pátek 19. června 2015

Můj druhý recenzní výtisk




Tento týden je opravdu úžasnýýýý...

Obdržela jsem svůj druhý recenzní výtisk a hned dvě knihy najednou. Tímto moc děkuji nakladatelství PASEKA.




První kniha je od několika cenami oceněné spisovatelky Alice Munro a jmenuje se Láska dobré ženy.

Anotace:
Když se sedmatřicetiletá Enid dozví od umírající pacientky, kterou ošetřuje, že někdejší smrt místního optika doktora Willense, obecně považovanou za důsledek tragické nehody, má na svědomí její žárlivý manžel Rupert, netuší ještě, že vyprávění, které právě vyslechla, povede k zásadnímu zlomu v jejím osamělém životě a její touha konat dobro službou druhým se ocitne ve zcela novém světle.

Podobně jako v předchozích úspěšných knihách, i v mistrovské titulní povídce a dalších příbězích své nové sbírky vypráví Alice Munroová o sváru rozumu a citu v lidském nitru a osudných maličkostech, jež dokážou zvrátit běh našeho života. Náhlé podlehnutí rozmaru mysli, milostné vzplanutí, touha vzepřít se konvencím a tlaku okolí či přímo koketování s nebezpečím mohou otevřít cestu k nové životní zkušenosti, ale nezřídka mívají - jak zjišťuje nejedna z autorčiných hrdinek - i nepředvídané, ne-li přímo tragické důsledky.


Druhým výtiskem jsou První dojmy od Charlieho Lovetta.
Malá poznámka k mé soutěži . Výtisky této knihy mám dva, takže samozřejmě soutěžíte o úplně novou knihu :-)


Anotace:
Ukradla Jane Austenová nápad na Pýchu a předsudek? Přesně taková otázka pronásleduje milovnici knih Sophii Collingwoodovou. Čerstvá absolventka Oxfordu si najde práci v jednom londýnském antikvariátu a brzy ji zaskočí zvláštní poptávka, když v jediný den do obchodu zavolají dva různí zákazníci a chtějí vzácný svazek alegorií z 18. století. Jejich autorem je Richard Mansfield, spisovatel a kněz, který se před více než dvěma stoletími spřátelil v jihoanglickém Hampshire s mladou Jane Austenovou a stal se prvním čtenářem jejích literárních pokusů. Neobvyklá žádost přivede Sophii na stopu tajemství, jak to vlastně bylo s původem slavné Pýchy a předsudku – a současně před ní otevře otázku milostné volby mezi dvěma nápadníky. Podobně jako v úspěšném Dobrodružství milovníka knih vypráví Charlie Lovett úchvatný příběh o lásce a literárních záhadách, který si vychutnají nejen obdivovatelé a obdivovatelky Jane Austenové, ale všichni ti, kdo propadli vášni zvané čtení.



Velmi se na knihy těším. Ch. Lovett  mě již v minulosti lákal Dobrodružstvím milovníka knih, ale zatím jsem si nepořídila. A styl psaní paní Munro velice ráda poznám, je to pro mě zatím neznámá autorka. Pochopitelně jsem o ní slyšela, ale bude to moje Alice Munro „poprvé“.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář ♥