pondělí 6. února 2017

Knižní přírůstky – únor #1

Přeji vám krásný pondělní den :)

Ve čtvrtek mi konečně dorazil recenzní výtisk z Martinusu. Moc jsem se na něj těšila, protože jsem zvědavá, zda mě kniha od známé autorky zaujme tolik, jako její předešlá. Jedná se o knihu Tam, kde ji našli od Kimberly McCreight.


Bohužel, když jsem balíček rozbalila, byla jsem malinko rozčarovaná. Kniha je totiž určitě nejméně jednou čtená. Samozřejmě je to jen můj názor, ale dala bych za to ruku do ohně. Poznala jsem to hned na první pohled z přebalu a když jsem knihu otevřela, byla úplně uvolněná. Každá nová kniha je pevná, však to všichni znáte. Takže je to docela škoda, no :(



Anotace:
Na konci nebývale dlouhé zimy je v potoce poblíž slavného univerzitního kampusu v Ridgedale v New Jersey nalezeno tělo novorozence. Nikdo neví, kdo to dítě, jak se do potoka dostalo či jak zemřelo. O hrozivém nálezu informuje zdejší obyvatele Molly Andersenová, píšící pro místní deník Ridgedale Reader, jež se sem přestěhovala teprve nedávno – a která se doposud úplně nevzpamatovala z traumatického potratu. Když se mladá novinářka pustí do vlastního pátrání, začínají navíc z minulosti malého městečka vystupovat děsivá temná tajemství…

Čestli jste již autorčinu novinku? A Případ Amelia znáte? Určitě mi napište. 

A v pátek mi dorazila tato nádherná kráska z nakladatelství Alpress.


Zpěv Maora od Emmy Temple vypadá moc zajímavě. Koukala jsem, že autorka napsala také Tanec Maora. Pokud mě tedy tato kniha osloví, nejspíš si ráda přečtu i knihu předchozí. Vypadá totiž taky moc slibně.


Anotace:
Katharina má napsat reportáž o Novém Zélandu. Je nadšená, navíc se setká s kamarádkou Sinou. Pak přijde zemětřesení a Sinina malá dcerka se zraní. Při ošetřování vyjde najevo diagnóza, která všechny šokuje. Katharina hledá pomoc, kde se dá, ale až setkání s mužem, který zpívá starou maorskou píseň, jí poodhalí tajemství, které rozhoduje o osudech lidí.. 
Mějte se krásně a užívejte si četby :)


Znáte tuto autorku? Četli jste Tanec Maora a nebo novinku Zpěv Maora? Dejte mi vědět.

Mějte krásný den a já jdu pracovat na recenzi knihy Voňavé (na)dělení od Blanky Hoškové, na kterou se můžete ještě dnes těšit.

Ahoj Šárka ♥


16 komentářů:

  1. Pěkné přírůstky! :-) A ta "únava" na knize je znát. Těším se na recenzi, obzvláště té první knihy. Případ Amelia se mi líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuji :) Jsem ráda, že tu „únavu“ nevidím jenom já :)) Taky se na ni těším, protože Amelia byla perfektní :)

      Vymazat
  2. Tak to mě mrzí, že je čtená, to by se nemělo stávat! Ale snad Ti to nezkazí dojem, i když mi se třeba Případ Amelie líbil víc. Ale nechtěla bych na ni psát recenzi, to bych se ztratila :D Tak hezké čtení, Šári!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda, Jani, to je fakt. Ale na knížku se samozřejmě těším :) A děkuji ♥

      Vymazat
  3. Ať se knížky líbí :) Mě Případ Amelia docela zaujal když vyšel, ale nepřekvapivě jsem se k němu ještě nedostala. :D
    Taky mi přišlo, že poslední recenzák z Martinusu došel čtený...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji :) Tak to vypadá, že jsme dvě a nejspíš nebudeme samy.

      Vymazat
  4. Nečetla jsem ani jednu a zaujaly mě obě :-) S knížkami je to teď nějaké divoké, já už měsíc čekám na knihy od dvou vydavatelství a nic....Přitom měli přijít na začátku roku.
    Narozeninová giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Jsme zvědavá na tvůj názor Tam, kde ji našli. Je to celkem rozporuplná plná kniha jak jsem se zatím dočetla a tak její nákup stále odkládám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, taky jsem četla různé názory a tak jsme moc zvědavá :)

      Vymazat
  6. Pěkné přírůstky, jsem zvědavá zejména na recenzi prvně zmíněné knihy, i když od autorky se spíše než do této pustím asi do Amelie :)
    Produkce Alpressu mě zatím příliš nepřesvědčila - za a) mi to dle anotací zní téměř vždy až moc sladce a za b) mě děsně iritují ty harlekýnovské obálky...každopádně, tobě přeji, aby sis příběh užila :)
    Měj se krásně, Šári ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Hani :) Řekla bych, že obálky u Alpressu jsou občas zavádějící. Přitom knihy vydávají skvělé. Za mě dvě pecky například - Tamara McKinley a její Příslib naděje a nebo Jaroslava Černá a Týden blázna. Příslib naděje by člověk právě mohl zařadit do červené knihovny, přitom je to skvělé čtení.
      Měj se krásně, Hani :)

      Vymazat
  7. Jsem zvědavá jak se bude líbit kniha: Tam kde ji našli, abych věděla, zda se po ní poohlédnout.
    Druhá kniha mi nic neříká :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na ni moc zvědavá, protože Případ Amelia jsem tenkrát docela zhltla :)

      Vymazat
  8. Pěkné přírůstky :) Jsem zvědavá na recenzi Tam kde ji našli. Také jsem nad ní přemýšlela, ale nakonec jsem si ji nekoupila. Zpěv Maora by mohl být dobrý, ale ta obálka vypadá jako z devadesátých let :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alpressu se obálky moc nedaří a myslím, že je to velká škoda. Knihy vydávají skvělé. Na Tam kde ji našli jsem hodně zvědavá, případ Amelia se mi hodně líbila, tak uvidím, jaká bude tato :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥