úterý 7. února 2017

Knižní přírůstky – únor #2

Přeji vám všem krásný den, milí knihomolové :)

Ještě než sepíšu měsíční shrnutí za leden, mám pro vás jednu úžasnou rozbalovačku. Jsem z balíčku totiž tak nadšená, že musím článek napsat hned. Chápete to, že? :))

Dorazily mi totiž tři skvělé recenzní výtisky a moc za ně děkuji Lucince van Koten. Nevěděla jsem úplně přesně, jaké knihy mi pošle, několik jsem si jich napsala a těšila se na překvapení. A překvapení to pro mě bylo naprosto úžasné, skvělé a boží. Dnes je prostě parádní DEN :)

Takže tyto krásky mi dnes dorazily, aby mě potěšily v pošmourném únorovém dni.



Za Ďábelské hry od Angely Marsons jsem moc a moc ráda, protože jsem četla Němý křik, který mě bavil a proto si ráda přečtu další knihu s Kim Stoneovou v roli vyšetřovatelky.


Anotace:
Čím větší zlo, tím ďábelštější hra…
Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní.

Ďábelské hry, druhý román Angely Marsonsové, jednoznačně potvrzuje, že jeho autorka (debutující v roce 2015 knihou Němý křik) je vycházející mezinárodní hvězdou žánru krimi.


Kniha Čas zapomnění od Sharon Guskin by mi nejspíš asi unikla. Ale zahlédla jsem ji na několika blozích, zmínila ji i Míša z Knižního deníčku a tak jsem se začala pídit a zaujala mě. Takže z ní mám také radost.


Anotace:
Strhující a dojemný román o naději, že je možné přemoci smrt, ztrátu a zapomnění. Noah je chytrý čtyřletý chlapec, ale přesto je z něj jeho maminka Janie zoufalá. Její syn tvrdí, že jeho matkou je někdo jiný, na svůj věk má nepochopitelně rozsáhlé znalosti a nevysvětlitelný strach z vody. Po řádce specialistů, kteří si s Noahem nevědí rady, se Janie nakonec rozhodne navštívit dr. Andersona, odborníka na reinkarnaci a život před životem. Doktor Anderson dokončuje na toto téma knihu a v Noahovi vidí poslední důležitý kousek skládačky. Pátrání je zavede až před dveře ženy, jejíž syn se už sedm let pohřešuje…



A z Psího poslání Bruce. W. Camerona jsem rovněž nadšená. Knihu jsem objevila díky Rodaw, a protože máme několik měsíců taky pejska, láká mě o to víc. 


Anotace:
Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Autor románu Psí poslání, který si zamilovali čtenáři po celém světě, Bruce W. Cameron je přesvědčený, že jeden pes se může narodit několikrát za sebou, aby se mohl zdokonalovat v rozličných dovednostech a aby mohl čím dál tím lépe chápat člověka. I hlavní hrdina knihy se na svět vrací znovu a znovu. Jeho první pokus dopadá tragicky. Potom hledá smysl života jako neposedný retrívr malého chlapce Ethana. Ani tenhle pokus nemá dlouhé trvání. Když se narodí znovu, nosí v srdci jediné přání – znovu spatřit Ethana, kterého nadevše miluje…


No není to nádhera? Četli jste některou z knih? Určitě mi napište do komentářů, budu se moc těšit.


Přeji vám krásný den a určitě se ještě přihlásím s lednovým shrnutím :)

Vaše Šárka ♥

30 komentářů:

  1. Ach jo, ten Čas zapomnění ti opravdu závidím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radši budu držet svá očekávání na uzdě, ale jsem fakt zvědavá :)

      Vymazat
    2. kdybys ji náhodou pouštěla dál, tak na mě mysli :-)

      Vymazat
    3. To víš, že jo, uvidím, jaká bude :)

      Vymazat
  2. Čas zapomnění mám v hledáčku taky. A o Psím poslání jsem mnoho slyšela.

    OdpovědětVymazat
  3. Po knize Čas zapomnění pokukuji, ale zatím jsem si ji nepořídila, takže malá závist :) Každopádně přeji, ať se knihy líbí.

    Já jsem dočetla knihu Sirotek č.8 a vřele doporučuji. Večer se chystám sepsat svůj pohled na knihu - tak uvidím(e), jak se povede ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky :) Recenzi na Sirotka si určitě přečtu, tak ji mám v hledáčku :)

      Vymazat
  4. Ahojky,
    Čas zapomnění mě také zaujal, již mám objednáno a dnes snad i balíček vyzvednu. Už se na ni těším, tak snad bude dobrá a bude se i dobře číst. :-) Snad se bude dobře číst i Vám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, budeme si přát, abychom nás kniha zaujmula a byly jsme spokojené :)

      Vymazat
  5. Krásné knížky :-) Závidím Psí poslání a Ďábelské hry :-) Ať se knížky líbí a těším se na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Čas zapomnění mě velice láká, asi neodolám... Užij si je všechny :)

    OdpovědětVymazat
  7. nevim proc, ale dabelske hry me strasne ucarovavaji obalkou :-P

    OdpovědětVymazat
  8. Hry jsou ještě lepší než Němý křik. Tady je hlavní hrdinka psychopatka a je to paráda!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, protože u Němého křiku jsem očekávala nějaké to wow a nebylo, byť se mi kniha hodně líbila. Tak snad to wow přijde teď :)

      Vymazat
  9. Ďábelské hry jsou super, tak ať se ti líbí 😉. Psího poslání se bojím, nemám ráda když se ubližuje zvířatům.

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto nádherné kousky! Psí poslání bych si také chtěla pořídit:))
    Ať se ti všechny knihy líbí ^^ a přeji pěkné čtení:)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné novinky :) Ďábelské hry jsem si pořizovala hned v prosinci, ale zatím jsem se k nim nedostala. Snad budou stejně dobré jako Němý křik :)

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherné knihy, hlavně Psí poslání. Nikdy nedokážu odolat knize s pejskem na obálce :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné kousky, jsem zvědavá vlastně na všechny tři, ale mě osobně asi nejvíce láká Psí poslání :)
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Psí poslání jsem moc zvědavá, ale zároveň mám i trochu strach. Snad to nebude moc smutné, i když kapesníky chystám :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥