čtvrtek 10. března 2016

Knižní přírůstky 20

Všem přeji krásné čtvrteční odpoledne :)

Víkend se již nezadržitelně blíží, počasí se nám také trošku vylepšilo a já mám pro vás dnes rozbalovačku. Chystala jsem se spíš na recenzi knihy Neviditelná zranění, mám ji už na papíře sepsanou, ale bude zítra, protože nějak nestíhám. A rozbalovačka pro mě byla rychlejší. Ale zítra bude recenze určitě  a chystám také na knihu Děti školkou povinné, chybí mi k dočtení pár stránek. Takže bude možná také zítra, nejpozději v pátek.

Ale zpět k rozbalovačce. Včera jsem si vyzvedla balíček z buxu a strašně jsem se těšila, až ho rozdělám. A musím vám říct, že jsem byla pěkně rozladěná, naštvaná, otrávená a taky mi to bylo líto. A cože vlastně? 



Přišly mi tyto čtyři krásné knihy. Tedy... mohly by být krásné, kdyby... Dvě z nich jsou opatlané na zadní části od lepidla, nejspíš stržená cenovka, ale lepidla do půl stránky, takže, s prominutím, hnus. A kniha Kniha duší má proražený přebal a hned krásně vepředu, aby to nešlo přehlédnout. Navíc je to proražené až do vazby. Takže jediná Simona Monyová je bez vady. Ještě to lepidlo bych zkousla a nebo kdyby šlo o výprodejovky, přežila bych i ten přebal. Občas se nějaké chybky najdou, ale prostě u výprodejovek za pár korun to neřeším. Ale Kniha duší je za plnou cenu a to mě pěkně štve. No napsala jsem do Knižního klubu, jsem zvědavá, co mi řeknou. Posílat zpět se mi to nechce, ty náklady na poštu se fakt nevyplatí. No jsem pěkně naštvaná no :( Musela jsem si vám postěžovat :)


A konečně tedy k jednotlivým knihám.

Tajemství sedmého syna - Glenn Cooper
Devět Newyorčanů obdrží během několika květnových a červnových dnů roku 2009 nenápadnou pohlednici z Las Vegas. Je na ní nakreslena rakev, k ní připsáno jejich jméno a datum úmrtí. A to se i vyplní. Policie začne okamžitě pátrat po sériovém vrahovi a na případ nasadí dvojici zvláštních agentů FBI Willa Pipera a Nancy Lipinskou. Hledání jakéhokoli spojení mezi oběťmi se však záhy octne ve slepé uličce a nikdo netuší, kdo a kdy bude další na řadě v takzvané kauze Posledních dnů.
Kdesi v Nevadě však žije člověk, který pohlednice odeslal. Člověk, který zná tajemství střežené už několik desítek let v záhadami opředené Oblasti 51. Tajemství objevené v polovině minulého století na jednom britském ostrůvku v podzemí benediktinského kláštera. Tajemství, které se zrodilo sedmého dne sedmého měsíce roku 777 a jehož prozrazení by nenávratně změnilo osud celého lidstva…


Kniha duší - Glenn Cooper
Tajemství sedmého syna, napínavý thriller o sériovém vrahovi Posledních dnů a záhadami opředené Knihovně, se sice dočkal překvapivého rozuzlení, příběh středověkých rukopisů zachycujících lidské zrození a smrt však pokračuje v neméně strhujícím románu Kniha duší. V londýnské dražební síni se jednoho dne objeví chybějící svazek pro rok 1527 a zvláštní agent FBI Will Piper je zatažen do jeho hledání. Z minulosti knihy se tentokrát vynořuje konkrétní příběh: vystoupí v něm William Shakespeare, Jan Kalvín či Johannes Nostradamus a jeho proroctví...


Knihy jsem si objednala proto, protože doma mám už z výprodeje Desátou síň, tak jsme chtěla i dva předešlé kousky. Ale ta Kniha duší mě s tím přebalem fakt míchne :(

Dále jsem si objednala knihu Pět dní od Julie Lawson Timmer. Mám ráda silné příběhy, jen jsem tedy četla, že se kniha hemží chybami, no snad to přežiju.

Anotace:
Strhující příběh o lásce, přátelství, odpovědnosti, odvaze, o síle vzepřít se ranám osudu. 
Zbývá pět dní - pět dní do fatálního rozhodnutí, jež ukončí utrpení hlavní hrdinky, ale ovlivní i život její rodiny a přátel. Sebevědomá, ctižádostivá právnička Mara jednoho dne zjistí, že trpí nevyléčitelnou Huntingtonovou chorobou, která postupně ničí nejen její tělesnou schránku, chování a vzhled, ale především její intelektuální schopnosti. Dá si slib, že vydrží do chvíle, kdy už nebude moci žít důstojně a stane se pro svou dceru a manžela i pro rodiče nesnesitelnou přítěží. Není to snadné rozhodnutí, ale Mara je odhodlaná slib dodržet a na osudovou chvíli se systematicky připravuje.
Na internetu se virtuálně sblíží se Scottem. I on stojí před bodem zlomu. I jemu nemilosrdně běží čas a blíží se chvíle, kdy se bude muset rozloučit s chlapcem, o nějž se společně se svou ženou staral, když si chlapcova matka odpykávala trest ve vězení.


A poslední knihou je Krotitelka snů od Simony Monyové. Od autorky si chci už dlouho nějakou knihu přečíst, tak jsem zvědavá, jak mi sedne :)

Anotace:
Také bojujete s nadváhou, nedostatkem času a neposlušností vlastních dětí? Váš muž si našel milenku, co připomíná tyčku k fazolím a vaše ňadra jsou důkazem, že zemská přitažlivost skutečně existuje? Život vám přistřihl křidýlka, a vy netušíte jak dál? Třetí vydání nejúspěšnějšího románu Simony Monyové vám ukáže cestu.


A cestou městem Pardubice jsem se ještě stavila v Levných knihách a koupila jsem si tuto detektivku, kterou jsem měla již vyhlédnutou. Tuším, že Veronika Černucká na skupině o knihách psala, že autor píše dobře... jestli jsem to teda nepopletla :D

Neboť jejich je království nebeské - Kjetil Try
Komisař Lykke vyšetřuje v předvánočním shonu svůj dosud nejsložitější případ Blíží se Vánoce a známý divadelní herec Reidar Dahl sklízí na jevišti aplaus za vynikající provedení Josefa ve Vánočním evangeliu. Druhého dne jako by se po něm slehla zem. Policie v jeho mrazáku objeví dva úhledné balíčky s hrůzným obsahem. Je zřejmé, že herec byl zavražděn. Jaký však byl motiv vraždy a kam se podělo jeho tělo? Záhadná zmizení pokračují a komisař Rolf Lykke se obává, že další obětí by mohl být chlapec narozený na Štědrý večer...


Knížku nemám vyfocenou, tak přidávám jen obrázek z buxu :)

Znáte některé z knih, četli jste? Moc se těším na vaše komentáře a já půjdu dočíst Dítě školkou povinné :)

Mějte se krásně :)

Noel ♥




31 komentářů:

  1. Chápu tvoje naštvání :/ mě tohle taky vždy vytáčí, když mi přijde nějak poškozená kniha. Pak dej vědět, co ti z buxu odepsali. Celkem by mě zajímal jejich přístup. Já jsem třeba teď řešila, že mi z Bookdepository nepřišel jeden balíček. Trvalo to dlouhou dobu, tak jsem jim napsala a oni mi hned napsali, že mi to pošlou znovu. Prostě skvělý přístup :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá, co mi napíšou. Zatím jsem s nimi nikdy neměla problém, tak snad budou nějak vstřícní, uvidíme :)

      Vymazat
  2. Těch poškození je mi líto.. zrovna tak krásné knihy. Bohužel se mi to taky stalo u pár knih, ale nedá se nic dělat.. Snad se ti aspoň knihy budou líbit obsahově, když na obalu to má šrámy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To lepidlo člověk přejde, možná to půjde i nějak odstranit, ale toho přebalu je mi líto. Balíček přišel v pořádku, takže takto poničenou knihu už dali dovnitř, což mi vadí nejvíc. Jinak věřím, že obsahově budou pěkné :)

      Vymazat
  3. Hezké přírůstky :) Ta proražená Kniha duší mě mrzí, rozumím Ti - dáváme na knihy obrovský pozor a pak nová kniha dorazí poničená... Obsah si ale určitě užiješ :)
    Jinak podobnou zkušenost s buxem má hodně lidí. Já na to chystám samostatný článek, protože i moje objednávka byla taková trochu zvláště řešená.
    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No já z buxem měla právě dosud dobré zkušenosti, tak jen doufám, že to byla výjimka, protože mám v zásilkovně další objednávky :) Tvůj článek si potom ráda přečtu :)

      Vymazat
  4. Myslím si, že s buxem nebude žádný problém a knihy Ti vymění a pošlou peníze na účet za poštovné, co budeš platit :). Taky mě vždycky mrzí, když mi přijde poškozená kniha. Jsou to další starosti navíc :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, já zatím nic takto řešit nemusela, vše bylo vždycky v pohodě. Zamrzí to a ještě starost navíc, jak píšeš :(

      Vymazat
  5. Poškozené knížky zamrzí :( Občas je kupuji takhle záměrně, nějaká menší vada obálky při výprodeji mi nevadí, ale jestli to je za plnu cenu..No snad se to vyřeší :) Ale přeji ti aspoň hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Přesně tak, z výprodeje bych to vůbec neřešila.

      Vymazat
  6. Hezké přírůstky, škoda těch průšvihů kolem. Lepidlo z knih třeba nějak dostaneš, ta díra je ale velmi nemilá :( Snad se k tomu alespoň obchod nějak rozumně postaví... mimochodem, pokud bys ty knihy vrátila, tak ti obchod musí vrátit obě poštovné.
    Děkuji za tip na Neboť jejich je království nebeské, určitě se na něj v LK podívám :)
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že to lepidlo nějak dám dolů, no ta poškozená dírou mě mrzí víc. Tak snad to nějak KK vyřeší :)

      Vymazat
  7. Ani sa ti nedivím :). Tiež by som bola naštvaná, keby mi poslali poškodené knihy. Mne sa to na šťastie ešte nestalo a dúfam, že ani nestane, pretože ja som taký perfectionista na knihy, že by ma asi porazilo. :) Pekná chvastačka, prejem príjemné čítanie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Co se knih týče, taky jsem puntičkář a mrzí mě každá vada. Přece jen každý chce mít tu svou knihu bez poskvrnky :) I když třeba u těch zlevněných na to tolik nehledím, protože do toho jdu s tím vědomím, že nějaká vada se může objevit. Ale stejně... :D

      Vymazat
  8. Krásné přírůstky a snad se poškození nějak vyřeší :/
    Snad Ti to nezkazí čtení a knihy se Ti budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda, ale snad to nějak dopadne. Každopádně se na knihy těším :)

      Vymazat
  9. cetla jsem Pet dni a hodne me to dostalo, tak at se taky libi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Těším se na ni, mám ráda takové silné příběhy ze života :)

      Vymazat
  10. Krásné knihy, a snad se to nějak vyřeší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, děkuji, už se mi dnes ozvali z Euromedie, tak jsem moc ráda, že zareagovali tak rychle :)

      Vymazat
  11. Hezky obsah balicku:-)snad se poskozeni knih vyresi, prece jenom prorazeny prebal se mi zda trosku moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, hned dnes se mi ozvali, že knihy budou vyměněny, tak jsem ráda :)

      Vymazat
    2. Skvela zprava, hned je den krasnejsi vid, preji hezke cteni :-)

      Vymazat
    3. Jani, tak to rozhodně, měla jsem radost :) A děkuji :)

      Vymazat
  12. Jsem moc ráda, že z Euromedie rychle zareagovali, dnes ráno jsem už od nich měla email, že knihy budou vyměněny, tak jsem moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  13. S poškozenou knihou jsem měla problém jen jednou - došla mi knížka, která měla natrženou stránku, narazila jsem na to při náhodném listování. Vše se ale rychle vyřešilo - knihu jsem poslala na reklamaci, dostala jsem zpátky poštovné a obratem mi poslali novou knihu, kde už vše bylo v pořádku. Tak budu držet palce, ať to i u tebe má podobně šťastný konec :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. věřím, že to dopadne dobře, s Knižním klubem jsem nikdy neměla problém :)

      Vymazat
  14. Z poškozené knihy bych taky rostla, naprosto tě chápu. Jinak to ale vypadá na moc pěkné přírůstky, tak snad to obsah vyváží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihy mi vymění, takže jsem za to moc ráda :) Ani jsem nečekala tak rychlou reakci na můj email. To mě potěšili :)

      Vymazat
  15. Hm... tak první dvě a ta poslední by mě nalákaly. :) Asi budu muset ty vaše (hlavně tvůj, Marcelky a Lucky) :) blogy přestat číst. :D ale to nevydržím.... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hrozné, já taky sbírám tipy na oblíbených blozích a na YouTube a nevím, kdy to přečtu :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥