sobota 4. března 2017

Knižní přírůstky – únor #6 aneb...

... opravdu poslední přírůstky za minulý měsíc...

Všechny vás moc zdravím :)

Ano, přestože je březen, já stále ještě rozbaluji únorové balíčky. Ale proč ne, že?



V pondělí mi dorazil balíček z nakladatelství Domino a přinesl mi nádhernou baculatou novinku od Rowan Coleman s názvem Všichni jsme utkáni z hvězd. Od autorky jsem zatím četla knihu Matkou ze dne na den a ta mě bavila. A v mé knihovně čeká na přečtení ještě Kniha vzpomínek. Ale nejdřív se pochopitelně pustím do této modré krasavice.

Anotace:
Odejít z tohoto světa je snazší, když vás netrápí nedokonané a nevyřčené...
Stella Careyová je provdaná za válečného veterána Vincenta, který po návratu z bojů tráví večery ve společnosti traumatických vzpomínek, úplně uzamčen před vnějším světem. Aby unikla před neútěšnou realitou domova, bere si Stella stále více nočních směn v hospicu.
Rozmluvy s pacienty jí přinášejí zvláštní klid. Seznamuje se s jejich osudy; vnímá, jak odlišně lidé přijímají blízkost smrti. A především stále silněji chápe, jak je pro umírajícího člověka důležité urovnat a uzavřít vztahy s blízkými. A právě tehdy začne Stella psát dopisy, jejichž prostřednictvím se její pacienti loučí se svými milovanými. Některé jsou plné humoru či lásky, jiné obsahují souhrn praktických rad, z dalších čiší litost ...
Všechny dopisy Stella odešle, až jejich faktický pisatel zemře. Tento slib dodržuje až do jedné noci; tehdy sepíše dopis, který je pro pacienta poslední šancí na odčinění dávné viny - pokud ovšem bude doručen včas...



Podle anotace mě čeká asi spíš smutný příběh, přesto se na něj velmi těším. 

A poslední únorový den mi přišla kniha z Knihkupectví Dobrovský. Vybrala jsem si ji jako recenzní výtisk. Učarovala mi totiž obálka. Do ní jsem se zamilovala okamžitě, když jsem knihu poprvé viděla na internetu. Má název Návraty domů a autorkou je Debbie Macomber. A dokonce to snad vypadá, že by to měl být první díl série.

Anotace:
Cassie Carterová si se svými sestrami byla v dětství velmi blízká, ale jistá nešťastná událost jejich pouta zpřetrhala a Cassie hned po střední škole od rodiny utekla, jen aby se vdala za nesprávného muže a zahodila těžce vydřená studia. Její rozhodnutí zlomí jejím rodičům srdce a ještě víc proti ní sestry zatvrdí... Nyní je jí jednatřicet, od manžela odchází a touží se s rodinou usmířit, ale to není vůbec snadné. Jednoho dne jí zavolá starší sestra Karen a Cassie po své šanci ke smíru skočí. Má se však ještě ke komu vracet?


Ta obálka je prostě skvostnááááá ♥♥♥



Obě knihy vypadají úžasně a nemůžu se dočkat, až se do nich pustím. Zaujaly by vás také? Určitě mi napište :)

Vaše Šárka ♥

16 komentářů:

  1. Ať se knížky líbí :) Od Rowan Coleman bych si celkem ráda něco přečetla, tak uvidím, jestli to bude tahle nebo jiná :) Každopádně se těším na recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Rowan četla jednu knihu a byla moc pěkná, byť jsem potom zjistila, že ji čtenáři řadí spíš k těm slabším od autorky. Leni děkuji a měj se moc hezky :)

      Vymazat
  2. Brezen je teprve chvili. Tak rozbaluj, hlavne ze je co rozbalovat.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj Sabi, udělala jsem obří objednávku na Beletrii, takže rozbalovat se bude :))

      Vymazat
  3. Všichni jsme utkáni z hvězd mi v tejdnu dorazilo taky. Trošku se toho tématu bojím, ale tak... přinejhorším si pobrečím. :) Ty fonty dopisů uvnitř se mi moc líbí. Na Návraty domů už jsem taky koukala, ale nakonec jsem po ní nesáhla. Obálka je ale fakt moc hezká. <3 Ať tě ani jedna nezklame. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na Rowan moc těším. určitě to bude silný příběh. A to grafické zpracování je opravdu povedené. U Návratů mě vážně dostala obálka, tak doufám, že ani obsah nezklame :)

      Vymazat
  4. Doufám, že se nám Všichni jsme utkáni z hvězd bude líbit i přes smutnou tematiku. :-)
    Druhá kniha vypadá také moc hezky.
    Užij si čtení, Šárko. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tu první knihu bych si moc ráda přečetla, asi to bude silný příběh. A druhá kniha má opravdu krásnou obálku :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že novinka od Rowan bude určitě silný příběh. A ta obálka u druhé knihy... no prostě kouzelná ♥

      Vymazat
  6. Neznam ani jednu knihu. Ale preji pekne cteni .-)

    OdpovědětVymazat
  7. Všichni jsme utkáni z hvězd vypadá dobře, ale bude to asi hodně smutné :( Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, smutné to svým způsobem nejspíš bude, ale i přesto se hodně těším.

      Vymazat
  8. Krásné kousky, přeji ať se obě líbí. Budu se těšit na recenze. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥