pondělí 20. února 2017

Můj knižní tip #6

Zdravím všechny knihomoly :)

Nový týden nám začal a já přidávám nový knižní tip. Jak už jste si určitě všimli, do této rubriky nevkládám žhavé novinky, ale spíš se snažím najít nějakou knihu, o které se třeba moc neví, nebo jsem ji prostě nijak zvlášť nezaregistrovala, přestože vypadá zajímavě.

Dnes jde o knihu, kterou mám na seznamu knih k přečtení už také nějakou dobu. Vyšla v roce 2014 u nakladatelství Ikar, napsala ji Jennifer Worth a má název Zavolejte sestřičky.

Anotace:
Kniha autentických vzpomínek na autorčino mládí, kdy v 50. letech 20. století pracovala na londýnském předměstí jako porodní asistentka. Zachycuje dobovou atmosféru: poválečnou bytovou nouzi, početné rodiny žijící ve stísněných bytech (v nichž prakticky bez výjimky probíhaly i porody), složité rodinné poměry i tvrdý život v East Endu, kde po válce panovala neuvěřitelná chudoba a děti si hrály v kráterech po bombách. Autorka líčí osudy žen a dívek, s nimiž se setkala, i tehdejší situaci v Londýně. Podle knihy vznikl úspěšný seriál BBC.







Jde o biografickou knihu a myslím, že by mohla být hodně zajímavá. 

Četli jste někdo? Pokud ano, dejte mi vědět, jak se vám kniha líbila.

Vaše Šárka ♥

8 komentářů:

  1. Poslední dobou jsou Tvé knižní tipy úplně famózní, Šári. I tuhle si připisuji na seznam a jen se modlím, aby se mi podařilo se jím propracovávat rychle :) hezký den :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá velmi zajímavě. Až budu mít čas, tak si ji určitě přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda Šári ty mě zničíš :-D Opět jsem si uložila do seznamu, díky za tip. Kniha by mohla být fakt zajímavá :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta by se mi moc líbila, i proto, že je o kolegyních :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥