sobota 28. ledna 2017

Knižní přírůstky – leden #5

Přeji krásnou sobotu všem knihomolům :)

V tomto týdnu mi dorazil ještě jeden balíček s knihami. Moc jsem se na ně těšila a samozřejmě se těším, až se do nich začtu. I když chvíli budou muset počkat v řadě :) Velmi mě potěšilo, že mi knihy nabídla sama autorka paní Věra Kadlecová.

A možná už tušíte, o jaké knihy jde.


Ano, je to Panenka a Vina od české autorky Věry Kadlecové. Knihy jsem prvně zaregistrovala loni ve videu u Ohany a říkala jsem si, že by mohly být zajímavé. A před pár dny jsem dostala mail od paní Věry, jestli bych si chtěla knihy přečíst. Tak jsem samozřejmě souhlasila.


Panenka
Co všechno napadne stárnoucí, vyřízenou ženu ve chvíli, kdy je přesvědčena, že už dál nemůže, že právě dosáhla hranice toho, co se dá snést? Lituje, že neprožila život jinak, vzpomíná, bilancuje, omlouvá se v duchu všem, kterým ublížila bez možnosti nápravy?... 
Mladá žurnalistka Beata se po rozvodu nastěhuje zpět ke své matce a chce napsat svůj první literární počin. Vybere si k tomu skutečný příběh bývalé narkomanky Evy, která všemi opuštěná žije s duševní poruchou v sanatoriu zbavená svéprávnosti. Beata nedbá varování své matky, ani výhrůžek Eviny dcery Ester a odjíždí vstříc velké výzvě. Přijme ji Eva a jak ovlivní Beatin život?


Vina
Beata dopsala knihu a chystá se splnit slib daný Evě. Slib je zavazující, posvátný a radost z hotového díla kalí jen nešťastná sebevražda hlavní hrdinky. Rukopis tím získá na ceně, což dojde hned prvnímu nakladateli.
Co v knize je však hrozbou pro Ester, co ji plní děsem a hysterickou nenávistí nejen k mrtvé mámě, ale i k Beatě? Proč se třese strachy, že se nadobro znemožní před svým bratrem Arnoštem a kamarádkou Lucií, vyjde-li ta kniha? Do boje s Beatou nastoupí v plné zbroji, ale do hry náhle vstoupí člověk, se kterým nepočítá. Kdo to bude i s čím dalším se musí vyrovnat novinářka Beata, se dozvíte ve volném pokračování Panenky.


Knihy jsou sice brožované, ale mají úžasné obálky. Hlavně u Viny se mi hodně líbí.

Četli jste někdo Panenku a nebo už obě knihy? Pokud ne, zaujaly by vás? Určitě mi napište :)

Přeji vám krásný víkend, vyplněný úžasnými knižními příběhy. Ale vyražte třeba i trochu do přírody.

Ahoj Šárka ♥

19 komentářů:

  1. O knížkách u Tebe slyším poprvé, ale rozhodně vypadají zajímavě. Budu moc zvědavá, co na ně řekneš, a pokud se Ti budou líbit, dost možná si je pořídím :) Skvělá inspirace, díky Šári! Přeji krásnou sobotu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kristýnko :) Panenku jsem před vánoci dávala do tipů českých autorů, ale jinak jsem knihy nezmiňovala, to je pravda :) Jsem na ně fakt moc zvědavá a věřím, že mě osloví :)
      Krásný víkend, Kristý :)

      Vymazat
    2. Tak to vidíš, to jsem nějak nezaznamenala nebo - to spíš - mám děravou hlavu :)

      Vymazat
    3. Kristý, z toho si nic nedělej, taky si vše nepamatuji a nebo si pamatuji knížku a zas přemýšlím, u koho že jsem ji objevila :)))

      Vymazat
  2. Priznávam, že knihy nepoznám, každopádne vyzerajú pútavo a majú naozaj vydarené obálky. Prajem ti príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
  3. O knížkách jsem zatím nikde neslyšela. Vypadají zajímavě tak snad brzo budou i u mě :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  4. Vidim prvne. Ale vzhledem k tvemu oblibenemu zanru predpokladam, ze uhadnu o cem budou... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já myslím, že už nejsem tak úplně vyhraněná :) Holokaust, thrillery, životní příběhy, občas i nějaká romantika ... je toho víc :))) Ale určitě budou zajímavé, tomu věřím :)

      Vymazat
  5. Knihy ani autorku neznam, ale velice me knihy zaujaly. Pridavam si do seznamu knih, co bych chtela precist. Dekuju za tipy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panenka už je doma. Snad se k ní brzo dostanu. Jak na mě zapůsobila můžete mrknout na http://zivotjehappy.blogspot.cz

      Vymazat
  6. Patřím mezi ty, jenž knihy ani autorku nezná, proto si ráda počkám na tvoji recenzi, a pak se uvidí. :)

    OdpovědětVymazat
  7. O knížkách jsem zatím neslyšela, ale podle anotací vypadají zajímavě. I ty obálky jsou zvláštní a upoutají ;-)
    Těším se na recenze!

    OdpovědětVymazat
  8. Přidávám se...o knížkách slyším prvně, ale vypadají zajímavě! :) Ráda si počkám na recenze :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥