čtvrtek 31. srpna 2017

Knižní přírůstky – srpen #4

Přeji vám všem krásný večer :)

Mám tady článek s posledními srpnovými přírůstky. Myslela jsem, že tyto recenzáčky dorazí až v září, ale přispíšily si. Dostala jsem je od Euromedie a jsou to tyto dvě krásky.


Tichou modlitbu jsem si rozhodně chtěla přečíst. Četla jsem od autorky obě předchozí knížky, a přestože to pro mě nebyly úplně wow pecky, ale bavila jsem se, chtěla jsem samozřejmě zkusit i třetí.

Tichá modlitba – Angela Marsons
Ztratily se dvě. Vrátí se jen jedna. Ti druzí mají smůlu. Jejich holčička zemře… Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich rodiny tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska jim však vyrazí dech – nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život svého potomka. V tu chvíli se do případu vkládá Kim Stoneová a její tým. Zdá se, že tentokrát budou mít co do činění s neobyčejně krutými zločinci. Klíč k případu však nejspíš tkví v temné rodinné minulosti. Čas se však krátí a Kim nechce dopustit, aby něčí dítě zaplatilo za chyby dospělých nejvyšší cenu…


U knihy Virginie Grimaldi mě na první pohled zaujala líbivá obálka a také jméno autorky. Tak jsem se pídila po anotaci a řekla jsem si, že by mě možná tenhle román mohl bavit. Takže... Uvidíme :)

Pochopíš, až budeš velká – Virginie Grimaldi
Dvaatřicetiletá Julia určitě nesnila o tom, že by i jen dočasně chtěla pracovat jako psycholožka v domově seniory; zvolila tu možnost jako útěk od ztráty v rodině a hlavně útěk od partnera, který ji zklamal. O životě mezi starými lidmi si iluze nedělá, avšak stačí pár týdnů a sblíží se s nimi i se svými kolegy, jako by našla novou rodinu. K pocitu naplnění a štěstí jí zbývá už jen krok – jenže, jak se říká, kovářovic kobyla chodí bosa, a tak Julia musí zapracovat také na sobě a překonat strach z nové lásky… Román vás vtáhne do světa pestrých a živoucích postav, v němž se každý den servíruje tak vydatný i osvěživý koktejl slz a smíchu, že vám bude líto ho dopít.


Četli jste některou z knih? Zaregistrovali jste už zmíněnou autorku druhé knížky? Určitě mi napište.

Krásný večer vám všem a čtěte :)

Vaše Šárka ♥

6 komentářů:

  1. Tichou modlitbu ti závidím :-) Knížku si chci taky pořídit, v Ďábelských hrách jsem konečně Kim přišla na chuť, ale budu zvědavá na tvou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá. Němý křik i Hry se mi líbily, ale úplně paf jsem z toho nebla, ovšem i tak mě autorka baví a jsem zvědavá, jestli třetí bude zas o chlup lepší :)

      Vymazat
  2. Užij si čtení Šári. Já byla z Tiché modlitby docela zklamaná, recenzi mám sepsanou a bude brzy, tak to tu nebudu rozpitvávat, ale obecně bych to shrnula jako naprosté nevyužití strašně slibného námětu. Snad se Tobě bude líbit víc, doufám! Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj, tak to mě ta Modlitba teda mrzí, no jsem zvědavá, co budu říkat já :) Hezký den, Kristý :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥