejím manželem je švýcarský bankéř, jemuž vychovává tři děti. Čas tráví na hodinách němčiny pro cizince, péčí o domácnost – a se svými milenci. Ti pro ni pouze představují způsob, jak utéct od všední reality a dokázat si vlastní hodnotu. Přátel moc nemá, ty blízké už vůbec ne a ani se nijak zvlášť nesnaží si je najít. Den za dnem Anna pomalu přežívá v jakési podivné prázdnotě nešťastného osamění, zatímco nad hlavou se jí pomalu stahují mračna. Když je smrtelně zraněn její syn, nenapadne ji, že tohle je jen začátek tragédie…
Debutový román americké básnířky Jill Alexander Essbaum, který od začátku zaujme především všudypřítomným, neustále se stupňujícím tísnivým napětím, se stal jednou ze senzací loňského roku, když o jeho vydání např. jen ve Velké Británii usilovalo 19 nakladatelství.

Lidské tělo - Steve Parker
nakladatel: Universum - 2. vydání
populárně naučná

Kniha je anatomickým průvodcem pro 21. století. Prostřednictvím jedinečných trojrozměrných zobrazení do detailu ukazuje lidské tělo a jeho stavbu tak, jak jsme je ještě nikdy neviděli. Probírá jednotlivé systémy těla od kostry až po kůži, vlasy a nehty, jejich funkci i onemocnění. Nové vydání je oproti původnímu rozšířeno o 32 stran a doplněno nejnovějšími poznatky medicíny. Svým srozumitelným podáním je publikace vhodná pro nejširší veřejnost, stejně jako pro profesionální zdravotníky a fyzioterapeuty.

Tulák - Peter Newman
nakladatel: Host
sci-fi

Strhující debut plný úplatných a zkažených rytířů a ztroskotaných létajících lodí. A v centru děje stojí tajemná postava osamoceného Tuláka
Svět je zničený, slunce se rozpadlo na dva kusy. Z Trhliny se vyvalila démonická stvoření, přivlastnila si svět a ničí vše, co jim přijde do cesty, zemi i lidi. Lidé svedli bitvu a prohráli. Rytíři a ochránci zemřeli. Nesmrtelní vůdci byli umlčeni. Už není naděje. Je jen Tulák.
Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Ale opatruje poslední naději lidstva. O jeho vzácné břemeno ho chce připravit mnoho zlých sil. Co se událo, že se svět změnil v noční můru plnou démonů? Proč síly zla Tuláka tak
neúprosně pronásledují? A co je vlastně Tulák zač?

Moje květinová dobrá jitra - Václav Větvička
nakladatel: Vašut
česká současná

Putování Václava Větvičky po vlastech českých je zároveň putováním po duších lidských. A rostlinných, samozřejmě. Jeho vyprávění je totiž nejen plné zajímavostí o české krajině, místech, o rostlinách a rostlinkách, ale je také setkání s pozoruhodnými lidmi. Někteří z nich jsou špičky ve svém oboru, jiní jsou úplně obyčejní, prostí, ale přesto skvělí v tom, co dělají nebo jak žijí. Takové osudy míst propletené s osudy lidí a rostlin – nebo obráceně, chcete-li – umí Václav Větvička vyprávět vskutku znamenitě. A posluchači jeho Dobrých jiter na Českém rozhlase 2 to dokázali ocenit. A pro ty, kteří neměli to štěstí – nebo silnou vůli k brzkému rannímu vstávání – je k dispozici tato knížka, v níž jsou ta úplně první Dobrá jitra shrnuta.

Já a on - Táňa Keleová - Vasilková
nakladatel: Noxi
román

Příběh hlavních hrdinů – Lenky a Michala – je vystavený na obrazech z manželského života. Dny všední se prolínají s těmi hezčími a hřejivějšími a s nimi se proměňují i proagonisté, kteří se brali velmi mladí, plní snů a ideálů, z nichž však postupně museli slevovat, přizpůsobovat se jeden druhému, dětem okolnostem…
Lenka s Michalem v průběhu času poznávají, že jen láska nestačí, a pokud chtějí spolu zůstat a vést šťastný život, musí se to naučit. I za cenu ústupků, kompromisů a zřeknutí se vlastních přání a tužeb. Vždyť láska za to stojí…

S láskou tvá - Patricia Scanlan
nakladatel: BB/art
společenský román

Poutavý a podmanivý příběh tří žen: Valerie, která se těší, až se vymaní z vlivu despotického otce, ale sotva se postaví na vlastní nohy, otěhotní a brzy nato zůstane sama, její dcery Briony, a Tessy, upjaté a přehnaně starostlivé matky Valeriina partnera a babičky Briony. Ta v dospělosti, dlouho po smrti svého otce, začne pátrat po tom, proč se s prarodiči z otcovy strany nesměla stýkat. Postupně se rozplétá síť léta nastřádaných křivd a zamotaných osudů. 
Jednu chvíli se všechno zdá být krásné a dokonalé, ale pak otočíte list a životy postav jsou v troskách. Neštěstí se podepíše na rodinných vztazích, které pokřiví lži, tajnosti a neochota odpouštět.

Univerzita výjimečných - Zkouška - Joelle Charbonneau
nakladatel: Fragment
sci-fi

Hunger Games byly skvělé, tahle série je však výjimečná! New York Times Bestseller přeložený do 14 jazyků! Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: „Cio, nevěř vůbec nikomu“. Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…

P. S. Stále Tě miluju - Jenny Hanová
nakladatel: CooBoo
dívčí literatura

Lara Jean nečekala, že se doopravdy zamiluje do Petera. Vždyť jen předstírali, že spolu chodí. Ale v jednu chvíli oba předstírat přestali a najednou je Lara Jean zmatenější než kdy dřív a neví co dělat. A pak se do jejího života vrátí jeden kluk, co se jí dříve líbil, a spolu s ním i pocity, které k němu cítila. Je možné, aby byla holka zamilovaná do dvou kluků najednou? Půvabné pokračování knihy Všem klukům, které jsem milovala ukazuje, že láska není nikdy jednoduchá, ale že možná to ji činí tak úžasnou.

Superman - Země jedna 1 - J. Michael Straczynski
nakladatel: BB/art
komiks

Muž z oceli pro novou generaci. Znáte jeho příběh? To si jen myslíte.
Clark Kent je jiný. Umí létat. Vidí skrz zdi. Zapaluje předměty pohledem. Je jako bůh pobývající mezi smrtelníky. Jenže je sám a nemá cíl.
Stejně jako většina ostatních dvacetiletých neví, co si počít se životem. Vybrat si může cokoliv: sport, vědu, finance i média. Budoucnosti se meze nekladou… stačí před světem utajit své schopnosti i původ.
Jenže když nebe ztmavne, zakryto loděmi ze vzdálených planet, a samotná existence Země je ohrožena, Clark musí učinit to nejdůležitější rozhodnutí svého života: odhalit světu, kým je, a obětovat naději na normální život… nebo sledovat, jak všichni kolem umírají.
Scenárista J. Michael Straczynski se pouští do moderního pojetí příběhu osamělého přeživšího z planety Krypton a jeho zápasu o záchranu lidstva před tou samou mimozemskou silou, která zničila jeho domovský svět. Společně s výtvarníkem Shanem Davisem (Green Lantern) předkládá čtenářům zcela odlišného Supermana.

Čarodějnické zlato - Heidi Rehnová
nakladatel: Knižní klub
historický román

Německo deset let po třicetileté válce
Bývalá vojenská felčarka Magdalena by vlastně mohla vést se svým milovaným Erikem šťastný život ve Frankfurtu nad Mohanem, kde se etabloval jako významný kupec. Náhodou se ale dozvídá, že jí manžel zjevně zatajil zprávy o její ztracené rodině v Königsbergu. Když Erik beze stopy zmizí a Magdalena tu náhle stojí úplně bez prostředků, vydává se na dlouhou cestu do Königsbergu, aby rozluštila tajemství své rodiny a také Erikovy minulosti.

Milostný trojúhelník - Emma Campionová
nakladatel: Knižní klub
historický román

Barvitý příběh lásky a zrady odehrávající se na anglickém dvoře 14. století. 
Když byl popraven hrabě z Kentu, jeho dcera Joan žila s matkou a bratrem na královském dvoře pod ochranou královny Filipy. Král Eduard III. ve snaze obhájit nárok na francouzský trůn se pouští do války a potřebuje spojence. Joan tedy odjíždí s královnou do Antverp, aby posloužila jako vějička pro bohatého a krutého pána z Albretu. Ocitá se v soukolí politických intrik a v tomto nepřátelském prostředí daleko od domova, kde se může spolehnout pouze sama na sebe, nachází nečekaného spojence.

Rodinné prokletí - Gina Mayerová
nakladatel: Ikar
společenský román

Paříž roku 1900 
Dořino manželství s Gustavem ztroskotalo, její dcera Nanette je naproti tomu poprvé doopravdy zamilovaná. Je ale její vyvolený ten pravý, nebo udělá stejnou chybu jako její matka, která štěstí v lásce nikdy nenašla? 
Když se Nanette dozví o tajuplné kletbě, která po generace tíží její rodinu, začne pátrat. Hledání stop ji zavede do Düsseldorfu, kde její prababička Leonore kdysi bojovala o svou lásku.

Hlava státu -Andrew Marr
nakladatel: Knižní klub
humor, satira

Politická krimikomedie o prudce aktuálním tématu aneb co všechno se může stát, když je ve Velké Británii vyhlášeno referendum o vystoupení z Evropské unie 
Dvě těla. Země těsně před osudovým rozhodnutím. A spiknutí tak troufalé, že by otřáslo i Machiavellim. Přihodilo se totiž něco neuvěřitelného. Něco, co nikdo neočekával. Něco, co se vůbec, ale vůbec nehodí… 
Je září 2017 a lid Spojeného království má hlasovat o budoucnosti národa, potažmo Evropy i celého světa. Zdi Downing Street 10 však před zraky nic netušících voličů ukrývají šokující tajemství, které nesmí vyjít najevo. Jak ho však ututlat? Pochopitelně tak nějak po britsku… důstojně, důmyslně, důsledně – a hlavně s vrchovatou dávkou suchého, černého humoru.

Paulo Coelho - Přátelství - Diář 2017
nakladatel: Knižní klub
populárně-naučná, psychologie

Diář s citáty z děl nejoblíbenějšího autora naší doby Paula Coelha má tentokrát za hlavní téma „přátelství“ a obsahuje originální, půvabně vyjádřené a hluboce pravdivé myšlenky, které pronášejí postavy jeho četných románů, včetně toho nejnovějšího, ale také autor sám ve svých fejetonech. Ideální dárek pro každého, kdo si přeje, aby ho slova tohoto věhlasného spisovatele provázela každým dnem nadcházejícího roku.


Bohatá čínská přítelkyně - Kwan Kevin
nakladatel: Omega
společenský román

Kewin Kwan, který se proslavil knihou Šíleně bohatí Asiaté, se vrací na scénu s románem plným štiplavého humoru. Zavede vás do prostředí kariérismu, tajných e-mailů, afér ze světa umění a po uši zamilovaných milionářů. Především ale budete svědky skandálního příběhu o tom, co se stane, když Rachel Chu, snoubenka muže, který je snad nejlepší partií Asie, najde svého biologického otce.
Rachel Chu se má zítra provdat za Nicholase Younga, dědice jmění, které patří mezi největší v Asii. Má dokonalý briliant vybroušený do tvaru Asscher a jejím svatebním šatům se nevrovná nic, co najdete v pařížských buticích. Její snoubenec je ochoten obětovat celé své dědictví, jen aby si ji mohl vzít. Na jejím místě by snad každá byla v sedmém nebi. Rachel se však nemůže smířit s tím, že na svatbě bude chybět její biologický otec – muž, kterého nikdy nepoznala. Vše se ale náhle změní. Šokující odhalení vtáhne Rachel do světa šanghajského luxusu, který se vymyká všemu, co do té doby poznala. V něm se seznámíme s Carltonem – frajírkem, který bourá jedno Ferrari za druhým a jehož manýry si v ničem nezadají s princem Harrym. Poznáme také Colette, kterou kvůli vztahu se slavným mužem všude pronásledují zuřiví paparazzi. A nakonec je tu člověk, kterého Rachel celý život toužila poznat – její otec. Mezitím jedna z nejobdivovanějších mladých dam Singapuru, Astrid Leong, se zděšením zjišťuje, že být provdaná za novopečeného miliardáře má i svou stinnou stánku. Čínská bohatá přítelkyně je zběsilou jízdou po nejluxusnějších asijských klubech, burzách a milionářských sídlech. Zavede nás do elitních kruhů kontinentální Číny. Představí nám postavy, jejichž věrohodnost bere dech, a umožní nám nahlédnout pod pokličku toho, jaké je to být šíleně bohatý po čínsku.

Ulice Záhadných tajemství - John Irving
nakladatel: Odeon
světová současná

Čtrnáctiletý chlapec Juan Diego, který se narodil a vyrůstal na skládce odpadů v mexické Oaxace, má o rok mladší sestru Lupe. Dívka je přesvědčená, že zná svou vlastní i bratrovou budoucnost. Je také čtenářka myšlenek – ví, co si myslí většina lidí… Jako starší muž cestuje Juan na Filipíny, ale cestují s ním i jeho sny a vzpomínky. Jak stárneme, žijeme často ve snech a vzpomínkách intenzivněji než v přítomnosti. Nejnovější Irvingův román je příběhem o tom, co se přihodí Juanovi na Filipínách: kde se minulost srazí s jeho budoucností.

V pasti - Neotvírej oči nebo zemřeš! - Josh Malerman
nakladatel: Zelený kocúr
horor

TAM VENKU NĚCO JE…
Něco děsivého, co člověk nesmí spatřit. Stačí jediný pohled – a podlehneš smrtelnému násilí. Nikdo netuší, co to je ani odkud to přišlo. 
Pět let poté, co všechno začalo, zbývá už jen hrstka přeživších – včetně Malorie a jejích dvou malých dětí. Malorie žije v opuštěném domě poblíž řeky a už dlouho sní o tom, že uteče někam, kde snad bude s rodinou v bezpečí. Cesta, která ji čeká, je však hrozivá: překonat pětadvacet kilometrů po proudu řeky v malé loďce – poslepu. Stačí jedno špatné rozhodnutí a všichni zemřou. Něco je sleduje. Je to člověk, zvíře nebo stvůra?
Ponořena do tmy, obklopena známými i neznámými zvuky, se Malorie vydává na svou hrůznou odyseu – na cestu, která ji zavede do nespatřeného světa i do minulosti, k přátelům, kteří jí kdysi zachránili život. Josh Malerman ve své úchvatné prvotině prolíná přítomnost s minulostí a nabízí čtenáři hrůzný, zároveň však nesmírně poutavý příběh zborceného světa, který budete hltat do poslední stránky.

Za zdmi paláce - Cay Garcia
nakladatel: Ikar
biografie

Ve svých 52 letech opouští autorka zaměstnání v obchodním centru v Kapském Městě a nastupuje do kurzu pro komorníky. Po úspěšném absolvování je jí nabídnuta pozice v saúdské královské rodině. Sloužit má u princezny Arabelly. Autorka popisuje obrovské paláce a nesmírný luxus, ohromný vozový park, zásoby jídla nebo kosmetiky, a nabízí i fascinující vhled do reality Saúdské Arábie, kde platí striktní pravidla islámského světa.

Pohyblivý svátek - Ernest Hemingway
nakladatel: Odeon
světová klasika

Pohyblivý svátek, v němž autor vzpomíná na bujará léta strávená v Paříži, vyšel až posmrtně roku 1964. Jeho memoárové črty sugestivně zachycují atmosféru města dvacátých let minulého století a obsahují i portréty řady osobností uměleckého světa, například Francise Scotta Fitzgeralda, Jamese Joyce nebo Ezry Pounda. Hemingway začal dílo psát roku 1957 na Kubě; je to kniha muže, který se v době sílící vnitřní krize ohlíží do let, kdy překypoval životním i spisovatelským elánem.

Alfa - Jasinda Wilderová
nakladatel: Ikar
erotický román

Pikantní erotický příběh, který vám rozproudí krev v žilách!
Když se to stalo poprvé, připadalo mi to jako zázrak. Účty se mi kupily a dosahovaly takové výše, že by se mi je nikdy nepodařilo splatit. Krom toho jsem právě přišla o práci… A náhle, když už jsem ztratila naději, se ve schránce objevila obálka. Bez zpáteční adresy. Na ní moje jméno a uvnitř šek na deset tisíc dolarů. Stačilo by to na zaplacení všech dluhů a ještě by mi něco zbylo. Mohla bych se soustředit jen na školu. Začít zase žít. Dali byste si na mém místě ten šek proplatit?
Já to udělala. A pak znovu a znovu.
Po roce mi kdosi zaklepal na dveře. Před domem stála černá limuzína a její šofér mi řekl jen: „Přišel čas splatit dluh.“
Nastoupili byste?
Já jsem nastoupila.
Ukázalo se, že někomu dlužím sto dvacet tisíc dolarů. A že mu teď patřím.

Dvojí hra - Leo Kessler
nakladatel: Baronet
literatura faktu - military
4. díl série de Vere Smith

Sovětský svaz, rok 1924. Lenin umírá a mladý komunistický režim je krůček od nového boje o moc, války a krveprolití. Toho se obává britský král, který se rozhodne odtud zachránit svého ruského příbuzného. V roce 1918 podcenil situaci a odmítl poskytnout azyl carovi, svému bratranci. Nyní chce svou tragickou chybu odčinit, proto nařídí záchranu Sergeje, carova nelegitimního syna. Šéf tajné služby tímto úkolem opět pověří Smithe a jeho posádku, tentokrát však rozehraje nebezpečnou dvojí hru...

Rockové sólo - Kylie Scott
nakladatel: Baronet
Young Adult
2. díl série Stage Dive

Co uděláte, když si zrovna potřebujete vylepšit image? Najdete si slušnou a hezkou dívku, z níž uděláte svou snoubenku. O bubeníkovi oblíbené rockové skupiny Stage Dive Malu Ericsonovi se v poslední době v novinách nepíše zrovna lichotivě, a zdá se, že nejlepším řešením je usadit se a najít si vhodnou přítelkyni. Aspoň na nějakou dobu, aby utichly pomluvy. Jenže to by nesměl potkat tu pravou…
Když se Anne vydá na večírek se svými přáteli, netuší, že se tu setká s idolem, jehož plakáty měla v mládí vylepené po zdech pokojíčku. A už vůbec nečeká, že by se s ní tenhle sexy kluk začal bavit – natož aby jí pomohl vyřešit problém, do něhož se ne vlastní vinou dostala. Nápad, že bude hrát roli jeho nové přítelkyně a snoubenky, se jí zdá docela zábavný. I když ví, že trávit čas ve společnosti sexy bubeníka, který obráží jeden bouřlivý a divoký večírek za druhým, nemůže skončit dobře!
Jejich nespoutané rockové sólo, které jim život nabízí, je plné zvratů – jednou nahoře, podruhé dole. Podaří se jim ustát všechny nástrahy, které jim okolní svět připraví?

Skládačka - John Lutz
nakladatel: Domino
krimi, detektivky
10. díl série Frank Quinn

Sériový vrah, který ze svých obětí vytváří morbidní skládačky. A detektiv, který se snaží poskládat celý případ dřív, než pachatel udeří znovu.
I ve svém nejnovějším románu přivádí klasik žánru na scénu soukromého detektiva Franka Quinna, který se proslavil jako neomylný lovec sériových vrahů.
Tentokrát proti Quinnovi stojí drobný mužík s podivně odstávajícím uchem, který od médií dostal příznačnou přezdívku Skřet. Mysl sériového vraha je vždy, jaksi už z podstaty značně odlišná od mysli běžného člověka, ale v tomto případě to platí dvojnásob. Zvrácenost tohoto pachatele děsí i samotného Quinna.
Skřet má totiž velmi podivnou zálibu. Už od dětství nesmírně rád rozebírá všemožné předměty a pak je zase úhledně skládá. Dokud tuto svou nutkavou potřebu uspokojoval prostřednictvím domácích spotřebičů, nikomu to nevadilo, ale teď je situace jiná. Skřet totiž zjistil, že ještě více ho těší vytvářet skládačky z těl zavražděných mladých žen... Ano, v jeho očích je to téměř rovno umění – a je odhodlán tvořit dál. Dokud ho Quinn nezastaví.

Honba za meteorem - Jules Verne
nakladatel: Omega
světová klasika

Přiblížení nějakého vesmírného tělesa k Zemi většinou vyvolává jen otázky spojené s možnou katastrofou a dokonce i s případným vyhynutím veškerého života na naší krásné planetě. Tímto způsobem téma uchopila i drtivá většina vědeckofantastických autorů, jak dokazují desítky či dokonce stovky románů, povídek a filmů s podobnou tématikou. Ale Jules Verne k námětu přistoupil z trochu jiného úhlu. Pro něj blížící meteorit není pouhou předzvěstí Apokalypsy, ale hlavně obrovským zlatým balvanem s nevyčíslitelnou hodnotou a navíc pro některé vědce ojedinělým technologickým oříškem. Honba za meteorem může začít…

Girl Online na turné - Zoe Sugg 
nakladatel: Jota
Young Adult

Pokračování britského bestselleru Girl Online.
Zdá se, že navzdory vzdálenosti, která je od sebe dělí, jsou Penny s Noahem pro sebe jako stvořeni. Vždyť nakonec ustáli i mediální smršť, která vypukla po Vánocích, když se bulvární média o jejich vztahu dozvěděla. Trápení jim způsobuje jen skutečnost, že se mohou vidět tak málo. A tak když Noah Penny pozve, aby s ním odjela na velké evropské turné, Penny má pocit, že její život už nemůže být báječnější.
Jenomže brzy se ukáže, že cesta do Evropy nebude zdaleka taková idyla, jak si Penny původně myslela. Její Kluk z Brooklynu je v jednom kole a nemá na ni vůbec čas, ne každý z jeho týmu Pennyinu přítomnost na turné vítá s nadšením, a aby toho nebylo málo, někdo (že by nějaká Noahova žárlivá fanynka?) jí začne posílat výhružné e-mailové zprávy. Není divu, že netrvá dlouho, a Penny začne mít pocit, že život na turné není nic pro ni… Stýská se jí totiž nejenom po domově a nejlepším příteli Elliotovi, ale i po jejím starém životě, ve kterém nepochybovala o tom, kým vlastně ve skutečnosti je…
Dokáže Penny po Noahově boku najít svou životní cestu, nebo je to úkol natolik těžký, že během jednoho dlouho očekávaného léta přijde o všechno?

Střepiny ticha - Val McDermidová
nakladatel: BB/art
krimi, detektivky

Tvůrce psychologických profilů Tony Hill dokáže číst vzorce lidského chování a dekódovat jeho záhady. Když narazí na sérii sebevražd žen, na netu pronásledovaných zvrácenými predátory, začne tušit, že jde o větší a děsivější tragedie, než by se zdálo. Způsoby smrti jsou sice různé, ale okolnosti podobné. Nebyly ty ženy ve skutečnosti zavražděné? Jaký typ sériového vraha může toužit po tom, aby jeho zločiny zůstaly skryté?
Bývalá vrchní inspektorka Carol Jordanová bojuje s vlastními démony, ale lidské životy, které jsou v sázce, ji přimějí vrátit se do akce. Společně s Tonym a novým týmem se pouští do honu na nejnebezpečnějšího vraha svého druhu – na takového, který nezná strach a nemá co ztratit...

Dcera - Kiera Cassová
nakladatel: CooBoo
romantika
4. díl série Selekce

Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!

World of WarCraft - Kronika 1 - Robert Brooks, Chris Metzen, Matt Burns
nakladatel: Fantom Print
fantasy

Fenomenální fantasy svět Warcraft u nás znovu naplno ožije spolu s velkofilmem Warcraft: První střet. Než se tak stane, můžete se seznámit se světem a historií tohohle magického vesmíru v první knize ze série World of Warcraft: Kroniky.
První svazek Kronik vás vezme na úžasnou cestu skrz mýty a legendy, do prastarých dob ještě před Hordou a Aliancí. Tento velkolepý svazek obsahující historii Warcraftu, odhaluje zatím nikdy nevyprávěné příběhy o zrodu vesmíru, povstání starověkých říší a o silách, které formovaly svět a lidi Azerothu.
První kroniky World of Warcraft se věnují nejstarší historii tohohle magického světa. Začínají mýty o stvoření světa a končí 45 let před událostmi kolem Temného portálu, které natrvalo změnily tvář Azerothu. Vypráví o tajemných mocích, hrdinstvích a tragédiích, jejichž echo se odráží i v současných konfliktech.

Vlastní krev - Patricia Cornwellová
nakladatel: Knižní klub
thriller

Zakladatelka žánru forenzního thrilleru Patricia Cornwellová, jejíž knihy se po celém světě prodaly ve více než 100 milionech výtisků, přichází s dalším případem dr. Kay Scarpettové.
Kay se chystá s manželem na vytouženou dovolenou do Miami. Chce se potápět, užívat si, dobře jíst, odpočívat. A určitě nechce řešit žádný případ. Jenomže v den odjezdu se na zídce zahrady za jejím domem objeví sedm nablýskaných měděných mincí. A vzápětí volá Marino, že pět minut odtud došlo k vraždě. Místo slunce a moře tak Scarpettovou čeká ostřelovač, který vraždí beze stopy a bez důkazů. A nevraždí poprvé. Když se kvůli němu Kay ocitne na Floridě, s dovolenou to rozhodně nemá nic společného. Ale je možné, že by do případu byla zapletená i neteř Lucy? Její vlastní krev?

Než jsem tě poznala - Jojo Moyesová
nakladatel: Ikar - filmové vydání
romantika

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud. 
Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise… 
Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.

Uvnitř mé hlavy - Francesca Zappia
nakladatel: Yoli
Young Adult

Alex je „divná“, alespoň tak ji vnímá její okolí. Přitom má jen vlasy červené jako kečup a fascinují ji živí humři v nádrži supermarketu, trpí paranoiou, že ji pronásledují komunisti nebo že jí někdo otrávil jídlo. Trpí totiž schizofrenií a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, jedinou její jistotou je mladší sestra Charlie a Kouzelná osmička, dětská hračka, se kterou se často radí. Pro jistotu má Alex u sebe taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, aby měla jistotu, že nejsou jen jejím přeludem. Za přelud považuje nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy. Nevymyslela si ho náhodou? Proč by zrovna on měl mít o její společnost zájem...?
Hořkosladký debutový román o síle opravdového přátelství a lásky, při kterém se budete smát. Pro fanoušky Rainbow Rowellové!

Podle skutečného příběhu - Delphine de Vigan
nakladatel: Odeon
román, napětí

Fakt, že česky vychází již čtvrtá próza Delphine de Vigan, znamená, že tato francouzská autorka si u nás našla svoje početné věrné publikum. Vždy si však pro ně připraví nové překvapení: tentokrát je to román Podle skutečného příběhu, dramaticky gradující líčení vztahu dvou žen, které se postupně mění v opravdový psychologický thriller. Tajemná L., která razantně vstoupí do života spisovatelky, má všechny parametry, aby sklízela obdiv, zároveň však „je typem osoby, kterou by žádný spisovatel neměl nikdy potkat“. A ač se to zprvu nezdá, v tomto případě je to vážně nebezpečné - jde totiž o život.

Tak to je pro první várku novinek všechno. Jako každý měsíc bude i v červnu možné vybírat z různých žánrů :) Máte svého favorita?

Ahoj Šárka ♥



20 komentářů:

  1. S výběrem opět nebudu mít potíže :) láká mě Tulák, Milostný trojúhelník... a určitě si přečtu i některé další.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si vybrala, ale musím se krotit :D Určitě mě zaujal Němý křik a Hausfrau :)

      Vymazat
  2. Hausfrau vyzerá dosť dobre, ostatné knihy, hoc ich je tam na výber veľa, ma až tak nezaujali. Možno ešte jednu-dve by som si prečítala. Ale o to lepšie, aspoň ma to nebude lákať ísť omrknúť do kníhkupectva. Stále mám zo Světa kníh veľa noviniek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hausfrau mě taky zaujala, ale musím se rovněž hlídat a neutrácet, knih mám doma hodně :) Ale jednu nebo dvě z novinek bych snad mohla :) Ještě budu přidávat další, tohle byla jen malá část :)

      Vymazat
  3. Dobře vypadá Rodinné prokletí a Dcera :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rodinné prokletí by se mi možná taky líbilo a Dcera by zase zaujala dceru :))

      Vymazat
  4. Jejda, toho zase je :) Hned několik knih mě zaujalo,takže peněženka bude v červnu zase trpět :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ty brďo, takových krásných knih! ☺

    Zaujala mě Univerzita výjimečných, P.S. Stále tě miluju, Alfa, Než jsem tě poznala...

    Krásné knihy. Na Girl online jsem se ještě nedostala, takže o druhém díle vůbec nebudu přemýšlet! :D

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, je jich spoustu opravdu lákavých, ale ještě další budu přidávat :)

      Vymazat
  6. Tak zase nevím co všechno bych si vybrala. Je toho hodně. ALe láká mě S láskou tvá. Samozřejmě si přečtu Dceru, když už jsem četla tu trilogii předtím a možná sáhnu po nějakém historickém románu a Vlastní krev taky nevypadá špatně. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to krásný výběr a ještě toho bude víc. Odpoledne přidám další :)

      Vymazat
  7. Jo tak červen bude opravdu povedený :)
    Skvělý článek! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Asi bych sahla po knize Nemy krik :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v této se rozhodně shodneme, ta vypadá hodně dobře :)

      Vymazat
  9. Skvělý výběr, naštěstí mě v červnu nezaujalo tolik titulů jako třeba v dubnu... Aspoň se nezruinuji. Mrknu ale po němém křiku, to vypadá slibně, a taky bych už ráda zkusila Johna Lutze. Tak, a jdu na druhý díl novinek, tam jsem také zahlédla zajímavé tituly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pravda, červen je sice bohatý na pěkné tituly, ale jsou měsíce, které opravdu hodlají člověka zruinovat :)) Němý křik mě taky hodně zaujal. Lutze bych chtěla také vyzkoušet, mám pro změnu v hledáčku nějaké knihy ve výprodeji od něj.
      Měj se krásně :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥