středa 20. února 2019

Poprvé jsem otevřela – Podivná holka

Krásný večer, přátelé :)

Stále mi doma leží recenzní resty, tedy ne nepřečtené knihy, ale nesepsané recenze. Ale teď jsem ležela s horečkama, tak to vůbec nebylo možné. V pondělí jsem nemohla ani číst, což mě teda štvalo, jelikož mám rozečtenou skvělou knížku. A jakou?


Pustila jsem se do novinky nakladatelství Domino a sice do Podivné holky od Jenny Blackhurst. Ztichlý dům od autorky se mi moc líbil, takže jsem byla na další knihu natěšená.

Anotace:
Když dětská psycholožka Imogen Reidová převezme do péče osiřelou Ellii Atkinsonovou, není ochotna naslouchat varováním, že na její nové pacientce je cosi zvláštního. Že ta jedenáctiletá holka je podivná. Něčím nebezpečná.
Ellie jako jediná přežila požár, při kterém uhořela celá její rodina. Psycholožka se domnívá, že dívčino nevyzpytatelné chování je jen logickým důsledkem této tragédie. Smutek a vztek jsou přece obvyklými způsoby, jakým se člověk snaží vyrovnat s tak obrovskou ztrátou.
Jenomže Elliini náhradní rodiče a učitelé se už začínají bát. Když se dívka rozčílí, dějí se zlé věci. A postupně také Imogen začíná zjišťovat, že čím hlouběji proniká do dívčiny duše, tím ohroženěji se sama cítí...



Může jedenáctiletá dívenka vraždit a to třeba jen svými myšlenkami? No lidé v jejím okolí věří, že ano. Považují ji za stvůru a nejradši by ji úplně vyčlenili ze společnosti.
Vůbec jsem nečekala, že to bude příběh až skoro mysteriozní nebo do hororu laděný, i když si myslím, že se na konci vše úplně logicky vysvětlí. A na to jsem právě strašně zvědavá. Je to neskutečně čtivé, krátké kapitoly, což mám ráda. Opravdu hltám stránku za stránkou.

Tak co tomu říkáte? Nalákala jsem vás?

Mějte krásnou dobrou noc.

Vaše Šárka ♥

2 komentáře:

  1. Tak ať se líbí, Šári.
    Já se teprve chystám během března začíst do Ztichlého domu .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se mi líbila, doporučuji i se Ztichlým domem, obě výborné :) Měj se krásně, Moni :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥