pátek 15. června 2018

Nakouknutí do mé knihovny

Krásný pozdní večer, přátelé :)


Už nějakou dobu si říkám, že bych vám mohla ukázat něco málo z mé knihovny. Knihovny jsem se dočkala až před vánoci, kdy jsme se přestěhovali. A jsem za to nesmírně ráda. I když samozřejmě místa je stále málo, co si budeme povídat. Ale o jeden, možná o dva pruhy budu moci knihovnu ještě časem rozšířit. Je to profláklá knihovna z Ikey, kterou si prostě složíte tak, jak potřebujete. Já ji mám otevřenou, ale můžete ji mít i s dvířky.

Moje knihovna čítá přes 700 knih. Ne, všechny jsou v knihovně, kterou vidíte. Mám knihy ještě na komodě, v obývací stěně a v ložnici. Tam mám hlavně knihy z antikvariátu a kuchařky. A velkou hromádku mám vždy na střídačku u rodičů, protože jsem taková mamčina soukromá knihovna.

Ano, vidíte dole ještě prázdné poličky, ale to je právě tím, že mám knihy ještě u rodičů. Až se mi nakupí zpět doma, bude zaplněno.

Asi se budete divit, a budete si i klepat na čelo, ale velká většina knih je zatím nepřečtená. No jooo, sysel prostě největší, i když se už dokážu mírnit v nakupování. Ale tak ty knihy mi nikdo nevezme, že jo. A holt se budu muset udržovat na světě hodně dlouho, když mám tolik čtení :))

Teď tedy nakoukneme do několika poliček a příště vám ukážu další.


Tady vidítě jednu z poliček, která patří nakladatelství Domino. Četla jsem Matkou ze dne na den, Všichni jsme utkáni z hvězd a Kavárnu na pláži. Ostatní na přečtení čekají, Madona z hor mi bude dělat společnost už velmi brzy.


Zde máme Ikar, Galateu a Mladou frontu, a sice trošku napětí. Četla jsem Sestru, Dokonalé ticho a Skryté zlo. 


Jsem neskutečná ostuda, od Agathy Christie jsem nečetla zatím jedinou knihu. Chystám se to však letos konečně napravit. Klasické detektivky mám ráda. Agathu jsem si nakoupila ve slevách a hodlám ji doplňovat. Věřím, že mě bude bavit.


Tady máme knihy z nakladatelství Domino a XYZ. Četla jsem Vdovu, Dítě, Poslední paní Parrishovou a Budu vším, čím mě chceš mít. Koukám, že u Saula mi chybí ještě jedna kniha a sice Nemilovaní. Tu jsem četla, docela se mi to líbilo, i když už to hraničí s hororem, a to já úplně nemusím.


Co mě nebaví, tak to uspořádání knihovny. Líbí se mi knihy klasicky srovnané v řadě, ale jelikož nesnáším dvouřadé knihovny, tak musím komínkovat, aby se mi knihy vešly. Moc se mi to nelíbí, ale je to jediné řešení.


A tady máme romány z nakladatelství Moba, kuchařky od Florentýny a nové recenzáčky z Grady. Ty jsem tam zatím jen položila, musím ty poličky zas trošku přerovnat a udělat Gradě místo. Právě čtu knihu Pavla Taussiga, zítra ji uvidíte v článku z rubriky „poprvé jsem otevřela“. Četla jsem knihy od Lesley Pearse, Přístav naděje a Můj psí život. Kdysi jsem rozečetla Levandulový pokoj a nedočetla jsem. Asi nebyla správná chvíle, nicméně kniha dostane určitě druhou šanci, protože Přístav se mi líbil moc. 


V další polici máme thrillery z Grady/Cosmopolisu a BB/artu. Ještě tady chybí nejnovější Bryndza, kterého čte mamka. Přečetla jsem tedy všechny Bryndzovky, Modrou, Poslední nádech a Dvojitý kříž. Stíny nad zálivem jsou teď nejnovější kniha Lucy Clarkeové a do ní se budu brzy pouštět. Autorka píše skvěle.


A tady mám poličku s knihami o druhé světové válce. Nejsou všechny, další mám ještě v jiné poličce. Přečetla jsem Byl jsem Mengeleho asistentem, Prozření, Hvězdy nad námi a Juttu. Byl jsem Mengeleho asistentem byla pro mě zatím nejkrutější a nejvíc psychicky náročná kniha ze všech z tohoto období, které jsem zatím přečetla. 


A opět nakladatelství Ikar a tentokrát romány. Je tady především Fieldingová a Klára Janečková. Jinak jsem sem musela ještě přistrčit bichli Bratři Karamazovi z Odeonu. Od Fieldingové jsem četla víc než deset knih, ale nemám všechny doma, musím si ji pěkně nasbírat. Z těchto jsem četla Panenku a Neúplnou mozaiku. Kláru Janečkovou jsem zatím nezkoušela, tak jsem zvědavá, jak mi styl autorky sedne.


A poslední dnešní polička jsou Odeonky. Moc jsem jich zatím nepřečetla, pouze Annu Bolavou Do tmy a Podle skutečného příběhu od D. de Vigan. Nejvíc zvědavá jsem na Pokání a na Harukiho Murakamiho. U něj si vůbec nejsem jistá, co na něj budu říkat. Z Odeonu jsem četla ještě Mischling, ale ta je v poličce s válečnými knihami. Mezi knihami vidíte i Toni Morrison, od ní jsem četla Domov, který ale už nevlastním.


To je pro dnešek všechno. Pokud se vám bude článek líbit, nafotím příště další poličky.

Mějte se krásně a užijte si víkend.

Vaše Šárka ♥

34 komentářů:

  1. No proste nadhera. Kochani pro oci. Moc se mi to libi a zavidim ti tu knihovnu z Ikei. Taky jsem ji chtela, protoze je tam parada to nastavovani polic, ze tam maji predchystanych tolik direk. Jinak syslove jsme obe dve. Taky mam velkou knihovnu a velkou cast z osazenstva neprectenou :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Šárko, mně se uspořádání knížek ve tvé knihovně naopak moc líbí. Hned u první fotky jsem si řekla, že je to dobrý nápad. Knihovna je krásnou dominantou pokoje. Když většina knih je nepřečtených, kde máš proboha ty přečtené?!:-).
    Krásné chvíle s knížkami ti přeji
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky, Henrieto. Spoustu přečtených knih, když mě úplně nenadchnou, posílám dál, to už bychom se doma opravdu nehnuli :)) Takže si nechávám jen to, co je třebe za série a nebo mě opravdu bavily.

      Vymazat
  3. Nádherná knihovna, vzala mi dech. Jen já nedokážu knížky pokládat, i když jak vidím je to dobré řešení u těch vysokých poliček, kde se ztrácí místo, možná se i já k tomu někdy budu muset odhodlat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, moc díky :) Mně se taky víc líbí knihy v řadě, ale komínkama prostě řeším místo. Třeba se k tomu někdy taky odhodláš. Jinak tvoje knihovna je moc krásná :)

      Vymazat
  4. Krásná knihovna. Rozdíl mezi námi je ten, že já nedokážu syslit neprectené knihy. Teď mám nepřečtených 9 kousků a už jsem nervozní 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuji :) Zpočátku mě to taky stresovalo, že mám nepřečtené knihy, ale jak přibývaly, tak už jsem nenervovala :)

      Vymazat
  5. Opravdu nádhera pro oči. Krásná a velká. Už se opakuju, ale o té si můžu nechat jen zdát. Ukázala jsem tvé foto celé knihovny doma a bylo mi řečeno: "A to by jsme dali jako kam?" (Achjo!) :-D
    Taky jsem začala víc syslit nepřečtené. :( A děsí mě to pořád stejně, jako když jsem jich měl jen dvacet. Teď jich je šedesát a mám chuť ty, které doma leží víc než rok dát zase dál...
    Přeji tedy krásné čtení, Šári.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, moc děkuji :) Na knihovnu jsem čekala léta, tak jsem šťastná. Ovšem zas máme smůlu s velkou sedačkou v pokoji, tu už bychom nikam nedali.

      Vymazat
  6. určite si prečítaj Ta Druhá :) veľmi dobrá knižka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, jen jaký autor? Koukala jsem, že jich je více.

      Vymazat
  7. krásná knihovna :)) já jsem zvědavá, jakou budu mít já v novém :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a přeji krásnou knihovnu, je to velká radost :)

      Vymazat
  8. Moc hezky sepsané. Díky tohoto článku vidím, že je více lidí, kteří mají doma plno nepřečtených knih a stále nakupují další a další. Díky E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Jsem prostě sysel a jiná už asi nebudu. I když jsem se přece jen částečně umírnila :))

      Vymazat
  9. Krásná knihovna! Nemohu se na ni vynadívat. Strašně se mi líbí bílé knihovny, ty knížky v nich vždycky tak vyniknou. Já se v létě snad dočkám také nové knihovny, manžel mi ji slíbil, už mám dokonce nakoupený materiál, teď už jenom, aby mi ji manžel udělal. Pak taky chystám podobný článek. Tyto jsou vždy hodně čtené a oblíbené :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Marci :) Opravdu mě překvapilo, kolik zhlédnutí článek má. Přeji, ať se knihovny brzy dočkáš :)

      Vymazat
  10. Máte to krásně urovnané. Ja mam zatim jen asi pět takovych chlivečků, ale nechávám si jen knihy, které mě chytly

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, moc děkuji :) Knihovnu jsem si přála roky, tak se stěhováním jsem se konečně dočkala :)

      Vymazat
  11. Už dlouho jsem tak krásnou knihovnu neviděla. ;) Parádní.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je pastva pro oci ctenaru Sarko :-)Krasnou knihovnu mas, mej se krasne :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Nádhera nádhera nádhera, nic jiného k tomu nemám :)))

    OdpovědětVymazat
  14. Naprosto nádherná knihovna. :)) Jak nábytek, tak obsah a seskládání knih. Z mojí strany těžká závist. :)))

    OdpovědětVymazat
  15. Pááni, to je ale přenádherná knihovna!!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  16. Máte to opravdu nádherný! Moc se mi líbí i knihovna jako samotná, je neuvěřitelně prostorná. A je i super, jak to máte rozdělený do různých kategorií.
    Já osobně mám knihy podle abecedy a samostatnou poličku mají jen knížky týkající se atentátu na Heydricha a pak Harry Potter :)

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Karolíno :) Zatím mi řazení dle žánrů hodně vyhovuje, ale kdo ví, třeba to také jednou změním. Jinak tato ikeácká knihovna mi naprosto vyhovuje, jen kdybych měla ještě víc prostoru, abych třeba jedno okénko sem tam mohla vyplnit květinou nebo dekoracemi, líbí se mi to takto nakombinované. Ale tak třeba jednou, až se poličky zase rozrostou .)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥