pondělí 14. března 2016

Měsíční shrnutí - únor

Přeji vám všem krásný začátek nového týdne :)

Dnes mám pro vás měsíční shrnutí za měsíc únor. Dávám ho sice zase v polovině měsíce, ale říkám si, že už to tak asi nechám i v dalších měsících. Začátkem měsíce publikuji přečtené knihy za uplynulý měsíc, takže to shrnutí s novými knihami, které přibyly do mé knihovny nechám asi nastálo na polovinu měsíce.

A teď už k samotnému shrnutí. Něco málo ještě k přečteným knihám. V únoru jsem dočetla rozečtenou knihu Anděl smrti od Richarda Skláře a přečetla dalších pět knih... Izolovaného od Sebastiana Fitzka, Pod hvězdou bláznů od Jarmily Pospíšilové, Tati, prosím ne! od Barbary Naughton, Kraj padavých větrů Jörga Maurera a Z nebe do ráje od Sophie Bérard. Takže jsem spokojená. Plnit knižní výzvu se mi zatím daří :)


Na všechny knihy jsou recenze, které naleznete v sekci zde.

Nejlepší knihou měsíce pro mě byl asi možná Izolovaný, i když i Z nebe do ráje se mi moc líbilo.
A nejhorší knihou jednoznačně Kraj padavých větrů. Autorův styl mi vůbec nesedl. Je prostě zvláštní.

A teď šup šup k novým knihám. Sešla se mi zase pěkná hromádka... 23 kousků. To je šílené. Ale tentokrát bylo i hodně recenzních výtisků, které se mi nashromáždily.


Tyto knížky jsem si objednala na bux.cz :) Pět z nich bylo ve výprodeji, takže se nedalo odolat prostě. Znáte to :)


Joy Fieldingová je moje oblíbená autorka, obě knihy už jsem v minulosti četla, ale poslala dál a teď jsem si prostě řekla, že je chci mít doma, takže jsem objednala podruhé :D No, blázen :D A i další knihy jsem si prostě musela vzít :)

Dům U Tří borovic - Hana Marie Körnerová
Francouzský venkov na konci 19. století. 
Prostředí plné pověr, předsudků, klepů a nedůvěry k „přivandrovalcům“. Zanedbaný statek, na němž bez nadšení hospodaří bývalý právník André Trevillon s hrstkou služebnictva a postiženým synem. Tak vypadá místo, kam se v tísni uchýlí mladá žena prchající z ohroženého domova. 
Alžběta zpočátku hledá jen dočasný azyl, netouží zasahovat do života místních lidí, ale je natolik odlišná, že se brzy stává terčem útoků. Má dost odvahy, aby se ubránila a zároveň tím zcela změnila život lidí na statku. Napovrch však vyplouvají stará tajemství a přes všechnu Alžbětinu snahu se neodvratně schyluje k tragédii…

Odplata - A. Roslund, B. Hellström
Johna Schwarze zadrželi poté, co na trajektu plujícím z Finska kopl zničehonic přímo do obličeje jiného muže. Něco tu ale nehraje. Co je vlastně člověk, který si říká John Schwarz, zač? V USA mezitím proklíná Edward Finnigan svůj osud. Nenalezne klid, dokud nebude potrestán vrah jeho dcery. Pachatele měli popravit na elektrickém křesle, ale zvláštní shodou náhod k tomu nedošlo. Policejní komisař Ewert Grens ve Švédsku vyslýchá Johna a zprvu vůbec nechápe, co se před jeho očima odehrává. Zdá se, že ve hře je vysoká politika a zároveň spiknutí. A – stejně jako v Boxu 21, předchozím thrilleru autorské dvojice Roslund & Hellström – i sžíravá, zoufalá touha po pomstě.

Šepot vzdálených chvil - Kate Mortonová
Edie Burchillová dostane nečekaný dopis a vydává se do Milderhurst Castle, vznosného, ale chátrajícího sídla, kde žijí neprovdané sestry Blytheovy. S nimi a s jejich stárnoucím otcem zde před padesáti lety během druhé světové války Ediina matka strávila po evakuaci z Londýna část dětství. Starší sestry Blytheovy jsou dvojčata a většinu svého života zasvětily péči o nejmladší sestru Juniper, která se nikdy nevzpamatovala z psychického šoku, který utrpěla v roce 1941, kdy ji opustil snoubenec. 
Eddie pomalu začíná rozplétat matčinu minulost, v kamenných zdech Milderhurstu se však skrývají ještě mnohem větší tajemství… Co všechno se vlastně před oním půlstoletím stalo?

Další knihy jsem si objednala na Dobrých knihách. Černý úsvit mám vlastně zdarma, vyhrála jsem od DK 300Kč slevu na nákup. A další dvě jsem si k tomu přidala.


Černý úsvit - Cilla a Rolf Börjlindovi
Poslední případ Olivie Rönningové a Toma Stiltona. Na pískovišti u domu v jižním Švédsku je zavražděna malá holčička, která se do Švédska dostala adopcí. Děsivý a nepochopitelný čin se nedaří objasnit a brzy se ve Stockholmu objeví další mrtvé dítě, chlapec Aram. Obě děti byly zabity stejným způsobem. Vraha se nedaří vypátrat a nikdo neví, kdy a kde udeří znovu. Tým vyšetřovatelů pracuje s verzí rasového motivu a objevují se souvislosti, které tuto teorii podporují, ale potom vyšetřování nabere nečekaný směr, sahající daleko do minulosti...

Tampa - Alissa Nutting
Celeste je šestadvacetiletá středoškolská učitelka. Její zálibou jsou nezletilí studenti. Při výběru ideálního kandidáta má určitá kriteria: Nesmí být moc sebevědomý. Nesmí mít vysportovanou postavu. Nesmí mít akné. A brzy se její představy splní… Kritika román ohodnotila termínem „sexuálně explicitní“, autorka dopodrobna popisuje všechny sexuální scény. Zároveň nastoluje jízlivou otázku: Kdo by v patnácti dokázal odolat svodům atraktivní učitelky?

Další tři knihy jsem objevila v Pardubicích v antikvariátu. Teď neplač jsem zatím nečetla, tak jsem na ni zvědavá.


Teď neplač - Joy Fieldingová
Bonnie je už pět let šťastně vdaná, vyučuje na střední škole a stará se o tříletou dcerku i svého šarmantního manžela. Pokojná rodinná idyla však skončí v okamžiku, kdy zavolá manželova bývalá žena Joan, těžká alkoholička, že Bonnie a její dcerce hrozí nebezpečí. Bonnie ji nebere vážně, ale slíbí, že se s ní sejde. Když dorazí na sjednanou schůzku, najde však Joan mrtvou a v té chvíli se Bonnie zhroutí svět. Nejenže ji policie podezřívá z vraždy, ale je si téměř jistá, že jí samotné někdo usiluje o život. Navíc se do jejího domu nastěhují dvě nevlastní dospívající děti s hroznýšem královským a manžel se chová čím dál podivněji. Aby toho nebylo málo, objeví se její bratr Nick, který strávil několik let ve vězení a s nímž Bonnie přerušila styky. Je Nick opravdu zločinec, který jí chce ublížit, nebo přítel, jakého v této těžké chvíli potřebuje? Existuje vůbec někdo, komu může věřit?

Další dva přírůstky mám z Levných knih. Na Červený vrch jsem si brousila zuby dlouho, i když tento žánr jde v podstatě mimo mě. No uvidím, když mě nechytne, věnuji dceři :)


Červený vrch - Jamie McGuire
JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT? Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie. Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch. Román Červený vrch vás uchvátí od první stránky a nepustí až do omračujícího závěru. Autorka bestsellerů Jamie McGuire se zde předvedla v nezapomenutelné formě.

A poslední knihy jsou recenzní výtisky. Tento měsíc se mi jich sešlo opravdu hodně :) Všechny jsou již přečtené a zrecenzované. A všechny recenze si samozřejmě můžete přečíst na blogu.


Neviditelná zranění - Věra Fojtová
Neviditelná zranění jsou příběhem dvou mladých lidí, do jejichž osudu krutě zasáhla válka.
Rút je šestnáctiletá dívka, která je společně se svojí matkou zařazena do transportu a místo toho, aby chodila do tanečních a prožívala své první lásky, prožije rok života v Terezíně, kde se setkává s Ervínem, dvaadvacetiletým mladíkem a milovníkem žen. Zde se jejich osudy rozdělí a Rút prožívá další válečné útrapy. Po válce se oba setkávají, ale Ervín už je jiný. Jen on totiž zná své strašlivé tajemství…

Spálená obloha - Gilly Macmillanová
Stačí jen okamžik – a život se změní v peklo. A umí ho vykreslit nejen Gillian Flynnová... 
Rachel Jennerová zůstala na moment pozadu. Od té chvíle se její osmiletý syn Ben pohřešuje. Avšak co se vlastně onoho osudového odpoledne na jejich procházce v lese stalo?
Rachel se zhroutí svět, navíc proti sobě poštve téměř celou veřejnost. Ani spolupráce s policií neprobíhá zrovna ideálně. 
Ubíhají minuty, hodiny, dny... neúprosně ukrajují šanci, že Ben je ještě naživu. Že se najde. A vrátí se zpět.
Rachel zjistí, že nikomu nemůže věřit. Dá se však věřit Rachel?
Sugestivní, originální psychothriller – bestseller vycházející v sedmnácti zemích – je určen všem, komu utkvěla v paměti atmosféra románů Ostré předměty a Temné kouty.

Takže jak vidíte, stále se mi nedaří nenakupovat. Je to hrůza, zhouba, mor a nemoc :D

Máte také některé knihy doma? A kolik se vám jich povedlo minulý měsíc nashromáždit? Napište mi do komentářů, budu se moc těšit :)

Mějte se krásně, počasí je nádherné, tak užívejte sluníčka a večer s dobrou knihou :)

Ahoj Noel ♥


12 komentářů:

  1. Veľmi pekný článok :) Páni! Toľko prírastkov ? To ti závidím! :D Prajem príjemné čítanie. :) Teším sa na recenzie týchto kníh. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, ale potřebuji nutně přestat nakupovat :) Ale nějak mi to nejde uskutečnit :D

      Vymazat
  2. No pane jo...pekne prirustky a dost precteno. Od Fieldingove jsem cetla jen Potok stinu ale ten se mi moc libil.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také ho mám doma, ale zatím jsem nečetla. Od Fielding jsem četla jinak už 11 knížek, mám ji ráda, ale nechce to číst víc knih za sebou, pak to člověku přijde tak nějak podobné :)

      Vymazat
  3. Já z těch každoměsíčních hromad budu mít normálně deprese :D Moc pěkná sbírka, snad se budou všechny líbit :) A přeju ať se Ti i nadále daří plnit výzvu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to já mám taky, potřebuju tu nakupovací mánii zastavit :D Jenže to jsou pořád nějaké slevy a výprodeje... hrůza :D Ale teď mi to naskočilo i recenzáky, bylo jich hodně :) A děkuji, doufám, že budu plnit výzvu dál :)

      Vymazat
  4. Super článek!! :)
    Odplatu mám nově doma, ale ještě jsem nečetla :)
    Lásko, kde jsi? a Červený vrch jsem četla :) Jsou to skvělé knihy :)
    Mnoho z tvých přírůstků mám i na svém wishlistu, takže přeji příjemné čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Doufám, že se ke knihám... alespoň některým... brzy dostanu :)

      Vymazat
  5. Pekna hromadka novych prirustku a moc pekne kousky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná bilance přečtených knih a samozřejmě hromádka přírůstků, nad kterými se srdce směje :) Dobře víš, že některé z nich díky Tvým recenzím už obohatily můj nekonečný seznam knih k přečtení :) Přeji krásné čtení a příjemný čtvrtek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, když vás můžu inspirovat a zpětná vazba je pro mě potom velkou odměnou. I já moc děkuji a měj se moc hezky :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥