pondělí 29. července 2019

RECENZE – Mami, přidej!

Autorka: Barbora Vajsejtlová
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2019
Počet stran: 360
ISBN: 9788026714552

... aneb Jak se (ne)stát super matkou... 

Anotace:
Je jí skoro čtyřicet, má dvě děti, lehkou nadváhu, práci, kterou nenávidí, a pocit, že se s tím nedá vůbec nic dělat (tedy ne s těmi dětmi). Ženy v jejím okolí jsou na tom podobně, i když každá z nich pojímá mateřství jiným způsobem. Jaké máte šance, když toužíte být alespoň ucházející matkou, a přitom nechcete, aby náplní vašeho života byly jen děti? A dá se krize středního věku překonat běháním?

Čtyřicítka na krku, práce redaktorky, která ji právě úplně nenaplňuje, ba naopak, chaotická rána se dvěma dětmi, několik kil navíc, uklidňovák v podobě sklenky vína... Takový je život naší hlavní hrdinky. Lze být vynikající matkou, jedničkou v práci, prostě vše výborně zvládat a nezbláznit se z toho?  Ona si myslí, že ne. Až když pozná dokonalou Kláru, vždy upravenou, s výstavní postavou, vždy výbornou hostitelkou na večírcích, zapochybuje. Umíní si, že alespoň zhubne a začne běhat. Jednoho dne potká na své běžecké trase Kláru a domluví se, že budou běhat spolu. Postupem času se ukáže, že ne vše je takové, jak na první pohled vypadá. Dokonalost zkrátka neexistuje.


Knížka Mami, přidej! je jedním slovem perfektní. Pokud máte děti, začíná vám na hřbet klepat střední věk, v příběhu se najdete a ne jednou. Kniha je psaná vtipně, ale ne tak prvoplánově, jak to občas bývá, nýbrž s takovou lehkostí, prostě se do příběhu hlavní hrdinky vžijete naprosto okamžitě a budete si připadat, že popisuje váš život, vaše bláznivá rána, školní besídky s vašimi dětmi a podobně. Příběh je vtipný od začátku do konce a já měla co dělat, abych se nesmála nahlas třeba při čtení ve vlaku. A víte, že jsem občas uvěřila, že bych také mohla běhat? Zatím jsem se k tomu nedopracovala, ale jednou třeba... Kdo ví...

Pokud máte chuť na něco lehkého, vtipného, čistě ze života a bez přibarvování, sáhněte po této knížce od Barbory Vajsejtlové. Ode mě má velké doporučení. Velké plus dostává i moc povedená obálka.

O autorce:
Barbora Vajsejtlová vystudovala psychologii a žurnalistiku na MU v Brně. Pracovala například v redakcích Aktuálně.cz, iDNES.cz, či Žena a Život.


Hodnocení: 98%

Za poskytnutí recenzního výtisku velmi děkuji autorce Barboře Vajsejtlové. Knihu můžete zakoupit zde.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář ♥