úterý 14. května 2019

Veletržní knižní úlovky – nákupy a dárečky


Krásný pozdní večer, přátelé :)

Ještě než půjdu spát, sepíšu vám článek o veletržních úlovcích. Nebudu vám tedy vkládat anotace, protože knih je tolik, že by to byl článek dlouhý až na půdu. Navíc anotace si každý může vyhledat podle toho, která kniha ho zaujme.

Letos jsem se na veletrhu pěkně urvala, jak vidíte v úvodní fotce. No, stalo se. Naštěstí jsem se šetřila alespoň v dubnu. Přírůstky budou taky brzy. Ale zpět k veletrhu. Ano, přivezla jsem si letos opravdu horu knih, ale nezačnu nákupy, začnu dárečky od kamarádek.


Největší dárečkový blázínek je Danuška Goliášová ♥ Ke knížce Klíč k minulosti mi přidala ještě úžasný šáteček, luxusní bonbony, záložku, ještě jednu malou knížečku a takový sáček k přípravě nápoje. Doufám, že jsem na něco nezapomněla. A vidíte to jo, odolala jsem a bonbony nezblajzla, abych je ještě mohla vyfotit. Ale pak jsem je hned načnula.

Od Katušky jsem dostala dvě knížky. Hodně jsem zvědavá na knihu z Metafory Zničím tě a vezmu si, co je mé. Druhou knihou je Den kdy jsem tě ztratila.

A od Sabinky jsem dostala krásné balení čajíku, mydélko ve tvaru srdíčka a záložky.



Holky moje, všem vám moc a moc za dárečky děkuju, jste zlatíčka ♥♥♥

No a teď se vrhneme na knihy, které jsem si na veletrhu koupila. Nejvíc jsem pochopitelně nakoupila ve slevách v Euromedii, takže já po půl hodině na veletrhu měla plný batoh. Jo, původně jsem měla celkově ještě o knížku navíc, ale potom jsem zjistila, že to bude červená knihovna, tak ta už putovala dál.


Osamělost prvočísel jsem si chtěla koupit už dávno. Dost jsem o knize slyšela, tak jsem zvědavá, jak mi sedne. Čtení o různých hereckých hvězdách či známých osobnostech mám ráda, takže proto Hana Vítová. A nevzít Návrat z pekla za 49,-? To by byl hřích.


Případ Amelia jsem kdysi četla, je to skvělá kniha, ale doma jsem ji neměla, takže jsem ji hned čapla. Přítelkyni smrti chci taky dlouho vyzkoušet a Tess Gerritsen je záruka kvality.


Čas odejít jsem už taky četla, ale doma jsem ji neměla, takže tuto krásku za 59,- jsem brala okamžitě. Od Sandry Brown jsem zatím kupovala jen napínavé příběhy, tak tentokrát jsem sáhla po romantice. Doufám, že to nebude sladké až moc. Joy Fielding beru také většinou vždy, přestože si už nějakou dobu dávám od autorky pauzu. Přečetla jsem od ní víc než 10 knih a potom mi to přišlo už hodně podobné, tak jsem si řekla, že si dám dobu odstup. Od S. J. Watsona jsem četla první knihu, byla moc dobrá, takže jsem sáhla i po jeho další.


U stánku Hostu jsem si koupila Tiché roky od Aleny Mornštajnové, abych si je mohla nechat od autorky podepsat. Měla jsem je stejně v plánu, ale s věnováním je to přece lepší. A paní Mornštajnová je pro mě PANÍ spisovatelka. 

U Moby jsem si koupila knihu Hany Marie Körnerové Minutu na rozloučenou.



Nejvíc, co jsem kdy investovala do knihy, bylo asi právě teď na veletrhu v případě knihy kreslířky Marie Brožové Zakleté víly. Ale ta kniha za ty peníze stojí. Je nádherně zpracovaná, plná autorčiných obrázků a já se těším, jak si každý měsíc přečtu příběh jedné víly.


Paní Brožová nám do knihy napsala i věnování, a když jsme si je potom s holkama porovnávaly, zjistily jsme, že máme každá jiné, což je úžasné ♥


Tady vám zanechám i anotaci.

Zakleté víly
Inspirativní příběhy dvanácti tvůrčích žen, které se rozhodly vytvářet své vlastní cesty. Ve spojení s barevnými obrazy Marie Brožové přinášejí sílu překonávat překážky a odvahu poradit si i ve složitých životních situacích.

Spolu s knížkou jsem si koupila také několik pohledů. Teda já si nejdřív koupila jen pohledy. Ale potom jsem si od Sabinky knížku půjčila, abych do ní nakoukla a bylo rozhodnuto, mazala jsem ke stánku paní Brožové podruhé a knihu si koupila. Braly jsme s Danuškou poslední dva výtisky.

U jednoho stánku jsem si koupila ještě tyto tři vtipné retro pohlednice.


Edičáky jsem nesbírala, dovezla jsem si pouze od Hostu a dovezla jsem si číslo časopisu Page. A to je všechno. No, já myslím, že to stačí, že? Pěkně jsem se pronesla a příště to opravdu jistí kufr na kolečkách. Přece jen mi není dvacet, že jo, a moje tělo snese jen jistou zátěž :)))

Vždycky si říkám, že veletrh není o nákupech, ale především o lidech, setkání a tak. No letos to bylo  i o óbr nákupech.

Kolik knih jste si dovezli vy? Určitě mi napište.

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. To je nádhera, Návrat z pekla jsem taky chtěla, ty jo to je cena ....muselo to být úžasné. Měli by s tim veletrhem putovat i k nám na Moravu 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že nějaký veletrh bývá v Ostravě, ale jací vystavovatelé tam jezdí, to vůbec nevím. Jinak ty ceny byly mazec, ale příště fakt kufřík na kolečkách :))

      Vymazat
  2. To je tak hezké.....Krásné dárky a super úlovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, všechno bylo úžasné, musíš se do Prahy někdy vypravit, třeba s Danuškou Goliášovou, ta jezdí také zdaleka, takže bude vědět o ubytování, abys nejela na otočku.

      Vymazat
  3. Mas krasnou hromadku. Cas odejit jsem taky sbalila, jinak jsem mela docela smulu. Alespon na vyprodej u Euromedie. Tak jsem si napravila chut jinak :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá kupa knížek! :-) U Hostu jsem si také pořídila Tiché roky a pak si ji od autorky nechala i podpsat. Ke knize jsem se zatím nedostala, ale doufám, že to brz napravím. :)
    A od Fieldingové jsem si koupila ve výprodeji tři knihy, které jsem doma ještě neměla, tak snad se mi budou líbit. :)

    Celkem jsem si dovezla 5 knih + 1 pro kamarádku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že Fieldingová se líbit bude, já už měla ty, co byly ve výprodeji, tak alespoň jsem netáhla další úlovky :)) Na Tiché roky se zatím taky chystám.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥