pondělí 2. května 2016

Knižní přírůstky 32

Přeji vám všem krásný pondělní večer :)

Dnes mi dorazily tři balíčky, takže pro vás mám rozbalovačku. A rovnou se čtyřmi balíčky, aby se to nepletlo :D Jeden výherní balíček tady mám totiž ještě z minulého týdne. Takže dva recenzáčky a dvě výhry.

Nejprve se tedy vrhneme na recenzní výtisky. Jeden mi dnes přišel od nakladatelství Paseka.



A je to tato kráska s nádhernou obálkou, Anna a Vlaštovčí muž od Gavriela Savita. Anotace mě hodně zaujala, o knížce jsem slyšela, že má v zahraničí moc dobré ohlasy, tak uvidím, jak se mi bude líbit.



Anotace:
Píše se rok 1939. Sedmiletá Anna, dcera profesora krakovské univerzity, se poté, co otce zatkne gestapo, náhle ocitá na světě sama. Pak se ale setká s tajemným mužem, který rozumí vlaštovčí řeči a dokáže si poradit s nepřátelskými vojáky i s celou řadou dalších problémů. Tak začíná velké dobrodružství, ve kterém mezi Annou a jejím záhadným ochráncem vznikne těsné pouto, zatímco společně putují válkou rozvrácenou zemí a vzájemně si dodávají sílu. Nebezpečí však číhá na každém kroku - a jak se má Anna přesvědčit, i tam, kde ho člověk nejméně čeká.

Další recenzní výtisk mi přišel z nakladatelství Omega.


Tentokrát je to z úplně jiného soudku. Jde o dánskou detektivku Jense Henrika Jensena Oběšení psi.



Anotace:
Niels Oxen, bývalý příslušník dánské armády, nositel nejvyššího vyznamenání, je nyní bezdomovec žijící v severozápadní části Kodani. Válečný veterán sbírá vratné láhve a žije z odpadků ze supermarketů.
V naději, že přemůže své vnitřní démony, míří bývalý člen speciálních jednotek na sever, na Jutský poloostrov, kde si zřídí tábor v lese a vede prostý život. Ale ten se brzy změní v noční můru.
Po noční návštěvě středověkého hradu na okraji lesa se stane podezřelým z vraždy jeho majitele, bývalého velvyslance a zakladatele vlivné výzkumné skupiny.
Dánská policie a zpravodajská služba přijedou nápadně brzy a dřív než má Niels čas cokoli udělat, jsou on a neortodoxní agentka Margrethe Franck zataženi do vyšetřování série záhadných vražd, které spojuje jeden prvek: oběšení psi.

Oběšení psi vyšli v Dánsku v roce 2012, dočkali se výborné kritiky a bylo prodáno více než 20.000 kusů.

A teď se podíváme, jaké knihy jsem vyhrála. 


U Basterky na blogu Knihy nekoušou jsem vyhrála Vážku od francouzského autora Michela Bussiho. Z výhry jsem měla moc velkou radost, po knize jsem totiž už pokukovala. A ještě jsem dostala ke knížce moc pěkný pohled ze Šumavy :) ♥



Anotace:
Když se ve Francii těsně před Vánoci zřítí letadlo letící z Istanbulu, vypadá to, že všichni zahynuli. Pak ale záchranáři najdou poblíž letadla živé miminko. Jenže na palubě letadla byly dvě děti v tomto věku. A protože se tak stalo v době, kdy testy DNA jsou ještě věcí neznámou, stojí policie před těžkým rozhodnutím: je miminko Lyse-Rose z bohaté a vlivné rodiny Carvilleových, nebo Emily z obyčejné rodiny Vitralových? Nakonec je dítě prohlášeno za Emily. Carvilleovi se s tím ale nechtějí smířit a najmou si soukromého detektiva, který má dokázat, že dítě patří jim. Osmnáct lét pátrá bývalý policista ve Francii i v Turecku, ale marně. Rozhodující důkaz se mu najít nepodaří. Když už chce se vším skončit, padne jeho zrak na staré noviny, kde se o případu psalo. Vše se mu náhle spojí a on pochopí, jak to bylo. Byla nalezeným dítětem Lyse-Rose, Emily, anebo bylo všechno úplně jinak a někdo celou tu dobu se všemi postavami dramatu obratně manipuloval?

A druhou knihu jsem vyhrála na blogu Scribbler a vypadá také hodně zajímavě a také mě moc potěšila. 


Jde o historický román Palác modrých delfínů autorky Brigitte Riebe.


Anotace:
Slavný mýtus o krétském labyrintu, o Theseovi a Minotaurovi
Asterios, syn královny Pasifay a mořského býka, se stane prvním knězem, který má podle věštby zachránit Krétu před zánikem.
Po zasvěcení odjíždí Asterios za matkou, která veřejně před celým dvorem prohlásí, že se vrátil její syn, zplozený z posvátného semene. Měsíční znamení na boku potvrzuje, že je tím, o němž hovořila věštba. U královny je Asteriovi představena i nevlastní sestra Ariadna, do níž se mladík bezhlavě zamiluje.
Asterios s Ikarem míří do Knossu, kde se má chlapec naučit tanec jeřábů, s jehož pomocí najde cestu do labyrintu i z něho. Tady poprvé spatří Palác modrých delfínů i obraz liliového prince, který - jak tvrdí dávné proroctví - se objeví, až se Kréta ocitne v největším nebezpečí.
Asterios vstupuje se zavázanýma očima do labyrintu, který je klíčem k nesmrtelnosti. Má se stát strážcem ohně, tím, kdo brání posvátné místo vlastním životem, ale i pověstným býkem, posledním mysteriem, které v srdci labyrintu čeká na zasvěcené.
Athéňané každoročně posílají na Krétu děti z nejvznešenějších rodin, aby odčinili úkladnou vraždu královského syna Androgea. Tentokrát je vybrán i Theseus, následník trůnu, jenž je přesvědčen, že se vrátí s bílými plachtami vítězství.
Asterios ví, že se musí Theseovi postavit kvůli Krétě i kvůli Ariadně, která mladého Athéňana svádí. Když Theseus pronikne do krétské svatyně, zjeví se mu Minotauros s býčí maskou na tváři a nenávistí v srdci…

Znáte některou z knih? Četli jste třeba Vážku nebo Palác modrých delfínů? Budu se moc těšit na vaše komentáře :)

Mějte se krásně a čtěte :)

Zdraví vás Šárka ♥


23 komentářů:

  1. Šárko, parádní přírůstky :-)
    Gratuluji k výhrám, a přeji pěkné čtení.

    OdpovědětVymazat
  2. Uplne skvele prirustky. ;) o vazce premyslim.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji příjemné čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Šárko, super prírastky. :) Prajem príjemné čítanie a teším sa na recenzie. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně nádherné kousky, na všechny, krom poslední knihy, se chystám, takže jsem upřímně zvědavá na Tvůj názor, Šári.
    Hezký zbytek večera, přeji.

    OdpovědětVymazat
  6. Šárko, blahopreji k vyhram a uzij si pekne vsechny knihy :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné přírůstky! :)
    Vážka mě láká čím dál více :)
    Pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já u tebe nestíhám sledovat tvé přírůstky :D
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přírůstků je spoustu, protože jsem prostě sysel :D Takže přírůstky rostou opravdu velmi nepřímo úměrně měsíčně přečteným knihám :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥