pondělí 17. dubna 2017

Můj knižní tip #9 aneb...

... na jaké krásky se můžeme těšit v dohledné době. 

Dlouho nebyl na blogu knižní tip, takže jsem opět „zalistovala“ stránkami na internetu a vybrala sedmičku novinek, které ještě na pultech knihkupectví nezakoupíme, ale můžeme se na ně již začít těšit, anebo si je předobjednat. Vyjdou ještě do letních prázdnin, alespoň podle momentálního plánu.

Jako první mě zaujala novinka nakladatelství Motto s názvem Za zavřenými dveřmi. Pod tímto názvem si můžeme představit opravdu cokoliv, ale nejspíš vždy to bude mít zlověstný nádech.

Za zavřenými dveřmi – B. A. Paris
Thriller, který ohromil svět, vás přinutí pozorněji sledovat dokonalé páry kolem vás.
Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž pořád spolu. Taková láska! Pak si ale uvědomíte, že Grace nikdy nezvedne telefon, že nepřijímá žádná pozvání, pokud není pozván i její manžel. A jejich ložnice má zamřížované okno!


Ohromí B. A. Paris také české čtenáře? Kniha by měla vyjít začátkem června.

Titáni mě okouzlili pampeliškovou obálkou. No není krásná? A bude to docela bichlička, čítá 480 stran.

Titáni – Leila Meachamová
Dějištěm strhujícího vyprávění o lásce, bolestných ztrátách i zradách je Texas, který se kolem roku 1900 ocitá na prahu ropné konjunktury, jež odstartuje období prudkého hospodářského růstu. Na pozadí dramatických změn pronikajících na texaský venkov prožívají svůj osudový příběh dvě nezapomenutelné postavy: Samantha, privilegovaná dědička rozlehlého dobytkářského ranče, a Nathan, okouzlující mladík z farmy na severu.




Kniha by měla vyjít u Ikaru také v červnu.

Detektivka Mořský detektiv vypadá také velice slibně a mohla by nadchnout milovníky P. Maye.

Detektivka, která pluje proti proudu! První díl bestsellerové série.
„Jen zřídka se stane, že nějaká kniha zvedne laťku ve svém žánru, a přesně to Mořský detektiv udělal pro skotskou detektivku,“ napsal recenzent ve Scotsmanu. A měl pravdu. Mark Douglas-Home vychází z téže tradice jako Peter May a jeho detektivky se dotýkají jak ryze současných společenských témat, jako je ekologie či nucená prostituce, tak dávných tajemství, a obojí dokáže skloubit v poutavém příběhu s životnými postavami a věrohodně vystiženým prostředím. A navíc přichází se zcela novým typem detektiva… Cal McGill nemá daleko k detektivům z drsné školy, pod nepřístupným zevnějškem skrývá stejnou slabost pro lidi v nesnázích, ani on si nedělá velkou hlavu s pravidly a nezřídka se dostává do křížku s policií… Jen na rozdíl od Phila Marlowa a jemu podobných netráví většinu času po zakouřených barech, ale spíš někde na pobřeží, kde zkoumá naplaveniny a studuje mořské proudy… Cal je totiž prvotřídní oceánograf a díky svým ojedinělým znalostem dokáže občas přijít na kloub záhadám, s nimiž si jinak policie neví rady. Užijte si první detektivku plnou soli, ale také lidských vášní, intrik a napětí, kde jde hrdinovy mnohdy i o život…

Kniha vyjde u nakladatelství Plus v červnu. Klikněte na název knihy a dozvíte se už nyní, kde knihu koupíte nejlevněji.

Samozřejmě jsem nemohla přehlédnout další dílo Liane Moriarty. Těšíte se, fanoušci?

Poslední výročí – Liane Moriarty 
Sophii táhne na čtyřicet, a ačkoliv je taková optimistka, že podle své kamarádky Claire nevidí sklenici zpola, ale úplně plnou, už i ji začínají trochu znervózňovat biologické hodiny a nová známost je přitom v nedohlednu. Neudělala chybu, když tak lehkovážně pustila k vodě Thomase, nejhodnějšího muže, jakého kdy poznala? Sophie začíná mít pocit, že její život uvízl na mrtvém bodě, když jednoho dne zjistí, že jí Thomasova mazaná prateta z Ostrova počmáraných blahovičníků ve své závěti odkázala něco tak nečekaného, že tím Sophii jako pohádková kmotřička obrátí život úplně naruby. 
Grace je krásná ledová královna a má všechno, o čem kdy snila: manžela, který ji miluje, a čerstvě narozeného syna. Jak se s tím ale vypořádá, když vidí, jak se Sophie na oba toužebně dívá?
Veronice se v životě nic nedaří a na všechny má dopal. Nejvíc na pratetu Connii za to, že umřela a že do své závěti zahrnula zrovna Sophii! Veronika je odhodlaná závěť napadnout a hnát celou „kauzu“ až před nejvyšší soud. A taky vyřešit záhadu Ostrova počmáraných blahovičníků a napsat o tom knihu!

Kniha vyjde u Ikaru už v květnu.

Zaujal mě také svou anotací jeden historický román a sice Medikus z Heidelbergu. Samozřejmě mě na první pohled také nadchla povedená obálka. A tohle bude opravdu pořádná bichlička, měla by mít 592 stran.

Kanton Thurgau kolem roku 1500...
Nevlastní matka dvanáctiletého Lukase Nufera rodí v bolestech, ale dítě se nemůže prodrat na svět. Rodičku a dítě by mohl zachránit takzvaný císařský řez – ale nebezpečnou operaci zakázala církev. Lukasův otec se zákazu vzepře a opravdu se mu podaří úspěšně provést zákrok. Od toho okamžiku má Lukas jediný cíl: Stát se lékařem!




Vychází u Knižního klubu v květnu. U této knihy již můžete zjistit, kde ji koupíte nejlevněji... klik na název.

Další květnová novinka, čítající rovněž 600 stran, nese název Paní půlnoci a všichni fanoušci fantasy a autorky Cassandry Clareové (vlastním jménem Judith Rumelt), se na ni jistě už třesou. Jde o první díl série Temné lsti.

Paní půlnoci – Cassandra Clareová
Los Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí…
Románem Paní půlnoci otevírá Cassandra Clare další strhující a vášnivou trilogii ze světa lovců stínů.

Koncem května vydává nakladatelství Slovart.

A jako poslední zde mám knihu z české tvorby. 

Román o ztrátě, která otevřela nebezpečnou cestu do hlubin vlastní duše.
Jana otěhotněla, Jana předčasně porodila, Jana přišla o dítě. Co všechno z rodinné historie se může ukázat během šesti neděl? A je osud jedné generace osudem i těch dalších, jako když si lidé přehazují horkou bramboru? U Jany se přítomnost i budoucnost zakusují do minulosti jako had do svého ocasu a hlas krve nelze přeslechnout…




Vypadá to na silný příběh, co myslíte? Knihu vydává nakladatelství Host, což bývá většinou zárukou kvality. Těšte se tedy na konec května. Klikněte na název a zjistíte, kde knihu objednat nejlevněji.

Zaujala vás některá z knih? Připsali jste si ji na váš nekonečný seznam? Napište mi, těším se.

Vaše Šárka ♥

16 komentářů:

  1. Ahoj Šárko, Titáni a Medikus vypadají hodně dobře. Ty si asi připíšu na seznam, ovšem na takový ten, co nemusím mít za každou cenu. Úplně mě zatím nic nechytlo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemám zatím žádný must-have :) Tedy teď momentálně nějaký čerstvý :) I když možná jo... hodně mě láká Dřív, než ji najde :)

      Vymazat
  2. Skvělý výběr, Šári, o nové Moriarty jsem neměla tušení... Musím už konečně dočíst moje resty u této autorky, abych si s klidným svědomím mohla koupit tuhle novou krásku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, to mi povídej, já četla stále pouze Manželovo tajemství a další tři doma čekají :)

      Vymazat
  3. Zaujala mě Paní půlnoci a Poslední výročí. Jen dvě knihy :D to se celkem dá.

    OdpovědětVymazat
  4. U mě to jistí Liane Moriarty, tu si nenechám ujít. :-)
    Pak mě zaujaly knihy - Za zavřenými dveřmi a Medikus z Heidelbergu. Díky za fajn tipy!

    OdpovědětVymazat
  5. Já se nejvíce těším na Liane, to je moje favoritka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě její knihy zatím doma čekají, četla jsem pouze jednu :)

      Vymazat
  6. Za zavřenými dveřmi vypadá úžasně, už vím co by měla být další a nová koupená kniha. :)) Díky!

    OdpovědětVymazat
  7. Láká mě Poslední výročí, ale autorka mě strašně zklamala s Manželovým tajemstvím...tak uvidím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mě bavila. Byla to zatím jediná moje Moriarty, ale bavila mě :)) Snad se konečně brzy dostanu k dalším :)

      Vymazat
  8. Z těchto mě láká maximálně další kniha o lovcích :)
    Dále má ale vyjít kniha Ví o tobě a ta mě teda láká hodně! Slyšela jsi o ní? :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšela :) Novinky května budu teprve psát, takže výběr bude určitě pestřejší a bohatší.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥