čtvrtek 29. září 2016

Knižní přírůstky 64

Ještě jednou vás dnes zdravím :)

Uvědomila jsem si, že jsem ještě pořád nenafotila knihy, které jsem si objednala v buxu. Možná tyto přírůstky pro vás nebudou až tak moc zajímavé, ale přesto vám článek napíšu.

Objednala jsem si druhé pokračování série od Chrise Cartera s názvem Popravčí. Na tuto knihu se hodně těším. A tři knihy o vaření. Byly totiž v akci pro členy KK, a sice jedna kniha za 29Kč. Takže jsem neodolala, určitě v knihách objevím nějaké pěkné recepty, které s chutí vyzkouším. A mimochodem jsem koukala, že stále knihy v akci jsou.


Popravčí – Chris Carter
Ví, co tě na smrt vyděsí…
V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže křížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí.
Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti?
Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.


Prostřeno! 3 od Aše po Jablunkov
Již potřetí jsme prostřeli v domácnostech amatérských kuchařů, kteří se rozhodli předvést světu své kulinářské umění prostřednictvím televize Prima family a jeho pořadu Prostřeno. Od pondělí do pátku vařilo vždy pět soutěžících ve svých domácích kuchyních ve všech koutech republiky. V sázce byla nejen kuchařská čest, ale i finanční výhra – stačilo sestavit lákavé menu, nakoupit kvalitní suroviny a uvařit to nejlepší jídlo týdne. Během 39 soutěžních týdnů představilo 195 šéfkuchařů svých 195 menu, obsahujících 585 originálních rodinných receptů.

Prostřeno! 4 od Aše po Jablunkov
Nová setkání v kuchyních oblíbené gastronomické show
Již počtvrté se setkáváme se 180 novými účastníky nejoblíbenější televizní show o neprofesionálním vaření. Týden po týdnu procházíme českými domácnostmi v jednotlivých krajích republiky a seznamujeme se s místní gastronomií, specialitami i nejoblíbenějšími rodinnými jídly. Každý týden má svého vítěze, který připravil nejchutnější pokrm a nejlepší zábavu. Prostřeno, to je 540 nových receptů, které obohatí každý jídelníček.


Prostřeno! s VIP 2
Během podzimu a zimy 2012/2013 rozzářily obrazovky v dalším pokračování televize Prima family české osobnosti v roli šéfkuchařů. Ocitnete se ve společnosti herců, modelek, moderátorů, nositelek titulu Česká miss, zpěváků a zpěvaček, olympioniků, tanečníka, zubaře i kněze. Všichni vařili, smažili, pekli, pak prostřeli stůl a připravili zábavu pro hosty. A bylo opravdu co ochutnávat. Tentokrát přistoupili ke sporáku i moderátoři programu Jana Boušková s manželem Václavem Vydrou a jako kuchaři rozhodně nezklamali...


Patří Chris Carter mezi vaše oblíbené autory? Mě okamžitě dostal Dvojitým křížem a rozhodně si chci přečíst celou sérii.

Pokud by vás zajímalo, jak kuchařky vypadají zevnitř, mám v plánu je nafotit na druhý blog. Tak potom můžete mrknout.

Mějte se krásně a čtěte :)... a třeba i vařte :)

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Ájéé, to se zase musím jít podívat na Bux :) Popravčí vypadá hodně dobře :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, na Cartera se hodně těším. A kuchařkama se určitě inspiruji :))

      Vymazat
  2. Taky jsem chtěla do KK, ale moc mi nesedely jejich klubove podminky. Skoda. Mivaji dobre akce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ony ty podmínky zas nejsou tak strašné. Alespoň pro člověka, který knihy nakupuje, určitě není problém jednu za čtvrt roku nakoupit. A ty slevy bývají opravdu výhodné :)

      Vymazat
  3. Cartera ted cte kamaradka a je nadsena a prostreni s VIP mam doma take.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nadchl první díl Dvojitý kříž a určitě si musím pořídit všechny knihy :)) Koukala jsem u tebe na fotečkách z knihovny, že tam VIP máš :)

      Vymazat
  4. Popravčí a já slintam. Je to divná kombinace ale ta knížka je úžasná :)
    Katy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥