pondělí 23. ledna 2017

Knižní přírůstky #4

Přeji vám všem nádherný den :)

Ještě než se pustím do recenze Dívky v ledu, mám pro vás malou rozbalovačku. Dnešní balíček jsem naštěstí očekávala a věděla jsem, co se v něm ukrývá.

Oslovil mě před pár dny jeden z překladatelů knihy Václav Hrbek, jestli bych si nechtěla přečíst knihu Jaro v Kartágu, jejímž autorem je Václav V. Michalskij. Když jsem viděla přebal, řekla jsem si, hmmm... loď, to pro mě asi nebude. Ale anotace mě docela nalákala. Kniha má pojednávat o osudech dcer admirála Ruské carské flotily. Takže by to vůbec nemuselo být špatné, ale naopak zajímavé. Souhlasila jsem tedy a jsem na knihu docela zvědavá.


Anotace:
Horké Tunisko, Rusko, Francie a Československo. Čtyři země, v nichž se odehrávají osudy dvou sester, dcer admirála Carské námořní flotily. „Jaro v Kartágu“ je prvním ze šesti románů, jehož vyprávění končí na počátku Velké vlastenecké války. V „Jaru v Kartágu“ a jeho navazujících částech „Osamělý je všude na poušti, K radosti musí být dva, Chrám přátelství, Estomihi a Ave Maria“ vypráví spisovatel Václav V. Michalskij životní příběhy Mariji a Alexandry na pozadí historických událostí 20. století.


Kniha je poměrně útlá, má cca 170 stran. Ovšem trochu mě zarazilo drobné, zhuštěné písmo. Ale tak doufám, že děj bude zajímavý a nějaký font nebudu muset řešit :)

Dostala se někomu z vás tato kniha do hledáčku? Dejte mi vědět.

Ahoj Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Ať se ti kniha líbí, mě to nějak neláká, ale jsem zvědavá na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si občas ráda přečtu nějaký ten historický román, pokud to není nijak složité, historické znalosti zrovna moc nemám. Ale myslím, že tohle by mohlo jít, tak uvidím :)

      Vymazat
  2. Doufám, že se Ti bude líbit a těším se na recenzi. Pro mě by nebyla to pravé ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to nebude pro každého a uvidím, jestli jsem úplně nevybočila a zaujme mě to :)

      Vymazat
  3. Myslím, že by to nemuselo být špatné :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá vážně zajímavě. Jsem zvědavá,co jí nakonec řekneš :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé téma, vypadá to dobře. Já když vidím na přebalu ponorku, tak si knihu naopak musím přečíst! :-) Asi nějaká ponorková úchylka... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, jsem na knihu zvědavá, doufám, že mě nezklame :)

      Vymazat
  6. Kniha mě zaujala, ale ten font je - pro mě aspoň - docela zabijácký :) Já jsem na tohle celkem citlivá, nemám tuhle droboť moc ráda. Ráda si kupuju anglické knížky od Wordsworth Edition, ale v přečtení mi vždy zabrání to pidipísmo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, taky mám raději větší a úplně klasický font, takže se obávám, že budu trpět :))

      Vymazat
  7. Tak kniha určitě nebude pro mě, ale ten font je vážně zajímavý. Já ted čtu dvě knihy, které mají také překvapivě malý a hustý font. Už také má občas problém se čtením a musím nosit brýle a tohle by mě zabilo :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám z toho písma trochu strach, no snad to dám a nebudu moc nadávat :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥