čtvrtek 27. dubna 2017

Knižní přírůstky – duben #3

Krásný den všem knihomolům :)

Dnes mám pro vás rozbalovačku. Bude jich teď na blogu dokonce víc, protože jsem nakupovala na Knižním klubu, v Levných knihách, dorazily mi recenzáčky a několik knih jsem teď vyhrála.  Ano, štěstí se po dlouhé době unavilo a já vyhrála v několika soutěžích. A včera jsem ještě navštívila antikvariát, takže další přírůstky :)

Dnes tedy vám ukážu, jaký recenzní výtisk mi dorazil minulý týden a co jsem si objednala z Knižního klubu.


Tato hromádka je z KK. Pouze kniha od M. Poledňákové stála 49Kč, ostatní 19Kč.Takže byly vážně za hubičku. Jednu knihu jsem objednávala ještě dceři, a sice Jen jeden rok od G. Forman. Být členem se někdy vážně vyplatí.

Filmy Marie Poledňákové mám moc ráda, na knížku jsem už kdysi koukala, no tak teď za tyhle drobné jsem si ji vážně musela vzít.

První autobiografie scenáristky a režisérky Marie Poledňákové, absolventky Akademie múzických umění a autorky 12 divácky úspěšných televizních i celovečerních filmů, z nichž S tebou mě baví svět získal ocenění Nejlepší veselohra století. Otevřeně a s důkladností a literární zručností sobě vlastní nás autorka provází svým životem od dětství až do současnosti. Je to příběh plný napětí, zvratů, překonávání překážek, vášní, bolesti i štěstí, příběh, po jehož přečtení smekneme.



Jiřího Hanibala jsem dosud neznala, zaregistrovala jsem ho díky novince Mrazné květy na skle. V akci jsem teď objevila knihu Osudová setkání, tak jsem si řekla, že ji zkusím.

Autor, který si právem zaslouží zařazení mezi naše přední romanopisce, se po delší době, kdy se věnoval psaní historických románů, opět zaměřuje na dobu vcelku nedávnou. V novém díle, postihujícím vývoj od padesátých let dvacátého století až téměř po současnost, provází od dětství svého hrdinu Arna – přes studia, profesní život lékaře v malých lázních, odchod do vrcholné politiky v devadesátých letech. Stranou nezůstávají jeho lásky, osobní vztahy, přátelství, manželství, nevěry i rozchody. Kromě Arna v knize ovšem vystupuje celá řada dalších hrdinů, jejichž životy se vzájemně proplétají a kříží.


Od J. M. Simmela jsem také nic nečetla, ovšem mám doma knihu Bůh chrání milence. Nedostala jsem se k ní však ještě.

Rámcem tohoto dějově bohatého románu je příběh dvou bratrů, z nichž jeden má umřít úkladem druhého, nakonec se však sám stane obětí nájemného vraha. Čtenář je přitom vtahován do světa velkého obchodu, válečných zločinců, nočních podniků, do světa lásky a nenávisti, erotiky a kriminality. Přesto je to svět, kde zlo nezůstane bez potrestání.

Kniha má přes šest stovek stran, takže pořádná bichle.


A jako poslední jsem si vybrala Čtyři kousky chleba od Magdy Hollander-Lafonové. Jde o svědectví z Osvětimi, a přestože se na knihu názory velmi různí a ne každému sedne styl psaní, mám chuť se do ní pustit co nejdřív.

Svědectví z Osvětimi.

Autobiografické dílo z pera naturalizované Francouzky se ve Francii hned po vydání zařadilo mezi deset nejúspěšnějších titulů. Magda se narodila roku 1927 do židovské maďarské rodiny, od mládí na vlastní kůži zažívala nenávistný antisemitismus. V roce 1944 byla s matkou a sestrou deportována do Osvětimi. Prošla postupně několika pracovními tábory, v dubnu 1945 se jí podařilo z Grosswertheru utéci do lesů, kde ji našli a zachránili američtí vojáci. Po dlouhých letech mlčení se osmdesátiletá Magda rozhodla předat dalším generacím svědectví o své minulosti.


A teď se podíváme na recenzáček, který mi dorazil. Jde o knihu Moje všechno z nakladatelství Mladá fronta. Po knize jsem pokukovala, nejdřív mě zaujala pochopitelně nádhernou obálkou, ale myslím, že mě bude bavit i obsahově.

V den, kdy se Hana chystá oznámit manželovi, že od něj odchází, ho najde v ložnici na podlaze, vyděšeného a neschopného se pohnout. Dostal mrtvici. A jejich život se ve vteřině změní.
Haně nezbývá než odložit všechny své plány, aby se mohla starat o manžela, kterého byla připravená opustit. Tom nemůže chodit, není schopen základních úkonů. Po měsících vzájemného zanedbávání a partnerského odcizení nastává dlouhé období rehabilitace, během nichž má Tom čas pohlédnout na svůj život z nové perspektivy, aby ho mohl přehodnotit. Podaří se Tomovi překonat nemoc a zachránit manželství? A dokáže se Hana vzdát svých plánů na nový život a znovu se do Toma zamilovat?
Moje všechno je debutový román, který nedáte z rukou. Rozpláče vás i rozesměje. A přiměje vás zamyslet se nad tím, co je v životě skutečně důležité.


Četli jste některou z knih, anebo se chystáte? Dejte mi vědět do komentářů. Docela by mě zajímalo, jestli někdo čtete Jiřího Hanibala, jak vás jeho knihy baví nebo zda jste už četli Moje všechno, co na ni říkáte.

Po kliku na název knihy, vám server srovname.cz ukáže ty nejnižší ceny na trhu.

Mějte se krásně a čtěte...

Vaše Šárka ♥

4 komentáře:

  1. Závidím ti ty ceny, ale kk se mi nechce :-P ale tobě přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To mi nedělej Šári, opět takové krasavice, které potřebuji :) Hned jsem se po Tobě chtěla zase opičit, ale Čtyři kousky chleba už jsou vyprodané :( Tak snad je časem ulovím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥