sobota 11. února 2017

Romantický knižní tip

Přeji krásný sobotní večer všem knihomolům :)

Jelikož jsem tento týden úplně zazdila knižní tip, přináším vám dnes jeden romantický. Ne tedy pouze jeden, ale hned pěknou hromádku. V úterý je Valentýna, a je úplně jedno, jestli tento svátek uznáváte či nikoliv, chuť na romantický příběh má ve většině případů někdy každý z nás. 

Takže pojďte se inspirovat :)

Dívka v měsíčním světle – Charles Dubow
nakladatel: Ikar

Když Wylie v dětství potkává Cescu poprvé, krásná, divoká a laskavá dívka ho uchvátí tak, že je ochoten riskovat kvůli ní pád ze stromu i výsměch dětské party. Během dospívání se jejich cesty nakrátko sblíží a o dva roky starší Cesca vypravěče svede, aby mu vzápětí unikla za dalšími dobrodružstvími a do dalších náručí. Wylieho život jako by se v příštích letech neustále točil v sebedestruktivní spirále vášnivé lásky k nezkrotné krásce z bohémské umělecké rodiny, která se opakovaně vrací do jeho náruče a zase z ní mizí. Cesca je pro něho neuchopitelným přeludem, „dívkou v měsíčním světle“, jak ji na obraze zachytil její bratr a Wylieho nejlepší přítel Aurelio. Dívkou, kterou nepřestává navzdory všem zradám a nepochopitelným únikům milovat. Teprve když Cescinu rodinu zasáhne tragédie v podobě Aureliovy nevyléčitelné nemoci, Wylie si poprvé dokáže připustit, že Cesce možná nikdy tak docela nerozuměl. Ani potom se jejich životy nepřestávají navzájem přibližovat, překrývat a znovu vzdalovat, a byť se jejich životní cesty rozcházejí, vzájemný cit trvá. Dramatické podobenství o mnoha podobách lásky, která i tak zůstává silnější než smrt...

Calendar Girl 1: Leden, únor, březen – Audrey Carlanová
nakladatel: Ikar

První díl nové erotické série, která vám zvýší tep každý měsíc v roce… Mia potřebuje peníze. Hodně peněz. Protože když je nezíská, bude to stát jejího otce život. Zapletl se s nebezpečným člověkem, který je shodou okolností její expřítel. Když jste postaveni před podobné ultimátum, nemůžete si vybírat. A tak Mia udělá, co musí – přijme nabídku své bohaté tety, která vlastní eskortní službu, a na rok se stane luxusní společnicí. Každý měsíc bude mít jiného klienta v jiném městě. Sex není podmínkou. Snadno vydělané peníze, že? Aspoň to si Mia myslí, dokud v lednu nepotká Wese. Přitažlivost a vášeň mezi nimi je skutečná a Mia se uvědomuje, že tohle je muž, o kterém vždycky snila. Jenže na konci měsíce ji v Seattlu čeká smyslný malíř Alec a v březnu bude předstírat, že je snoubenkou bohatého Antonyho…

Papírová srdce – Claire Contreras
nakladatel: Baronet

Ztratil jsem ji. Ne, neztratil. Odehnal jsem ji. Odjakživa byla moje nejlepší kamarádka. Neměl jsem se do ní zamilovat. Choval jsem se lehkovážně a jí to zlomilo srdce. Myslel jsem, že jsem se zachoval správně. Uběhly roky a teď se mnou musí pracovat. Připomíná mi, proč jsem se do ní zamiloval. Ale tentokrát udělám všechno, co bude v mých silách, abych ji už nikdy nenechal odejít.



Hledání vytouženého dne – Jennifer Probstová
nakladatel: Ikar

První díl nové série od bestsellerové autorky Manželské smlouvy. Kate Seymourová vlastní velmi úspěšnou seznamovací agenturu a nadto má zvláštní dar vycítit, kdy se ve vzduchu vznáší skutečná láska. To jí ale v nejmenším nepomůže, když do agentury vtrhne rozezlený (ale zatraceně sexy) právník Slade Montgomery. Tvrdí, že její podnik je podvod…a jestli ne, ať mu Kate pomůže najít tu pravou ženu. Problém je pouze v tom, že Kate se do něj zamilovala sama…


Dívka, již jsi tu zanechal – Jojo Moyesová
nakladatel: Ikar

Kniha byla čtenáři nominována v kategoriích Kniha roku 2015 a Obálka roku 2015 na serveru Databázeknih.cz.

Píše se rok 1916, když francouzský malíř Édouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii zůstává na památku její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Poté co městečko, kde Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samé hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv – rodinu, svou pověst i život –, jen aby mohla znovu spatřit svého muže...

O bezmála sto let později dostane Liv Halstonová od svého muže darem působivý portrét mladé ženy, který koupil za pár šupů na ulici. Posléze se ovšem ukáže, že obraz má nesmírnou cenu, a rozhoří se boj o to, kdo je jeho skutečným vlastníkem. A Livino přesvědčení o správnosti věcí podstoupí náročnou zkoušku. Stejně jako Sophie je však pevně odhodlaná bojovat za to, co má na světě nejraději...

Ve tvých očích – Nicholas Sparks
nakladatel: Ikar

Colin Hancock má za sebou divokou minulost, a přestože se snaží žít správně, stále se nad ním vznáší hrozba vězení. Maria Sanchezová, dcera mexických přistěhovalců, je jeho zdánlivý opak; úspěšná, tvrdě pracující, dokonalá. Ani jeden nehledá vážný vztah, ale náhodné setkání na deštivé silnice zkříží jejich cesty nečekaným způsobem. Silně zakořeněné předsudky nakonec nejsou tak silné jako pouto, které se mezi nimi vytvoří. Nový román Nicholase Sparkse připomíná, že ti, kdo nás dokážou vidět v nejjasnějším světle, se zprvu mohou skrývat ve stínu…

Odchody a návraty – Nora Robertsová
nakladatel: HarperCollins

Mlha nad zátokou
Vracet se domů do Louisiany tentokrát nedělá Gwen ale ani trochu radost! Vyrazila totiž na křížovou výpravu, jejímž jediným cílem je přesvědčit matku, že spisovatel Luke, kterého si nastěhovala do domu, pro ni rozhodně není dobrá partie!
Luke se všetečné Gwen nejprve rozhodne dát za vyučenou, ale netrvá dlouho, a propadne kouzlu jejích kudrlinek a velkých očí. Jenže jak ji přesvědčit, že nemá žádný důvod ho nenávidět?

Nechte lásku kvést
Před pěti roky Raven nebyla schopna se Brandovi otevřít, nedokázala mu lásku dát, vlastně ji neuměla ani přijímat. Jenže teď se Brand vrátil… a Raven je na to, čeho by se jí s ním mohlo dostat, nepřipravena úplně stejně!
Brand se vrátil s návrhem, o kterém věděl, že ho Raven neodmítne. Spolupodílet se s ním na napsání hudby pro připravovaný hollywoodský muzikál, to byl pro ni splněný sen. On sám doufal, že si splní i jiný sen. A že to bude sen, který spolu budou moci snít oba!

Panství Edenbrooke – Julianne Donaldsonová
nakladatel: Ikar

Výjimečný historický román jako stvořený pro nevyléčitelné romantiky. Marianne Daventryová odjíždí na venkov za sestrou Cecily, aby unikla nudné sezóně v Bathu a nadbíhání ctitele, který se jí hnusí. Zatímco Marianne touží po klidu a krásné přírodě, Cecily má v plánu okouzlit pohledného dědice panství Edenbrooke. Jenže když je při příjezdu její kočár nečekaně přepaden neznámým mužem, Marianne zjišťuje, že namísto rozjímání ji čeká tajemství k rozlousknutí. Kdo byl ten podivně přitažlivý cizinec? A dokáže udržet své srdce na uzdě, když se jí sestřin vytoužený muž zalíbí víc, než je vhodné?

Odvrácená tvář lásky – Colleen Hooverová
nakladatel: YOLI

Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?

Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.
Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…

Osamělý orel – Danielle Steel
nakladatel: Ikar

Joe Allbright, výjimečný muž před třicítkou, nadaný konstruktér a letec, a Kate Jamisonová, sedmnáctiletá dívka z lepší rodiny, která se chystá studovat na Radcliffu, se setkávají počátkem druhé světové války. Ač jsou to dva naprosto odlišní mladí lidé, jejich osudy se propojí a vzniká mezi nimi silné pouto, které, jak se zdá, nemůže nic zničit ani v dobách poválečného nadšení, kdy se každý ubírá jiným směrem. Joe klade svoji práci na první místo, jeho vášeň pro létání a s ním spojené otevření nových technických obzorů je nepřekonatelná a on stále uniká před manželstvím. Přesto se vždy pokorně a s láskou vrací ke své milované Kate. Ta ale touží po dětech a normální rodině. Přání se jí skutečně splní, avšak… bez Joea.
Spojení dvou nevšedních osobností se tak zdá být nenávratně ztraceno.

Topím se v tobě – Jasinda Wilderová
nakladatel: Ikar

Nell Hawthorneová a Kyle Calloway spolu vyrůstali od dětství. Všichni předpokládali, že se ti dva jednou dají dohromady. A ono se tak opravdu stalo… zamilovali se do sebe. Byla to první láska se vším všudy a budoucnost byla plná příslibů – až do onoho osudného dne. 
Když Kyle tragicky zahyne, Nell jako by ztratila celý svůj předchozí život, vše, co měla a v co věřila. Kyleův náhlý odchod však navždy změní i jeho staršího bratra Coltona. Když se Nell poprvé s Coltonem setkávají na Kyleově pohřbu, oba jsou zranitelní jako nikdy dřív.
Po roce se opět potkávají v New Yorku. Nell se ještě stále nesmířila s Kyleovou smrtí, zatímco Colton se jí snaží přiblížit. Nedaří se mu to, ale nemůže si pomoct – nedokáže Nell pustit z hlavy. Cestu k sobě nenacházejí snadno, oba tíží vlastní tajemství. A také pocity viny…
Jak dlouho dokážeme nést vlastní tajemství?
A jakou sílu má odpuštění?

Moje všechno – Katie Marshová
nakladatel: Mladá fronta

Pro čtenářky Jojo Moyesové – dojemný příběh o lásce a druhé šanci
V den, kdy se Hana chystá oznámit manželovi, že od něj odchází, ho najde v ložnici na podlaze, vyděšeného a neschopného se pohnout. Dostal mrtvici.
A jejich život se ve vteřině změní.
Haně nezbývá než odložit všechny své plány, aby se mohla starat o manžela, kterého byla připravená opustit. Tom nemůže chodit, není schopen základních úkonů. Po měsících vzájemného zanedbávání a partnerského odcizení nastává dlouhé období rehabilitace, během nichž má Tom čas pohlédnout na svůj život z nové perspektivy, aby ho mohl přehodnotit. Podaří se Tomovi překonat nemoc a zachránit manželství? A dokáže se Hana vzdát svých plánů na nový život a znovu se do Toma zamilovat?
Moje všechno je debutový román, který nedáte z rukou. Rozpláče vás i rozesměje. A přiměje vás zamyslet se nad tím, co je v životě skutečně důležité.

Dohoda s láskou – R. L. Mathewsonová
nakladatel: Mladá fronta

Zoe už se dávno smířila s tím, že se jí smůla lepí na paty. Takže když přijde o práci a s jejím životem to začne jít z kopce, nečeká ani, že by se to mělo zlomit. Nemá co ztratit, a tak přistoupí na návrh svého nemožného souseda a uzavře s ním dohodu. Nezávaznou a takovou, která prospěje jim oběma a nikomu neublíží.
Jako většina Bradfordů má i Trevor slabost pro jídlo, a nejen pro ně... Jenže chce dokonalou ženu a ze svých požadavků nehodlá slevit. Když si ke své hrůze uvědomí, že se mu myšlenky podezřele často stáčí k jeho baculaté sousedce, poněkud zneklidní.
Pekelní sousedé! Úspěšná romantická série o sousedech na zabití!

Maorská princezna – Laura Walden
nakladatel: Alpress

Maorská princezna Ahorangi žije mezi bílými osadníky. Když se nechá pokřtít na Lucii, její otec pronese krutou kletbu a ta se postupně naplňuje: tragédie, nenávist a intriky provázejí ji i její potomky. Na Nový Zéland přijede vzdálená příbuzná Eva a Lucie doufá, že právě ona zlé kouzlo zlomí. Jenže Eva se zamiluje do jejího vnuka Adriana a prokletí znovu ožívá…



Pozlátko – Táňa Keleová-Vasilková
nakladatel: Noxi

Ema žije v luxusní vile, rozmazlovaná blahobytem, láskou a volností, o níž se jiné ženě ani nesní. Nic pro ni není nemožné ani nedostupné. Manžel by jí snesl i modré z nebe a synek Erik ji denně obdařuje roztomilým dětským úsměvem. Ale Emě to nestačí. Stále má pocit, že jí něco uniká, a bezhlavě se vrhá do vášnivého dobrodružství…



A nyní pár tipů z knih, které jsem přečetla...

Nevěsta ze zámoří – Hana Marie Körnerová
nakladatel: Moba

První světová válka vzala Julii nejen manžela a malého syna, ale i domov a chuť do života. Uchýlí se do domu své provdané sestry, ale dobře cítí, že je na obtíž. Z ciziny se na krátkou dobu vrací Juliin strýc a nabízí neteři zajištěnou budoucnost – sňatek s krajanem, který hledá manželku ze staré vlasti. Julie po krátkém váhání souhlasí a odjíždí z Čech na ostrov v Karibském moři. Netouží hledat novou lásku, ale jen útočiště a zapomnění. Čeká ji však daleko víc. Exotická příroda, zcela jiná společnost a manžel, jehož minulost je opředena tajemstvím. Navíc je tu i nebezpečná sokyně, která s Julií rozehraje hru na život a na smrt.

V knize najdete nejen lásku, ale také napínavou zápletku. Moc se mi líbila. Na blogu najdete také recenzi.

Čmeláci v srdci – Petra Hülsmannová
nakladatel: Omega

„Hele, láska tě nesmí vodrovnat,“ radí Leně moudře taxikář Knut. To se sice hrozně lehce řekne, ale mnohem hůř udělá, obzvlášť když je její snoubenec pěkná nula a ona sama přijde kvůli hloupé chybě zničehonic o práci. Na sebelítost jí však nezbývá čas. Lena je nucena změnit od základů svůj život – nastěhuje se do chaotického bytu ke své nejlepší kamarádce, což ji coby milovnici pořádku vyvádí z rovnováhy. Navíc jí spolubydlící Ben leze pořádně na nervy! Je totiž neuvěřitelně arogantní a k tomu ještě věčný sukničkář. Jenže její srdce se rozbuší pokaždé, když na něj jen pomyslí, z čehož je Lena celá nesvá. – Čarokrásná love-story, plná humoru, co potěší každé srdce.

Nejen romantická, ale také vtipná kniha. Doporučuji. Recenzi najdete zde.

Na ostrově – T. G. Graves
nakladatel: Ikar

Na Maledivy se většinou jezdí na dovolenou. Třicetiletá učitelka Anna však bude na jednom z jejich ostrovů trávit léto neobvyklým způsobem. Má pomoci šestnáctiletému Týdžejovi dohnat školu, kterou zameškal kvůli boji se zákeřnou chorobou. Ani Týdžej si nepředstavoval, že bude trávit prázdniny s rodiči někde daleko od Chicaga a kamarádů. A ještě k tomu ležením v učebnicích. Jenže letadlo s Týdžejem a Annou za mladíkovou rodinou nikdy nedorazí. Po ztroskotání hydroplánu skončí na opuštěném ostrově, odkázáni jeden na druhého. Debutový román mladé americké autorky, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem.

Bála jsem se kýčovitého příběhu, ale dostala jsem krásné pohlazení po duši.

Příslib naděje – Tamara McKinley
nakladatelství: Alpress

Dědictví po tetě, kterou Fleur nikdy nepoznala, nemohlo přijít ve vhodnější chvíli. Právě se jí zhroutil vztah, a navíc se ocitá uprostřed vážné rodinné pře. V australské pustině díky tetiným deníkům poznává, co její život ovlivnilo tak drtivým způsobem. Postupně Fleur rozplete složitá pokrevní pouta plná rivality a pochopí, že ničeho – ani lásky – se nesmí vzdát bez boje.

Obálka může evokovat přeslazený příběh, ale jde o krásný, čtivý román, místy i napínavý. Recenzi si můžete na blogu také přečíst.

Kavárna na pláži – Lucy Diamond
nakladatel: Domino

Je vám přes třicet a lezou vám na nervy poznámky o tom, že byste se už konečně měla usadit? Nejste v tom sama!

Evie byla odjakživa černou ovcí rodiny. Coby nenapravitelný snílek představovala příliš velký kontrast ke svým dvěma úspěšným sestrám. Zkusila se prosadit jako herečka, fotografka a zpěvačka, ale všechny tři směry se ukázaly být slepými uličkami. Jediným solidním bodem jejího neuspořádaného života je přítel – svědomitý a spolehlivý Matthew. Možná je ale na Eviin vkus až příliš solidní, a tak se občas neubrání dojmu, že jí život protéká mezi prsty.

A pak zemře její milovaná teta Jo a v závěti Evii odkáže nečekané dědictví – kavárnu na pláži v Cornwallu. Evie se vydá na cestu plná odhodlání alespoň jednou v životě něco dotáhnout do úspěšného konce. Není to lehký úkol, protože zaměstnanci kavárny po smrti původní majitelky značně povolili v pracovním úsilí, ale Evie chce světu dokázat, že není tak beznadějný případ, za jaký ji všichni považují. Tajně doufá, že když dá do pořádku kavárnu, navede vlak svého života konečně do správných kolejí. A kdo ví, třeba taky najde svou životní lásku...

Rozhodně doporučuji, skvělé odpočinkové čtení, romantické, vtipné, všeho akorát. Na buxu například do konce března za 89Kč. Recenzi si můžete přečíst zde.

Láska podle Shakespeara – Georgina Guthrie
nakladatel: Grada - Cosmopolis

„Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“
I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu 
Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti…

Na tuto knihu najdete také na blogu recenzi. Jde o příjemné čtení, které si užijí asi spíše mladší ročníky, ale i já jsem si ji s chutí přečetla, včetně dalšího pokračování.

Tak já doufám, že jste si mezi mými tipy vybrali a třeba si několik večerů zpříjemníte příjemným, oddechovým čtením.

Mějte se krásně :)

Vaše Šárka ♥

12 komentářů:

  1. Takový tip článků klidně častěji, Šári. Mám moc ráda, když je někde kupa tematicky zaměřených knih :) Sama taky pár takových článků chystám, ale snažím se mít vše, co doporučuji, načtené, což je samozřejmě poněkud časově náročné :D
    Zrovna romantika tedy není můj žánr, ale vím, že třeba Kavárnu na pláži mám na databázi mezi knihami, které se chystám číst :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je lepší mít knihy z článků načtené, ale z romantiky jich zrovna moc nemám, tak alespoň těch několik málo vlastních tipů na konci článku. Rozhodně bych měla tipy na napínavou literaturu, ale na druhou stranu bych se vlastně opakovala, protože by to byly knihy, které jste nedávno našli v přírůstcích a recenzích. Takže tematické články by mohly být, ale asi budu kroužit v „nepřečtených“ vodách. I tak to bude inspirace :) Maximálně potom přidám na okraj svůj vlastní tip :)

      Vymazat
  2. Tyhle články mě strašně baví :) Připravuji taky několik článků ale asi s jejich publikováním chviličku počkám, pořádně si je připravím, aby byly takhle super :) Jako Hanka si na romantické knížky moc nepotrpím, ale přesto jsem si i tady pár knížek vytipovala. Z tvého výběru jsem četla Odvrácenou tvář lásky (mega úžasná, určitě si ji přečtu ještě jednou) a zrovna teď čtu Lásku podle Shakespeara, kvůli které jsem byla dneska vzhůru do tří do rána. Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ani u mě romantika nevede, ale někdy je třeba taky nálada na nějakou tu oddechovku :)

      Vymazat
  3. Taky jsem zkusila sepsat svoje tipy na knihy o lásce - a nemám tam ani jednu za těch, které tu máš ty! Což je samozřejmě dobře, aspoň budou mít čtenáři skutečně na výběr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A no tak to je super, že jsme se v tipech nestrefily :)) Určitě mrknu na článek :)

      Vymazat
  4. Krásný vydařený článek a plno tipů :-)
    Moje všechno a Čmeláci v srdci na mě již čekají, ale dále mě zaujala například Dívka v měsíčním světle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Čmeláci jsou úžasní.Moje všechno mě docela láká a i ta Dívka vypadá dobře :)

      Vymazat
  5. Moc zajímavé tipy, u mě ale vyhrála na celé čáře Jojo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Jojo jsem četla zatím pouze Jeden plus jedna a skvělé, takže určitě jednou opět po nějaké knize od autorky sáhnu :)

      Vymazat
  6. Naprosto úžasný článek. Nechala inspirovat a několik knih jsem si zapsala. Děkuju za báječné tipy! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥