úterý 27. září 2016

Recenze – Strážní andělé

Autorka:                    Zoe Hardwicke
Překlad:                     Jana Vlčková
Nakladatelství:       Alpress
Rok vydání v ČR:   2016
Počet stran:             311

Anotace:
Cherri sní o rodině, o bohatém a úspěšném manželovi. Zdá se, že právě takového našla v doktoru Nashovi, se kterým se počítá na místo primáře. Idyla i láska však trvají jen do chvíle, než Nash svede na Cherri tragickou chybu, která má za následek smrt pacienta. Brzy vyjde najevo, že fatálních omylů je víc, jenže někdo v nemocnici nestojí o potíže a vše se snaží ututlat.

Strážné anděly potkáme v příběhu hned tři, Grace, Cherri a Joanne, tři zdravotní sestřičky, žijící společně v jednom domě. Dům patří Grace, nejstarší z nich. V životě si prožila spoustu ošklivého, topí se po krk v dluzích, nikoliv však vlastní vinou. Mužům se na hony vyhýbá. Na scéně se však objeví filmová hvězda Matt Conner a Grace se stává jeho ošetřovatelkou. Dokáže odolat svůdnému krasavci?

Cherri je mladinká dívka, až po uši zamilovaná do lékaře ze stejného oddělení. Slunečné dny však netrvají věčně. Cherri se ne vlastním přičiněním dostává do problémů a nechce se jí věřit, že by ji do nich namočil její přítel. Navíc nejde jen o nějakou banální věc, vše totiž vyústí smrtí pacienta.

Joanne žije v odloučení se svým manželem Donnym. Na vině je Donny, Joanne podvedl a ona mu to nemůže zapomenout. Stýkají se však a uvažují, že by se k sobě časem zase vrátili. Joanne i přes odluku dodržuje manželský slib věrnosti, ale je tomu tak i u Donnyho? Jednou ji dokázal podvést, může to klidně zopakovat. Navíc je dost sobecký, myslí hlavně na sebe. Kartami nakonec zamíchá jeden výrazně starší muž.


Sotva Grace toho večera vešla na oddělení, zastavil ji Anders a odtáhl stranou, jako by jí chtěl říct něco velmi důležitého. Grace se okamžitě začala obávat, že se Mattův stav zhoršil.
„Jenom abys byla v obraze,“ spustil Anders, „Kathy mě převelela k Mattu Connerovi. Fakt mám kliku. Chci tě varovat před jeho střeleným manažerem Lavenderem. Řádí jako černá ruka a je pořád tady. Tak bacha.“
Grace se ulevilo natolik, že vyprskla smíchy. „Co mu přelétlo přes nos?“ Pohlédla ke dveřím Pavarottiho apartmá na konci chodby.
„Má vražednou náladu,“ prohlásil Anders. „Zeptal se mě, jestli nevím, jak zabít sukubu.“
„Koho?“
„Myslí tím Farren Trushovou.“
Grace se na něho podívala. „Tu herečku?“
„Ano, a Mattovu bývalou přítelkyni. Mimořádnou svůdkyni, která z něho vysává životní sílu. Pan Lavender prohlásil, že jestli se ukáže v nemocnici, jak vyhrožuje, mám jí probodnout srdce stříbrným kůlem.“




Podle anotace jsem čekala, že ústřední postavou celé knihy bude Cherri. Čekala jsem tudíž více napětí a propracovanější děj, složitější a více psychologicky rozpracované vztahy. Nejvíce prostoru dostala v příběhu asi Grace. Její tuctový románek mě však moc nezaujal. Kniha celkově mi připadala napsaná strašně jednoduše, předvídatelně. Čtete, ale v podstatě už hodně dlouho před koncem víte, jak to celé dopadne. 

Ale jako oddechovou četbu můžu určitě doporučit. U knihy nemusíte přemýšlet, opravdu si u ní odpočinete. 




O autorce:
Identita tvůrce je úmyslně obestřena tajemstvím. Podle vyjádření vydavatele originálního knižního titulu se za pseudonymem Zoe Hardwicke skrývá dvojice aktuálně nejprodávanějších autorů bestsellerů.
(zdroj obálka knihy)

Hodnocení: 75%

Za poskytnutí recenzního výtisku velmi děkuji nakladatelství Alpress. Knihu zde můžete zakoupit.



6 komentářů:

  1. Obecně mě knihy od Alpressu hodně lákají, ale po téhle asi zrovna nesáhnu. Díky za přínosnou recenzi, Šárko, a přeji hezký večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, je to příjemné čtení, ale nic převratného. Jako oddechové čtení určitě pěkné :) Ale čekala jsem trošku víc.

      Vymazat
  2. Titul vypadá moc dobře. :) ♥ Celkem si mě na něj nalákala tvou recenzí. Moc se mi líbí tvůj styl psaní a blog, dávám odběr! :) taky pišu blog, tak pokud by ses chtěla mrknout případně mi tam taky zanechat odběr, budu moc ráda. :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujala mne anotace, ale po Tvé recenzi to nebude to, co jsem čekala. Ostatně, sama na to poukazuješ. :-) Moc hezky napsané, Šárko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, děkuji. Kniha je pěkně napsaná, ale prostě jsem očekávala malinko něco jiného. To se tak někdy stane :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥