pátek 15. července 2016

Knižní přírůstky 47

Přeji vám všem krásný den :)

Dnes mám pro vás opět jednu menší rozbalovačku a tentokrát z buxu. Balíček jsem si vyzvedla v zásilkovně už minulý týden.



A jsou to tyto krásky. Běžně kuchařky nekupuji, protože lítání kolem sporáku mě zrovna nenaplňuje a fakt se přiznám, že asi vařím jen proto, že se musí jíst :D Výjimečně se tím bavím a uspokojuje mě to. Tyto kuchařky však byly za skvělou cenu, takže jsem neodolala. Navíc trochu inspirace a zpestření jídelníčku rozhodně neuškodí.



Vaříme express – Nigella Lawson 
Nigella vaří rychlovky. Přesto jsou to lahodné, snadno dosažitelné, málo pracné a zároveň elegantní pokrmy. Vynalézavě zkrácené pracovní postupy, úžasné náměty šetřící čas a námahu a jednoduchá jídla nabízejí řešení, jak jíst dobře, když nemáte ve všední den času nazbyt nebo se vracíte pozdě z nějaké akce. Kuchařka obsahuje více než 500 receptů od předkrmů po dezerty. Nigellino vaření: minimum stresu - maximum potěšení.

Tak tato kuchařka by opravdu mohla být pro mě to pravé ořechové. 





S Evou v ráji – Eva Filipová
Více než 200 receptů české kuchyně, které musíte ochutnat. Autorka se věnuje čisté, moderní a kultivované kuchyni. Jídlo prezentované na talíři by mělo podle ní působit jako výtvarné dílo. Miluje vymýšlet úpravy tradičních, klasických a nezřídka polozapomenutých návodů podle současných požadavků moderní stravy. Kniha obsahuje polévky, vaječné pokrmy, pomazánky pro každého strávníka, recepty pro chřestovou sezonu, zeleninová jídla, atraktivní saláty, pokrmy z hub, mnoho jídel na oběd i večeři, palačinky, dezerty a moučníky, jimž neodoláte.

Pokud by vás zajímaly fotografie zevnitř knih, tak v blízké době chci udělat příspěvek na druhý blog, týkající se těchto kuchařek. Tady na blogu se tím nechci zabývat. Takže sledujte můj druhý blog Touhy a lásky :)

Nákaza – Robin Cook
Jedenáct let poté, co poprvé v Africe udeřil smrtelný a nebezpečně nakažlivý virus Ebola, se choroba se stejnými symptomy objeví v několika nemocnicích napříč Spojenými státy. Doktorka Marissa Blumenthalová, nedávno přijatá na virologické oddělení Centra pro kontrolu chorob, je pověřena průzkumem jednotlivých případů. Při snaze nalézt spojitosti a objevit rezervoár viru narazí na stopy, které naznačují, že nákaza je pravděpodobně šířena záměrně. V tom okamžiku je z úkolu odvolána, ani to ji však neodradí od dalšího pátrání. Byť se ji vzápětí někdo pokusí zabít…

Od Robina Cooka mám doma už několik knih a bylo by načase se do něj konečně pustit. Lékařské prostředí mám ráda, takže věřím, že mi Cookovy knihy sednou. A tato byla asi za 44Kč, tak jsem nemohla nevzít.

Také knihy od Agathy Christie bývají na buxu v akci za cenu 79, 89, 99Kč. Takže si postupně některé syslím.

Pět malých prasátek – Agatha Christie
Hercula Poirota navštíví slečna Carla Lemarchantová a požádá ho o neobvyklou službu - má vyšetřit vraždu jejího otce Amyase Cralea, za niž byla k doživotnímu žaláři odsouzena její matka Caroline. Tato událost je však šestnáct let stará a ani uvězněná Caroline už nežije. Zanechala ale své dceři dopis, v němž ji ujišťuje, že onen zločin nespáchala. Poirot krůček po krůčku rekonstruuje minulost a stanoví si pětici podezřelých, "pět malých prasátek". Detektivní příběh z roku 1943 (česky vychází v novém překladu) upravila sama autorka do podoby divadelní hry, jež měla - pod titulem Ohlédnutí za vraždou - premiéru v roce 1960.






Tak to je z dnešní rozbalovačky všechno. O víkendu bych chtěla sepsat recenze na knihy Má je vina a Domov. A taky připravit červnové shrnutí :)

Napište mi do komentářů, jestli si kupujete kuchařky, ať už klasické nebo jakékoliv jiné a nebo raději čerpáte inspiraci na netu. Je pravda, že za plnou cenu bych si je asi také nekoupila, v akci jsem jim prostě neodolala :))

Mějte se krásně :)

Ahoj Šárka ♥

20 komentářů:

  1. S Evou v ráji vypadá dost zajímavě. Doufám, že bude detailní pohled na knihu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určo bude, jak píšu ve článku, tak na druhý blog nafotím vnitřky obou kuchařek.

      Vymazat
  2. Mám jednu knížku s Nigellou, dostala se ke mně spíš náhodou, ale potěšila a moc se mi líbilo i to povídání mezi jednotlivými kapitolami, které tam měla... Jinak Agathu tiše závidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela si říkám, že bych se mohla trošku těmi kuchařkami vyzásobit a zpestřit to neustálé točení stejných jídel dokola. třeba mě to začne i bavit :))) A „Agátky“ se mi docela teď nějaké ze slev nashromáždily, tak se na ně moc těším :)

      Vymazat
  3. Mi by rozhodně udělala radost Agatha Christie :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nigellu jsem koupila taky, je mojí oblíbenkyní. Dokonce o ní mám na blogu článek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, no vidíš, je vidět, že v tomto směru mám docela mezery :)) Hodila bys mi odkaz na článek? Děkuji :)

      Vymazat
  5. Zdá se mi to nebo kompletuješ Agathu? :)
    Jinak sem tam si kuchařku koupím, ale většinou v akcích nebo výprodejích. Kuchařku za plnou cenu jsem si koupila jen jednou a to byla jedna z těch, které jsem očekávala fakt dlouho

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, zatím Agathu sháním takhle po výprodejích, za ty ceny do stovky je to super :) Komplet z toho asi nejspíš nikdy nebude, ale to nevadí.

      Vymazat
  6. pet malych prasatek taky chci chci chci <3 :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé, další bux. Šári, Ty teda jedeš :)) Mám hroznou radost, že jsi pořídila Nákazu - líbila se mi, doporučuji. Celý Cook je trochu jednodušší čtení, ale na léto je to jako dělané. Ať se knihy líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, děkuji :) No já se postupně stále zásobuji, však mě znáš. A opět na mě něco čeká v zásilkovně. Ale je pravda, že to nejsou žádné obří objednávky :)) Do Cooka bych se měla opravdu brzy pustit, některé knihy od něj čekají už pěkně dlouho :)

      Vymazat
  8. Nákaza vypadá dobře a ta cena je za hubičku :-) Kuchařky jsem nakupovala hlavně jak jsem chodila na učňák /cukrář/ a to teda hlavně ty, co se věnovaly sladkostem na všechny způsoby. Teď už moc ne, ale nedávno jsem viděla pár nádher v levných knihách, mají tam jednu sladkou krásku se stříbrnou ořízkou, tak možná rozšířím sbírku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, v LK taky po nich občas pokukuju :) Tady mě opravdu zlákala ta cena a i ty kuchařky vypadají skvěle, jsou vázané, tak snad je využiju i k vaření, nejen k prohlížení :))

      Vymazat
  9. Pět malých prasátek vypadá vážně dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné přírůstky! :)
    Ať se pěkné čte a vaří :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥